Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 april 2022

Originele manier om wildplassers weg te houden: ‘Opgelet, De WC-Madam filmt u’

HLN
Originele manier om wildplassers weg te houden: 'Opgelet, De WC-Madam filmt u'
Wie in een bosje langs de A19 in Ieper stopt om een plasje te maken, komt daar niet zomaar mee weg. De eigenaar van het terrein maakt dat met een niet mis te verstane boodschap duidelijk.
Lees verder

Als je eten dat op de grond valt binnen vijf seconden opraapt is het nog bacterievrij: feit of fabel?
De vijfsecondenregel kennen we allemaal: als je eten dat op de grond is gevallen binnen de vijf seconden opraapt, dan is het voedsel nog niet besmet met bacteriën. Gewoon even blazen of erover vegen en het voedsel mag gewoon gegeten worden zonder gevaar voor de gezondheid. Kruipen bacteriën echt pas na vijf seconden op eten?
Lees verder

Tanja Dexters maakt vanavond haar comeback in 'De container cup': "Ik kan eindelijk weer ademen"
Op donderdag neemt Tanja Dexters (45) het in 'De container cup' op tegen Julie Vermeire (23). Voor Tanja is het ondertussen al een tijdje geleden dat ze nog eens op televisie te zien was. In een preview van de aflevering van vanavond legt de ex-miss uit hoe dat precies komt.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Mick Schumacher krijgt na zware crash ook opdracht voor GP van Australië: "Voorzichtig zijn, er is geen vangnet"
Komend weekend wordt in Melbourne de Grote Prijs Formule 1 van Australië betwist. Heerst Max Verstappen opnieuw? Of kan Ferrari hem van de zege houden? En wat met Lewis Hamilton? Op deze pagina krijgt u de komende dagen een antwoord op al die vragen!
Lees verder

KOERS KORT. Tim Declercq geeft op in Circuit de la Sarthe: "Hij voelt zich niet goed en zal nu rusten voor Parijs-Roubaix"
Na onder anderen Peter Sagan geeft ook Tim Declercq nu op in het Circuit de la Sarthe. Dat bevestigt Quick.Step-Alpha Vinyl. De werkmier van de Belgische ploeg zal niet aan de start van de derde rit verschijnen. "Tim voelt zich niet goed en zal nu uitrusten voor Parijs Roubaix", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Peloton gaat van start, wie wint er de vierde rit in de Ronde van het Baskenland?
Na de rit van gisteren die gewonnen werd door Pello Bilbao (Bahrain-Victorious), krijgt het peloton vandaag in de vierde rit in de Ronde van het Baskenland opnieuw een etappe vol muurtjes en hoogtemeters voorgeschoteld. Kan Remco Evenepoel vandaag zijn tweede plaats in het algemene klassement vasthouden?
Lees verder

Beelden tonen hoe Oekraïense troepen Russische soldaten doodschieten: "Kijk, hij leeft nog. Film deze plunderaars!"
Op een video die verspreid wordt via Telegram is te zien hoe verschillende lichamen van Russische soldaten op straat liggen. Oekraïense troepen staan errond en vieren hun "overwinning". Wanneer een Russische soldaat nog lijkt te bewegen, wordt die meteen opnieuw aangevallen met verschillende schoten. Verderop is een gevechtsvoertuig van de Russische luchtlandingseenheden te zien. De beelden zouden dateren van eind maart en vonden plaats in Dmytrivka, niet ver van Boetsja. Opgelet: de video bevat schokkende beelden.
Lees verder

Celtics? Bucks? Sixers? Met nog tweetal wedstrijden is niemand zeker van zijn plekje in het Oosten
Twee à drie wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen staat het in de 'Eastern Conference' nog steeds allemaal op een zakdoek. De winnaar in het Oosten lijkt dan wel bekend, er wordt ondertussen nog met drie gestreden voor de tweede plaats en één topfavoriet is al zeker tot het play-in-toernooi veroordeeld. Een heel jaar gestreden voor de beste plaatsen en het komt aan op de laatste wedstrijden. In de play-offs betekent dat een wereld van verschil.
Lees verder

Nieuwe docu geeft imago prins Charles andermaal klappen: "Hij vroeg 20 jaar lang raad aan pedofiel Jimmy Savile"
De storm rond prins Andrew is nog niet gaan liggen, of zijn oudere broer Charles (73) komt al in opspraak. De Britse kroonprins zou volgens een nieuwe docu nauwe banden hebben gehad met Jimmy Savile, een tv-presentator tegen wie maar liefst 214 gevallen van misbruik werden gemeld - het jongste slachtoffertje amper 8 jaar oud. En het is lang niet de eerste keer dat Charles zich inlaat met dubieuze figuren. "Zijn inschattingsvermogen is een ware catastrofe."
Lees verder

Nieuwe docu brengt prins Charles nieuwe klap toe: "Hij vroeg 20 jaar lang raad aan pedofiel Jimmy Savile"
De storm rond prins Andrew is nog niet gaan liggen, of zijn oudere broer Charles (73) komt al in opspraak. De Britse kroonprins zou volgens een nieuwe docu nauwe banden hebben gehad met Jimmy Savile, een tv-presentator tegen wie maar liefst 214 gevallen van misbruik werden gemeld - het jongste slachtoffertje amper 8 jaar oud. En het is lang niet de eerste keer dat Charles zich inlaat met dubieuze figuren. "Zijn inschattingsvermogen is een ware catastrofe."
Lees verder

Mol-kandidaten dachten urine te drinken, maar stinkt dat dan niet? Expert geeft uitleg over je plas én wat die zegt over jouw gezondheid
Krijg je ook nu nog altijd zenuwen als je terugdenkt aan het medisch onderzoek op school? Dat klopje op de knie, dat meten van lengte en gewicht. En – vooral – dat plassen in het potje? "Zo'n onderzoek van de urine leert je echt wel iets", zegt professor dr. Piet Hoebeke (UGent). "Je urine geeft een beeld van je algemene gezondheid."
Lees verder

IN BEELD. Winnaars van World Press Photo Award zijn bekend
De winnaars van de prestigieuze fotowedstrijd World Press Photo Award zijn bekend. De World Press Photo van het Jaar gaat naar een foto van kruisen ter nagedachtenis aan inheemse kinderen die omkwamen tijdens hun verblijf in een katholiek internaat in Canada. Bekijk hieronder alle pareltjes.
Lees verder

Hond overleeft 'hel van Boetsja' en wordt herenigd met baasje
Tijdens de bezetting van Boetsja door het Russische leger raakten Nessie en haar baasje van elkaar gescheiden. Weken later konden beiden weer herenigd worden. Beelden van het vreugdevolle moment laten niemand onberoerd.
Lees verder

Bejaarde dame (87) ligt enkele dagen dood in woning, tot buren alarm slaan
In haar woning in de Meersstraat in Ingelmunster is donderdagochtend het levenloze lichaam van de bejaarde bewoonster gevonden. Buren sloegen alarm nadat er al bijna een week geen teken van leven meer was opgemerkt.
Lees verder

Wetenschappers identificeren verste sterrenstelsel ooit ontdekt
Een gloeiend rood object in het vroege heelal is geïdentificeerd als het verste sterrenstelsel dat tot nu toe is ontdekt. Astronomen hebben onthuld dat dit sterrenstelsel slechts 330 miljoen jaar na de oerknal heeft bestaan. De ontdekkers hebben het sterrenstelsel HD1 genoemd.
Lees verder

Voor het eerst fossielen ontdekt die directe link zou kunnen leggen tussen uitsterven van dino's en asteroïde-impact
Het is een ontdekking waar al lang naar wordt gezocht. Wetenschappers hebben in de Verenigde Staten fossielen gevonden van dieren die zouden overleden zijn op de dag dat een gigantische asteroïde raakte. Het was die rots met een doorsnede van twaalf kilometer die een einde bracht aan het rijk der dinosauriërs.
Lees verder

Interesse in showbizz? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!
Heb je een scherpe pen, ben je gebeten door showbizz en kan je dat omzetten in boeiende en verrassende verhalen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Onze showbizzredactie is op zoek naar journalisten om het team in Antwerpen te versterken. Interesse? Solliciteren kan via de linken hieronder.
Lees verder

Limburgers traag? Niet in Wellen: Alle klokken staan er plots halfuur voor
Het leek wel even sciencefiction. Begin deze week liepen in het centrum van Wellen plots alle elektronische klokken voor op de tijd. Op 24 uur ging de tijd in Wellen zelfs een half uur sneller dan in de rest van de wereld. Maar waar lag dat dan aan?
Lees verder

LIVE. Geraint Thomas en Vansevenant mee in de kopgroep, wie wint er de vierde rit in de Ronde van het Baskenland?
Na de rit van gisteren die gewonnen werd door Pello Bilbao (Bahrain-Victorious), krijgt het peloton vandaag in de vierde rit in de Ronde van het Baskenland opnieuw een etappe vol muurtjes en hoogtemeters voorgeschoteld. Kan Remco Evenepoel vandaag zijn tweede plaats in het algemene klassement vasthouden? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"Centrum Marioepol grotendeels in Russische handen"
De pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne hebben naar eigen zeggen met behulp van Russische troepen grotendeels de controle verworven over het centrum van Marioepol, de strategisch belangrijke havenstad in het zuiden van Oekraïne. "We kunnen zeggen dat in het centrale deel van de stad de belangrijkste gevechten achter de rug zijn", aldus woordvoerder Eduard Bassoerin op de Russische staatstelevisie.
Lees verder