Doorgaan naar hoofdcontent

Opvallend: Wout van Aert duikt in zeepkist naar beneden op circuit van Spa-Francorchamps

HLN
Opvallend: Wout van Aert duikt in zeepkist naar beneden op circuit van Spa-Francorchamps
De Red Bull Zeepkistenrace keert op 4 september terug naar België. Opvallend: Wout van Aert, gesponsord door de populaire energiedrank, ging onlangs het parcours verkennen. Op het circuit van Spa-Francorchamps reed hij de legendarische Raidillon met de fiets naar boven. Om vervolgens af te dalen... in een zeepkist.
Lees verder

Ilan Van Wilder doet oproep na zware crash en kaakbeenbreuk in Luik: "Stop met dat haantjesgedrag. Het brengt levens in gevaar"
Vier dagen na zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, waarbij hij zijn kaakbeen brak, is Ilan Van Wilder (21) nog steeds zwaar onder de indruk. Haantjesgedrag lag aan de basis, weet hij. "En dat moet stoppen. Het brengt mensenlevens in gevaar."
Lees verder

Elon Musk grapt dat hij Coca-Cola gaat kopen "om er weer cocaïne in te doen"
Zakenman Elon Musk grapt op Twitter dat hij na het inlijven van dat socialemediabedrijf een volgende slag zou willen slaan door Coca-Cola over te nemen. Dan zou hij bij dat frisdrankconcern cocaïne in het cola-recept kunnen laten terugkeren, verwijzend naar het originele recept van het drankje toen het in 1886 voor het eerst op de markt kwam.
Lees verder

Experts: "Rusland beschermt marinebasis op de Krim met dolfijnen"
De voor Rusland belangrijke marinebasis van Sebastopol aan de Zwarte Zee wordt beschermd door twee oorlogsdolfijnen. Amerikaanse analisten melden dat aan 'The Washington Post' op basis van satellietbeelden van het bedrijf Maxar Technologies.
Lees verder

"Het beste Liverpool dat ik ooit heb gezien": analisten staan perplex van meedogenloze aanpak tegen machteloos Villarreal
Liverpool heeft een stevige optie genomen op een derde finaleplek in vijf jaar tijd. De Engelsen wonnen hun heenmatch van de halve finale in eigen huis tegen Villarreal met 2-0. Achteraf was de versmachtende druk van de thuisploeg topic nummer één bij de analisten. "Ze zijn meedogenloos."
Lees verder

Enquête Test Aankoop: bij smartphones, tablets en laptops is batterij meest voorkomende pijnpunt
Heeft een toestel een batterij dan zorgt net dat onderdeel het vaakst voor problemen. Dat zeggen de leden van Test Aankoop in een jaarlijkse enquête van de consumentenorganisatie. Qua betrouwbaarheid scoort Google, dat officieel geen smartphones verkoopt in ons land, het beste. Bij tablets en laptops zijn dat respectievelijk Amazon en Apple.
Lees verder

Football Talk. Enorme blunder van keeper Radu kost Inter belangrijke punten in titelstrijd, vroege assist Praet levert Torino punt op
Inter heeft in een inhaalwedstrijd van de 20ste speeldag in de Serie A een blauwtje gelopen op bezoek bij Bologna. Het verloor met 2-1 en moet daardoor de koppositie opnieuw aan rivaal AC Milan laten. De Nerazzurri schoten nochtans het scherpst uit de startblokken met een vroege goal van voormalig Club Brugge-speler Ivan Perisic (3.). Marko Arnautovic (28.) hing de bordjes opnieuw in evenwicht en in de slotfase zou Bologna, met Arthur Theate 90 minuten tussen de lijnen, zelfs nog de volle buit grijpen dankzij de winnende treffer van Nicola Sansone (82.). Die kon de bal makkelijk binnentikken nadat Inter-doelman Radu volledig naast de bal trapte.
Lees verder

Onschuldige Amerikaan na 31 jaar uit gevangenis vrijgelaten
Een Amerikaan die 31 jaar geleden werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf is woensdag vrijgelaten. De 55-jarige Thomas Raynard James werd in 1991 op basis van één ooggetuige schuldig bevonden aan moord na een overval. Deze getuige kwam na decennia terug op haar verklaring en erkende "misschien een fout te hebben gemaakt". De rechter oordeelde daarop dat James onschuldig is.
Lees verder

Golden State Warriors, met Curry als grote man, en Milwaukee Bucks naar halve finales play-offs NBA
Golden State Warriors heeft zich in de play-offs van de NBA ten koste van Denver Nuggets geplaatst voor de halve finales van de Western Conference. De Warriors wonnen in het eigen Chase Center het vijfde duel met 102-98.
Lees verder

Vaste tafelgaste stapt op uit talkshow Johan Derksen
Schrijver en columnist Roos Schlikker stapt op als vaste tafeldame bij het programma 'Vandaag Inside'. Ze nam dat besluit nadat Johan Derksen dinsdagavond in het programma vertelde hoe hij vijftig jaar geleden een dronken, bewusteloze vrouw penetreerde met een kaars.
Lees verder

Tien leden van één Amsterdamse familie opgepakt voor witwassen miljoenen euro's drugsgeld
De Nederlandse politie heeft tien mannen uit één familie aangehouden op verdenking van ondergronds bankieren en het witwassen van tientallen miljoenen euro's aan contanten en bitcoins. Ook zou de groep uit Amsterdam, Diemen, Almere en Paramaribo een criminele organisatie vormen. Het geld dat werd witgewassen kwam vermoedelijk uit de internationale drugshandel.
Lees verder

Meer dan 6.000 euro kwijt door fouten in vooraf ingevulde belastingaangifte: expert zegt wat je zeker moet controleren
4 op 10 Belgen krijgen dit jaar een netjes ingevulde belastingaangifte in de bus. De verleiding om zo'n Voorstel van Vereenvoudigde Aangifte (VVA) te aanvaarden is groot: het is gemakkelijk en waarom zou je de fiscus niet vertrouwen? "Niet doen, eerst controleren", drukt fiscaaltechnisch docent Koenraad Tranchet iedereen op het hart. Elk jaar weer immers ontdekt hij in de VVA's erg dure fouten.
Lees verder

Medische staf van Club nu al kampioen, nooit eerder was blauw-zwart zo fit: "Geen enkele investering is de club te veel"
Van een pak geblesseerden naar quasi geen. Het medische geheim van Club Brugge, de laatste jaren topfit, onder de loep genomen: "Geen enkele investering is de club teveel - een zegen voor de staf."
Lees verder

Waarom je beter geen 100.000 euro op je spaarboekje laat staan
Santander Consumer Bank lanceerde onlangs de best vergoede spaarrekening op de Belgische markt. Als spaarder krijg je er een vergoeding van 0,65 procent, op voorwaarde dat je 125.000 euro op je spaarrekening hebt staan. Maar is het wel verstandig om zo'n hoog bedrag op je spaarrekening te zetten? En waarom moedigen sommige banken het aan, en raden andere het weer af? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Jani Kazaltzis zoekt kandidaten voor het nieuwe seizoen van 'Blind gekocht'
Een miljoenenwoning, een huis in Gent mét garage voor een oldtimer, een terrein waar ruimte is voor een hele hoop dieren ... In 'Blind gekocht' doen makelaar Béa en interieurarchitect Bart er alles aan om de woningdromen van hun kandidaten waar te maken. Zelf ook je lot in hun handen leggen? Presentator Jani Kazaltzis is op zoek naar nieuwe kandidaten. Inschrijven kan via goplay.be/inschrijven
Lees verder

Prijzen in supermarkt gestegen met 5,9 procent in jaar tijd: deze producten werden fors duurder
Boodschappen in de supermarkt zijn een stuk duurder geworden, zo heeft Test Aankoop onderzocht. De prijzen in de supermarkten zijn in een jaar tijd gemiddeld 5,9 procent gestegen. Er zitten zelfs uitschieters van meer dan 30 procent tussen. Welke producten werden duurder? Hieronder een overzicht.
Lees verder

Britse prins Andrew geen ereburger meer van stad York
De door een misbruikschandaal in opspraak geraakte Britse prins Andrew (62) is geen ereburger meer van de Noord-Engelse stad York. De gemeenteraad heeft hem die titel ontnomen na een unanieme stemming.
Lees verder

'Thuis'-acteur Wim Stevens organiseerde benefietoptreden voor zijn ouders: "Omdat hun huis afbrandde"
Wim Stevens (54), bekend als Tom uit 'Thuis', heeft een benefietoptreden gespeeld met zijn toneelgroep 'Het Prethuis'. De opbrengsten gaan naar zijn ouders, die hun huis in vlammen zagen opgaan. Dat vertelt hij aan VRT NWS.
Lees verder

Chanel ontwerpt alle outfits die Angèle zal dragen tijdens haar tour, en dat is een primeur
Onze eigenste Angèle is aan de wereldtour van haar nieuwe album begonnen. En schitteren zal de blondine ongetwijfeld doen op het podium: alle outfits die ze zal dragen zijn op maat gemaakt door Chanel. "Dankzij deze collectie heb ik mijn complex over mijn benen kunnen overwinnen", getuigt de zangeres. Benieuwd naar haar outfits? Wij mogen alvast een voorproefje geven.
Lees verder

Ilse De Meulemeester vrijgesproken voor witwassen, schriftvervalsing wél bewezen maar geen straf
Gewezen miss-België, Ilse De Meulemeester (50), is vrijgesproken voor witwassen maar wél schuldig bevonden aan schriftvervalsing. De rechter geeft haar geen straf. Zij verdoezelde de herkomst van dure cadeaus, zoals juwelen en de aankoop van een Porsche die zij kreeg van haar aanbidder, frituurbaas Jacobus Perdaems (65).
Lees verder