Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

Oprichter van Clouseau Bob Savenberg (60) trekt zich terug uit politiek om zich te focussen op een oude liefde: “Ik...

HLN
Oprichter van Clouseau Bob Savenberg (60) trekt zich terug uit politiek om zich te focussen op een oude liefde: "Ik ben bezig met enkele tv- en muziekprojecten, misschien open ik wel weer een boekingskantoor"
Bob Savenberg (60) heeft besloten om de Dilbeekse politiek vaarwel te zeggen. De medeoprichter van Clouseau en ex-manager van Natalia werd in 2018 nog verkozen als gemeenteraadslid en sinds 2019 is hij voorzitter voor zijn lokale Open VLD-partij. "Nu is het tijd om mijn carrière in de entertainmentsector nieuw leven in te blazen", vertelt hij ons.
Lees verder

KOERS KORT. Amstel Gold Race trekt prijzengeld gelijk - Merlier én Philipsen in Scheldeprijs - Zo ligt Carrefour de l'Arbre er momenteel bij
Les Amis du Paris-Roubaix, de vereniging die instaat voor het behoud en de renovatie van de kasseistroken, weten binnenkort wat te doen. Zo ligt de Carrefour de l'Arbre, de laatste vijfsterrenstrook in Parijs-Roubaix, er momenteel vuil bij. "Eén week voor de koers gaan we er met een machine door, en vegen we alles proper", klonk het eerder bij François Doulcier, voorzitter van Les Amis du Paris-Roubaix. De Helleklassieker vindt op 17 april plaats.
Lees verder

Holzhauser op weg naar OHL? "Rapha heeft het recht te onderhandelen"
OH Leuven lijkt kandidaat om Raphael Holzhauser over te nemen. Op sociale media dook een foto op van OHL-trainer Marc Brys die aan tafel zit met de smaakmaker van Beerschot. Holzhauser mag gratis de club verlaten.
Lees verder

West-Afrika staat op rand van ergste voedselcrisis in decennium, volgens hulporganisaties
Als gevolg van de oorlog in Oekraïne dreigt West-Afrika met de ergste voedselcrisis in een decennium te maken te krijgen. Elf internationale hulporganisaties trekken dinsdag aan de alarmbel.
Lees verder

Erfgename van Guust Flater is zoveelste die dwarsligt: "Altijd moeilijk doen, en het gaat 'nooit om de centen'"
De vreugdekreetjes bij de aankondiging van een nieuw Guust Flater-album waren nog niet koud, of daar was Isabelle Franquin. "Illegaal en plagiaat", noemde ze het, waarna ze prompt uitgeverij Dupuis voor de rechtbank sleepte. Dat erfgename van bekende stripauteurs vaak dwarsliggen, is niet nieuw. Het gebeurde ook al bij 'Lucky Luke' en 'Asterix'. Maar wat is hun drijfveer? Is het geld, of toch iets anders?
Lees verder

EU wil verbod Russische schepen in EU-havens en kolenban
De Europese Commissie wil Russische schepen de toegang verbieden tot havens in de EU. Alleen voor de levering van landbouw- en voedingsproducten, humanitaire goederen en energie zou een uitzondering moeten worden gemaakt. Daarnaast stelt het dagelijks EU-bestuur een invoerverbod voor op Russische kolen en een volledig transactieverbod voor vier Russische banken, waaronder de tweede grootste bank VTB.
Lees verder

Planbureau voorspelt fors hogere inflatie en verwacht vierde overschrijding spilindex in negen maanden tijd
Het Federaal Planbureau heeft zijn verwachtingen voor de inflatie in ons land fors naar boven bijgesteld. Volgens de nieuwe voorspellingen zou de spilindex al deze maand overschreden worden, met een indexering van uitkeringen en ambtenarenlonen tot gevolg. Als dat ook echt gebeurt, is dat al de vierde keer in negen maanden tijd.
Lees verder

Planbureau voorspelt fors hogere inflatie en verwacht nieuwe overschrijding spilindex nog deze maand
Het Federaal Planbureau heeft zijn verwachtingen voor de inflatie in ons land fors naar boven bijgesteld. Volgens de nieuwe voorspellingen zou de spilindex al deze maand overschreden worden, met een indexering van uitkeringen en ambtenarenlonen tot gevolg.
Lees verder

Gameklassieker 'Monkey Island' krijgt na meer dan 30 jaar vervolg van bedenker
Harten van iets oudere gamers gaan wat sneller kloppen bij het nieuws dat Ron Gilbert werkt aan een nieuwe 'Monkey Island'-game. 'Return to Monkey Island' wordt een vervolg op 'The Secret of Monkey Island' en 'Monkey Island 2: LeChuck's Revenge', de guitige point-and-clickgames uit respectievelijk 1990 in 1991.
Lees verder

Opnieuw zetten verschillende Europese landen Russische diplomaten het land uit wegens vermoedelijke spionageactiviteiten en "bedreiging voor de veiligheid"
Denemarken, Italië, Spanje en Zweden wijzen tientallen Russische diplomaten uit na de berichten over massagraven en gedode burgers in de Oekraïense plaats Boetsja. In Italië gaat het om dertig diplomaten vanwege "bezorgdheid over de veiligheid", Denemarken wijst vijftien Russen de deur omdat die volgens minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod spionnen zijn.
Lees verder

Zuid-Afrika en Vlaanderen willen samenwerken rond groene waterstof
Groene waterstof staat niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Zuid-Afrika hoog op de politieke agenda. Een samenwerking is in de maak, zo bleek dinsdag tijdens een werkbezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon aan Pretoria.
Lees verder

"Tijdens de rit naar de luchthaven ween ik al." Vliegangst, zoals Lisa? 7 tips van een expert "De stewardessen hebben vaak medelijden met mij." Vliegangst, zoals Lisa? 7 tips van een expert 7 tips van expert tegen vliegangst: "Je moet leren vliegen met een andere bril op"
Hoog boven de wolken vliegen, al dromend over de verre bestemming waar je zult landen. De meesten vinden het hemels, maar voor een heel aantal mensen zijn vliegtuigen de hel. Lisa Di Giovanni (20) behoort tot die tweede groep. "Eens ik op zo'n vliegtuigstoeltje zit, begin ik te trillen als een rietje." Gedragstherapeute Barbara Depreeuw geeft zeven tips voor mensen met vliegangst, zodat je zorgeloos op je bestemming geraakt tijdens de (paas)vakantie.
Lees verder

"Tijdens de rit naar de luchthaven ween ik al." Vliegangst, zoals Lisa? 7 tips van een expert
Hoog boven de wolken vliegen, al dromend over de verre bestemming waar je zult landen. De meesten vinden het hemels, maar voor een heel aantal mensen zijn vliegtuigen de hel. Lisa Di Giovanni (20) behoort tot die tweede groep. "Eens ik op zo'n vliegtuigstoeltje zit, begin ik te trillen als een rietje." Gedragstherapeute Barbara Depreeuw geeft zeven tips voor mensen met vliegangst, zodat je zorgeloos op je bestemming geraakt tijdens de (paas)vakantie.
Lees verder

"Er was geen luchtaanval": slachtoffer bombardement Marioepol duikt plots op in Russische propagandavideo
Marianna Vishemirskaya werd ongewild wereldnieuws toen ze gewond uit een kraamziekenhuis in Marioepol vluchtte. Sindsdien is ze de speelbal geworden van een bitse informatieoorlog. De kersverse moeder duikt nu zelfs op in een propagandafilmpje dat uitgezonden werd op Russische staatsmedia. Daarin geeft ze onder meer aan dat er nooit een luchtaanval geweest is, exact wat het Kremlin verklaart dus. Officieel bewijs is er niet, maar de kans is bijzonder groot dat Vishegirskaya gedeporteerd werd naar Russischgezind terrein. Haar verklaring lijkt bijgevolg onder dwang afgenomen te zijn.
Lees verder

Dankzij Europese wet kan je binnenkort weten hoeveel jouw collega's verdienen
Altijd al willen weten hoeveel uw collega's verdienen? Binnenkort kan het. Europa zette vandaag het licht op groen zodat elke werknemer die info kan opvragen. "Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk. Nu krijgen ze een sterkere positie in loononderhandelingen", hoopt Europees parlementslid Sara Matthieu (Groen).
Lees verder

Amazon stelt Project Kruiper voor: 83 raketlanceringen voor satellietenweb
De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft 83 raketlanceringen vastgelegd waarmee het bedrijf de komende vijf jaar het grootste deel van zijn geplande satellietenweb voor hogesnelheidsinternet kan ontplooien. Dat heeft Amazon dinsdag aangekondigd. Het Project Kruiper moet concurrentie zijn voor Starlink, de internetsatellieten van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX.
Lees verder

GP van België nu al zo goed als uitverkocht
De Grote Prijs Formule 1 van België wordt ook dit jaar pas eind augustus gereden, maar iets minder dan vijf maanden voor de jaarlijkse hoogmis van de autosport in ons land, is de GP nu al zo goed als uitverkocht.
Lees verder

LIVE. Quick.Step-Alpha Vinyl zet zich mee aan kop van het peloton, wie wint langste etappe in Ronde van het Baskenland?
Vandaag staat de langste etappe van de Ronde van het Baskenland op het programma. Het peloton moet tussen Leitza en Viana 207,6 kilometer afleggen. De rit eindigt op een oplopende aankomst. Wie zegeviert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Apple-verdeler Switch laat Belgische registratie voor verkoop verzekeringen vallen
Apple-verdeler Switch doet afstand van zijn inschrijving in het register van verzekeringstussenpersonen in België. Dat meldt de financiële regulator FSMA, die de winkelketen vorige maand verboden had nog verzekeringen te verkopen in België.
Lees verder

7 voedingsmiddelen die volgens dokter veroudering afremmen: "Tal van 100-jarigen roemen eieren als hun geheim ingrediënt"
Belgen worden gemiddeld zo'n 26 jaar ouder dan een eeuw geleden, maar toch doen we dat niet altijd in goede gezondheid. "Hoe we verouderen, is voor 49 procent genetisch bepaald. De overige 51 procent is het gevolg van omgevingsfactoren zoals voeding: dat kraakt of maakt je gezondheid", stelt dokter en bio-ingenieur Eric De Maerteleire. Welke voedingsmiddelen helpen tegen veroudering?
Lees verder