Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 april 2022

Open Vld wil partijnaam veranderen: “Liberale partij moet zich heruitvinden”

HLN
Open Vld wil partijnaam veranderen: "Liberale partij moet zich heruitvinden"
De partij Open Vld zal binnenkort van naam veranderen. Dat kondigde vicepremier Vincent Van Quickenborne zondagmiddag aan in een studiogesprek met VTM NIEUWS. "Als de liberale partij zich kan heruitvinden, dan kunnen we opnieuw mensen aanspreken", klonk het.
Lees verder

"Als je stijf staat van de stress mag je nog zoveel chocolade eten, je bloeddruk zal toch de hoogte ingaan": de zin en onzin van superfoods
Matchathee, açaibessen, spirulina en spelt. Allemaal hebben ze één ding gemeen: uit het niets doken ze op in ons voedingspatroon met mooie beloftes voor onze gezondheid. Superfoods die je maar beter op het menu zet als je je lichaam een beetje in ere wil houden. Of toch niet? Bio-ingenieur Eric De Maerteleire bekijkt voor ons met een kritische blik zeven feiten en fabels over superfoods.
Lees verder

Parket opent onderzoek naar Ferrero-fabriek in Aarlen
Het parket van Luxemburg heeft een onderzoek geopend naar de Ferrero-fabriek in Aarlen naar aanleiding van de salmonellabesmetting. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan persagentschap Belga. De afgelopen weken raakten in Europa meer dan 100 mensen besmet na het eten van in de fabriek geproduceerde Kinder-chocoladeproducten.
Lees verder

Poetin heeft nog politieke vrienden in het Westen: "Hij is de leider waar ik het meest naar opkijk"
Hoewel de meeste politieke leiders Poetin de rug toekeren, zijn er nog steeds politici die in de Russische president geloven. Van de Hongaarse president Viktor Orban was dit reeds geweten, maar ook de Franse presidentskandidaat Marine Le Pen is zeer mild voor Poetin. Daarnaast zijn er nog wel meer namen die in het vriendenboekje van Poetin opduiken.
Lees verder

Opnames van fictiereeks 'De club' gestart: "Ik had altijd gedacht dat we de uitzonderingen waren"
Maandag zijn de opnames van de gloednieuwe fictiereeks 'De club' gestart, een programma over mensen wiens kinderwens niet vanzelfsprekend is. Voor scenaristen Leander Verdievel en Zita Theunynck geen ver-van-mijn-bed-show, want ze kregen er zelf mee te maken.
Lees verder

Hulpverlener blikt terug op carnavalsdrama in Strépy: "Stress was zeer intens"
Het menselijk leed was enorm toen op 20 maart een auto inreed op een groep carnavalisten in Strépy-Bracquegnies. Zes mensen kwamen om het leven en 37 anderen raakten gewond. De hulpverleners die ter plaatse gingen, zagen gruwelijke taferelen. Meer dan 60 van hen hadden psychologische begeleiding nodig achteraf, zegt hulpverleningschef Marc Huwé in de kranten van Supresse.
Lees verder

Ook bij hulpverleners hakte carnavalsdrama Strépy er diep in: "Stress was zeer intens"
Het menselijk leed was enorm toen op 20 maart een auto inreed op een groep carnavalisten in Strépy-Bracquegnies. Zes mensen kwamen om het leven en 37 anderen raakten gewond. De hulpverleners die ter plaatse gingen, zagen gruwelijke taferelen. Meer dan 60 van hen hadden psychologische begeleiding nodig achteraf, zegt hulpverleningschef Marc Huwé in de kranten van Supresse.
Lees verder

De zaak van 150 miljoen, maar zal er iemand winnen?Amber Heard en Johnny Depp clashen opnieuw in de rechtbank
"Dat ze nog altijd liefde voelt voor Johnny Depp", verkondigde Amber Heard afgelopen weekend op Instagram. Het weerhield er haar niet van om een counterclaim in te dienen van maar liefst 100 miljoen dollar toen haar ex-man haar aanklaagde wegens smaad - hij eist 'slechts' 50 miljoen dollar. Vandaag start in Virginia dat proces, waarbij zowat half Hollywood opgeroepen is als getuige en de wereld live kan meesmullen van het partijtje moddergooien. Beide sterren hopen naast een fikse schadevergoeding op eerherstel en geloofwaardigheid, al lijkt die kans zelfs voor de winnaar bijzonder klein.
Lees verder

Starten play-offs zonder definitief puntenaantal van Union? "We hopen dat er zo snel mogelijk een uitspraak komt"
Het is onzeker dat de play-offs zullen beginnen met een definitief puntenaantal van Union. Dat bevestigt Pro League-CEO Lorin Parys. "Wij hopen dat iedereen snel tot een oplossing wil komen."
Lees verder

"Blaren zijn eigenlijk een beschermingsmechanisme van ons lichaam": zo voorkom en behandel je blaren
Een blaar kan je wandeling of uitstap danig verpesten. Hoe je blaren kan vermijden en behandelen, vroegen we aan Annick Pauwels van de Belgische Vereniging voor gespecialiseerde Voetverzorgers. "Blarenpleisters mogen ook op een open blaar."
Lees verder

"Een traumatische afranseling die twee dagen duurde": lid van beruchte West-Vlaamse familie krijgt 10 jaar cel voor vreselijke foltering van z'n vriendin
Torhoutenaar Koen V. (34) behandelde z'n vriendin vorig jaar twee dagen lang als een beest. En dat allemaal omdat ze hem niet gehoorzaamde of dingen zei die hem niet aanstonden. De afranseling was zo wreed dat de rechtbank de feiten maandag herkwalificeerde van poging tot doodslag naar foltering. "Ze getuigden werkelijk van een niets ontziende barbaarsheid", stelden de rechters. Ze legden het lid van een beruchte West-Vlaamse familie uiteindelijk 10 jaar cel op.
Lees verder

Mensen op Times Square opgeschrikt na enorme explosie
Mensen op Times Square in New York renden in paniek weg toen ze gisterenochtend een luide knal hoorden, zo is op videobeelden te zien. Een explosie in de ondergrondse leiding veroorzaakte een hels lawaai.
Lees verder

Margriet Hermans tovert 'She's After My Piano' om tot 'Lekker blijven hangen'
2 Fabiola draait vooral om dance vibes en dat heeft Margriet Hermans ook begrepen. Zij doopt de iconische hit 'She's After My Piano' om tot het ambiancenummer 'Lekker blijven hangen'. Ze krijgt iedereen aan het dansen en leert hen ook haar eigen, bijpassende move.
Lees verder

Wout van Aert na Covidbesmetting gespot in Spanje, donderdag beslissing of hij start in Parijs-Roubaix
Stoomt Wout van Aert zich klaar voor Parijs-Roubaix? De Belgische kampioen is met zijn zwart-geel-rode fiets van Cérvelo gespot in het Spaanse Calpe. Donderdag wil Jumbo-Visma de knoop doorhakken of Van Aert zondag effectief aan de start van de Helleklassieker verschijnt.
Lees verder

Kim Kardashian onthult dat ze een lievelingskind heeft. Pedagoog: "Het favorietje zijn is absoluut geen cadeau"
In een videoclip onthult Kim Kardashian (41) dat zoon Saint haar favoriete kind is. Maar liefst driekwart van alle mama's blijkt zo'n voorkeur te hebben. Ook redactrice Kato groeide op in een warm gezin, maar merkte dat de band tussen haar mama en kleine broer specialer was. "Vanaf zijn geboorte was hij de oogappel." Pedagoog Maud De Buck legt uit waarom ouders een favoriet kind hebben en welk effect dat heeft op de gezinsdynamiek. "Het favorietje zijn is geen cadeau."
Lees verder

Oekraïens leger maakt zich op voor "laatste veldslag" in Marioepol: "Onze munitie raakt op"
Het Oekraïense leger maakt zich op voor een laatste veldslag in de verwoeste zuidoostelijke havenstad Marioepol. In en rond de stad wordt al weken zwaar gevochten door Russische en Oekraïense militairen.
Lees verder

Nieuwe satellietbeelden tonen hoe kilometerslang Russisch konvooi koers zet naar Charkiv
Nieuwe satellietbeelden van het Amerikaanse bedrijf 'Maxar Technologies' tonen een Russisch konvooi van zo'n 13 kilometer lang ten oosten van de Oekraïense stad Charkiv. De beelden dateren van afgelopen vrijdag. Volgens Maxar verplaatste het konvooi, bestaande uit honderden Russische pantserwagens en vrachtwagens met artillerie, zich door het dorp Velykyi Burluk richting Charkiv, de op een na grootste stad gelegen in het noordoosten van het land.
Lees verder

Kevin De Bruyne trekt met kroost naar McDonald's: zo beleefde het gezin van 'KDB' de clash tegen Liverpool
Een goal in de topper, dat verdient een extraatje. Na de clash tegen Liverpool, die zoontjes Mason Milian, Rome en vrouw Michele van dichtbij meemaakten, nam Kevin De Bruyne zijn kroost mee naar de McDonald's. Van een knuffel tot een Happy Meal: een inkijk op matchdag ten huize 'KDB'.
Lees verder

IN BEELD. Brooklyn Beckham en Nicola Peltz delen nieuwe romantische huwelijksfoto's
Brooklyn Beckham (23) en Nicola Peltz (27) hebben op sociale media verschillende foto's gedeeld van hun huwelijk, dat afgelopen zaterdag in Palm Beach in Florida plaatsvond. De oudste zoon van David en Victoria Beckham noemt zijn kersverse vrouw "mijn prachtige bruid", terwijl Nicola spreekt van "het mooiste weekend van mijn leven."
Lees verder

Lidstaten praten over embargo op Russische olie
De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zitten maandag samen in Luxemburg om nieuwe sancties tegen Rusland te bespreken. Een embargo op Russische olie staat officieel niet op de agenda, maar verschillende landen zouden het wel op tafel leggen.
Lees verder