Doorgaan naar hoofdcontent

Onze tuinexperte test biologische potgrond: “Het gebruik van kokosvezel is stilaan achterhaald”

HLN
Onze tuinexperte test biologische potgrond: "Het gebruik van kokosvezel is stilaan achterhaald"
Het terras staat klaar om gevuld te worden, op naar het tuincentrum voor een paar zakken potgrond! Maar welke kiezen? Wat is de meeste milieuvriendelijke? Onze tuinexperte Laurence Machiels vergeleek 10 biologische potgronden op hun ecologische voetafdruk en vond zelfs een paar excellente turfvrije potgronden!
Lees verder

Geboortekaartje van Ciro Romeo Mertens is "té schattig": met rugnummer van papa Dries én knuffelend met hond Juliette
Actrice en presentatrice Nora Gharib heeft op Instagram het geboortekaartje gedeeld van Ciro Romeo Mertens, het intussen twee weken oude zoontje van Rode Duivel Dries Mertens en Kat Kerkhofs. Op het kaartje is het kindje in Napels te zien met een lichtblauw shirt met rugnummer 14 - het nummer van Mertens bij Napoli - en hond Juliette. "Dit is te schattig", vindt Gharib.
Lees verder

Deze 350 dappere mensen doken de Noordzee in
Een snijdende wind en amper tien graden was het vandaag op het strand in Oostduinkerke. Dat weerhield 350 mensen er niet van om hun kledij uit te doen en een duik in het koude zeewater te nemen. Krijg jij al kippenvel?
Lees verder

LIVE. Valpartij gooit het scenario helemaal overhoop: Bilbao virtueel leider, Martinez teruggeslagen tot groep-Evenepoel
Krijgen we 93 jaar na Maurice De Waele een nieuwe Belgische winnaar van de Ronde van het Baskenland? Remco Evenepoel start als leider aan de loodzware slotrit met zeven beklimmingen. Twee seconden bedraagt zijn voorsprong op dichtste achtervolger Daniel Felipe Martínez. Wie wint de koninginnenrit en wie gaat met de eindzege aan de haal? Volg alle ontwikkelingen hier LIVE vanaf 14u00!
Lees verder

Dode wolf gevonden op snelweg net over grens met Limburg
Op de A2 bij het Nederlandse Nederweert - net over de grens met Belgisch Limburg - is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dode wolf gevonden. Het dier was aangereden, heeft de Nederlandse provincie Limburg bekendgemaakt. Het kadaver wordt onderzocht.
Lees verder

Oscar-vechtjas Will Smith is lang niet de eerste: wanneer celebs door het lint gaan
De klap die acteur Will Smith (53) gaf aan Oscars-presentator Chris Rock (57) omdat die een grapje over Wills vrouw maakte, deed flink wat stof opwaaien. Nochtans is een wereldster die voor de camera door het lint gaat lang geen unicum. Opvallend: vaak gaat het om sporters, al durft ook een royal al eens loos te gaan.
Lees verder

LIVE. Evenepoel weer helemaal voorin, stelt hij de eindzege veilig op de lastige slotklim?
Krijgen we 93 jaar na Maurice De Waele een nieuwe Belgische winnaar van de Ronde van het Baskenland? Remco Evenepoel start als leider aan de loodzware slotrit met zeven beklimmingen. Twee seconden bedraagt zijn voorsprong op dichtste achtervolger Daniel Felipe Martínez. Wie wint de koninginnenrit en wie gaat met de eindzege aan de haal? Volg alle ontwikkelingen hier LIVE vanaf 14u00!
Lees verder

Ons land belooft 800 miljoen euro op conferentie voor Oekraïne: "België laat niemand in de steek"
Tijdens een internationale conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Canadese premier Justin Trudeau in de Poolse hoofdstad Warschau, is zaterdag 10,1 miljard euro beloofd voor Oekraïne. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. België belooft 800 miljoen euro.
Lees verder

Spaanse politie rolt drugsbende op en neemt 3,5 ton cocaïne in beslag
De Spaanse politie heeft een drugsbende opgerold en 3,5 ton cocaïne in beslag genomen, volgens de media met een straatwaarde van 100 miljoen euro. De politie pakte bij verschillende invallen in de steden Algeciras, Valencia en La Rioja vier mensen op. Naast de drugs werden ook 100 eigendommen, zeven luxewagens, meerdere schepen, 27 bankrekeningen en 250.000 euro cash geld in beslag genomen. De politie sluit extra arrestaties niet uit.
Lees verder

"Prins Harry neemt Meghan Markle mee naar Nederland": de eerste trip samen sinds ze braken met koningshuis
Prins Harry (37) verschijnt volgende week vrijdag samen met Meghan Markle (40) in Nederland, zo weet de Engelse krant The Mirror te melden. Het koppel zal aanwezig zijn bij de opening van de Invictus Games in Den Haag. Voor Harry en Meghan wordt dit de eerste reis samen buiten de Verenigde Staten, sinds ze de afgelopen jaren afstand deden van de koninklijke familie in Engeland.
Lees verder

Evenepoel moet eindzege in het Baskenland na zware slotrit nog aan Martinez laten, maar gaat strijdend ten onder
Remco Evenepoel (22) is er niet in geslaagd de eindzege in de Ronde van het Baskenland over de streep te trekken. Onze landgenoot kon de besten in de zware slotrit niet volgen en moest zo z'n leiderstrui nog afstaan aan Daniel Martinez. De ritzege was voor thuisrijder Ion Izagirre.
Lees verder

Evenepoel vecht voor wat hij waard is, maar moet de eindzege in het Baskenland nog aan Martínez laten: "Miste paar procenten"
Remco Evenepoel (22) is er niet in geslaagd de eindzege in de Ronde van het Baskenland over de streep te trekken. Onze landgenoot kon de besten in de zware slotrit niet volgen en moest zo z'n leiderstrui nog afstaan aan Daniel Martínez . De ritzege was voor thuisrijder Ion Izagirre. "Ik voel een mix van teleurstelling en tevredenheid", klonk het achteraf bij Evenepoel.
Lees verder

Evenepoel vecht voor wat hij waard is, maar moet de eindzege in het Baskenland na zware slotrit nog aan Martínez laten
Remco Evenepoel (22) is er niet in geslaagd de eindzege in de Ronde van het Baskenland over de streep te trekken. Onze landgenoot kon de besten in de zware slotrit niet volgen en moest zo z'n leiderstrui nog afstaan aan Daniel Martínez . De ritzege was voor thuisrijder Ion Izagirre.
Lees verder

Geen Lukaku tegen Southampton: geblesseerde Belg ontbreekt in kern Chelsea, dat met 0-6 stevig uitpakt tegen 'The Saints'
Geen Lukaku tegen Southampton. Ook niet op de bank. Chelsea-coach Tuchel nam de Belg niet op in de kern. Reden? Last van de achillespees. Chelsea miste hun spits niet: ze wonnen overtuigend met zes doelpunten verschil op het veld van Southampton.
Lees verder

"Die gascentrale komt er tóch, zeiden ze. En kijk nu": hoe Jackie Janssen energiereus RWE op de knieën kreeg en een batterijpark naar Limburg haalt
Als in 2020 bekend raakt dat de Duitse energiereus RWE een gascentrale wil neerpoten in Dilsen-Stokkem, schrikken zowat alle inwoners. Buurtbewoner Jackie Janssen leest in het dossier hoe de CO2-spuwende schoorsteen vanuit zijn achtertuin zichtbaar zal zijn en stroopt de mouwen op. Hoe een strijd van bijna twee jaar uitdraait in één verlossend telefoontje. Jackie versus RWE, David versus Goliath. "Ik ben zo hard met dat dossier bezig geweest en te weinig met mijn gezin. Maar hun steun is ongezien."
Lees verder

Football Talk. Doelpuntenmaker Trossard verslaat Arsenal van Lokonga - Record voor Casteels
Voor de eerste keer sinds lange tijd keerde Albert Sambi Lokonga terug in de basis bji Arsenal. Sinds 23 januari speelde hij amper 16 minuten voor Arsenal. Dat was maandag in een pijnlijke 3-0-nederlaag tegen Crystal Palace. De blessures van Thomas Partey en Kieran Tierney speelden ongetwijfeld een grote rol in de keuze voor Lokonga. Zo sprong centrale middenvelder Xhaka in op de linksachter, wat voor Lokonga een plaatsje op het middenveld opende.
Lees verder

Football Talk. Doelpuntenmaker Trossard verslaat Arsenal van Lokonga - Carrasco en Atléti verliezen van Mallorca
Vedat Muriqi ontpopte zich twintig minuten voor tijd tot matchwinnaar met een rake elfmeter. De Spaanse landskampioen, met Yannick Carrasco 90 minuten tussen de lijnen, was niet in staat om nog recht te veren en gelijk te maken.
Lees verder

Prachtig moment in 'The Voice Kids': Metejoor en Zita zingen wondermooie 'You Are The Reason'
Is er iets mooier dan een ballade? Coach Metejoor en Zita zorgden vrijdagavond voor een kippenvelmomentje in 'The Voice Kids' toen ze samen 'You Are The Reason' van Calum Scott brachten. Inclusief tweestemmige stukjes.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Eupen en KV Oostende sluiten hun seizoen af Am Kehrweg
• Jupiler Pro League • Speeldag 34 • Am Kehrweg • Aftrap: 18u30
Lees verder

Waarom het voor Verstappen mogelijk voordelig is om als tweede aan de laatste ronde te beginnen
Inhalen was ruim tien jaar geleden in de Formule 1 zo moeilijk geworden dat het Drag Reduction System werd bedacht. Maar nu de nieuwe auto's dit seizoen dichter achter elkaar kunnen rijden, is DRS soms een reden om níét in te halen. Ook in Melbourne ligt zo'n scenario op de loer.
Lees verder