Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

Onze reporter over de beschuldigingen van Marlène de Wouters: “Machtsmisbruik is overal. Toch is het een term waar...

HLN
Onze reporter over de beschuldigingen van Marlène de Wouters: "Machtsmisbruik is overal. Toch is het een term waar we zuinig mee moeten zijn"
"Een man met macht maakte avances". Het verhaal van Marlène de Wouters maakt nog maar eens duidelijk: macht heeft anno 2022 een problematische bijklank, zeker in de liefde. Toenadering van pakweg een baas of professor ligt delicater dan vroeger, merkt onze reporter Nadine Van Der Linden. "Wie een hoge positie wil, zal een mate van eenzaamheid moeten aanvaarden."
Lees verder

Massale politiezoektocht na overval met geweld in Nieuwerkerken
De politie van Aalst is op dit moment op zoek naar de daders van overval met geweld in het centrum van Nieuwerkerken. Twee gewapende jongeren bedreigden er een persoon met een wapen. Daarna sloeg het duo op de vlucht. Ze zijn op dit moment nog steeds voortvluchtig.
Lees verder

LIVE. 0-1! Mount brengt Chelsea op voorsprong, 'The Blues' duwen door
Geen Romelu Lukaku in de kern bij Chelsea voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid. De Rode Duivel heeft "last aan de achillespees", vertelde Chelsea-coach Thomas Tuchel op de persconferentie. The Blues zullen dus zonder 'Big Rom' de 1-3-achterstand uit de heenwedstrijd moeten ophalen. Volg de wedstrijd hier LIVE!
Lees verder

16-jarige jongen die "emotioneel functioneert als een kleuter" al twee nachten in politiecel: "Schrijnend"
De Antwerpse jeugdrechter Christian Denoyelle trekt op Twitter aan de alarmbel over het tekort aan opvangplaatsen in de jeugdzorg, nadat een 16-jarige jongen voor de tweede nacht op rij in een politiecel zit. "Schrijnend", noemt hij de situatie.
Lees verder

"Hilarisch": beelden tonen verbaasde politieman bij controle van zelfrijdende taxi
Zelfrijdende auto's zijn de toekomst, zo horen we soms. Wel, in San Francisco is de toekomst al begonnen. Dat leidt tot bizarre situaties, zo blijkt uit videobeelden waarin een politieagent een zelfrijdende taxi voor een controle naar de kant wil halen. "Er zit niemand in", klinkt het. Waarna de auto vooruitschiet en een kruispunt oversteekt.
Lees verder

LIVE. Het wordt van moeten in de tweede helft voor Bayern, Villarreal overleeft in München
Bayern München moet nog vol aan de bak in eigen stadion vanavond. Arnaut Danjuma tekende voor de enige goal in de heenwedstrijd en bezorgde Villarreal zo een mooie uitgangspositie tegen de Duitse kampioen. Aan de rust staat het in de Allianz Arena 0-0.
Lees verder

'Huis gemaakt' gaat van negen naar zes koppels: "Jury heeft haar keuze gemaakt"
Twee koppels kregen vanavond slecht nieuws in 'Huis gemaakt'. In de vorige aflevering nam de jury al afscheid van Elise en Yorick in Boortmeerbeek. Vanavond kregen er dan weer twee duo's, eentje uit Antwerpen en eentje uit Beringen, te horen dat ze niet aan de verbouwingen mogen starten.
Lees verder

Pentagon organiseert bijeenkomst met acht grootste wapenproducenten over oorlog in Oekraïne
Het Amerikaanse ministerie van Defensie zit morgen samen met de directeurs van de acht grootste Amerikaanse wapenproducenten om te bespreken in hoeverre de industrie kan voorzien in de wapenbehoeften van Oekraïne, mocht de oorlog nog jaren aanhouden. Dat meldt Reuters op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van de bijeenkomst.
Lees verder

CELEB 24/7. Eva Longoria is klaar voor de zomer en Kris Jenner viert de verjaardag van haar kleindochter
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Red Flames zonder moeite voorbij Kosovo in WK-kwalificaties, vierklapper voor Tessa Wullaert
De Red Flames hebben een makkelijke 1-6-zege geboekt tegen Kosovo op de achtste speeldag van WK-kwalificatiegroep F. Tessa Wullaert trof vier keer raak.
Lees verder

LIVE. 0-1! Chelsea heeft nog een doelpunt nodig voor verlengingen
Geen Romelu Lukaku in de kern bij Chelsea voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid. De Rode Duivel heeft "last aan de achillespees", vertelde Chelsea-coach Thomas Tuchel op de persconferentie. The Blues zullen dus zonder 'Big Rom' de 1-3-achterstand uit de heenwedstrijd moeten ophalen. Volg de wedstrijd hier LIVE!
Lees verder

Slachtoffers 'The Voice of Holland' zijn nog altijd boos: "Kabinet, kom met onafhankelijk onderzoek"
Advocaat Sébas Diekstra wil dat de Nederlandse regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, Mariëtte Hamer, bij het kabinet aandringt op een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de misstanden rondom 'The Voice of Holland'. De advocaat, die een aantal slachtoffers bijstaat, heeft dat medegedeeld in een brief.
Lees verder

Persoonlijke vriend van Poetin en peetvader van diens dochter opgepakt in Oekraïne
De leider van de Oekraïense oppositiepartij Oppositie Platform - Voor het Leven, Viktor Medvedtsjoek, is gearresteerd, zo heeft de Oekraïnse president Volodimir Zelensky dinsdag op Telegram gemeld. Medvedtsjoek geldt als een zeer trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin. Hij is peetvader van diens jongste dochter.
Lees verder

LIVE. Wie anders dan Lewandowski? Pool zoekt en vindt het gaatje, Bayern moet wel nog eens scoren om door te stoten
Bayern München moet nog vol aan de bak in eigen stadion vanavond. Arnaut Danjuma tekende voor de enige goal in de heenwedstrijd en bezorgde Villarreal zo een mooie uitgangspositie tegen de Duitse kampioen. Aan de rust stond het in de Allianz Arena 0-0. Ondertussen heeft Bayern gescoord via Lewandowski. Bij de huidige tussenstand stevenen we op verleningen af.
Lees verder

LIVE. 0-3! Timo Werner schiet Chelsea na heerlijke actie virtueel naar halve finales
Momenteel zijn we op weg naar verlengingen. Doelpunten van Mount en Rüdiger brachten Chelsea op een verdiende 0-2-voorsprong. De heerlijke 0-3 van Alonso werd afgekeurd voor handspel. Even later trof Benzema het doelhout. Volg de wedstrijd hier LIVE!
Lees verder

Villarreal stunt in München na vlijmscherpe counter, Bayern moet het strijdtoneel in de Champions League verlaten
Bayeren München is uitgeschakeld in de Champions League en nog wel tegen Villarreal. De Spaanse ploeg speelde in de Allianz Arena 1-1 gelijk tegen de Duitse grootmacht. Chukweuze wiste de opener van Lewandowski uit vijf minuten voor tijd. In Real Madrid-Chelsea krijgen we verlengingen.
Lees verder

LIVE. 2-3! Benzema, alweer hij, kopt Real virtueel naar de halve finales
Verlengingen in Madrid. Doelpunten van Mount, Rüdiger en Werner brachten Chelsea op een 0-3-voorsprong. In de tussentijd werd een doelpunt van Alonso afgekeurd voor buitenspel en trof Benzema het doelhout. Met een prinsheerlijke assist bediende Modric Rodrygo, die Mendy te grazen nam, 1-3. In de andere wedstrijd heeft Villarreal Bayern München uitgeschakeld. Volg de Real Madrid-Chelsea hier LIVE!
Lees verder

Wat een ontknoping! Benzema, alweer hij, kopt Real Madrid in verlengingen naar halve finales
Ondanks een 2-3-nederlaag heeft Real Madrid zich geplaatst voor de halve finales. Chelsea kwam op een 0-3-voorsprong, maar de Madrilenen sleepten na een heerlijke assist van Modric toch nog verlengingen uit de brand. Daarin ontpopte Benzema zich andermaal tot de grote held.
Lees verder

Wat een ontknoping! Karim Benzema, alweer hij, kopt Real Madrid in verlengingen naar halve finales
Ondanks een 2-3-nederlaag heeft Real Madrid zich geplaatst voor de halve finales. Chelsea kwam op een 0-3-voorsprong, maar de Madrilenen sleepten na een heerlijke assist van Modric toch nog verlengingen uit de brand. Daarin ontpopte Benzema zich andermaal tot de grote held. In die andere kwartfinale van vanavond verraste Villarreal vriend en vijand door Bayern München uit te schakelen.
Lees verder

Elon Musk door aandeelhouder van Twitter aangeklaagd wegens effectenfraude
Elon Musk is aangeklaagd door een aandeelhouder van Twitter die beweert dat het vertraagd bekendmaken door de Tesla-topman van zijn belang van meer dan 5 procent in het socialemediabedrijf de aandelenkoers kunstmatig laag hield.
Lees verder