Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

Onze man zag het donderen en bliksemen boven Madrid: “Het verhaal van het oog en de naald”

HLN
Onze man zag het donderen en bliksemen boven Madrid: "Het verhaal van het oog en de naald"
Chelsea speelde op Bernabéu twee helften met de Koninklijke, Real Madrid met vuur. Na een thriller én verlengingen staat Real toch in de halve finale van de Champions League. Getekend zijn oudjes. Luka Modric (36) en Karim Benzema (34). "Je hebt het adjectief prinsheerlijk. Sinds dinsdag ook koninklijk heerlijk. Hoe anders kan je de fantastische pass van Luca Modric omschrijven."
Lees verder

Onze man zag het donderen en bliksemen boven Madrid: "Zijn oud vorstenpaar hielden Real in Europa"
Chelsea speelde op Bernabéu twee helften met de Koninklijke, Real Madrid met vuur. Na een thriller staat Real toch in de halve finale van de Champions League. Getekend zijn vorstenpaar op leeftijd, Luka Modric (36) en Karim Benzema (34). "Je hebt het adjectief prinsheerlijk. Sinds dinsdag ook koningsheerlijk. Een fantastische pass van Luka Modric die zo het Prado in mag." Een ode uit Madrid aan twee oudjes, die van geen kraken willen weten.
Lees verder

Onze man zag het donderen en bliksemen boven Madrid: "Een oud vorstenpaar hield Real in Europa"
Chelsea speelde op Bernabéu twee helften met de Koninklijke, Real Madrid met vuur. Na een thriller staat Real toch in de halve finales van de Champions League. Getekend zijn vorstenpaar op leeftijd, Luka Modric (36) en Karim Benzema (34). "Je hebt het adjectief prinsheerlijk. Sinds dinsdag ook koningsheerlijk. Hoe anders kan je die fantastische pass van Luka Modric omschrijven. Eentje die zo het Prado in mag." Een ode vanuit Madrid aan twee oudjes die van geen kraken willen weten.
Lees verder

Eden Hazard laat zich na de match tegen Chelsea opmerken aan de zijlijn, zijn kinderen op het veld
Eden Hazard herstelt van een enkeloperatie en zat zo niet in de selectie voor de return tegen Chelsea. Zijn kinderen daarentegen verschenen wel op de grasmat van Santiago Bernabéu. Hazard bekeek het allemaal vanaf de zijlijn. De Rode Duivel zag eerder op de avond wel z'n ploeg doorstoten naar de laatste vier in de Champions League. Zou een plaats op de bank in een eventuele finale haalbaar zijn?
Lees verder

LIVE. Biden verwijt Poetin volkenmoord in Oekraïne
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische wreedheden in Oekraïne voor het eerst met volkenmoord in verbinding gebracht. Hij verwees naar de Russische president Vladimir Poetin als een dictator die de oorlog verklaart en genocide pleegt. De Amerikanen hebben volgens buitenlandminister Blinken "geloofwaardige informatie" dat Rusland mogelijk "chemische middelen" gebruikt bij zijn offensief om de belegerde Oekraïense stad Marioepol in te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Amerikaanse komiek Gilbert Gottfried (67) overleden
De Amerikaanse acteur en komiek Gilbert Gottfried is op 67-jarige leeftijd overleden aan een slepende spier- en hartziekte. Dat heeft zijn familie dinsdag meegedeeld op sociale media. In de mededeling eert de familie Gottfried als "de meest iconische stem in comedy".
Lees verder

CD&V wil meer controle op Vlaamse intercommunales
CD&V wil een betere democratische en financiële controle op de intercommunales. Dat zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez. De Vlaamse intercommunales beheren vandaag meer dan 20 miljard euro, rekent hij voor.
Lees verder

Jongere (16) met beperking in cel wegens gebrek aan opvang: "Bijna middeleeuwse toestanden"
Het Agentschap Opgroeien zou volgens persrechter Luk Versteylen geweigerd hebben de 16-jarige jongen met een beperking die in de cel zit omdat er voor hem nergens geschikte opvang beschikbaar is, een plek in een instelling aan te bieden. "Dat was niet door plaatsgebrek, wel vanwege hun interne reglement", zegt Versteylen. Dat melden De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag.
Lees verder

Terug van nooit weggeweest: chemische wapens. "Gas is typisch voor een latere fase in de oorlog, om een doorbraak te forceren of terreur te zaaien"
Chloorgas. Mosterdgas. Napalm. Sarin. Cerfentanil. De geschiedenis van chemische wapens is lang, héél lang. "Het gebruik ervan is heel aantrekkelijk in statische oorlogen", zegt professor krijgskunde Luc De Vos (76). "Gas schakelt de vijand uit, zonder er zelf veel te moeten voor doen."
Lees verder

N-VA wil spoorpersoneel contractueel aanwerven: "Zelfs bij grove fouten blijven vastbenoemden in dienst"
De meeste vastbenoemde werknemers van de NMBS en Infrabel die de afgelopen twee jaar ernstige fouten begingen, bleven in dienst. Om daar een eind aan te maken, wil N-VA het spoorpersoneel voortaan contractueel aanwerven. Maar dat is buiten mobiliteitsminister Gilkinet (Ecolo) gerekend. "N-VA vergist zich van strijd."
Lees verder

Coronacontroles leggen economische inbreuken in fitnesscentra bloot
Wurgcontracten in fitnesscentra blijven een groot probleem. De Economische inspectie stelde vorig jaar 16 keer meer inbreuken vast dan een jaar eerder. Met een nieuw wetsvoorstel wil Vooruit de sporters een proefperiode van een maand gunnen.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Hoe tienermeisjes ten prooi vallen aan seksuele uitbuiting op Instagram: "Stuur mij ondeugende foto's en je krijgt heel wat volgers bij"
"Stuur mij foto's in ondergoed, topless of helemaal naakt. Ik post die en tag je dan. Als je topless foto's maakt, wel opletten dat je borsten goed verlicht zijn. Steek een lamp aan." Er heerst een onderwereld op Instagram die als doel heeft tienermeisjes uit te buiten. Op zoek naar zoveel mogelijk volgers vallen ze ten prooi aan sluwe volwassenen die hen zelfs een handleiding sturen hoe te poseren. Het Laatste Nieuws ging undercover en we ontdekten hoe de jacht naar populariteit kan eindigen in uitbuiting. 'Ik ben B.C., 13 jaar. Ik verkoop foto's. Zeer lage prijzen. Stuur me'.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Bejaarden in financiële nood? De Vlaamse regering geeuwt en slaapt verder"
Veel woonzorgcentra verhogen hun prijzen vanaf 1 mei. Ze doen dat omdat de Vlaamse regering hen toelaat om dit jaar twee keer te indexeren. Daardoor zien heel wat bejaarden de factuur tot 200 euro stijgen. "Dat het leven duurder wordt, kan u de regering niet verwijten", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Dat ze die stijgende levenskost voor de zwaksten momenteel niet compenseert, is wel laakbaar."
Lees verder

Zelfhulpboeken populairder dan ooit: slecht slapen? Pijnlijke knie? Last van stress? Lees jezelf beter
We kunnen niet slapen, we ademen slecht en hebben last van sportblessures. Geen nood, voor elk probleem bestaat tegenwoordig een zelfhulpboek. Die zijn nog nooit zo populair geweest en verdringen de kookboeken uit de top van de lijstjes van best verkochte boeken. Een sportarts die zijn eerste boek voor een breed publiek schreef en psychologe Elke Geraerts verklaren hoe dat komt.
Lees verder

Vier rusthuisbewoners over de geïndexeerde factuur: "Met die 16 euro extra pensioen gaan we dat niet kunnen betalen"
Hoe reageren Vlaamse rusthuisbewoners op het nieuws dat hun maandfactuur met gemiddeld 150 euro stijgt? Bij die vraag alleen al ging de deur van menig woonzorgcentrum dicht. "We bedanken voor deze reportage". In het Oost-Vlaamse Erpe-Mere geven de directeur van vzw Meredal en vier bewoners wel inzage in hun rekeningen. "Ik heb 41 jaar gewerkt maar moet elke maand 700 euro bijleggen bovenop mijn pensioen. Dat wordt nog meer bijpassen."
Lees verder

Bevestigd: Wout van Aert voegt Luik-Bastenaken-Luik toe aan programma
Morgen beslist Jumbo-Visma of het Wout van Aert opstelt in Parijs-Roubaix. Van Aert wil de Helleklassieker graag rijden, maar het zou niet de laatste wedstrijd van zijn voorjaar zijn. De Belgische kampioen heeft ook Luik-Bastenaken-Luik toegevoegd aan zijn programma.
Lees verder

Crypto in 1-2-3: "Wat is een Bitcoin nu echt waard in vegelijking met 'echt' geld?"
In aflevering zes van Crypto in 1-2-3 gaan Kim Londers en Peter Hoogland dieper in op het klassieke monetaire systeem en bekijken ze hoe dit verschilt van geld in de cryptowereld. Je leert onder meer hoe geld ontstaat en hoe het in het monetaire systeem terecht komt. Verder kom je alles te weten over toekomstige Europese crypto's: wat zijn CBDC's en waarom moeten we hier rekening mee houden in de toekomst? En wat is de intrinsieke waarde van geld, valuta en de bitcoin?
Lees verder

Bewolkte dag met lichte regen en na de middag opklaringen
Vandaag wordt een bewolkte dag, met lichte regen die verschuift van west naar oost. Na de middag komen er wel opklaringen, zo meldt het KMI. Deze voormiddag wordt het ten noorden van Samber en Maas bewolkt met perioden van lichte regen. Elders in het land is het overwegend droog met enkele tijdelijke opklaringen.
Lees verder

De Brabantse Pijl, waar Remco Evenepoel thuis is: "Samen met Luik-Bastenaken-Luik mijn grote doel in april"
'Follow The Leader' vandaag in Druivenstreek en Zennevallei: Remco Evenepoel. Thuis in 'zijn' Brabantse Pijl. Letterlijk platge(t)reden paden voor hem. "Elke bocht, elk steentje weet ik liggen." Maar volstaat dat ook voor een klinkende debuutzege?
Lees verder

Huis in Vlaanderen dit jaar al 7% duurder. Maar koper drukt pauzeknop momenteel in: eerste signaal van afkoeling verhitte markt?
Wie de voorbije drie maanden een huis kocht in Vlaanderen, betaalde daar gemiddeld bijna 7 procent méér voor dan vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Zet deze prijsstijging zich nog door? Kandidaat-kopers duwen momenteel alvast de pauzeknop in. Het eerste teken van een afkoeling van de markt?
Lees verder