Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 april 2022

“Ons merk is voor mooie mensen, niet voor iemand met maatje 38.” Hoe supermerk Abercrombie & Fitch zichzelf voorg...

HLN
"Ons merk is voor mooie mensen, niet voor iemand met maatje 38." Hoe supermerk Abercrombie & Fitch zichzelf voorgoed ruïneerde
Wie in de jaren 2000 cool wou zijn, droeg Abercrombie & Fitch. Het Amerikaanse kledinglabel met de campagnebeelden van poedelnaakte hunks en winkels als nachtclubs boomde wereldwijd... tot het helemaal op was. Ter ere van de nieuwe Netflixdocu 'White Hot' legt onze mode-expert David Devriendt de schandalen bloot die het supermerk deden uitlopen op een sisser van formaat. "Crewleden werden beoordeeld op een schaal van 'cool' tot 'rocks'. Wie minder dan 'cool' was, kreeg niet zelden de bons."
Lees verder

Verdediging Smail Farisi vraagt rechtbank zich onbevoegd te verklaren voor haar cliënt
Voor de Brusselse correctionele rechtbank is dinsdagnamiddag het proces begonnen over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. In de zaak staan veertien verdachten terecht voor hun rol in de voorbereidingen en de nasleep van die aanslagen. Het proces begint alvast met een eerste incident, de verdediging van Smail Farisi vindt dat de rechtbank zich onbevoegd moet verklaren om te oordelen over de feiten die aan haar cliënt worden ten laste gelegd.
Lees verder

Verdediging terreurverdachte Smail Farisi vraagt rechtbank zich onbevoegd te verklaren, Farisi beroept zich op zwijgrecht
Voor de Brusselse correctionele rechtbank is dinsdagnamiddag het proces begonnen over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. In de zaak staan veertien verdachten terecht voor hun rol in de voorbereidingen en de nasleep ervan. Het proces begon alvast met een eerste incident: de verdediging van Smail Farisi vindt dat de rechtbank zich onbevoegd moet verklaren om te oordelen over de feiten die aan haar cliënt ten laste worden gelegd.
Lees verder

'Kindervriend' had zelfs seks met lijken: docu legt gruwel van pedofiel Jimmy Savile bloot
Hij was in de jaren zestig de populairste dj van Groot-Brittannië, alomtegenwoordig op radio én tv, had banden met prins Charles en Margaret Tatcher en zette zich in voor ontelbare goede doelen. Maar toen Jimmy Savile in 2011 stierf, bleek dat achter dat beminnelijke uiterlijk een monsterlijke pedofiel verschool, die meer dan 500 slachtoffers maakte. In de nieuwe Netflix-documentaire 'Jimmy Savile: A British Horror Story' wordt onderzocht hoe hij zo lang z'n gangen kon gaan. "Hij raakte me onder m'n ziekenhuisgewaad aan. Tien, vijftien seconden. Toen keek hij me aan en zei: 'Wel, dat zal je wel opvrolijken."
Lees verder

Erling Haaland geeft groen licht voor transfer naar Manchester City
Erling Haaland (21) zet het licht op groen voor een overgang naar Manchester City. Er zou een eerste overeenkomst zijn bereikt tussen speler en club over bepaalde voorwaarden.
Lees verder

Moskou zet twaalf Belgische diplomaten het land uit
Twaalf personeelsleden van de Belgische ambassade in Moskou worden het land uitgezet. De FOD Buitenlandse Zaken "betreurt" de beslissing. "Dit besluit is volstrekt ongegrond. De personeelsleden voeren hun functie uit met respect voor het Verdrag van Wenen inzake diplomatieke relaties", klinkt het in een reactie.
Lees verder

Slimme verkeerslichten moeten groentijden verbeteren en zorgen voor vlotter verkeer
Het Vlaamse Mobildata-programma heeft dinsdag een nieuw cloud-platform in gebruik genomen. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het platform moet in de toekomst intelligente verkeerslichten in Vlaanderen verbinden en zo informatie-uitwisseling met weggebruikers mogelijk maken.
Lees verder

"Meghan Markle naar huis gevlogen om bij kinderen Archie en Lili te zijn"
Meghan Markle (40) heeft Nederland verlaten. Volgens meerdere internationale media is de vrouw van prins Harry (37) eerder dan haar man naar huis gevlogen om bij hun kinderen Archie en Lili te zijn. Eerder werd al bekend dat Markle niet tijdens de gehele Invictus Games aanwezig zou zijn.
Lees verder

Nederlandse verdediger Bjorn Meijer (19) tekent tot 2026 bij Club Brugge
De kogel is door de kerk: Club Brugge heeft zich versterkt met Bjorn Meijer (19). De Nederlandse verdediger komt over van Groningen en tekent in Brugge een contract tot 2026.
Lees verder

Club heeft Nederlandse linksback Meijer (19) beet, bedrag kan oplopen tot 6 miljoen euro
De kogel is door de kerk: Club Brugge heeft zich versterkt met Bjorn Meijer (19). De Nederlandse verdediger komt over van Groningen en tekent in Brugge een contract tot 2026.
Lees verder

LIVE (21u). Bruno Fernandes crasht dag voor Liverpool - Man United met zijn elektrische Porsche Panamera
• Anfield • Premier League • Ref: Martin Atkinson • Aftrap: 21u
Lees verder

Amerikaanse overname van Standard helemaal rond: Venanzi ontvangt naar verluidt minstens 55 miljoen euro
Standard is nu ook officieel in buitenlandse handen. 777 Partners rondde de laatste details rond de overname van de Luikse club af. De Amerikaanse investeerders zullen ten vroegste volgende week een persconferentie organiseren om hun plannen met de Rouches voor te stellen.
Lees verder

Overname helemaal rond: 777 Partners is de nieuwe eigenaar van Standard
De overname is nu ook officieel: 777 Partners is de nieuwe eigenaar van Standard. De Luikse club maakte de deal bekend.
Lees verder

Na zorgwekkend incident: extreme beveiliging aan nieuwe school van 15-jarige Japanse prins
De middelbare school van de Japanse prins Hisahito in Tokio heeft de beveiliging sterk opgeschroefd. Sinds de komst van de 15-jarige zoon van kroonprins Akishino (56) en prinses Kiko (55), nu iets meer dan een week geleden, zijn onder meer bewakingscamera's geïnstalleerd en wordt bezoekers gevraagd een identiteitsbewijs te laten zien, schrijft de Japanse krant 'The Mainichi'.
Lees verder

Nederlandse zanger Danny de Munk ('Ciske de Rat') ontkent beschuldigingen van ongepast gedrag
Danny de Munk - bij ons vooral bekend uit de film 'Ciske de Rat' uit 1984 - ontkent beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 52-jarige zanger zegt in een statement "zeer ontdaan" te zijn door de aantijgingen van 'roddelvlogger' Yvonne Coldeweijer. Zij beweert onder andere dat De Munk onder invloed van drugs met kinderen gewerkt heeft.
Lees verder

Football Talk. Toby Alderweireld speelt 500ste match - Lionel Messi mist mogelijk kampioensfeest - Linksachter op proef bij Beerschot
Rode Duivel Toby Alderweireld, actief bij Al Duhail in Qatar, heeft zijn 500ste match in clubverband gespeeld. De Rode Duivel maakte dit zelf bekend op Twitter: "Blij om de 500 officiële matchen in clubverband te bereiken." Alderweireld speelde in het verleden bij Ajax, Atletico Madrid, Southampton en Tottenham.
Lees verder

Klopt het dat koortsblaasjes vaker voorkomen in de lente? En wat is de oorzaak?
Heb je ooit al te kampen gehad met koortsblaasjes? Waar komen die jeukende rode vlekjes juist vandaan? En hoe kan je ze krijgen? Zit de prille lente er voor iets tussen? Martijn Peters, HLN-wetenschapsexpert, neemt het verschijnsel onder de loep.
Lees verder

Geena Lisa geeft meer prijs over relatie met toxische partner. "Ik begon zijn overspel zelfs systematisch te tolereren"
Zangeres en gedragscoach Gina Peeters a.k.a. Geena Lisa (49) zat jarenlang vast in een toxische relatie. In een interview met onze collega's van Goed Gevoel bekende ze eerder deze maand al hoe ze zichzelf verloor in die ongezonde verhouding met een narcistische partner en getuigde ze welke 'rode vlaggen' haar bijgebleven zijn. "Ik werd niet meegevraagd op reis door mijn beste vrienden, omdat ze mijn partner er niet bij wilden."
Lees verder

Vroege exit in Belgrado: Goffin sneuvelt in eerste ronde
David Goffin (ATP 49) heeft de eerste ronde van de Serbia Open niet overleefd. In de Servische hoofdstad Belgrado moest de Luikenaar de duimen leggen voor thuisspeler Filip Krajinovic (ATP 45). Goffin verloor in twee sets: 3-6 en 6-7.
Lees verder

Belg nieuwe CEO van telecombedrijf Vodafone in Duitsland
De Belg Philippe Rogge wordt binnenkort CEO van telecombedrijf Vodafone in Duitsland. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Rogge komt over van softwaregigant Microsoft.
Lees verder