Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 april 2022

Nora Gharib stevende af op een burn-out: “Na alweer een nacht van vier uur in de auto in slaap gevallen”

HLN
Nora Gharib stevende af op een burn-out: "Na alweer een nacht van vier uur in de auto in slaap gevallen"
Een drukke agenda, het kan zowel een zegen als een vloek zijn. Dat weet ook presentatrice Nora Gharib (28), die twee maanden geleden iets te veel ballen in de lucht probeerde te houden. Dat vertelt ze in 'HUMO'. "Tijdens 'Dancing with the Stars' was ik gewoon óp, ook mentaal."
Lees verder

Queen geeft uitzonderlijk goedkeuring voor nieuw hoofdstuk van biografie
Normaal gezien houdt Queen Elizabeth (95) zich ver van de biografieën die over haar en haar familie verschijnen, maar voor het boek van haar kleedster Angela Kelly (64) maakt ze graag een uitzondering. Die wilde een nieuw hoofdstuk toevoegen aan haar pennenvrucht, 'The Other Side of the Coin', en kreeg daarvoor uitzonderlijk de zegen van de Queen.
Lees verder

Vrees voor minstens 20 doden door hevige regenval in Zuid-Afrika
In de Zuid-Afrikaanse kustprovincie KwaZulu-Natal zijn volgens lokale media mogelijk meer dan twintig doden gevallen door ongewoon hevige regenval. De omvang van de ramp is nog niet helemaal duidelijk, maar mogelijk vielen ook tientallen gewonden.
Lees verder

Veertiger die stiefvader met hamer neersloeg eerder tien jaar geïnterneerd: "Hij ging tekeer als een wildeman"
De veertiger die vorige week zijn stiefvader met een hamer neersloeg op straat in Knokke-Heist blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist. Opvallend: de verdachte was in het verleden al meer dan tien jaar lang geïnterneerd.
Lees verder

De vetpercentages van de Red Flames: "Alleen wie ermee te maken krijgt, ligt ervan wakker"
Vanavond spelen de Flames in Kosovo. Het is de laatste kwalificatiematch voor de Wereldbeker tot september. Ga er maar vanuit dat dit opnieuw een overwinning met de vingers in de neus wordt. Goaltje of vijf. Of nog meer. Al zal dat zonder Davinia Vanmechelen zijn. Zij werd gepasseerd op basis van fysieke parameters.
Lees verder

Marianne Devriese werkt nu achter de schermen bij 'Familie': "Thuis zitten en wachten? Er moet brood op de plank"
Na de dood van haar personage Iris moest Marianne Devriese (42) 'Familie' verlaten. Maar kijk, enkele maanden later staat ze toch weer op de set. Niet als actrice deze keer, wel als regisseur. "Mijn eerste reactie? 'Zot, ik kan dat niet!'", zegt Marianne, die uiteindelijk toch toehapte. "Ik ben van 's morgens tot 's avonds aan het draaien. Dat is wel een belasting voor mijn gezin."
Lees verder

Cel Vermiste Personen behandelde vorig jaar meer dan 70 zorgwekkende verdwijningen per maand
In 2021 behandelde de Cel Vermiste Personen van de federale politie maar liefst 863 zorgwekkende verdwijningen in ons land, oftewel een gemiddelde van 72 dossiers per maand. Hoewel de eenheid slechts uit zo'n vijftien speurders bestaat, slagen zij erin om 94 procent van de dossiers op te lossen. "Een dossier oplossen betekent dat we een vermist persoon terugvinden, levend of dood", zegt politiecommissaris David Rimaux in de Waalse krant 'La Meuse'.
Lees verder

GETEST. Stadsauto Toyota Aygo X: "829 liter aan laadvolume is behoorlijk wat voor een kleine auto"
De stadsauto is aan het uitsterven. Bedreigd door allerlei regeltjes die Europa oplegt. En omdat de merken geen auto's willen verkopen waaraan ze niet serieus kunnen verdienen. Een nieuwe stadsauto is dan ook een hele belevenis, zegt onze auto-expert Joost Bolle: we probeerden de nieuwe Aygo X van Toyota meteen uit.
Lees verder

Louis van Gaal heeft positief nieuws tijdens première van film: "25 bestralingen hebben hun werk gedaan"
Het gaat goed met Louis van Gaal (70). Zijn behandeling tegen prostaatkanker slaat aan. Dat vertelde de Nederlandse bondscoach gisteravond zelf voor aanvang van de première van zijn film 'LOUIS'. "De 25 bestralingen hebben hun werk gedaan."
Lees verder

Poedelnaakte man gefilmd in centrum van Geraardsbergen
Opvallende verschijning maandag in het centrum van Geraardsbergen. Daar werd een man gefilmd die poedelnaakt door de straten van de Oost-Vlaamse gemeente wandelt.
Lees verder

Johnny Depp en Amber Heard tekenen present op eerste dag van megaproces: "Hij verdient het om weer te kunnen acteren"
De rechtszaak die Johnny Depp (58) aangespannen heeft tegen z'n ex Amber Heard (35) is maandag van start gegaan. Beide acteurs tekenden present in de rechtbank van Fairfax, een stad in de Amerikaanse staat Virginia. Depp eist 50 miljoen dollar (zo'n 46 miljoen euro) van z'n voormalige geliefde wegens smaad, Heard vraagt het dubbele van dat bedrag.
Lees verder

Zo bizar veel winst maakt Ferrari per verkochte auto
De meeste autofabrikanten hebben vorig jaar meer winst gemaakt, hoewel ze minder auto's verkochten. Ferrari is nog altijd de melkkoe van de auto-industrie, gevolgd door Tesla.
Lees verder

Zatte toerist komt vast te zitten in prikkeldraad: brandweer moet Engelsman bevrijden
De brandweer van Brugge moest dinsdagmorgen in alle vroegte een zatte Engelsman bevrijden aan de Speelmansrei. Hij was vast komen te zitten aan prikkeldraad aan de waterlijn. En zijn vrienden hadden het hazenpad gekozen.
Lees verder

EasyJet optimistisch over verder herstel van luchtvaartsector
De in heel Europa doorgevoerde coronaversoepelingen stemmen de Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet optimistisch over een verdere opleving van het reisverkeer. De lagekostenmaatschappij heeft in maart al 80 procent van haar precoronacapaciteit aangeboden en ziet voor deze zomer al meer boekingen dan in 2019, klinkt het dinsdag.
Lees verder

Fabrizio spreekt Margaux aan op roddels: "Eerste die benen opendoet staat in de finale?"
'De Bachelor' nadert z'n ontknoping: nog vier dames zijn in de running. Maar Fabrizio wil het met Margaux niet alleen over een mogelijke romantische toekomst hebben. Het kwam hem namelijk ter ore dat ze in Griekenland over hem geroddeld zou hebben. En dus spreekt hij haar meteen aan.
Lees verder

Lien (23) heeft anorexia, zo ben je een goede vriend(in) voor haar. Expert: "Wees lief voor de persoon, niet voor de eetstoornis"
"Sommige opmerkingen zorgden ervoor dat ik een maaltijd oversloeg." Tijdens corona verdrievoudigde het aantal jongeren met een zware eetstoornis. Ook Lien* (23) kreeg tijdens de tweede lockdown de diagnose anorexia nervosa. Ze vertelt hoe je best omgaat met een kennis met een eetstoornis: kan je nog samen op restaurant en welke complimentjes geef je beter niet? Psychiater Elske Vrieze vult aan met tips. "De eetstoornis mag niet de baas van de conversatie worden."
Lees verder

Buschauffeur van dodelijk ongeval op E19 aangehouden door onderzoeksrechter
De 35-jarige Franse bestuurder van de bus die zondag crashte op de E19 richting Nederland in Schoten is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat zegt het Antwerpse parket.
Lees verder

Waarom verliest Rusland zo veel tanks? "Het gaat voor een groot deel om incompetentie"
Rusland verloor al meer dan 680 tanks volgens Oekraïense bronnen. Dat is meer dan een kwart van alle Russische tanks. Dit zou voor een deel te maken hebben met de honderden antitankwapens die Oekraïne kreeg als steun uit het Westen, maar er komt volgens experts ook een behoorlijke schep Russische incompetentie bij kijken.
Lees verder

Netflix introduceert 'dubbele duim omhoog' voor films en series die je écht leuk vindt
Netflix komt met een extra 'vind-ik-leuk'-knop. Gebruikers van de streamingsdienst kunnen hun favoriete films of series en voorkeuren met de 'dubbele duim omhoog' nog duidelijker benadrukken. Op die manier kan het algoritme van Netflix nog specifiekere kijksuggesties aanbieden.
Lees verder

Adviseur Zelensky: "Barslecht weer zal Russisch offensief dwarsbomen"
Hij wordt beschouwd als het orakel van Kiev omdat hij drie jaar geleden al de Russische invasie correct voorspelde. Nu geeft Oleksiy Arestovych, de adviseur van president Zelensky, de Oekraïners opnieuw hoop. Een periode van barslecht weer zou de Russische aanvalsplannen kunnen dwarsbomen.
Lees verder