Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Na nóg een aangifte tegen Ali B: Nederlands gerecht begint strafonderzoek tegen vier verdachten uit ‘The Voice’

HLN
Na nóg een aangifte tegen Ali B: Nederlands gerecht begint strafonderzoek tegen vier verdachten uit 'The Voice'
Er is een derde aangifte tegen 'The Voice of Holland'-coach Ali B. Nadat Ellen ten Damme afgelopen weekend getuigde over grensoverschrijdend gedrag van de rapper, blijkt nu dat er nog iemand aangifte heeft gedaan bij de politie. Het gaat daarbij om aanranding, bevestigt Ali B's advocaat Bart Swier. Het Nederlandse Openbaar Ministerie begint nu aan een strafonderzoek tegen vier verdachten, waaronder Ali B, van zedenfeiten rondom talentenjacht 'The Voice of Holland'. De zaken kwamen aan het licht na een uitzending van het YouTube-programma 'Boos'.
Lees verder

Vrouw van slachtoffer aangehouden na brand in Deinze
Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de vrouw van het slachtoffer is aangehouden na de dodelijke woningbrand in Deinze.
Lees verder

Vier jaar cel voor man die zijn jobstudente (15) verkrachtte op toilet Leuvense broodjesbar: "Ik ben zelf in de val gelokt"
Hij voerde de 15-jarige jobstudente dronken, verkrachtte haar op het toilet en zette haar thuis af, alsof er niets gebeurd was. Dat wilde Tom V.B. (49) ook in de rechtbank laten uitschijnen, maar hij werd niet geloofd. Een tatoeage van een hond op zijn bovenlichaam en het sms-verkeer waren doorslaggevend als bewijs.
Lees verder

Metalen pijltjes gevonden in lichamen van omgekomen burgers in Boetsja: "Dit wapen werd massaal gebruikt tijdens Eerste Wereldoorlog"
Lijkschouwers hebben een verontrustende ontdekking gedaan in Boetsja, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev die wekenlang bezet werd door Russische troepen. In tientallen lichamen van burgers die aangetroffen werden in massagraven, zijn kleine metalen pijltjes gevonden. Die blijken afkomstig van een vreselijk wapen dat in de moderne oorlogsvoering nog amper gebruikt wordt, maar massaal werd aangewend in de Eerste Wereldoorlog.
Lees verder

Bijna 50% van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: diëtiste scheidt 9 feiten van fabels om er vanaf te geraken
Bijna de helft van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: dat blijkt uit recente cijfers van de Cardiologische Liga van maart dit jaar. "Nochtans kan je met kleine inspanningen op vlak van voeding die alarmerende cijfers onder controle krijgen", vertelt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte precies aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om het gehalte omlaag te krijgen én deelt een recept dat 'cholesterol beaters' bevat.
Lees verder

KOERS KORT. Lotto-Soudal haalt twee ervaren renners in strijd om WorldTour-behoud
Lotto-Soudal geeft de Zuid-Afrikaanse kampioen Reinardt Janse van Rensburg en de Spanjaard Carlos Barbero een contract tot het einde van het seizoen, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie bekend.
Lees verder

ANALYSE. "Et un, et deux, et cinq ans de plus!" Maar om wat te doen, Emmanuel Macron?
De herverkiezing is binnen. "Cinq ans de plus." Na de vreemdste campagne ooit, bleek voor een meerderheid van Fransen de stap om op een Le Pen te stemmen andermaal veel te groot. De laatste week voor de tweede ronde deed alles in zijn definitieve plooi vallen. Maar hoe gaat het nu verder? Macron krijgt een kans om in de voetsporen van Charles De Gaulle te treden. Vraag is of zijn schoenmaat groot genoeg is.
Lees verder

Rioolinventaris in elke Vlaamse gemeente moet herstelkosten helpen vermijden
Elke gemeente in Vlaanderen moet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) tegen eind 2022 beschikken over een rioolinventaris en bijhorend inspectieplan. De inventaris moet de herstelkosten voor schade aan rioolverzakkingen op de openbare weg helpen vermijden. Deze maand nog moeten alle gemeenten een sluitende rioolinventaris klaar hebben, een opdracht die 90 procent van de gemeenten heeft volbracht.
Lees verder

Aantal zorgleerlingen in België stijgt sterk: "Veel kinderen krijgen onterecht diagnose autisme"
Het aantal kinderen dat extra ondersteuning krijgt op school is vorig jaar met 20 procent gestegen tegenover twee jaar geleden. Vooral autismestoornissen worden gemeld, dat schrijft De Standaard maandag.
Lees verder

Voormalige Oekraïense president vertelt hoe westen Poetin kan verslaan: "Hij stoort zich mateloos aan de internationale solidariteit"
Volgens Viktor Joesjtsjenko, een voormalige president van Oekraïne, is de Russische president Vladimir Poetin "een compleet geïsoleerde en brutale despoot die geen enkele vorm van oppositie kan uitstaan". In een opiniestuk voor de Britse krant 'The Guardian' schrijft de ex-president dat de Poetin met wie hij vroeger te maken had, "niet meer bestaat". Joesjtsjenko gelooft echter wel dat het westen de Russische president kan overwinnen. "Winnen is de enige optie", klinkt het.
Lees verder

Bayern en PSG kampioen, Courtois en Hazard kunnen titel ruiken met Real Madrid: wie trekt laken naar zich toe in Europese topcompetities?
In de Ligue 1 en de Bundesliga is de titelstrijd beslist. PSG mocht aan hun titelfeest beginnen dankzij een mooi doelpunt van Lionel Messi en Bayern maakte het voor eigen publiek af in 'Der Klassiker'. Ook Thibaut Courtois en Eden Hazard kunnen de champagne bijna ontkurken met Real Madrid. In de Premier League gaat het titelduel tussen Manchester City en Liverpool onverminderd voort, terwijl in Italië stadsrivalen AC en Inter Milan om de 'Scudetto' blijven strijden. Een overzicht.
Lees verder

Herkwalificatie van aanklachten tegen Reuzegommers zorgt voor chaos: deze week geen zittingen meer, debatten starten vanaf 2 mei
Het proces rond de dood van student Sanda Dia zal enkele dagen onderbroken worden om de advocaten de tijd te geven hun standpunten in te nemen over de herkwalificatie van de tenlasteleggingen die de rechtbankvoorzitter heeft voorgesteld. Na de zitting van vandaag zal er pas volgende week maandag op 2 mei hervat worden.
Lees verder

Regering lanceert "nationale brainstorm" over volgende staatshervorming
De federale regering lanceert vandaag de langverwachte burgerbevraging over de Belgische staatsstructuur. Burgers, klassen, middenveldorganisaties en andere geïnteresseerden hebben zes weken de tijd om hun mening te geven via eenlandvoordetoekomst.be. De burgerbevraging komt niet in de plaats van de klassieke partijpolitieke onderhandelingen.
Lees verder

Vader Sanda Dia verlaat zaal tijdens verhoor Reuzegommer: "Hij liegt, hij liegt!"
Het proces van de achttien leden van studentenclub Reuzegom werd maandag kort na de start opgeschrikt door een uithaal van Ousmane Dia, de vader van slachtoffer Sanda Dia. Bij de ondervraging van G. A. (Shrek), die zei dat ook Sanda had meegegraven aan de put, riep Ousmane Dia dat Shrek aan het liegen was. Hij verliet daarop de zaal. Enkele minuten later wandelde de vader van Sanda gekalmeerd terug naar binnen en volgde hij op serene wijze het verdere verloop van het verhoor.
Lees verder

POLL. Een spookrijder, waaghals en verkeerde winnaar: wat is voor u hét opvallendste moment van het wielervoorjaar?
Het klassieke wielervoorjaar zit erop. Het sein voor ons om de meest opvallende fases op te lijsten. Welk moment steekt er voor u bovenuit? Laat het ons weten in onderstaande poll!
Lees verder

LIVE. Moskou stelt nieuw staakt-het-vuren in om burgers kans te geven Azovstal te verlaten - Verschillende Oekraïense treinstations onder vuur genomen
In het westen en het centrum van Oekraïne zijn vijf treinstations getroffen door raketaanvallen. "Russische troepen vernielen systematisch de infrastructuur van onze spoorwegen", klinkt het. Intussen heeft het Russische leger een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd rond de Azovstalfabriek in Marioepol, zodat burgers de omsingelde fabriek kunnen verlaten "in een richting naar keuze". Sinds het begin van de Russische aanval op Oekraïne zijn al bijna 3 miljoen mensen uit Oekraïne naar buurland Polen gevlucht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

IN BEELD. Sterren halen meest bijzondere outfits boven voor Coachella
Het legendarische muziekfestival Coachella is alweer voorbij. Twee weekends lang genoten feestvierders in de woestijn van muziek - onder meer van onze landgenoot Stromae. Ook heel wat beroemdheden woonden het festival bij. In hun mooiste outfits, uiteraard.
Lees verder

"Ze kunnen zich even geen fouten meer permitteren": waarom het vertrouwen in de Nederlandse monarchie keldert
Nooit eerder had Nederland zo weinig vertrouwen in koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50). Dat blijkt uit een enquête die ieder jaar voor Koningsdag gehouden wordt. Nog slechts een kleine meerderheid (56 procent) blijft voorstander van de monarchie, een historisch dieptepunt. Maar: "Ik had dit wel zien aankomen", oordeelt Justine Marcella, hoofdredactrice van het tijdschrift 'Vorsten'. Zij legt uit wat deze slechte cijfers betekenen en of ze een bedreiging vormen voor het voortbestaan van het koningshuis. "Deze trend mag zich niet doorzetten, er moet iets gebeuren."
Lees verder

Gaat dit 'goedkoper' alternatief voor de Tesla de markt veroveren of is het een kat in een zak? De Vietnamese VF8 rijdt eind dit jaar op de Europese wegen
De loopbaan van Pham Nhat Vuong is nog een pak verrassender dan die van Elon Musk. Een nieuwe pijler van het snel uitdijend imperium van de Vietnamese miljardair is VinFast: een gloednieuw automerk met ambitie, dat je vanaf eind dit jaar op Europese wegen vindt. Op naar Vietnam voor de kennismaking met miljardair Pham Nhat Vuong en vooral de VF8 en VF9, waarmee hij nu Europa wil veroveren!
Lees verder

En dan knipt Gert Verhulst de T-shirt van Maarten kapot: de eerste momenten van 'De Ketting' verlopen niet rimpelloos
Q-dj's Maarten en Dorothee zijn aan hun 'meest extreme teambuilding ooit' begonnen. De komende vijf dagen zijn ze 24/7 aan elkaar vastgebonden via een ketting van zo'n tweeënhalve meter. Gert Verhulst mag zich de sleutelbewaarder van dienst noemen en zal de sleutel goed bewaren rond zijn nek. Hij deed eerder een soortgelijk experiment met James Cooke, maar dan voor 24 uur. "Ze zullen nog heel hard schrikken", vertelt hij. En hij heeft gelijk, want Maarten beseft plots dat hij geen T-shirt met rits aanheeft en gaat dan maar live op de radio uit de kleren.
Lees verder