Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

Moordverdachte juf Mieke moet eind deze maand leugendetectortest ondergaan

HLN
Moordverdachte juf Mieke moet eind deze maand leugendetectortest ondergaan
De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van Gunther Uwents. De man zit sinds midden maart in de cel als verdachte van de moord op juf Mieke uit Noorderwijk. Uwents zelf kwam niet naar de raadkamer. Vermoedelijk midden juni vindt er een reconstructie plaats in de zaak. Hij zal ook nog een test met de leugendetector ondergaan. "Dat zal mogelijk belangrijk zijn om te bekijken of er nu sprake is van voorbedachtheid of niet", zegt zijn advocaat Ben Crosiers.
Lees verder

Moordverdachte juf Mieke moet eind deze maand leugendetectortest ondergaan: "Ergens is het een opluchting voor hem dat dit allemaal uitgekomen is"
De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van Gunther Uwents. De man zit sinds midden maart in de cel als verdachte van de moord op juf Mieke uit Noorderwijk. Uwents zelf kwam niet naar de raadkamer. Vermoedelijk midden juni vindt er een reconstructie plaats in de zaak. Hij zal ook nog een test met de leugendetector ondergaan. "Dat zal mogelijk belangrijk zijn om te bekijken of er nu sprake is van voorbedachtheid of niet", zegt zijn advocaat Ben Crosiers.
Lees verder

Mishandeld door eigen moeder: waarom Johnny Depp uit alle macht patroon van huiselijk geweld wil doorbreken
"Hij sloeg haar. Hij schopte haar. Hij vertelde haar dat hij haar zou vermoorden." De beschuldigingen die Johnny Depp (58) in zijn megaproces tegen Amber Heard (35) naar het hoofd geslingerd krijgt, zijn niet mals. De 'Pirates of the Caribbean'-acteur, die in het verleden zelf slachtoffer was van huiselijk geweld, heeft nochtans gezworen dat hij deze cirkel van misbruik zou doorbreken. "Zijn kinderen krijgen meerdere keren per dag te horen dat hij ze graag ziet."
Lees verder

Vader (61) die echtgenote vermoordde en dochter neerschoot na 27 jaar opgepakt in VS
Een Colombiaanse moordenaar is na een vlucht van 27 jaar opgepakt in de Verenigde Staten. Het gaat om de 61-jarige Usma Acosta, een man die in 1996 was veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en het neerschieten van zijn dochter. Acosta vluchtte en bleef al die jaren spoorloos, tot nu.
Lees verder

Duitse minister van Volksgezondheid roept bevolking op binnen mondmasker te dragen: "Klein offer"
De Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, heeft het publiek in de aanloop naar het paasweekend opgeroepen om een mondmasker te dragen op bijeenkomsten in een binnenruimte om een toename van het aantal coronabesmettingen te voorkomen.
Lees verder

Jaarlijks liefst 1.200 arbeidsongevallen met jongeren in Limburg, en dat is véél: "Goed onthaal en fatsoenlijke opleiding zijn te duur voor een werkgever"
Het aantal arbeidsongevallen bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar ligt veel te hoog. Dat zegt Jong ACV Limburg dat nu aan de alarmbel trekt én met getuigenissen uitpakt. Alleen in 2020 al ging het in Limburg om bijna 1.200 ongevallen. Truienaar Emile Ottenburgs (23) verongelukte in 2019 toen hij nog maar acht maanden aan het werk was. "Hij waarschuwde nochtans dat hij zich onzeker voelde op die hoge schaarlift", blikt zijn zus terug.
Lees verder

Jaarlijks 1.200 arbeidsongevallen met jongeren in Limburg: "Emile voelde zich onzeker op die hoge schaarlift, maar het werd hem fataal"
Het aantal arbeidsongevallen bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar ligt veel te hoog. Dat zegt Jong ACV Limburg dat nu aan de alarmbel trekt én met getuigenissen uitpakt. Alleen in 2020 al ging het in Limburg om bijna 1.200 ongevallen. Ook Truienaar Emile Ottenburgs (23) verongelukte in 2019 toen hij nog maar acht maanden aan het werk was. "Hij waarschuwde nochtans dat hij zich onzeker voelde op die hoge schaarlift", blikt zijn zus terug.
Lees verder

KOERS KORT. Caleb Ewan wint in Ronde van Turkije na levensgevaarlijke finale door wegwerkzaamheden
De Australiër heeft zijn tweede zege in de Ronde van Turkije beet. In een zoveelste spurt in Turkije, was hij iedereen te snel af. Onze landgenoot Jasper Philipsen greep naast het podium.
Lees verder

Levensbelangrijke Dessers schiet Feyenoord met twee goals naar halve finale, Racing Genk wijkt niet af van afkoopsom van 4 miljoen
Dessers doet het opnieuw. De Belg was andermaal levensbelangrijk voor Feyenoord. Met twee doelpunten, nummers 7 én 8 in de Conference League, schiet hij zijn club voorbij Slavia Praag richting de halve finales. "Mijn glimlach gaat er voorlopig niet af." Wil Feyenoord hem houden, zal het 4 miljoen euro op tafel moeten leggen bij Racing Genk.
Lees verder

Politiewagen onderweg naar interventie rijdt auto in de flank aan op kruispunt: bestuurster zwaargewond
Op het kruispunt van de Nieuwe Baan en de Daalstraat in Bazel is vrijdag een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij een politievoertuig betrokken was. Een bestuurster raakte hierbij zwaargewond.
Lees verder

René Weiler, laatste prijzenpakker van Anderlecht, wenst zijn ex-club succes en hoopt dat er lessen zijn geleerd: "Tijd voor nieuw hoofdstuk"
Anderlecht kan op Paasmaandag een einde maken aan vijf jaar zonder prijs. In 2017 pakte René Weiler de titel. Vanuit Japan wenst hij Anderlecht succes. En hoopt de Zwitser dat zijn boodschap van weleer is doorgesijpeld. "Ik ben blij dat Anderlecht eindelijk opnieuw voor een prijs speelt."
Lees verder

Gert Verhulst en Walter De Donder over de tol van de roem: "Als je op school moet vertellen dat je papa kabouter Plop is..."
"Wat smijten ze nu weer binnen?", dacht Gert Verhulst (54) bij hun eerste ontmoeting. Maar 32 jaar later deelt hij nog altijd - zij het voor de allerlaatste keer - het podium met Walter De Donder (61), de Burgemeester in 'Samson & Gert'. "Tranen met tuiten hebben we gelachen", zegt Gert. "En hoe harder we lachten, hoe bozer de regisseur", vult Walter aan. Een uniek dubbelgesprek tussen twee boezemvrienden, die naar hartelust herinneringen ophalen aan de beginjaren van Samson en daarbij ook stilstaan bij de keerzijde van de roem. "Viktor zal wel eens iemand vastgegrabbeld hebben als die hem pestte."
Lees verder

Nu ook in Zwitserland besmettingen met salmonella
Ook in Zwitserland zijn een aantal besmettingen met salmonella vastgesteld. Er is een verband met de besmettingen die in verschillende andere Europese landen, en ook in ons land, zijn opgedoken, weet de Zwitserse voedselveiligheidsautoriteit al. De Zwitsers onderzoeken nog verder of er ook een link is met de Aarlense fabriek van de Italiaanse chocoladeproducent Ferrero.
Lees verder

Alix Ostyn (28) verhuisde voor haar werk naar Val Thorens in de Franse bergen: "Tijdens de wintermaanden leef ik aan 200 km per uur "
Toen Alix Ostyn (28) uit Sint-Gillis drie jaar geleden een job kreeg aangeboden in het grootste skigebied van Europa, Les 3 Vallées in Frankrijk, twijfelde ze geen moment om daarheen te verhuizen. "Ik was 25, single en had weinig verplichtingen. Dus had ik nu eenmaal niet veel te verliezen."
Lees verder

Steeds meer vrouwen willen fietsen. Experts geven concrete tips: "Perfect voor wie snel pijntjes heeft"
Bijna 100.000 Belgische vrouwen vielen al voor de charme van de koersfiets. Nu onze Belgische trots Lotte Kopecky de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen, groeit dat enthousiasme alleen maar. Begrijpelijk, want fietsen is een laagdrempelige sport waar je hele lijf de vruchten van plukt. Een sportpsycholoog en een coach leggen uit wat wielrennen doet voor je lichaam en hoe je er als vrouw aan begint. "Het verschil tussen mannen- en vrouwenfietsen is vooral commercieel."
Lees verder

"Dames hebben een breder zadel nodig." Dit maakt de koersfiets zo aantrekkelijk voor vrouwen
Bijna honderdduizend Belgische vrouwen vielen al voor de charme van de koersfiets. Nu onze Belgische trots Lotte Kopecky (26) de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen, groeit dat enthousiasme alleen maar. Begrijpelijk, want fietsen is een laagdrempelige sport waar je hele lijf de vruchten van plukt. Een sportpsycholoog en een coach leggen uit wat wielrennen doet voor je lichaam en hoe je er als vrouw aan begint. "Het verschil tussen mannen- en vrouwenfietsen is vooral commercieel."
Lees verder

Caleb Ewan wint in Ronde van Turkije na levensgevaarlijke finale door wegwerkzaamheden
Na de doodsmak van gisteren en de aanrijding met een voetganger, krijgen we vandaag opnieuw ongelooflijke beelden te zien in de Ronde van Turkije. Op zo'n 15 kilometer van de meet, doken uit het niets wegwerkzaamheden op. Het peloton slingerde zich langs de obstakels en kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. Caleb Ewan won de daaropvolgende sprint. Het is de tweede ritzege voor de Australiër in de Ronde van Turkije.
Lees verder

Busmaatschappij FlixBus hervat reizen naar Oekraïne, ook vanuit België
Busmaatschappij FlixBus gaat busreizen naar Oekraïne hervatten. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers binnenkort onder meer weer naar de hoofdstad Kiev reizen.
Lees verder

Amerikaanse man (43) opgepakt nadat politie bijna 200 dieren terugvindt in vriezer: "Sommige van hen zijn er levend ingestopt"
De Amerikaanse politie van Arizona heeft een 43-jarige man uit Golden Valley, een deelgebied van Arizona, opgepakt voor dierenmishandeling. In totaal werden 183 dode dieren, waaronder honden, konijnen en vogels, teruggevonden in een vriezer in het huis van de man. Volgens de politie zouden sommige dieren nog geleefd hebben toen ze erin werden gestopt. De politie van Mohave County meldt dit zelf op Facebook.
Lees verder

Proces over Belgisch luik van aanslagen gaat dinsdag van start
Dinsdag start voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, die plaatsvonden op 13 november 2015. In de zaak staan veertien verdachten terecht voor hun rol in de voorbereidingen en de nasleep van de aanslagen. Het proces zal bestaan uit dertien zittingen, die tussen 19 april en 20 mei zullen plaatsvinden in de Justitia-site in Haren. Een uitspraak wordt pas verwacht tegen het einde van het gerechtelijke jaar.
Lees verder