Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 april 2022

Moeder vermiste bergwandelaar vraagt om uit te kijken naar haar zoon: “Nu het weer beter wordt, zullen meer mensen ...

HLN
Moeder vermiste bergwandelaar vraagt om uit te kijken naar haar zoon: "Nu het weer beter wordt, zullen meer mensen op pad gaan"
De moeder van Wouter de Proost, de bergwandelaar die vorig jaar verdween in de Franse Alpen, doet een oproep op Facebook om uit te kijken naar haar zoon, of zijn spullen. "Onze zoon Wouter is sinds augustus 2021 vermist tijdens een trekking in de Hoge alpen, Alpes-maritimme, Mercantour. Nu het weer beter wordt en er terug meer mensen op trekking gaan vragen we hen om uit te kijken."
Lees verder

Man en hondje zwaargewond na aanval door pitbull op kermis in Genk
Een 61-jarige man uit Opoeteren en zijn hondje zijn zondagavond aangevallen door een losgebroken pitbull. Dat gebeurde vlak aan de kermis in Boxbergheide (Genk).
Lees verder

Turkije lanceert nieuw offensief tegen Koerden in Noord-Irak
De Turkse luchtmacht heeft in het noorden van Irak verscheidene doelwitten van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) gebombardeerd. Dat zei minister van Defensie Hulusi Akar maandag.
Lees verder

"Here's Johnny!": De bijl uit The Shining wordt binnenkort geveild
Een rekwisiet uit één van de bekendste scènes uit de filmgeschiedenis wordt binnenkort geveild: de bijl uit Stanley Kubricks meesterwerk 'The Shining'. Je zal er veel geld voor moeten overhebben, want het veilinghuis verwacht dat de bijl voor zo'n 83.000 euro verkocht gaat worden.
Lees verder

Al voor de derde keer ontploft een obus bij landbouwersfamilie Rooze: "Als je bang bent voor obussen, ben je beter geen boer in de Westhoek"
Afgelopen weekend is er al voor een derde keer een obus ontploft bij landbouwersfamilie Rooze uit Wijtschate. Gelukkig ook nu weer met enkel schade aan het landbouwwerktuig, waaronder de obus tot ontploffing kwam. Voor wie niet uit de Westhoek komt, klinkt dat straf, maar voor de landbouwers horen de obussen gewoon bij het boerenleven. "Of ik die durf vastnemen? Hoe zouden we ze anders aan de kant leggen?", lacht kleinzoon Charles Rooze.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Robbie Williams niet langer 'dakloos', wel 45 miljoen euro armer
"Mijn gezin heeft geen plek meer om te wonen." Dat alarmerende bericht stuurde Robbie Williams (48) vorige maand de wereld in. Vandaag is 'het probleem' van de popster gelukkig al opgelost. Robbie kan met vrouw en vier kinderen zijn intrek nemen in een van de meest exclusieve villa's van Los Angeles.
Lees verder

Wereldberoemd, maar tegelijk het best bewaarde geheim van Parijs-Roubaix: de sfeer in de velodroom
Parijs-Roubaix is niet alleen een koers van kasseien. De strook vuilroze beton vol scheuren en littekens aan het eind van de klassieker is even uniek. Ook daar, in de Vélodrome André Pétrieux, de wielerpiste van Roubaix, verzamelen elk jaar honderden supporters, vooral Vlamingen, voor een gratis vip-plaats en voetbalambiance.
Lees verder

Poetin wil hogere ambtenarenweddes en uitkeringen om economie te stimuleren
Russisch president Vladimir Poetin heeft de regering opgedragen om de weddes van ambtenaren, de pensioenen en de sociale uitkeringen te verhogen wegens de inflatie. Dat zei het staatshoofd maandag tijdens een regeringsvergadering, waarvan beelden werden uitgezonden.
Lees verder

ONS RAPPORT. "De rots in de branding": enkele hoge scores bij vierend AA Gent, vijf Anderlecht-spelers flirten met buis
Met één 9/10 en twee achten een knappe score voor enkele spelers van kersvers bekerwinnaar AA Gent. Bij een balend Anderlecht ook één acht, maar toch vooral vijf basisspelers die de Heizel nèt niet met een buis verlaten. Met onder meer iemand die een paar keer stevig op zichzelf vloekte. En terecht. Ons rapport van de bekerfinale.
Lees verder

LIVE. AA Gent verdiende Cupwinnaar tegen teleurstellend Anderlecht na penaltyserie (4-3) en fysieke slijtageslag
AA Gent heeft zijn vierde Croky Cup gewonnen. Na 120 intense minuten bleef het 0-0, de Buffalo's bleven het koelbloedigst vanaf de stip. Davy Roef kroonde zich tot matchwinnaar met twee saves, Cullen en Murillo waren de schlemielen bij Anderlecht.
Lees verder

Oekraïense vrouw barst uit in tranen wanneer ze het lichaam van haar vader vindt op straat
In Oekraïne heeft Rusland opnieuw bombardementen uitgevoerd op de stad Charkiv. Daarbij kwamen zeker drie mensen om het leven. Een van de overledenen is de vader van deze vrouw. Dat komt ze te weten eens ze het lichaam van haar vader vindt op straat.
Lees verder

REACTIES. Kompany en Van Crombrugge willen de moed niet laten zakken: "Ik wil geen gezever, dit moet brandstof zijn"
Geen tiende beker voor Anderlecht, wel een vierde voor AA Gent. Bij paars-wit was de ontgoocheling groot, al probeerden sommigen de schouders niet al te veel te laten zakken. Trainer Vincent Kompany en doelman Van Crombrugge op kop: "Laat dit maar goed pijn doen, want van deze momenten leren we het meest."
Lees verder

"Laat dit maar goed pijn doen, want van deze momenten leren we het meest": ontgoocheling groot, maar Anderlecht blijft strijdvaardig
Geen tiende beker voor Anderlecht, wel een vierde voor AA Gent. Bij paars-wit was de ontgoocheling groot, al probeerden sommigen de schouders niet al te veel te laten zakken. Van Crombrugge: "Laat dit maar goed pijn doen, want van deze momenten leren we het meest."
Lees verder

Gentse Feesten op de Heizel dankzij penaltyheld Roef: "Twee keer de goeie hoek, ik heb goed gestudeerd"
Een loterij, maar wel een waarbij AA Gent aan het langste eind trok. De beker gaat opnieuw naar de Arteveldestad. "Dit is toch een beetje revanche voor die verloren bekerfinale in 2008", aldus Matisse Samoise, één van de uitblinkers.
Lees verder

REACTIES. Vanhaezebrouck: "Had evengoed anders kunnen uitdraaien" - Roef: "Twee keer de goeie hoek, ik heb goed gestudeerd"
Een loterij, maar wel een waarbij AA Gent aan het langste eind trok. De beker gaat opnieuw naar de Arteveldestad. "Dit is toch een beetje revanche voor die verloren bekerfinale in 2008", aldus Matisse Samoise, één van de uitblinkers.
Lees verder

Poetin eert brigade betrokken bij wreedheden in Boetsja
Russisch president Vladimir Poetin heeft een brigade die volgens Oekraïne betrokken was bij de wreedheden in Boetsja, maandag een onderscheiding toegekend. Dat maakte het Kremlin bekend.
Lees verder

"Kalf" dat Lampaert ten val bracht riskeert in theorie één jaar cel en boete tot 15.000 euro
In een wielerwedstrijd van ruim 200 kilometer is het onmogelijk om het volledige parcours af te sluiten met nadarhekken. Maar in Parijs-Roubaix had zo'n hek Yves Lampaert mogelijk wel een podiumplaats opgeleverd. Op 7 kilometer van de finish werd hij door een onoplettende toeschouwer ten val gebracht. Als Lampaert klacht indient riskeert de man tot 15.000 euro boete, al lijkt het zo'n vaart niet te lopen.
Lees verder

Biden ontvangt voor het eerst kinderen in de tuin van het Witte Huis voor paaseirollen
De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill hebben maandag duizenden kinderen ontvangen in de tuin van het Witte Huis voor het traditionele paaseirollen. Voor de 79-jarige president was dat de eerste keer: vorig jaar kon de 'Easter Egg Roll' niet doorgaan door het coronavirus.
Lees verder

Nu wat vakantie voor Mathieu van der Poel, dan naar Spanje om Giro voor te bereiden
Mathieu van der Poel (27) heeft een paar dagen vakantie. En daar gaat hij van genieten, zegt hij. Later deze week gaat het alweer richting Spanje, waar Van der Poel gaat trainen met het oog op zijn volgende doel. De perfectionist in Christoph Roodhooft heeft dan weer iets gevonden waar hij zijn tanden in wil zetten: hoe komt het dat 'MvdP' een beter gevoel had op de kasseien dan het asfalt?
Lees verder

Girls Aloud organiseert eenmalige reünie als eerbetoon voor hun overleden groepslid Sarah Harding
Als eerbetoon voor hun overleden Girls Aloud-collega Sarah Harding, die in september 2021 overleden is na een strijd tegen borstkanker, willen Nadine Coyle, Cheryl Cole, Kimberley Walsh en Nicola Roberts nog één keer samen op een podium kruipen. De opbrengst van het concert gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek.
Lees verder