Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

Milieuorganisatie klaagt over ‘greenwashing’ schepen op aardgas

HLN
Milieuorganisatie klaagt over 'greenwashing' schepen op aardgas
'Groene' schepen die varen op aardgas zijn in werkelijkheid meestal slechter voor het klimaat dan de traditionele schepen die ze vervangen. Dat zegt de milieu-ngo Transport & Environment (T&E).
Lees verder

Duitse regering keurt grootste pensioenverhoging in decennia goed
De Duitse regering heeft woensdag het licht op groen gezet voor hogere pensioenen. Het gaat om de grootste stijging in decennia.
Lees verder

"De mannen waarop ik val zijn altijd emotioneel onbeschikbaar." Nathalie (30) is eeuwige single, seksuoloog Wim geeft raad
"Mijn grootste angst was altijd al om 'een single dertiger' te zijn. En kijk: dat ben ik nu." Voor haar dertigste wou Nathalie met een man samen een toekomst uitbouwen. Maar ze valt telkens op de verkeerde types. "Mannen waarvoor ik veel moeite moet doen, maar die zelf geen interesse in me hebbeen." Ze ontwikkelt stilaan een angst om zich open te stellen en begint de hoop te verliezen. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft haar gericht datingadvies. "Vis in een vijver die kwaliteit biedt."
Lees verder

"Ik wou jong mama zijn. Nu hoef ik zelfs geen kinderen meer." Nathalie (30) is eeuwige single, seksuoloog geeft raad
"Mijn grootste angst was altijd al om 'een single dertiger' te zijn. Dat is nu werkelijkheid." Voor haar dertigste wou Nathalie een goed lief hebben om samen een toekomst mee uit te bouwen. Maar omdat ze telkens op de verkeerde botst is ze nog altijd single. "Op familiefeesten voel ik mij waardeloos. En al helemaal als wéér de vraagt valt: 'Oei, nog altijd single?'" Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies. "Als je je inschrijft voor een speeddate, let dan op de middelmatige mannen die stabiliteit ademen."
Lees verder

Selena Gomez maakt komaf met bodyshamers: "Ik ben perfect zoals ik ben"
Selena Gomez (29) krijgt regelmatig te maken met bodyshamers. "Ze zeggen dat ik te klein of te dik ben of dat een outfit me niet past", vertelt de zangeres op TikTok. Ze is gestopt om zich er druk over te maken omdat mensen er toch over blijven zeuren.
Lees verder

Als Moeskroen de halve finale van de Champions League speelt... Dit zijn de cijfers achter Villarreal
Dromen zijn bedrog. Behalve als je Villarreal heet. Voor de tweede keer deze Champions League-campagne stunt 'El Submarino Amarillo' tegen een Europese grootmacht. Na Juventus, wipten ze gisterenavond Bayern. En dat voor een gemeente niet groter dan de gemiddelde Vlaamse stad. Een ongeziene opgang, die gepaard gaat met heel wat uitzonderlijk cijfermateriaal.
Lees verder

Alsof Moeskroen de halve finale van de Champions League speelt... Alles wat u moet weten over reuzendoder Villarreal
Dromen zijn bedrog. Behalve als je Villarreal heet. Voor de tweede keer deze Champions League-campagne stunt 'El Submarino Amarillo' tegen een Europese grootmacht. Na Juventus, wipten ze gisterenavond Bayern. En dat voor een gemeente niet groter dan de gemiddelde Vlaamse stad. Een ongeziene opgang, die gepaard gaat met heel wat uitzonderlijk cijfermateriaal.
Lees verder

Van paasdecoratie tot feestelijk ontbijt: alles in huis voor een vrolijk Pasen
De paasdagen komen eraan! Dit jaar trekken we alles uit de kast, want we mogen eindelijk weer met de hele familie aan tafel. Ga jij ook all the way met paasdecoratie, takken en een mooi gedekte tafel? Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken voor de paasversiering en tafelstyling. Met deze tips van vtwonen.be wordt Pasen vrolijker dan ooit!
Lees verder

Zelensky: "Russische soldaten hebben jonge kinderen, onder wie zelfs een baby, verkracht"
Een Russische soldaat zou zichzelf gefilmd hebben terwijl hij een baby van nog geen jaar oud verkrachtte in Oekraïne. Vervolgens zou de man, Alexei Bychkov, de beelden via het sociale medium Telegram gedeeld hebben met zijn collega-soldaten. Waar het incident zich precies afspeelde, is niet bekend. Bychkov, die afkomstig is van de Russische stad Pskov, werd kort na de feiten gearresteerd. De soldaat zou nog meer video's in zijn bezit hebben gehad waarin hij jonge kinderen misbruikt. Dat melden verschillende mediabronnen en werd bevestigd door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Die laatste beweert dat Russische soldaten systematisch jonge kinderen misbruiken.
Lees verder

Terug sporten na corona? "Start niet te intensief. Het risico op langdurige covid zou daardoor kunnen stijgen"
Twee weken na de vaststelling van zijn coronabesmetting, voelt wielrenner Wout Van Aert zich weer kerngezond. Morgen weten we of hij meerijdt in Parijs-Roubaix. Maar hoe weet je of je na een coronabesmetting helemaal genezen bent en hoe begin je weer met sporten? Topkinesist Lieven Maesschalck raadt aan om niet té snel te herbeginnen. "Hanteer de 10-procentregel en bouw je belasting geleidelijk aan op." Hij geeft ook enkele nuttige oefeningen om de draad weer op te pikken.
Lees verder

Terug sporten na corona? "Start niet te intensief. Het risico op long covid zou daardoor kunnen stijgen"
Twee weken na de vaststelling van zijn covid-besmetting voelt wielrenner Wout Van Aert zich weer kerngezond. Morgen weten we of hij meerijdt in Parijs-Roubaix. Maar hoe weet je of je na een covidbesmetting helemaal genezen bent en hoe begin je weer met sporten? Topkinesist Lieven Maesschalck raadt aan om niet té snel te herbeginnen. "Hanteer de 10-procentregel en bouw je belasting geleidelijk aan op." Hij geeft ook enkele nuttige oefeningen om de draad weer op te pikken.
Lees verder

Twee minderjarigen opgepakt voor brandstichting op gelatinesite in Hasselt
De politie heeft twee minderjarigen opgepakt die ervan verdacht worden maandag de brand op de oude gelatinesite in Hasselt te hebben veroorzaakt. Dat bevestigt het parket Limburg.
Lees verder

Child Focus over de bedrijven achter sociale media: "Ze geven seksuele uitbuiting van jongeren vrij spel en werken het in de hand"
"We trekken al lang aan de alarmbel." Dat zegt Niels van Paemel van Child Focus nadat onderzoek van onze redactie een onderwereld op Instagram blootlegde waar tienermeisjes uitgebuit worden. Het is een jacht naar volgers en likes, die eindigt in naaktbeelden van minderjarigen. En wij hebben dat geleerd aan de jongeren, zegt Child Focus: "De boodschap voor jongeren is simpel: 'sex sells', het is een overduidelijk businessmodel."
Lees verder

Moora Vander Veken opnieuw verliefd
Voormalig 'Thuis'-actrice Moora Vander Veken (29) is opnieuw verliefd. Ze vond de liefde bij een cameraman, vertelde ze in Dag Allemaal.
Lees verder

Man die Brits parlementslid David Amess neerstak veroordeeld tot levenslang
De 26-jarige Ali Harbi Ali is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ali bracht het Britse parlementslid Sir David Amess op 15 oktober 2021 in Leigh-on-Sea meer dan twintig messteken toe. Hij ontkent Amess te hebben gedood, maar werd maandag schuldig bevonden. Dat schrijft de Britse omroep BBC.
Lees verder

Familie wacht al 73 jaar op schadevergoeding voor onbebouwbare bouwgrond: "Als u en ik dit deden, zou men het 'diefstal' noemen"
73 jaar. Zo lang al wacht de familie van Marc Claes (66) op een schadevergoeding voor een stuk grond in Hemiksem dat voor hen onbruikbaar is geworden. Zijn vader verwierf het perceel aan de Bredestraat in 1949, met de bedoeling er een woning op te bouwen. Maar als blijkt dat de grond gereserveerd is voor de aanleg van de Grote Ring rond Antwerpen, kunnen de bouwplannen niet doorgaan. En ook nu, terwijl dat project al lang is opgeborgen, mag er op de grond nog geen muurtje worden gezet. "Ik voel me als Don Quichote in de strijd tegen de windmolens."
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Quick-Step Alpha Vinyl houdt de voorsprong van de drie vluchters onder controle
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Quick-Step Alpha Vinyl houdt de voorsprong van de drie vluchters onder controle, Vollering wint bij vrouwen
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Al 29 salmonella-infecties in België gelinkt aan Ferrero-fabriek in Aarlen
Er zijn intussen al 29 salmonella-infecties in België die gelinkt kunnen worden aan de fabriek van Ferrero in Aarlen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).
Lees verder

Na aankondiging zwangerschap: Britney Spears toont 'beginnend buikje'
Britney Spears (40) is zwanger van haar derde kindje en dat wil ze tonen aan haar volgers. In een nieuwe video op Instagram showt ze enkele outfits en haar beginnend buikje. "Ik moet nu echt mijn kleding tonen voordat je mijn buikje echt begint te zien", schrijft de zangeres in de beschrijving.
Lees verder