Doorgaan naar hoofdcontent

“Middeltjes als koffiegruis, azijn en lookpoeder werken nauwelijks”: zo houd je katten wél weg uit je tuin

HLN
"Middeltjes als koffiegruis, azijn en lookpoeder werken nauwelijks": zo houd je katten wél weg uit je tuin
Niets zo vervelend als katten die jouw tuin als kattenbak gebruiken. Of het nu je eigen dieren zijn of die van de buren, hoe beperk je de schade? Want niemand wil uitwerpselen in zijn moestuin of geplette jonge plantjes omdat katlief daar net zo graag ligt te zonnen. Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft tips om katten uit je tuin te houden. Welke middeltjes helpen echt?
Lees verder

Nieuwe communicatie onderschept tussen Russische troepen: "Drie soldaten hebben hier meisje verkracht. Ze was 16 jaar" - "Onze mannen?" - "Ja" - "Fuck"
De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft de hand kunnen leggen op schokkende audiofragmenten van vermeende radiocommunicatie tussen Russische troepen. De gesprekken werden onderschept door Oekraïense strijdkrachten en zouden bewijs leveren van de moorden en verkrachtingen waaraan de bezetters zich schuldig maken.
Lees verder

Jonge bestuurster (23) sterft na klap tegen boom in Eupen
In Eupen is zondagavond een vrouw overleden nadat ze met haar wagen tegen een boom was gereden. Dat meldt de politiezone Vesdre-Gueule.
Lees verder

IN BEELD. Verwoestende brand in La Rocca richt grote schade aan, dak en interieur van dancing volledig vernield
De Lierse discotheek La Rocca werd vanochtend volledig vernield door een verwoestende brand. De dancing zou zijn deuren komend weekend nog een laatste keer openen voor de definitieve sluiting, maar daar heeft het incident nu een stokje voor gestoken. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. "Binnen is alles uitgebrand en ook het dak is vernield", liet de burgemeester van Lier Rik Verwaest (N-VA) eerder al weten.
Lees verder

Camille kondigt derde show in Lotto Arena aan
Het blijft hard gaan voor zangeres Camille (20). De winnares van 'The Masked Singer' kondigt maandag namelijk een derde concert aan in de Antwerpse Lotto Arena. Twee eerdere optredens in de muziektempel waren in een mum van tijd uitverkocht.
Lees verder

Op je paasbest met pastel: 12 vrolijke handtassen in een snoepjeskleur
Het is bijna Pasen. Met een kleurrijke handtas zorg je zelf voor de vrolijke toets op de paasbrunch. Lila, pastelgeel, lichtblauw of poederroze? Dit zijn de feestelijke favorieten van Ninashop.be.
Lees verder

'K2 Zoekt K3'-deelnemers Amy en Luca zingen 'Waterval' tijdens eerste optreden met 'De Bende'
Amy Courtens (25) raakte tot in de finale van 'K2 Zoekt K3' en Luca Diez (21) moest een week vroeger de wedstrijd verlaten. Nu zingen de twee samen bij de partyband 'De Bende'. Afgelopen weekend was hun eerste optreden in Oudenaarde. 'De Bende' brengt covers voor jong en oud, en daar kon een liedje van K3 niet bij ontbreken.
Lees verder

Boysband Blue brengt na zeven jaar nieuw album uit
Boysband Blue komt na zeven jaar nog eens met nieuwe muziek op de proppen. Op 9 september verschijnt het zesde studioalbum van de Britten, genaamd 'Heart and Soul'. Leden Lee Ryan (38), Duncan James (44), Simon Webbe (43) en Antony Costa (40) maakten op Instagram ook bekend hun tournee uit te stellen tot december.
Lees verder

"Ze zullen mijn oor moeten afhakken": gefrustreerde Lewis Hamilton niet zinnens om juwelen uit te doen
Het was opnieuw een frustrerende dag op het werk voor Lewis Hamilton. Ook in Melbourne was het gat op Ferrari en Red Bull te groot. Dat zijn ploegmaat George Russell voor hem eindigde, pikte. "Jullie brengen mij in een heel moeilijke positie", klonk het richting de paddock. Waar Hamilton zijn slaap echter niet voor zal laten, is het juwelenverbod. "Ik ben niet zinnens om ze uit te doen."
Lees verder

Minstens 23 mensen overleden bij aardverschuivingen en overstromingen in Filipijnen
Minstens 23 mensen zijn in de Filipijnen om het leven gekomen bij aardverschuivingen en overstromingen, veroorzaakt door de eerste tropische storm van het jaar op de archipel. Dat meldt de Filipijnse politie maandag. Storm Megi, die lokaal Agaton wordt genoemd, raast al sinds zondag over de Filipijnen.
Lees verder

De verre kant van de maan heeft beduidend meer kraters, wetenschappers beweren te weten hoe dat komt
We kunnen altijd maar een kant van de maan zien, waar ter wereld we ons ook bevinden. De andere kant is altijd van onze planeet afgekeerd en deze kant heeft veel meer kraters dan de kant die we kunnen zien. Wetenschappers beweren nu in een nieuw onderzoek, dat werd gepubliceerd in Science Advances, te weten hoe dat komt.
Lees verder

De verre kant van de maan heeft beduidend meer kraters, wetenschappers beweren te weten waarom
We kunnen altijd maar één kant van de maan zien, waar ter wereld we ons ook bevinden. De andere kant is altijd van onze planeet afgekeerd en deze kant heeft veel meer kraters dan de kant die we kunnen zien. Wetenschappers beweren nu in een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Science Advances, dat dat iets te maken heeft met de lavastromen.
Lees verder

Twintig Russische maatschappijen verbannen uit Europees luchtruim
De Europese Commissie heeft maandag de update gepubliceerd van de luchtvaartmaatschappijen die uit het Europese luchtruim zijn geweerd wegens inbreuken op de luchtvaartveiligheid. De lijst bevat nu 21 Russische maatschappijen, 20 meer dan de vorige versie. Volgens de Commissie gaat het echter niet om een nieuwe sanctie voor de Russische invasie van Oekraïne.
Lees verder

Hoe kan je brood best bewaren in de diepvries?
Vers brood kan je makkelijk bewaren in de diepvriezer. "Je kan het zelfs best in de papieren broodzak steken", zegt proefbakker Dirk Braeckman.
Lees verder

Buschauffeur (35) dodelijk ongeval E19 wordt verhoord, tweede slachtoffer is 17-jarige Française
De 35-jarige buschauffeur die zondag betrokken was bij het dodelijk ongeval op de E19, zal in de loop van de namiddag worden verhoord. Het parket van Antwerpen zal morgen om zijn aanhouding vragen. De feiten zijn gekwalificeerd als onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen, drugs in het verkeer en het niet in de hand houden van zijn voertuig. Intussen is ook de identiteit van het tweede slachtoffer bekend. Het zou gaan om een Franse vrouw van 17 jaar.
Lees verder

REPORTAGE. "Macron of Le Pen? Dat is kiezen tussen de pest en de cholera!"
Geen verrassingen na de eerste stemronde in de Franse presidentsverkiezingen: Emmanuel Macron (LREM) en Marine Le Pen (RN) maken net als vijf jaar geleden onder elkaar uit wie straks de nieuwe president wordt. Wij trokken naar de Grand Place in Rijsel waar velen zondag huis stem gaven aan zittend president Macron, maar vaak zonder al te veel overtuiging.
Lees verder

Twitter zakt op beurs na nieuws dat Elon Musk geen bestuurder wordt
De waarde van het sociale medium Twitter is vandaag gezakt op de aandelenbeurs. De oorzaak: het nieuws dat de Amerikaanse miljardair en Tesla-topman Elon Musk toch geen bestuurder wordt van het bedrijf. De aankondiging zorgde voor teleurstelling bij de beleggers. Begin deze maand werd bekendgemaakt dat Musk, de rijkste man ter wereld, een belang van ruim 9 procent kreeg in Twitter.
Lees verder

Amerikaan Scottie Scheffler reageert na eerste winst in Masters: "Ik heb geweend als een baby"
De Amerikaanse golfer Scottie Scheffler heeft voor het eerst de Masters gewonnen. De nummer 1 van de wereld sloot de laatste ronde op de Augusta National Golf Club af met 71 slagen en kwam op een totaal van 278 slagen, tien onder het baangemiddelde. Daarmee bleef hij de Noord-Ier Rory McIlroy drie slagen voor en won zijn eerste majortoernooi. "Ik wist niet dat ik hier klaar voor was." Tiger Woods werd 47ste.
Lees verder

2 Fabiola over 'Liefde voor Muziek': "Het plan was eigenlijk dat Loredana solo zou gaan"
Vanavond staat het repertoire van 2 Fabiola, Loredana (36) en Pat Krimson (56) centraal in 'Liefde voor Muziek'. "Toen we de namen van de andere artiesten hoorden, dachten we: wat een rare combinatie", zeggen ze eerlijk. En zelfs hun éigen combinatie was bijna niet te zien geweest, want 'Patje' had aanvankelijk een solocarrière voor Loredana uitgepland. "Vandaar dat ze zo zuiver klonk tijdens 'The Masked Singer'."
Lees verder

Reiziger in nauwe schoentjes: "Ik wist niet dat er een zwaard verstopt zat in mijn wandelstok"
De luchthavenbeveiliging in Boston Logan Airport heeft een zwaard ontdekt dat verborgen zat in een wandelstok. Dit is bij wet verboden, maar de eigenaar meldde dat hij niet wist dat zijn wandelstok een wapen was.
Lees verder