Doorgaan naar hoofdcontent

Met deze nieuwe wapens moeten de Russen gestopt worden

HLN
Met deze nieuwe wapens moeten de Russen gestopt worden
Oekraïne vraagt sinds een paar weken met aandrang om meer zwaar oorlogsmaterieel om de nieuwe Russische aanval in het oosten van het land af te slaan. Steeds meer westerse landen gaan in op die vraag. De eerste wapens kunnen deze dagen in Oekraïne aankomen.
Lees verder

Elise Mertens moet in Istanbul strijd staken door beenblessure
Elise Mertens (WTA 23) heeft opgegeven in haar wedstrijd van de eerste ronde op het WTA-toernooi in het Turkse Istanbul (239.477 dollar). Ze stond tegen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 76) 7-5 en 4-1 achter toen ze besloot de handdoek te gooien door een beenblessure. De wedstrijd duurde anderhalf uur.
Lees verder

BV 24/7. De batterijen van Rani De Coninck zijn weer helemaal opgeladen en Elodie Ouedraogo geniet van het leven op de skipiste
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Biseksuele Paul (40) verliet zijn gezin voor een nieuwe vlam. "Was dat een slimme zet?" Seksuoloog Wim geeft raad
"De voorbije jaren was ik af en toe intiem met mannen. Mijn vrouw wist van niks." Na een huwelijk van tien jaar ontmoet Paul (40) de biseksuele Deborah (43). Zij aanvaardt Pauls biseksuele kant wél en is ook in bed een pak ruimdenkender. Maar is het wel slim dat Paul al zijn zekerheden opgeeft voor een heftige verliefdheid? Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies. "Gebruik de openheid met Deborah in je voordeel, zodat je niet weer een dubbelleven moet leiden."
Lees verder

PVDA eist tijdelijke sluiting van alle PostNL-vestigingen in ons land
PVDA wil dat alle Belgische vestigingen van PostNL tijdelijk worden gesloten. Federaal parlementslid Maria Vindevoghel legt deze eis op tafel na nieuw onderzoek van deze krant en VTM NIEUWS, waaruit blijkt dat bij het koeriersbedrijf nog steeds kinderen aan het werk zijn.
Lees verder

Standard ontslaat Luka Elsner
Luka Elsner is niet langer de trainer van Standard. Dat heeft de club intussen ook bevestigd. Het nieuws komt er een dag nadat de overname van de Luikse club door 777 Partners geofficialiseerd werd.
Lees verder

"Terug naar de tekentafel": stilstand Oosterweelwerf beroert politieke gemoederen
Het arrest van de Raad van State over de PFOS-vervuiling op de Oosterweelwerf zet de politieke verhoudingen op scherp. Nu de grondwerken – alweer – stilliggen, eisen de Vlaamse oppositiepartijen Groen en Vooruit dat Oosterweel "volledig wordt herdacht". Tijd- én geldverlies, vindt N-VA. De meerderheidspartij wil het dossier zo snel mogelijk uit het slop. "Niets is zo nefast voor het milieu als de files in Antwerpen."
Lees verder

"Als we niet snel winnen, wordt Max Verstappen een tikkende tijdbom": problemen bij Red Bull zijn maar beter snel van de baan
Drie races ver, maar Max Verstappen heeft al een achterstand van 46 punten op Formule 1-leider Charles Leclerc. Geen man overboord, maar Red Bull laat zijn problemen maar best niet al te lang aanslepen. "Max is rustiger geworden, maar als we niet snel winnen wordt hij een tikkende tijdbom."
Lees verder

Harry Styles staat voor het eerst op Coachella en vriendin Olivia Wilde ziet dat het goed is
Harry Styles mocht dit weekend op Coachella optreden. Een primeur voor de artiest, want hij stond voor het eerst op het beroemde muziekfestival in de Verenigde Staten. En daar kon natuurlijk ook zijn vriendin, Olivia Wilde, niet bij ontbreken. Ze werd door verschillende fans al dansend en springend gespot. Als kers op de taart riep Harry vanop het podium nog een boodschap naar haar.
Lees verder

Minder maaien, toch netjes: "Verschillende lengtes geven een mooi effect én leveren de meeste biodiversiteit op"
Het groenste voornemen van dit voorjaar? Minder maaien. Zet de grasmaaier wat vaker aan de kant, of durf stukjes gazon te laten uitgroeien tot een oase van biodiversiteit. In lang gras zitten immers zoveel meer bloemen en insecten, zegt onze tuinexperte Laurence Machiels.
Lees verder

"Mijn leven kan eindelijk opnieuw starten": Amerikaan zit 32 jaar ten onrechte in cel voor moord op kameraad
Een Amerikaan heeft 32 jaar ten onrechte in de cel gezeten voor de moord op zijn kameraad. Nu de naam van Joaquin Ciria (61) eindelijk gezuiverd is, ligt de weg naar de vrijheid open. "Mijn leven kan eindelijk opnieuw starten", klinkt het vol opluchting. Al dient er eerst nog wel wat papierwerk afgehandeld te worden...
Lees verder

Vier doden en zeven vermisten bij mijnongeval in Polen
Vier mensen zijn om het leven gekomen bij een ondergrondse explosie in een steenkoolmijn in Polen. Dat meldt de Poolse minister Jacek Sasin op Twitter. De zoektocht naar zeven vermisten is aan de gang. Volgens het Poolse persbureau PAP lieten drie mijnwerkers het leven onder de grond en bezweek een vierde in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Lees verder

Belgische IS-beul veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf
De 47-jarige Luikenaar Fayçal Ghelam is vandaag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor deelname als leider aan de activiteiten van een terroristische groepering. De man speelde een leidende rol bij terreurgroep Islamitische Staat (IS). Hij werd onder meer beschuldigd van het uitvoeren van de zwaarste straffen, zoals onthoofdingen.
Lees verder

Jelle De Beule en Rik Verheye vrijwel onherkenbaar in nieuwe fictiereeks 'Nonkels'
In 'Nonkels', een nieuwe fictiereeks die vanaf 29 april te zien is op Streamz, staat het leven van drie broers van middelbare leeftijd centraal. Hun leven wordt op z'n kop gezet wanneer er plots een Kameroense vluchteling voor de deur staat.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Pidcock aan de staart van het peloton, koplopers zien voorsprong slinken
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

UNHCR: "Al meer dan 5 miljoen Oekraïners naar buitenland gevlucht"
Al meer dan 5 miljoen Oekraïners zijn hun land ontvlucht sinds het begin van de Russische inval op 24 februari. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR meldt dat het er welgeteld 5.012.708 zijn. Binnen Oekraïne zelf zijn nog eens meer dan 7 miljoen mensen ontheemd. Oekraïne telde vorig jaar nog 41 miljoen inwoners (zonder de Krim en de Donbas).
Lees verder

Standard ontslaat Luka Elsner, Rouches gaan op zoek naar nieuwe (externe) T1
Luka Elsner is niet langer de trainer van Standard. Dat heeft de club intussen ook bevestigd. Het nieuws komt er een dag nadat de overname van de Luikse club door 777 Partners geofficialiseerd werd.
Lees verder

ECB zou ten vroegste vanaf juli rente verhogen, zegt gouverneur Letland
De Europese Centrale Bank (ECB) zou ten vroegste vanaf juli de rente kunnen verhogen, verklaarde Martins Kazaks, de bankgouverneur van Letland, woensdag in een interview met het financiële persagentschap Bloomberg. Hij wijst op het "significante" inflatierisico, waardoor het monetaire beleid moet verstrakken later dit jaar. Het zou dan om de eerste renteverhoging in de eurozone in meer dan tien jaar gaan.
Lees verder

Zeven jaar cel gevraagd voor drie Belgen na knokpartij in Salou
Drie Belgen riskeren in Spanje zeven jaar in de gevangenis te belanden voor een knokpartij van Salou. Ze staan terecht voor poging tot moord omdat ze een taxichauffeur in elkaar sloegen. Die weigerde hen om 5.45 uur na een nachtje stappen mee te nemen omdat ze hun beurt niet wilden afwachten. Bij de knokpartij raakten ook vier agenten gewond.
Lees verder

Veerle Geerinckx (N-VA), opvolger van Lorin Parys, legt eed af in Vlaams Parlement
Veerle Geerinckx (N-VA) heeft vandaag de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Geerinckx volgt Lorin Parys op, die sinds begin deze maand aan de slag is als nieuwe CEO van de Pro League.
Lees verder