Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 april 2022

Martínez: “Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout” - Alderweireld: "Laat ons in schaduw maar v...

HLN
Martínez: "Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout" - Alderweireld: "Laat ons in schaduw maar voor verrassing zorgen"
Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez verwacht moeilijke wedstrijden: "Deze drie confrontaties zullen ons klaarstomen voor de rest van het toernooi." Ook Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: "Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke matchen."
Lees verder

Strijdende partijen Jemen akkoord met twee maanden wapenstilstand
De strijdende partijen in Jemen hebben ingestemd met een staakt-het-vuren van twee maanden, meldt de speciale VN-gezant voor Jemen, Hans Grundberg. De wapenstilstand gaat zaterdag in.
Lees verder

Delhaize en Albert Heijn roepen maaltijdboxen en verspakketten terug
Delhaize en Albert Heijn halen respectievelijk een aantal maaltijdboxen en verspakketten uit de verkoop en roepen die terug van bij de consument. Reden is de overschrijding van de gezondheidsnorm voor de stof fluconamid op paprika.
Lees verder

LIVE. Club op voorsprong tegen mak Beerschot
• 't Kiel (20u45) • Ref: Bert Put • Club kan tot op twee punten komen van leider Union • Beerschot al veroordeeld naar 1B
Lees verder

Ruim een achtste minder wagens verkocht in eerste kwartaal
In de periode januari-maart zijn 103.146 nieuwe personenwagens ingeschreven in België. Dat zijn er 13,5 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2021, toen het om meer dan 119.000 personenwagens ging. Dat blijkt uit de cijfers van automobielfederatie Febiac en de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. De aanhoudende chiptekorten en onzekerheid door de oorlog in Oekraïne duwen de verkoop lager.
Lees verder

Producent reageert op incident op de Oscars: "Chris Rock wilde niet dat Will Smith uit de zaal werd gehaald"
Heeft Chris Rock (57) beslist dat Will Smith (53) tijdens de Oscaruitreiking op z'n plaats mocht blijven zitten, nadat die hem een klap tegen het hoofd gaf? De meningen daarover zijn verdeeld. Producent Will Packer (47) vertelde in een interview met 'Good Morning America' dat Rock niet wilde dat Smith zou moeten vertrekken, maar andere bronnen zeggen dat dat helemaal niet aan de komiek gevraagd werd.
Lees verder

Belgische band Front 242 moet concerten uitstellen na hospitalisatie frontman
Slecht nieuws voor de fans van Front 242. De Belgische band moet twee aankomende concerten uitstellen, nadat zanger Jean-Luc De Meyer (65) in het ziekenhuis werd opgenomen. Dat laat de groep weten op Facebook.
Lees verder

Olieprijs laat sterkste wekelijkse daling in jaren zien
De prijs van een vat Amerikaanse olie heeft afgelopen week de grootste wekelijkse prijsdaling in jaren laten zien. Dat komt vooral door het Amerikaanse besluit om een ongekende hoeveelheid olie uit de strategische voorraden vrij te geven om zo de hoge brandstofprijzen door de oorlog in Oekraïne tegen te gaan.
Lees verder

LIVE. Plots gaat het snel, De Ketelaere met 0-3
• 't Kiel (20u45) • Ref: Bert Put • Club kan tot op twee punten komen van leider Union • Beerschot al veroordeeld naar 1B
Lees verder

LIVE. Invaller Hendry veroorzaakt meteen strafschop
• 't Kiel (20u45) • Ref: Bert Put • Club kan tot op twee punten komen van leider Union • Beerschot al veroordeeld naar 1B
Lees verder

Kentering in aantal faillissementen: helft meer bedrijven over de kop in maart
De voorbije maand maart zijn er in België 973 faillissementen uitgesproken. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar gaat het om een toename met 50,4 procent. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon. Maart lijkt een belangrijke kentering in de evolutie van de faillissementen in te luiden, nu ook ondernemingen die tijdens de coronacrisis in moeilijkheden kwamen, in het vizier genomen worden.
Lees verder

"België valt als team uiteen als je ze frustreert": WK-tegenstander meent te weten hoe het onze code kan kraken
De mening van Roberto Martínez over de loting van het WK voetbal kan u hier lezen. Maar hoe denken onze tegenstanders over onze Rode Duivels als opponent? De bondscoach van Canada heeft alvast een opmerkelijke mening: "Ik heb twijfels of België als een ploeg functioneert."
Lees verder

Football Talk. Lierse Kempenzonen - Waasland-Beveren stilgelegd na supportersgeweld - Zoon Ancelotti voor even hoofdtrainer bij Real Madrid
In 1B heeft Lierse Kempenzonen Waasland-Beveren geklopt met 2-0. In de tweede helft werd het duel 20 minuten stilgelegd nadat er een luide knal te horen was in het stadion. De thuisfans gooiden bommetjes in het bezoekense supportersvak. Enkele supporters van Waasland-Beveren liepen gehoorschade op. Antoine Gobin, CEO van Waasland-Beveren, haalde op Twitter uit naar de Pro League. Hij vond de situatie te onveilig om nog door te voetballen.
Lees verder

Football Talk. Lierse- Waasland-Beveren stilgelegd na supportersgeweld, Waaslanders niet naar 1A
In 1B heeft Lierse Kempenzonen Waasland-Beveren geklopt met 2-0. Daardoor zijn de Waaslanders virtueel uitgeteld voor plek 2, dat recht geeft op barrages tegen de 17de uit 1A. RWDM gaat z wellicht met dat barrageticket aan de haal. In de tweede helft werd het duel 20 minuten stilgelegd nadat er een luide knal te horen was in het stadion. De thuisfans gooiden bommetjes in het bezoekense supportersvak. Enkele supporters van Waasland-Beveren liepen gehoorschade op. Antoine Gobin, CEO van Waasland-Beveren, haalde op Twitter uit naar de Pro League. Hij vond de situatie te onveilig om nog door te voetballen.
Lees verder

Tranen om de overleden vriend van Mia en voor het eerst wordt de 'block'-knop gebruikt: 'The Voice Kids' schakelt versnelling hoger
Tijdens de eerste Blind Auditions vorige week ging nieuwkomer Duncan Laurence met heel wat talent aan de haal in 'The Voice Kids'. De andere coaches maakten in deze tweede aflevering dan ook gretig gebruik van de 'block'-knop, waarmee ze elkaar buiten spel konden zetten.
Lees verder

Onze Duivels-watcher ziet hoe 'The Last Dance' loodzwaar wordt: "Dit is niet de groep des doods, wel het traject des doods"
De vicewereldkampioen, een land op een wolk en… Marokko in de groepsfase. Waarna Spanje of Duitsland wacht. Slik. En nadien – wie weet: Portugal of Brazilië. 'The Last Dance' van onze gouden generatie wordt loodzwaar.
Lees verder

BASKET KORT. Stephen Curry zeker out tot play-offs - Den Bosch dient Oostende eerste nederlaag van het seizoen toe
Geen clubrecord voor landskampioen Oostende. Op bezoek bij het Nederlandse Den Bosch zag het team van coach Dario Gjergja een einde komen aan de zegereeks. Na 22 overwinningen op rij in de BNXT League leed de kustploeg in de Maaspoort een eerste verliesbeurt van het seizoen (75-66). Volg in dit artikel al het basketbalnieuws in binnen- en buitenland.
Lees verder

De druk weer bij Union: Club rijdt Beerschot in de vernieling, met Skov Olsen als chauffeur
Club Brugge zet Union onder druk. Blauw-zwart won met 1-3 na negentig minuten eenrichtingsverkeer op het Kiel. Met Skov Olsen die Beerschot de vernieling in reed.
Lees verder

LIVE (18u30). Seraing moet winnen in Oostende, maar heeft lot niet meer in eigen handen
• Versluys Arena (18u30)
Lees verder

LIVE (16u15). Zulte Waregem en STVV weten waarvoor ze nog spelen
• Regenboogstadion (16u15)
Lees verder