Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Man neergestoken na caféruzie in Eisden

HLN
Man neergestoken na caféruzie in Eisden
Een ruzie op café aan de Oude Baan, net ver van de Pauwengraaf af, is gisterenavond uitgedraaid op een steekpartij. Eén persoon werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Julie Van den Steen doorstond al heel wat stormen: "Dat ik bij me thuis fysiek ben aangevallen, daar ben ik lang voor in therapie gegaan"
Julie Van den Steen (29). Ze is een groot tv-talent en goed op weg om de nieuwe leading lady van VTM te worden, maar haar legendarische onzekerheid wil ook nu van geen wijken weten. Aan de vooravond van alweer een nieuw programma waar zij het gezicht van is, ligt ze nog wakker van het vorige. "Die commentaren tijdens 'The Masked Singer', ik heb daar een hele avond slecht van gelopen", zegt Julie eerlijk.
Lees verder

Van Gucci tot Dolce & Gabbana: luxueuze modemerken vind je nu ook in de gastronomie
Wil je een designeroutfit eens omruilen voor een designermaaltijd? Dat kan, want verschillende modehuizen houden het niet enkel meer bij kleding en accessoires. Ze wagen zich ook steeds vaker aan het uitbaten van hippe restaurants en bars. Bij deze zes plekken kan je heerlijk (en verrassend betaalbaar) dineren, terwijl je in een interieur à la Chanel, Dior en Gucci baadt.
Lees verder

Martínez heeft geen voorkeur qua tegenstanders, maar wil maar één ding: zo laat mogelijk beginnen
Een voorkeur heeft de bondscoach niet. Toch niet qua tegenstanders. Wel hoopt Roberto Martinez straks in groep G of H te belanden. "Want dat maakt op dít WK een groot verschil."
Lees verder

Vanaf vandaag nog maar 6% btw op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers
Twee weken geleden namen de federale en Vlaamse overheden maatregelen tegen de stijgende energieprijzen. Daar komen nog enkele aanpassingen bij: vanaf vandaag daalt het btw-tarief voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen van 21 procent naar 6 procent, voor alle woningen. Bouwsite Livios legt uit wat er precies verandert.
Lees verder

Nu de temperaturen weer onder nul duiken: is het nog gezond om buiten te sporten? Expert legt uit waar je rekening mee moet houden
De vrieskou is weer in het land, en dat is voor sommigen het gedroomde excuus om hun work-out in de buitenlucht even op pauze te zetten. "Maar met een paar slimme aanpassingen kan je perfect veilig blijven sporten", zegt prof. Bart Roelands van de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS) van de VUB. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
Lees verder

"Een dikke jas is niet voldoende": Expert geeft advies om te sporten in de vrieskou
De vrieskou is weer in het land, en dat is voor sommigen het gedroomde excuus om hun work-out in de buitenlucht even op pauze te zetten. "Maar met een paar slimme aanpassingen kan je perfect veilig blijven sporten", zegt prof. Bart Roelands van de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS) van de VUB. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
Lees verder

LIVE LOTING WK 2022. Welke landen treffen de Rode Duivels in de poules? Meunier hoopt op sterke groep met onder meer Uruguay
Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK voetbal in Qatar. België gaat in het Doha Exhibition and Convention Center als reekshoofd in de trommel - de loting begint om 18 uur Belgische tijd. Treft België in de poules al een sterk land als Nederland of Duitsland? En voorbij welke opponenten moeten de andere WK-favorieten? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder

Inwoners leven in doodsangst in woonwijk in hartje Rotterdam: criminelen beschieten huizen van onschuldige mensen
Ook in Antwerpen beschieten drugscriminelen soms huizen, maar in Rotterdam neemt het probleem veel grotere proporties aan. Tientallen keren per jaar worden er huizen beschoten en alleen afgelopen week al was het drie keer raak. Vooral woonwijk 'het Oude Westen' in het hart van de stad is keer op keer het doelwit. Meestal gaat het om waarschuwingen in het drugsmilieu, maar heel vaak worden ook huizen van onschuldige burgers beschoten. "Ik kijk continu om me heen", vertelt een slachtoffer.
Lees verder

Zorgnet-Icuro: "Hoge druk op ziekenhuizen leidt steeds meer tot uitstel van zorg"
De ziekenhuizen in België blijven onder druk staan als gevolg van de toename van het aantal griep- en coronapatiënten, alsook door de aanhoudende personeelsuitval. Op heel wat plaatsen moet opnieuw zorg worden uitgesteld, zo meldt de zorgkoepel Zorgnet-Icuro.
Lees verder

Gasleveringen aan Europa gaan door ondanks dreigement van Poetin
De Russische gasleveringen aan Europa gaan vrijdag gewoon door, ondanks het dreigement van Poetin om die stop te zetten. Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom liet vrijdagochtend weten dat de export via pijpleidingen in Oekraïne in lijn blijft met de verzoeken van Europese partijen die gas hebben ingekocht. Uit gegevens blijkt wel dat de gastoevoer via de Yamal-pijp naar Duitsland is stopgezet. Maar dat is afgelopen tijd vaker gebeurd en kan meerdere redenen hebben.
Lees verder

30 procent van de ambtenaren wordt jaarlijks geconfronteerd met gedwongen huwelijken
Ruim 30 procent van de ambtenaren van de burgerlijke stand wordt elk jaar geconfronteerd met situaties van gedwongen huwelijken. Dat blijkt uit een studie die vrijdag is gepubliceerd door het Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen.
Lees verder

Embiid tegen Jokic? Ook Giannis Antetokounmpo mengt zich nu met veertiger na veertiger in MVP-discussie
Winst tegen de Philadelphia 76ers van Embiid en Harden, winst tegen de Brooklyn Nets van Durant en Irving. Dankzij twee veertigers in evenveel dagen van Giannis Antetokounmpo. Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. 'The Greek Freak' is nadrukkelijk op zoek naar zijn derde MVP-trofee.
Lees verder

Waarnemer bij overheidsbedrijven heeft niets te maken met besturen, volgens De Sutter
Het idee om een waarnemer te laten zetelen in de raad van bestuur van overheidsbedrijven heeft niets te maken met de geweigerde kandidatuur van Wouter Torfs als bestuurder bij Bpost. Dat stelt het kabinet van vicepremier en minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter. Ze beklemtoont dat beursgenoteerde overheidsbedrijven volledig autonoom blijven.
Lees verder

Koningin Máxima heeft spijt van dure aankopen: "Veel dingen gekocht waarvan ik dacht, wat héb je daar aan?"
Koningin Máxima (50) heeft in het verleden "veel fouten" gemaakt als het om geld ging. Zo kocht de Nederlandse koningin weleens spullen waar ze achteraf spijt van had. Dat vertelde Máxima vrijdagochtend op de Nederlandse radiozender FunX, waar zij te gast was.
Lees verder

Football Talk. Bruno Fernandes tekent bij tot 2026 - Depoitre twee jaar langer bij AA Gent
Goed nieuws voor de Manchester United-fans. Bruno Fernandes tekent een jaar bij en blijft nu tot 2026 in Manchester. De Portugees kwam in 2020 over van Sporting voor 55 miljoen euro plus bonussen.
Lees verder

Jill Peeters over sneeuw die uitbleef: "Er viel minder dan verwacht en de ondergrond was te warm"
In de voormiddag heeft het op de meeste plaatsen in Vlaanderen gesneeuwd. De verwachte vijf tot tien centimeter sneeuw bleef echter uit: "Er is minder sneeuw gevallen dan voorspeld", vertelt weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters. In de namiddag zou er alleszins geen neerslag meer verwacht worden. Verder was de maand maart niet enkel de zonnigste, maar nu ook nog eens de droogste ooit gemeten.
Lees verder

Inflatie in eurozone stijgt tot 7,5 procent in maart
De inflatie in de eurozone is in maart gestegen tot 7,5 procent, zo blijkt uit een eerste 'flash'-raming van statistiekbureau Eurostat. Dat cijfer moet later nog bevestigd worden.
Lees verder

Wie griep en corona tegelijk krijgt moet dubbel zo hard opletten
Wie tegelijkertijd af te rekenen krijgt met griep én corona loopt vier keer meer kans om beademing nodig te hebben. Het risico op overlijden ligt ook meer dan dubbel zo hoog. Dat blijkt uit een nieuwe studie van 'The Lancet'. Het lijken straffe cijfers, maar in de praktijk blijken de gevolgen van 'flurona' best mee te vallen.
Lees verder

Mads Pedersen staat vlak voor de Ronde scherper dan ooit: "Vroeger dacht ik: 'Een kilo te veel, mijn talent compenseert dat wel'"
Zesde in Sanremo, anoniem in Harelbeke, zevende in Wevelgem en nergens in Waregem. Geen Ronde-favoriet presteert wisselvalliger dan Mads Pedersen (26). De Deen is wel een van de enigen die Wout van Aert dit jaar kon kloppen in een rechtstreeks duel. Nu die laatste twijfelachtig is, loert er een enorme kans. "Ik sta scherper dan ooit: eat less, shit more."
Lees verder