Doorgaan naar hoofdcontent

Man (62) wordt onwel, kan wagen nog aan de kant zetten, maar overlijdt in auto: “Echtgenote en voorbijgangers konde...

HLN
Man (62) wordt onwel, kan wagen nog aan de kant zetten, maar overlijdt in auto: "Echtgenote en voorbijgangers konden hem niet meer redden"
In het centrum van Ieper is donderdagnamiddag een 62-jarige man uit de stad om het leven gekomen.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Van der Poel geeft gas op de kasseien tijdens verkenning, maar heeft ook pech - Lefevere: "Als mijn renners presteren zoals ze betaald worden, is er geen probleem"
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert verschijnt ook aan de start, zo bleek vandaag, maar zal volgens z'n ploeg niet de uitgesproken kopman zijn. Op deze pagina mist u alvast geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

Football Talk. Kalenderwijziging voor Rode Duivels, Schotland en Oekraïne spelen op 1 juni hun WK-barrage
Schotland en Oekraïne zullen hun duel in de halve finales van de play-offs om een plaats op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar (21 november-18 december) op woensdag 1 juni afwerken.
Lees verder

Tubeless band, verstelbare bandendruk en nog zo veel meer snufjes: kraakt Quick.Step nu wel de materiaalcode in Parijs-Roubaix?
118 edities zijn er al verreden, maar de succesformule voor een vlekkeloze Parijs-Roubaix heeft nog niemand uitgepluisd. Dokker je nu best wél of niet met binnenbandjes over kasseien? Waarom komt die tubeless band steeds meer aan het oppervlak? En wat is nu de ideale bandendruk om Carrefour de l'Arbre te bedwingen? U ontdekt het in deze nieuwe aflevering van onze reeks de Marginal Gain. "Quick-Step heeft super materiaal voor Roubaix, maar vorig jaar maakten ze de verkeerde keuze."
Lees verder

"Ik heb niets meer": nieuwe plaat van boyband Blue komt op het goede moment voor de bandleden
Goed nieuws voor de fans van Blue: de Britse boyband brengt na zeven jaar nog eens een nieuwe plaat uit. 'Heart and Soul' zal op 9 september in de rekken liggen, later volgt een tournee door het Verenigd Koninkrijk. De opbrengsten daarvan zijn mooi meegenomen voor sommige bandleden. Zo moest Lee Ryan (38) vorig jaar in de rechtbank nog toegeven dat hij compleet bankroet is. En ook bij de rest was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Van zware depressies tot verslavingen: zo verging het de 'All Rise'-zangers de voorbije jaren. "Ik had een paniekaanval, was stiekem homo, nam antidepressiva, en ik had mezelf net bevuild, live op tv."
Lees verder

Margriet Hermans beantwoordt 8 stoute vragen: "Ik snap dat mensen kinderen willen. Maar stop alsjeblieft bij twee"
Een open boek is ze. Toch kunnen we nog heel wat te weten komen over Margriet Hermans (68). Nu de ex-politica en zangeres na vijftien jaar weer een platencontract beet heeft en te zien is in 'Liefde voor Muziek' op VTM, stellen we haar acht ondeugende vragen. Over walgen van Poetin, stoppen met feestjes voor BV's geven en nog net geen boot kopen. "Ik hoorde de mensen rondom mij denken: Margriet kan haar pipi niet ophouden."
Lees verder

8 stoute vragen aan zangeres Margriet Hermans: "Een etentje thuis met showbizz-collega's? Dat doe ik niet meer"
Een open boek is ze. Toch kunnen we nog heel wat te weten komen over Margriet Hermans (68). Nu de ex-politica en zangeres na vijftien jaar weer een platencontract beet heeft en te zien is in 'Liefde voor Muziek' op VTM, stellen we haar acht ondeugende vragen. Over walgen van Poetin, stoppen met feestjes voor BV's geven en nog net geen boot kopen. "Ik hoorde de mensen rondom mij denken: Margriet kan haar pipi niet ophouden."
Lees verder

Ellen (36) is terminaal ziek en organiseert crowdfunding voor laatste wens: "Ik zou graag mijn tweede familie in Australië nog één keer knuffelen"
Afscheid nemen van haar vrienden in Australië, dat is de laatste wens van Ellen Snoeck. De jonge vrouw uit Zulte vecht al acht jaar tegen een agressieve hersentumor en met haar vzw Live For Better Days zamelde ze al 90.000 euro in voor kankeronderzoek. Ellen leefde jarenlang tussen hoop en wanhoop, maar het is een strijd die ze niet meer kan winnen. "Voor ik ziek werd, wou ik een nieuw leven opbouwen in Australië. Samen met mijn papa wil ik nog één keer terug", zegt Ellen, die nu centjes inzamelt voor haar laatste reis.
Lees verder

Ondanks oorlog en pandemie is drie kwart van de Europeanen van plan komende maanden te reizen
Ondanks de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie, wil ruim drie kwart (77 procent) van de Europeanen deze lente en zomer op reis gaan. Dat blijkt uit een rapport van de European Travel Commission (ETC). Vooral de bestemmingen in Zuid-Europa zijn populair.
Lees verder

Oostenrijk versoepelt mondmaskerplicht
Oostenrijk versoepelt de regels voor het dragen van een mondmasker. De verplichting om in alle openbare binnenruimtes een mondmasker te dragen, wordt vanaf zaterdag afgeschaft. Dat heeft minister van Volksgezondheid Johannes Rauch donderdag meegedeeld.
Lees verder

Worden Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix verplaatst naar het najaar? Patrick Lefevere: "Ik zou de kalender niet veranderen"
UCI-voorzitter David Lappartient staat ervoor open om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te verplaatsen naar het najaar. Dat vertelde de Fransman bij Wielerflits. Maar Patrick Lefevere ziet dat niet zitten.
Lees verder

Gorilla doodt kuifaapje in Pairi Daiza voor ogen van bezoekers: "Zeldzaam en triest, maar in dierenwereld perfect normaal"
In dierenpark Pairi Daiza heeft een gorilla afgelopen zaterdag een kleine aap gedood, voor het oog van bezoekers. Slachtoffer Fito, een kuifmangabey, was de zilverrug Nasibu aan het plagen. Fito plaagde al jaren gorilla's, want in Pairi Daiza delen die dezelfde biotoop. Maar Nasibu was nieuw in de zoo, schrok en beet. Na internationaal overleg is besloten de twee apensoorten niet uit elkaar te halen.
Lees verder

KOERS KORT. 19-jarige Miholjevic slaat dubbelslag in Sicilië - Makelaar Pogacar strikt Belgisch talent Sente Sentjens
Fran Miholjevic (Cycling Team Friuli ASD) heeft de derde etappe in de Ronde van Sicilië (cat. 2.1) gewonnen. De 19-jarige Kroaat soleerde naar de zege. De sprint om plek twee kwam op naam van de Canadees Pier-André Coté, die het haalde voor de Italiaan Filippo Fiorelli. Mihojlevic is na zijn eerste profzege ook de nieuwe leider. Hij heeft 18 seconden voor op de Italiaan Damiano Caruso en 22 op diens landgenoot Vincenzo Nibali.
Lees verder

WhatsApp komt met nieuwe functie om groepen overzichtelijker te maken
Chatplatform WhatsApp zal binnenkort een nieuwe functie voorstellen waarmee groepsgesprekken overzichtelijker moeten worden. Via 'communities' of 'gemeenschappen' kunnen gebruikers meerdere groepen samenbrengen. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp en Facebook, kondigde de plannen aan. Wanneer de nieuwe functie precies wordt uitgerold en welke landen eerst aan de beurt zijn, maakt het bedrijf nog niet bekend. "We gaan dit langzaam uitvoeren", meldt oprichter en topman Mark Zuckerberg.
Lees verder

Professor Criekemans over Russisch nucleair dreigement als antwoord op NAVO-uitbreiding: "We staan aan vooravond van Koude Oorlog 2.0"
Finland en Zweden willen toetreden tot de NAVO en dat zet kwaad bloed in Rusland. Poetin dreigt met de inzet van kernwapens om zijn verdediging aan de nieuwe NAVO-grens te verstevigen. Volgens professor Internationale Politiek David Criekemans (UAntwerpen) staan we aan de vooravond van een "Koude Oorlog 2.0".
Lees verder

Rusland ontkent dat defensieminister Sjojgoe zware hartaanval heeft gehad en in ziekenhuis aan machines ligt
Rusland ontkent de geruchten dat defensieminister Sergej Sjojgoe (66) een zware hartaanval heeft gehad en momenteel door machines in leven wordt gehouden in een ziekenhuis. Onder meer de Russisch-Israëlische miljardair en Poetin-criticus Leonid Nevzlin had dat eerder vandaag gedeeld op sociale media, waar het rond ging als een lopend vuurtje.
Lees verder

LIVE (21u). Schudt Barcelona Frankfurt van zich af in hun weg naar de halve finale?
• Europa League • Camp Nou • De heenwedstrijd eindigde op 1-1 • Aftrap: 21u
Lees verder

Belgisch-Nederlands-Amerikaans consortium zal instaan voor infrastructuur F-35-gevechtsvliegtuigen
Het contract voor de bouw van de nieuwe infrastructuur voor de F-35-gevechtsvliegtuigen gaat naar een Belgisch-Nederlands-Amerikaans consortium. Het gaat om een contract van zowat 600 miljoen euro. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.
Lees verder

Opgenaaid naar het beeld van Simeone: wie zijn de explosieve spelers bij Atletico Madrid?
Een vechtersmentaliteit hoort bij de voetbalidentiteit van Atletico Madrid onder Diego Simeone, maar zo letterlijk als bij de spelersclash in het CL-duel tegen City zal het niet bedoeld zijn. Simeone houdt wel van heetgebakerde karakters in zijn team: dit zijn zijn meest combattieve spelers.
Lees verder

BV 24/7. Jitske Van de Veire viert de liefde en Zita Wauters is op vakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder