Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 april 2022

Makelaarsbureau moet 4,75 miljoen euro ophoesten aan Stefan de Vrij: “Even baanbrekend als het Bosman-arrest”

HLN
Makelaarsbureau moet 4,75 miljoen euro ophoesten aan Stefan de Vrij: "Even baanbrekend als het Bosman-arrest"
Het makelaarskantoor SEG moet de Nederlandse topper Stefan de Vrij 4,75 miljoen euro schadevergoeding betalen, oordeelde een Amsterdamse rechter. Het in België gevestigde sportadvocatenbureau Cresta dat De Vrij vertegenwoordigde, noemt de beslissing historisch: "Zoals het Bosmanarrest eindecontractspelers heeft vrijgemaakt van clubs, geeft deze beslissing aan spelers de vrijheid om zelf de controle te nemen over hun carrière."
Lees verder

"Eerst schelden ze je uit, nadien vragen ze je foto": sterk keepende Thibaut Courtois is niet mals voor misnoegde Chelsea-fans die hem continue uitfloten
Een nieuwe wereldsave. Thibaut Courtois werd vanavond bij zijn terugkeer op Stamford Bridge uitgefloten, maar de Rode Duivel kreeg de misnoegde Chelsea-fans stil na een fantastische redding. "Het zijn mensen die nu schelden, maar later foto's vragen op straat."
Lees verder

Vrienden en collega's reageren aangeslagen op overlijden van Reinhilde Decleir: "Zoveel aan jou gehad, dank je wel"
De Vlaamse actrice Reinhilde Decleir is woensdagavond overleden. "Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker", zo meldt haar familie aan Belga. Heel veel mede-acteurs en fans halen mooie herinneringen aan haar op en uitten hun medeleven op sociale media: "Ze was een mama voor iedereen."
Lees verder

Code geel voor wind en regen: noodnummer 1722 geactiveerd
Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Het KMI heeft namelijk gewaarschuwd voor krachtige wind en intense regen.
Lees verder

Onze man in Londen ziet Courtois en Benzema schitteren: "De aanvoerder van Real is een ploeg op zich. Hongerig, scherp, meedogenloos. Fenomeen"
Stamford Bridge schold Thibaut Courtois de huid vol, maar genoot in stilte van Karim Benzema. Spits die geen andere topclub in Europa op dit moment heeft. Hattrickheld, boeman van PSG en nu ook Chelsea. Impressie van een meesterklas, waarin ook een doelman een verdienstelijke rol speelde.
Lees verder

Onze man in Londen ziet Courtois en Benzema schitteren: "De aanvoerder van Real is een ploeg op zich. Hongerig en meedogenloos. Fenomeen"
Stamford Bridge schold Thibaut Courtois de huid vol, maar genoot in stilte van Karim Benzema. Spits die geen andere topclub in Europa op dit moment heeft. Hattrickheld, boeman van PSG en nu ook Chelsea. Impressie van een meesterklas, waarin ook een doelman een verdienstelijke rol speelde en voor de aftrap met een slimme zet psychologisch een eerste slag won.
Lees verder

"In zijn positie mag hij die kopkans niet missen": Degryse en Mulder zien opnieuw ongelukkige Lukaku
Een halfuurtje kreeg invaller Romelu Lukaku tegen Real Madrid. De Rode Duivel drukte z'n stempel niet, maar dat had helemaal anders kunnen zijn als die ene kopbal tegen de touwen ging. VTM-analisten Marc Degryse en Jan Mulder zagen 'Big Rom' dan ook opnieuw ongelukkig acteren.
Lees verder

Schip raakt Westsluis in Terneuzen: scheepsverkeer van en naar Gent ligt stil
Op woensdagavond is door een ongeval met een schip aan de Westsluis in Terneuzen, net over de grens, het scheepsverkeer stilgelegd. 12 schepen afkomstig uit of met bestemming North Sea Port liggen vast. Dat zegt North Sea Port op Twitter.
Lees verder

Darter Brian Raman walst over Engelsman en staat in kwartfinales WDF-WK
Brian Raman (25) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WDF-WK. De Antwerpse darter, het eerste reekshoofd op Lakeside, zette de Engelsman Jarred Cole eenvoudig opzij: 3-0.
Lees verder

Malinees gerecht opent onderzoek naar bloedbad in Moura: vermoedelijke betrokkenheid Russische huurlingen
Het Malinese gerecht heeft woensdagavond aangekondigd dat het een onderzoek opstart naar een bloedbad in de centraal gelegen stad Moura. Eind maart vond daar, volgens getuigen, een massale executie plaats van burgers door Malinese soldaten en buitenlandse, waarschijnlijk Russische, huurlingen. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), dat met verschillende getuigen sprak, schat het aantal geëxecuteerden op 300.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky vraagt volledig invoerverbod van Russische olie in westerse landen
Bijna 5.000 Oekraïense burgers wisten gisteren te ontsnappen uit gebieden waar bijzonder hard gevochten wordt. De meerderheid van hen kwam aan in de stad Zaporizja. Oekraïens president Volodymyr Zelensky noemt de nieuwe westerse sancties tegen Oekraïne "spectaculair, maar niet genoeg". Hij wil een invoerverbod op Russische olie in westerse landen, alsook de volledige afsluiting van Russische banken van het internationale betaalsysteem. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

7 belangrijke stukken om de oorlog van Rusland tegen Oekraïne te begrijpen
Al meer dan anderhalve maand woedt het oorlogsgeweld in Oekraïne. Russisch president Vladimir Poetin wil dat het land een knieval maakt, maar krijgt een volle "njet" van zijn Oekraïense tegenhanger Volodymyr Zelensky. Wie zijn de twee protagonisten, en hoe groot is de Russische nucleaire dreiging? Een selectie van zeven artikels waarin alles haarfijn wordt uitgelegd.
Lees verder

Armenië en Azerbeidzjan starten nieuwe vredesgesprekken op over conflict Nagorno-Karabach
De Kaukasus-landen Armenië en Azerbeidzjan gaan vredesonderhandelingen opstarten over het aanslepende conflict over de regio Nagorno-Karabach. Op een ontmoeting tussen de Armeense premier Nikol Pasjinjan en de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev, gisteren in Brussel, kwamen de twee overeen om nog voor eind april een commissie op te richten. De ontmoeting gebeurde onder bemiddeling van Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad.
Lees verder

Inwoners Sydney moeten huis uit nadat 'jaar aan regen' valt
Inwoners van laaggelegen wijken in Sydney moeten vandaag hun huizen verlaten omdat er overstromingen dreigen. Australische media melden dat er in de stad in de eerste 96 dagen van 2022 evenveel regen is gevallen als in een gemiddeld jaar.
Lees verder

Bijna alle shampoos en crèmes bevatten microplastics, en via het doucheputje komen ze in de natuur
In negen van de tien meest verkochte cosmeticaproducten zoals crèmes en shampoos zitten microplastics, minuscuul kleine plastic deeltjes en vloeibare plastics. Dat blijkt uit onderzoek van de Plastic Soup Foundation.
Lees verder

"Rusland heeft de Oekraïners ontmenselijkt. Daardoor ligt de drempel laag om nog meer wreedheden te begaan"
De verschrikkelijke gruweldaden die Russische soldaten in Boetsja, pleegden komen niet onverwacht. "Voor militaire insiders is dit géén verrassing", zegt luitenant-generaal Marc Thys. "Rusland heeft nooit ontzag gehad voor het welzijn en de vrijheid van burgers." En het einde is nog niet in zicht. "Dit gaat nog gebeuren. Rusland heeft de Oekraïners ontmenselijkt - zoals de nazi's met de joden deden. Dan is de drempel laag om gruweldaden te begaan".
Lees verder

Riskeert nummer drie Champions' play-offs alsnog geen Europees voetbal? Volgens dit scenario kan het
Het reglement rond de verdeling van Europese tickets in België is niet volledig waterdicht. Omdat Union als winnaar van de reguliere competitie al zeker is over Europa, duikt een 'systeemfout' op mocht Union alsnog vierde eindigen in de Champions' play-offs én als tegelijk de bekerwinnaar in de Europe play-offs speelt en die nacompetitie niet wint.
Lees verder

"Hele oosten van het land moet nú vluchten"
"Rusland gebruikt mobiele crematoria om de sporen van zijn oorlogsmisdaden te wissen". Dat beweert de gemeenteraad van Mariopol, de havenstad waar zich een humanitaire ramp afspeelt. In de Donbas wordt gevreesd voor een gelijkaardig rampscenario. Daarom heeft de gouverneur van de regio Loehansk de inwoners opgeroepen om te vluchten "nu het nog veilig is".
Lees verder

COLUMN. Pleeg je plagiaat als je voortbouwt op alle kennis die je ooit hebt opgezogen, vaak zonder het te beseffen?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Ed Sheeran.
Lees verder

Canada stemt in met groot offshore olieproject
De Canadese regering heeft woensdag haar goedkeuring gegeven voor de bouw van een groot, controversieel olieproject voor de kust van het land, in de Atlantische Oceaan. Dat heeft de Canadese minister van Milieu Steven Guilbeault bekendgemaakt. Canada is nu al de vierde grootste olieproducent.
Lees verder