Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Vanhaezebrouck: “Wie zegt dat dit een wedstrijd als een ander is, weet niet waarover hij spreekt” - Kompany...

HLN
LIVE. Vanhaezebrouck: "Wie zegt dat dit een wedstrijd als een ander is, weet niet waarover hij spreekt" - Kompany spuit mist over de geblesseerden
AA Gent en Anderlecht spelen maandag om 15u de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Containerschip na maand vlot getrokken voor Amerikaanse oostkust
Het containerschip Ever Forward, dat midden maart strandde voor de Amerikaanse oostkust, is zondag eindelijk vlot getrokken. Dat meldden Amerikaanse media.
Lees verder

Als was het hoogzomer aan de kust: strand, dijk en hotels zitten vol op prachtige paaszondag
Het leek wel een zomerse avond op het strand van Oostende. De ganse dag was het overal aan de kust behoorlijk druk en zelfs tegen de avond zat het strand nog aardig gevuld met mensen die volop wilden genieten van de zonnestralen. Met een temperatuur van 18 graden was het dan ook nog aangenaam warm.
Lees verder

Chelsea plaatst zich, ondanks misser van Lukaku, voor FA Cup-finale ten koste van Crystal Palace
Chelsea heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de FA Cup-finale. In de tweede helft namen 'The Blues', met Lukaku op de bank, afstand van Crystal Palace. Eindstand: 2-0. In het slot trapte de ingevallen 'Big Rom' van dichtbij op de paal.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet Van Aert de winnaar uit het oog verliezen: "Hij heeft Van Baarle onderschat"
Dylan van Baarle (29) heeft vandaag met Parijs-Roubaix het eerste Monument in zijn carrière gewonnen, de kers op de taart na een pak ereplaatsen in de klassiekers. Onze chef wielrennen denkt dat Wout van Aert de Nederlander wat onderschat heeft, en staat ook stil bij het flauwe optreden van Lotto-Soudal in de 'Hel van het Noorden'. "Had het geld voor de dure contracten van Tim Wellens en Philippe Gilbert niet beter kunnen worden besteed?"
Lees verder

Zijn stuur brak af, hij stond voor een treinoverweg en reed 95 kilometer alleen: het verhaal van rode lantaarn Bas Tietema
Met Dylan van Baarle hebben ze het nummer één in Parijs-Roubaix, met Bas Tietema (27) hebben de Nederlanders ook het nummer laatst. Als vlogger op YouTube, begin dit jaar na een sterke stage een profcontract versierd bij Bingoal-Pauwels Sauzen, was het zijn droom om ooit Parijs-Roubaix uit te rijden. Na een ware calvarietocht lukte dat de 'Bolle van Zwolle' ook, zij het buiten tijd rond de klok van zessen na meer dan 6,5 uur koers en 1 uur en 2 minuten op Van Baarle.
Lees verder

Dit zag u niet in Parijs-Roubaix: Lotto-mecanicien komt ten val in Bos van Wallers, achterwiel Laporte breekt op kasseien
Parijs-Roubaix, 't is de koers van de hectiek. En die naam deed de wedstrijd vandaag nog eens alle eer aan. Toeschouwers langs de kant van de weg konden vastleggen hoe een mecanicien van Lotto Soudal ten val kwam in het Bos van Wallers en hoe Christophe Laporte ondanks een kapot achterwiel maar net kon recht blijven.
Lees verder

Kunst- en vliegwerk: Laporte, ploegmaat van Van Aert, blijft recht op kasseien ondanks brekend achterwiel
't Was niet de dag van Jumbo-Visma in Parijs-Roubaix. De Nederlandse formatie zag kopman Wout van Aert meermaals langs de kant van de weg staan met pech en ook Christophe Laporte verscheen nooit helemaal aan het front. De Fransman reed zich wel in de kijker met knap kunst- en vliegwerk. Op de kasseistrook van Saint-Python brak het achterwiel van Laporte helemaal in twee, maar hij wist alsnog recht te blijven. Toch zou hij de finish niet halen.
Lees verder

Drie personen gewond door waarschuwingsschoten bij nieuwe rellen in Zweden
Bij nieuwe rellen tussen demonstranten en de politie in Norrköping, een stad in het zuiden van Zweden, is zondag een man gewond geraakt aan het been nadat de politie enkele waarschuwingsschoten had gelost. Dat meldt de Zweedse televisiezender SVT op basis van de politie. Volgens het Franse persbureau AFP raakten drie mensen gewond.
Lees verder

Man gewond door waarschuwingsschoten bij nieuwe rellen in Zweden
Bij nieuwe rellen tussen demonstranten en de politie in Norrköping, een stad in het zuiden van Zweden, is zondag een man gewond geraakt aan het been nadat de politie enkele waarschuwingsschoten loste. Dat meldt de Zweedse televisiezender SVT op basis van de politie.
Lees verder

Prins Harry laat zich interviewen door kinderen van #VTeam: "Wees aardig voor elkaar"
De Britse prins Harry heeft zich na de openingsceremonie van de Invictus Games laten interviewen door kinderen van het #Vteam. De elfjarige Sophia en Jay van 12 mochten de royal enkele vragen stellen. Dat is eigenlijk uniek, want Harry en zijn vrouw Meghan geven maar zelden interviews.
Lees verder

Weer zwaar ongeval aan beruchte Hoevenzavellaan in Genk: jongeman met step opgeschept
In Genk aan de Hoevenzavellaan is zondagnamiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd met een steprijder. De jongeman werd bij het oversteken opgeschept door een wagen en weggeslingerd.
Lees verder

"Ze zijn weg, spoorloos": vijf Oekraïners gingen runderen voederen in door Russen bezet dorp en keerden nooit terug
Husarivka is een afgelegen Oekraïens dorpje, zo'n 100 km ten zuidoosten van Charkiv. De Russen hebben het twee weken lang bezet. Omdat de hongerige koeien op de ingenomen boerderij maar bleven loeien, moesten vijf dorpelingen ze gaan voeren. Dat was rond 16 maart. Niemand heeft hen sindsdien nog gezien.
Lees verder

Football Talk. Carrasco schiet Atlético in 100ste! minuut naar overwinning - Rangers verslaat Celtic in Schotse beker
Yannick Carrasco was vandaag de grote man bij Atlético. De Rode Duivel opende iets na de pauze de score in het duel tegen Espanyol. Na de Catalaanse gelijkmaker, een kwartier voor tijd, moesten Simeone & co nog vol aan de bak. In de 100ste! minuut kreeg Atlético een strafschop. Carrasco zette zich achter de bal en trapte het leer voorbij doelman López. Door deze driepunter blijft Atlético in de running voor de tweede plek.
Lees verder

LIVE. Zet Real Madrid nieuwe stap richting Spaanse titel in Sevilla?
Twaalf punten voorsprong telt Real Madrid op achtervolgers Barcelona, Sevilla en Atlético. Met nog zeven wedstrijden op het programma is de titel voor Courtois & co binnen handbereik. Bovendien is het vertrouwen bij de Madrilenen groot. Afgelopen dinsdag kwalificeerden de troepen van Ancelotti zich voor de halve finales van de Champions League. Kan Real Madrid die lijn doortrekken in Sevilla? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 21:00!
Lees verder

PSV en Yorbe Vertessen winnen spectaculaire bekerfinale tegen Ajax na droomstart tweede helft
PSV heeft voor het eerst sinds 2012 de Nederlandse beker gewonnen. Kort voor rust leek Mazraoui de 0-2 te maken voor Ajax, maar net als eerder Zahavi en daarna Klaassen maakte hij die goal uit buitenspel. Door doelpunten van Gutiérrez en Gakpo draaide PSV, met onze landgenoot Yorbe Vertessen die in minuut 81 inviel, de finale in de eerste vijf minuten na rust volledig om.
Lees verder

Buren vallen fietskoerier aan: één gewonde afgevoerd
In de Gentsestraat in Aalst is zondagavond een vechtpartij ontstaan waar meerdere personen bij betrokken waren. Eén gewonde moest overgebracht worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

LIVE. 2-0! Real Madrid in vieze papieren, Rakitic en Lamela zetten Sevilla op dubbele voorsprong
Twaalf punten voorsprong telt Real Madrid op achtervolgers Barcelona, Sevilla en Atlético. Met nog zeven wedstrijden op het programma is de titel voor Courtois & co binnen handbereik. Bovendien is het vertrouwen bij de Madrilenen groot. Afgelopen dinsdag kwalificeerden de troepen van Ancelotti zich voor de halve finales van de Champions League. Kan Real Madrid die lijn doortrekken in Sevilla? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 21:00!
Lees verder

Bezoekers mollen mee en één kandidate speelt hard maar perfect: 'De mol' neemt moeiteloos de draad op na exit Philippe
Hoe geraak je heel ver in een tv-spelletje als 'De Mol'? Door te surfen op de fouten en op de ellende van je concurrenten. Vraag het maar aan Emanuelle 'Manu' Santana Marques. Haar tegenspelers bezorgden haar in de eerste aflevering na de onfortuinlijke exit van Philippe én de opgave van tante Nele nu zomaar vijf pasvragen. En dus een ticket voor aflevering zes van 'De Mol'. Zo overleef je drie eliminaties zonder zelf een poot uit te steken. O ja, boomverzorger Bert kreeg de gevreesde rode duim.
Lees verder

POLL. Nog vijf kandidaten blijven over: wie is volgens jou 'De mol'?
Vorige week werd 'De mol' heel even gereset toen dé mol himself, Philippe, uit het spelletje stapte. Gilles De Coster en zijn team moesten dus noodgedwongen een nieuwe mol kiezen, die totaal onvoorbereid het spelletje moest saboteren. Dat het boomverzorger Bert niét is, werd zondagavond duidelijk. Maar wie is het dan wel?
Lees verder