Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 april 2022

LIVE. Opnieuw massagraven ontdekt in Borodjanka - VS kondigen nieuwe sancties aan tegen Rusland

HLN
LIVE. Opnieuw massagraven ontdekt in Borodjanka - VS kondigen nieuwe sancties aan tegen Rusland
Oekraïne heeft voorgesteld om een "speciale onderhandelingsronde" met Rusland te houden in de havenstad Marioepol. "Die gesprekken zouden één-op-één kunnen zijn, twee-op-twee. Om onze mensen te redden. Azov-militairen, burgers, kinderen, de levenden en gewonden", zegt de Oekraïense toponderhandelaar Mikhailo Podoliak. Intussen zijn nieuwe massagraven gevonden in Borodjanka, een van de meest getroffen steden in de regio van Kiev en hebben de VS nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Obama's verlaten Spotify en zoeken nieuw platform voor hun podcasts
Voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn op zoek naar een nieuw platform voor hun podcasts. Het exclusieve contract dat het productiebedrijf van het echtpaar, Higher Ground, sinds 2019 had met muziekstreamingdienst Spotify loopt dit jaar af.
Lees verder

Waar ligt de toekomst van Dylan Teuns? Einde contract en grof wild op de transfermarkt
Dylan Teuns (30) is intussen grof wild op de transfermarkt. Hij is einde contract en mag weg bij Bahrain-Victorious. Lotto-Soudal heeft interesse, bij Intermarché-Wanty-Gobert ligt zijn dossier op tafel.
Lees verder

België moet voor 98,5 miljoen euro aan Covid-materiaal vernietigen
De overheid heeft in april voor ongeveer 98,5 miljoen euro aan mondmaskers, testmateriaal en medicijnen moeten vernietigen omdat de vervaldatum overschreden was of de kwaliteit onvoldoende was. Dat schrijft L'Echo vandaag, nadat de RTBF begin april met minder details over het nieuws berichtte.
Lees verder

Italië start 'operatie thermostaat': airco niet te koel vanwege oorlog Oekraïne
De airconditioning in Italiaanse scholen en overheidsgebouwen mag deze zomer niet kouder worden afgesteld dan 25 graden Celsius. De zogenoemde 'operatie thermostaat' moet het energieverbruik van het land terugbrengen nu Italië door de oorlog in Oekraïne minder afhankelijk wil worden van Russische fossiele brandstoffen, meldt The Guardian.
Lees verder

Komt er een wissel van de macht aan de top van CD&V? Iedereen kijkt naar Sammy Mahdi, maar Joachim Coens hoopt ook dat z'n verhaal nog niet afgelopen is
Moet Joachim Coens binnenkort afzwaaien als CD&V-voorzitter? De christendemocraten hopen op een Messias om de partij uit het slop te halen. "En beter vandaag dan morgen."
Lees verder

Wat is Poetins volgende stap na de verovering van Marioepol? "Op 9 mei wil hij vermoedelijk iets kunnen aankondigen"
In een staalfabriek hielden duizenden Oekraïners nog lang stand, maar de kuststad Marioepol lijkt intussen helemaal veroverd door de Russen. Wat is de volgende stap van Poetin? Volgens luitenant-generaal Claude Van de Voorde hangt dat af van het Oekraïense verzet: "We hebben gezien tot wat ze in staat zijn."
Lees verder

Spanningen in 'De Bachelor': Fabrizio heeft seks met alle overgebleven kandidates (en die zijn niet zo blij)
Opmerkelijke bekentenissen in 'De Bachelor' woensdagavond. Fabrizio gaf er - in gesprek met Goedele - toe dat hij met elk van z'n drie overgebleven vrouwen het bed had gedeeld op de dream dates. "En dat weten ze niet van elkaar."
Lees verder

Spanningen in 'De Bachelor': Fabrizio deelt lakens met alle drie overgebleven kandidates
Opmerkelijke bekentenissen in 'De Bachelor'. Fabrizio gaf er - in gesprek met Goedele - toe dat hij met elk van z'n drie overgebleven vrouwen het bed had gedeeld op de dream dates. "En dat weten ze niet van elkaar."
Lees verder

Dodentol van aardverschuivingen en overstromingen op Filipijnen gestegen tot 224
De dodentol van de aardverschuivingen en overstromingen door de eerste storm van het jaar op de Filipijnen, is opgelopen tot 224. Dat meldt het nationale rampenagentschap. Zeker 147 mensen zijn nog vermist.
Lees verder

Politieke clash tussen Weyts en Dalle in 'De container cup': "Gaan oefenen tussen de 'guys from the hood'"
Duel tussen Vlaamse ministers vanavond in 'De Container Cup'. Daarin nemen Vlaams Minister van Media Benjamin Dalle (39, CD&V) en Vlaams Minister van Sport Ben Weyts (54, N-VA) het tegen elkaar op in een wedstrijdje uithouding en krachtmeting.
Lees verder

Eerst nog zonnig, daarna stilaan meer wolken en komende dagen ook regen
Donderdag is het eerst overal zonnig. In de loop van de namiddag verschijnen er hoofdzakelijk over het oosten wolken, maar blijft het naar het westen toe nog overwegend zonnig. We halen maxima van 13 à 14 graden in de Hoge Venen, rond 16 graden aan de kust en tussen 17 en 19 graden in Laag-België. Aan zee wordt de matige noordoostenwind in de loop van de dag vrij krachtig uit noordnoordoost met pieken tot 55 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Slechts 5 procent van Oekraïners vindt job in ons land
Oekraïners die naar ons land gevlucht zijn en zich bij de VDAB aanmelden, vinden slechts zelden een job. Van de 630 werkzoekenden die bij de arbeidsbemiddelaar aanklopten, is intussen een dertigtal aan de slag kunnen gaan. Amper 5 procent dus, schrijven de kranten van Mediahuis. Velen moeten zich ook tevredenstellen met een job onder hun diploma of kunde.
Lees verder

Tweedeverblijver is "melkkoe" van de kust: in deze gemeenten betaal je dubbel zoveel belastingen als eigen inwoners
Eigenaars van een tweede verblijf zijn hoe langer hoe meer de melkkoe van onze kustgemeenten. Die halen nu al ruim dubbel zoveel belastingen op bij tweedeverblijvers als bij de eigen inwoners. "Wel 1.200 euro taks voor een vakantiestudiootje, terwijl een vaste bewoner met een dikke villa nul euro belasting betaalt, dat is niet redelijk."
Lees verder

Eerste keer corona? Je bent niet alleen: bijna 7.000 Belgen testen elke dag voor het eerst positief
We zitten in de staart van de pandemie, maar nog elke dag raken 6.743 Belgen voor de eerste keer besmet met corona. Ook koningin Mathilde ontsnapt niet: zij is sinds het weekend in quarantaine na een positieve test.
Lees verder

Bijna 7.000 Belgen krijgen elke dag voor het eerst corona (en één pechvogel testte al zes keer positief)
We zitten in de staart van de pandemie, maar nog elke dag raken 6.743 Belgen voor de eerste keer besmet met corona. En dan zijn er natuurlijk ook mensen die meerdere keren positief testten: in het geval van één Belg gebeurde dat maar liefst zes (!) keer.
Lees verder

Bijna 1,7 miljoen inactieven op werkzame leeftijd in België
Van de 6,7 miljoen mensen op werkzame leeftijd in België zijn er 1.667.000 inactief, blijkt uit cijfers van Statbel die vandaag in 'La Libre' worden geanalyseerd. De werkzaamheidsgraad is daarmee nog ver verwijderd van de doelstelling: 80 procent tegen 2030.
Lees verder

Zoek de zeven verschillen: hoe Romelu Lukaku in de schaduw verdween bij Chelsea
Er is een voor. Er is een na. Zoek de zeven verschillen tussen de Romelu Lukaku van de heenwedstrijd tegen Arsenal, eind augustus, en de Romelu Lukaku van de terugmatch tegen Arsenal, acht maanden later. De youngsters van Arsenal triomfeerden op Stamford Bridge. Lukaku verdween ergens in de schaduw.
Lees verder

Rocco Granata terug uit pensioen: "Muziek maken om verlies van mijn vrouw te verwerken"
Rocco Granata (83) is terug van weggeweest. Hoewel hij een tijdje geleden al afscheid nam van het publiek, beslist hij nu toch om terug op het podium te gaan staan. Naar eigen zeggen doet hij dat om het verdriet om zijn overleden vrouw, Rosie, te verwerken.
Lees verder

Commotie in 'The Masked Singer USA': juryleden verlaten podium na onthulling 'Jack in the Box'
Het nieuwe seizoen van 'The Masked Singer USA' zorgt commotie. In de Amerikaanse editie wordt 'Jack in the Box' ontmaskerd. In het pak blijkt Rudy Giuliani te zitten, een omstreden politiek figuur. Juryleden Ken Jeong en Robin Thicke verlaten uit protest het podium. Het raakte eerder al bekend dat Giuliani meedeed aan de spelshow, maar woensdagavond verscheen de aflevering pas op televisie.
Lees verder