Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 april 2022

LIVE. Nieuwe raketaanvallen op Marioepol, Zelensky roept landen op meer wapens te sturen

HLN
LIVE. Nieuwe raketaanvallen op Marioepol, Zelensky roept landen op meer wapens te sturen
Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

REPORTAGE De Vlamingen die al 50 dagen een Oekraïense vlag aan hun gevel hangen: "Ik kan Poetin niet door de tv trekken, dus hang ik maar een vlag"
Hemelsblauw voor de wijdse Oekraïense luchten en goudgeel voor de eindeloze tarwevelden eronder. De twee primaire kleuren van de Oekraïense vlag wapperen al sinds het begin van de Russisch-Oekraïense oorlog aan Vlaamse gevels, ook bij Adelheid, Mattias, Claudine en Frank. "Passanten steken hun duim op en chauffeurs claxonneren. Die vlag blijft hier hangen zo lang de oorlog duurt, desnoods jaren."
Lees verder

Ex-sporters over hun gevecht met de weegschaal na hun carrière: "Intussen sta ik na een kwartier voetballen te hijgen"
Ex-wielrenner Nico Mattan (50) - "beu dat iedereen zei dat ik dik was" - schrapte alle koolhydraten en zo ook 15 kilogram van de weegschaal. Na de topsport steekt een cijfertje meer of minder zo nauw niet, en toch: "Opnieuw het lichaam willen dat ooit in topvorm was: ik kan dat begrijpen", concluderen deze voormalige atleten.
Lees verder

Chinese economie tekent onverwacht sterke groei op in eerste kwartaal
China heeft in het eerste kwartaal een onverwacht sterke groei van 4,8 procent gerealiseerd. De cijfers die het bureau voor de statistiek in Peking maandag vrijgaf, zijn hoger dan de voorspellingen van deskundigen. Die hadden slechts gerekend op iets meer dan vier procent voor de op een na grootste economie ter wereld.
Lees verder

Droge, zonnige paasmaandag met temperaturen tot 20 graden
Het blijft vandaag droog en (vrij) zonnig met in de loop van de dag meer en meer hoge sluierbewolking vanaf het westen. In de late namiddag verschijnt er ook middelhoge bewolking in het westen van het land. De maxima liggen tussen 15 graden op de Ardense toppen en 19 of lokaal 20 graden in het centrum, meldt het KMI.
Lees verder

INTERVIEW. Lior Refaelov, ervaringsdeskundige en de talisman van RSCA: "Mister Croky Cup? Enkel als we winnen"
De Heizel is zijn tweede thuis. Lior Refaelov (35), ofwel 'Mister Croky Cup', jaagt op zijn derde beker. En wil zijn schuld aan Anderlecht aflossen. "Die trofee kan een nieuw tijdperk inluiden." Een gesprek met Refaelov. Over beter leren doseren, Modric en de dubbel.
Lees verder

REPORTAGE. Tocht door de verwoeste buitenwijken van Kiev: "'Jullie stad moet en zal verdwijnen', riepen de Russen"
In de buitenwijken van de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar honderdduizenden mensen op de vlucht sloegen voor het Russische leger, is de vernieling compleet. In Boetsja worden nog steeds lijken uit de grond gehaald en in Borodyanka is geen enkel gebouw ongedeerd. "Zolang de oorlog woedt en Poetin aan de macht is zullen we nooit gerust zijn."
Lees verder

Een zwaar ongeval van een beloftevolle wielrenster, een flesje wijn van 5.000 euro en de vrouw die Junior Planckaert aan een lief helpt: dit mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

Koen Buyse maakt in 'Liefde voor muziek' comeback: "Van de gedachte aan repeteren alleen begon ik al te zuchten"
Zeven jaar lang was hij ginstoker. Ver weg van het podium, want Koen Buyse (45) was letterlijk kapotgerockt. Maar zijn deelname aan 'Liefde Voor Muziek' vuurt de rock-'n-roll in zijn lijf weer aan zoals twintig jaar geleden, en bevestigt de comeback van zijn geesteskind Zornik. "Jankend belde ik naar ons ma dat ik de AB had uitverkocht. Zò content dat ik mijn passie had herontdekt."
Lees verder

De afvaller blikt terug op 'De mol': "Wat ik heb overschat? Het aantal wintertruien in mijn koffer"
De sympathieke, eigenzinnige, filosofische Bert Van Tichelen is dus niet de Mol. Dat was eerst Philippe, zoals we weten. De 45-jarige boomverzorger uit Kasterlee, die vorige week knikte en glimlachte, deed dat toen hij las dat hij niet de nieuwe Mol zou zijn. Wat volgde was een onzekere zoektocht naar wie dan wel de nieuwe saboteur was. Een zoektocht met een slechte afloop, zo bleek. Wij stelden de ongelukkige Bert deze tien alles omvattende vragen.
Lees verder

Python op de dool in Japanse metropool Kurashiki
In de Japanse grootstad Kurashiki wordt met man en macht gezocht naar een ontsnapte koningspython. De eigenaar van de twee meter lange slang had het reptiel net met de auto opgehaald bij een vriend, die een paar dagen op het huisdier had gepast.
Lees verder

Duitse krant: "Automerk Seat dreigt binnen afzienbare tijd te verdwijnen"
Het van oorsprong Spaanse automerk Seat is over een jaar of zes, zeven mogelijk slachtoffer van een reorganisatie binnen de VW-groep. Er is een goede kans dat het merk het volgende decennium niet haalt, zo blijkt uit een rapport van de Duitse krant Handelsblatt.
Lees verder

Waarom symboolstad Marioepol zo belangrijk is voor Rusland
Marioepol. De 450.000 inwoners van de strategisch gelegen havenstad weten al langer wat oorlog is. Vijf jaar geleden vielen er al Russische raketten op de stad, met tientallen doden en gewonden als gevolg. Ook bij de huidige Russische inval in Oekraïne heeft de stad het enorm zwaar te verduren. Waarom is Marioepol zo belangrijk voor de Russen?
Lees verder

Een kennismaking met Tiffany Kreder, mevrouw Tissoudali, in vijf boksrondjes: "Hij heeft gewacht tot ik 18 was om af te spreken"
Naast elke sterke man staat een sterke vrouw. In het geval van Tiffany Kreder (25) mag u dat ook letterlijk nemen. Zij runt het huishouden ten huize Tissoudali, zij ontfermt zich over de twee dochtertjes Senna (4) en Kenza (2) én zij weet flink van zich af te bijten in de boksring. Een kennismaking met mevrouw Tissoudali in vijf rondes.
Lees verder

Prinses Charlene deelt foto's van zichzelf met prins Albert en kinderen
Prinses Charlene (44) van Monaco heeft op Instagram enkele foto's gedeeld van haar gezin. Ook prins Albert (64) was te zien. Hij testte afgelopen week nog positief op corona, maar inmiddels zou hij negatief hebben getest.
Lees verder

Na scheiding en verlies van vrienden Myngheer en Demoitié wordt Tom Devriendt vierde in Roubaix: "Hij wou paar jaar geleden echt stoppen"
Twee jaar geleden wou hij zijn fiets aan de haak te hangen. In Roubaix kwam zijn fiets amper een meter te kort voor het podium. Tom Devriendt (30) bezorgde zichzelf en zijn ploeg Intermaché - Wanty - Gobert de dag van zijn leven. "Ik heb een paar jaar in een moeilijke spiraal gezeten. Dit is een beloning voor de ploeg om mij altijd te blijven vertrouwen."
Lees verder

Jumbo-Visma bevestigt: Primoz Roglic past voor Waalse Pijl en Luik door kniepijn
Primoz Roglic doet niet mee aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De deelname van de Sloveen van Jumbo-Visma, die in 2020 de door het coronavirus uitgestelde editie van Luik-Bastenaken-Luik won, was al onzeker vanwege knieklachten. De ploeg bevestigt dat Roglic de twee koersen komende week niet gaat rijden.
Lees verder

LIVE BEKERFINALE. Dit is de ideale elf van Marc Degryse, Vanhaezebrouck: "Geen extra druk na missen van play-off 1"
AA Gent en Anderlecht spelen om 15u de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Goede vriendin van Amber Heard uit de rechtszaal gezet tijdens megaproces met Johnny Depp
De Britse muziekjournaliste Eve Barlow, een goede vriendin van Amber Heard (35), is op donderdag uit de rechtbank gezet. De vrouw kreeg het aan de stok met de rechter nadat duidelijk werd dat ze tijdens het proces enkele sms'en verstuurde. Daarnaast probeerde de journaliste ook om de getuigenis van Gina Deuters, die aan de kant van Johnny Depp staat, te onderbreken.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh meteen onderuit op German Darts Grand Prix
Dimitri Van den Bergh is er na een matige prestatie niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde in de German Darts Grand Prix (ET-3/169.000 euro). In de Zenith Halle van München moest hij met 6-3 het onderspit delven voor de Duitser Max Hopp.
Lees verder