Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Straks ploegvoorstelling zonder Pogacar

HLN
LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Straks ploegvoorstelling zonder Pogacar
Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niét aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wél deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina kunt u de aanloop naar de klassieker op de voet volgen.
Lees verder

Japans pleziervaartuig met 30-tal opvarenden waarschijnlijk gezonken
Een pleziervaartuig met bijna 30 opvarenden is zaterdag nabij het noorden van Japan vermist geraakt. De bemanning had voordien een noodoproep uitgestuurd dat de boot aan het zinken was, zo melden lokale media. De kustwacht startte een reddingsoperatie op, maar die leverde na zeven uur zoeken nog niets op.
Lees verder

Vorig jaar recordaantal snelheidsboetes uitgeschreven
In 2021 werd een recordaantal snelheidsboetes uitgeschreven. Daarmee werd het record van 2020, ook al een coronajaar, verbroken. Dat blijkt uit cijfers die VTM Nieuws kon inkijken.Mobiliteitsorganisatie Touring roept op tot nog meer snelheidscontroles.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Russell snelste in vrije training, Verstappen start straks op pole in sprintrace
Max Verstappen mag deze namiddag (16u30) op de pole position starten aan de sprintrace na een, mede door de regen, incidentrijke kwalificatie op het circuit van Emilia-Romagna. Met nog 40 seconden op de teller riep de jury de rode vlag uit nadat Lando Norris de muur raakte. Daardoor konden Charles Leclerc & co hun tijd niet meer verbeteren. Lewis Hamilton sneuvelde al in Q2. Volg al het nieuws, sprintrace en uiteraard de wedstrijd zelf in onderstaande liveblog!
Lees verder

Robin Ramaekers in Charkiv: "Overal, op elk moment van de dag zijn er raketinslagen in en rond de stad"
VTM Nieuws-reporter Robin Ramaekers is in de Oekraïense stad Charkiv, en moest er vandaag schuilen in de kelder van zijn hotel. "Overal in de stad, op elk moment, zijn er raketinslagen. Je weet alleen nooit waar en wanneer, of wat er juist bestookt wordt", vertelt hij.
Lees verder

Juf Hilde heeft niets dan goede herinneringen aan showman Evenepoel: "Michael Jackson was zijn idool. Hij kon zijn moves heel goed nadoen"
Een toffe gast. Die om de paar maanden met een nieuw kapsel op school verscheen. Hilde Lippens lacht: "Ik heb alleen goeie herinneringen aan Remco", zegt ze. Toen Evenepoel (22) nog een voetballertje was.
Lees verder

PORTRET. Het bewogen leven van Marine Le Pen. Een bomaanslag met 5 kilo TNT, dat was haar kennismaking met de politiek
Wordt Marine Le Pen zondag de eerste vrouwelijke president van Frankrijk? Dat is aan de kiezers. Indien wel, schrijft ze geschiedenis. Indien niet, heeft ze haar partij in elk geval tot ongekende hoogten gebracht, maar met de meet in zicht net iets tekort geschoten. Het verhaal van het bewogen leven van de jongste dochter van Jean-Marie Le Pen leest als een scenario van Dallas.
Lees verder

De vele gezichten van "onuitstaanbare" diva Barbra Streisand: "Ze vocht met haar ex als een woeste tijger"
Ruim 360 miljoen euro op de bankrekening en acht Grammy's, vijf Emmy's en twee Oscars op de schouw. Zeggen dat Barbra Streisand op de vooravond van haar 80ste verjaardag terug kan kijken op een succesvolle carrière is een understatement. Nochtans kende het leven van het Amerikaanse icoon een moeilijke verloop, met een gewelddadige jeugd, een problematische vaderfiguur en ettelijke beschuldigingen van "ondraaglijk divagedrag". Een portret van een ster met vele gezichten - en een bizarre voorliefde voor haar viervoeters. "Ze liet haar honden van NY naar Londen overvliegen, zodat ze haar live aan het werk konden zien."
Lees verder

Wat staat er op het seizoensmenu? Artisjok: "Met verse tomaten en burrata is het een echte delicatesse"
Een artisjok ziet er met zijn stugge groene of paarse blaadjes en schubben best mysterieus uit. Toch is de groente de moeite waard om eens mee naar huis te nemen. "Artisjok uit blik geeft een totaal fout beeld van de smaak", vindt chef Peppe Giacomazza. Hoe maak je de geschubde groente makkelijk zelf vers? En in welke gerechten is die het lekkerst? Peppe tipt meerdere bereidingen én deelt een exclusief recept.
Lees verder

Melkveebedrijf van abdij van Averbode moet deuren sluiten wegens stikstofdecreet
Het melkveebedrijf van de abdij van Averbode dreigt tegen 2025 de deuren te moeten sluiten wegens het stikstofdecreet. Voor de uitbaters is dat een slag bij heldere hemel, aangezien ze in 2015 nog investeringen hebben gedaan om de stikstofuitstoot terug te dringen. Er is een bezwaar ingediend bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), laat abt Marc Fierens weten.
Lees verder

Ronaldo krijgt ook steun Arsenalfans, waarna hij 100ste Premier League-goal scoort en vinger naar hemel richt
Het medeleven is groot. Net als dinsdagavond op Anfield gingen ook vanmiddag alle handen op elkaar tijdens minuut 7 in het Emirates Stadium om Cristiano Ronaldo een hart onder de riem te steken na het verlies van zijn pasgeboren zoontje. Met dat verschil dat de Portugees ditmaal wel op het veld stond. Maar Ronaldo liep er dan al wat geïrriteerd bij. Na drie minuten stond het al 1-0. Even na het halfuur bracht Cristiano met zijn 100ste Premier League-goal United terug in de match (2-1).
Lees verder

Ecuador vraagt België om voormalig president Rafael Correa uit te leveren
Ecuador heeft België om de uitlevering van zijn voormalige president Rafael Correa gevraagd. Die laatste moet een gevangenisstraf uitzitten in zijn thuisland, stelt het Ecuadoraanse gerechtshof in een verklaring. Correa is met een Belgische getrouwd en woont al jaren in Brussel. Volgens zijn advocaat Christophe Marchand krijgt Correa politiek asiel in België. Hij is erkend als politiek vervolgde, meldt de advocaat zaterdag aan het Duitse persagentschap dpa.
Lees verder

30 jaar later heeft Annick prikkelende seks met jeugdliefde Ron: "Hij likte de champagne van tussen mijn billen"
"Hij pakte de fles ijskoude champagne en goot een beetje over mijn hals. De bruisende vloeistof gleed tussen mijn borsten omlaag en gaf me kippenvel." Annick* is op haar zeventiende samen met de dan 25-jarige Ron*, maar haar ouders steken een stokje voor hun relatie. Na dertig jaar komen de twee elkaar opnieuw tegen en laait het vuur tussen hen op hun stiekeme afspraakjes weer hoog op. Vooral die ene date op een zonovergoten picknickdeken in het bos kan Annick nooit vergeten.
Lees verder

Ali B ontkent beschuldigingen van Ellen ten Damme: "Vrolijke onschuldige flirt"
De Nederlandse rapper Ali B heeft in een statement gereageerd op de beschuldigingen van Ellen ten Damme die gisteren naar buiten kwamen. De zangeres stelde dat de rapper zich seksueels grensoverschrijdend heeft gedragen. Volgens Ali is daar niets van waar. "Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid."
Lees verder

LIVE. Staalfabriek Marioepol toch gebombardeerd volgens Kiev - Gouverneur Loehansk: "Steden worden constant beschoten"
Rusland zou een voorstel hebben verworpen om de wapens neer te leggen tijdens het orthodoxe paasfeest, dat vandaag begint en zondag eindigt. Dat zegt de Oekraïense president Zelensky. In de belegerde stad Marioepol zal mogelijk zaterdag wél een humanitaire corridor worden opgezet, aldus Kiev. De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe bijna 55,5 miljard euro, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal oplopen omdat de oorlog nog voortduurt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Geen groene vingers? Zo creëer je in 4 stappen een onderhoudsvrije tuin
Niet iedereen is gezegend met een passie en talent voor tuinieren. Klinkt dat jou bekend in de oren, maar wil je wel graag genieten van een weelderige buiten? Ga dan voor een onderhoudsvrije tuin, die je in vier doelgerichte stappen kan creëren. Vtwonen.be verklapt je hoe.
Lees verder

Inbrekers stelen hangertjes met as van Joske, het overleden dwergpoedeltje van Elise (38) en Bjorn (39): "We zijn er het hart van in"
Elise Vos (38) en Bjorn Scheerens (39) uit Beernem geven asielhondjes al jaren een nieuwe thuis. Ze noemen het zelf hun roeping. Vier maanden geleden overleed Joske: het 15-jarige dwergpoedeltje van het koppel. Elise en Bjorn lieten de as van hun hondje ter nagedachtenis in hangertjes plaatsen, maar vrijdagnacht werden de rouwjuwelen gestolen door inbrekers. "Joske was een droom van een hondje. Bezorg de hangertjes alstublieft terug!", lanceert het koppel nu een oproep.
Lees verder

Egbert Lachaert: "Bij onenigheid van de deelstaten moet het federale niveau kunnen beslissen"
Voorzitter van Open VLD Egbert Lachaert wil dat de federale regering knopen kan doorhakken als de regio's er niet uitraken. Deze opvallende uitspraak deed hij op het eerste vernieuwingsproces van zijn partij in Gent. In de huidige staatstructuur kan het federale niveau geen beslissingen maken over zaken die toebedeeld zijn aan deelstaten, maar dat zou Lachaert graag anders zien.
Lees verder

BASKET KORT. Antwerp Giants wint jubileumeditie van Night of the Giants in Sportpaleis tegen Den Bosch. Genomineerden voor BNXT-awards zijn bekend.
Feestavond voor Antwerp Giants in het Sportpaleis. Het won de tiende editie van de Night of the Giants tegen Den Bosch met 69-53. En hoofdsponsor Telenet verlengde het sponsorcontract voor vier jaar.
Lees verder

De dochter van Katrien (47) en Manu (50) wordt vaak uitgesloten op school: "Ondanks pestgedrag leren we Aurelie (13) mild zijn voor anderen"
Aurelie houdt van haken en breien, is een voorbeeldige leerling op school en haalt steengoede punten. Volgens sommige van haar klasgenoten zijn dat redenen genoeg om haar uit te sluiten en te pesten. "Als ouder leren we haar dicht bij zichzelf te blijven, maar volstaat dat wel?"
Lees verder