Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (16u). AA Gent moet vol aan de bak bij Cercle Brugge dat Miguel Van Damme eert en met uniek shirt speelt

HLN
LIVE (16u). AA Gent moet vol aan de bak bij Cercle Brugge dat Miguel Van Damme eert en met uniek shirt speelt
• Cercle-familie verloor deze week doelman Miguel Van Damme • Heenmatch eindigde op 2-1 voor Buffalo's • AA Gent na zege tegen Anderlecht volop in race voor PO1 • Ref: Laforge
Lees verder

Antwerp na moeizame 0-1-zege bij OH Leuven weer stap dichter bij play-off 1
Met hangen en wurgen. En vooral dankzij alweer een geweldige Jean Butez. Antwerp klopte OHL met het kleinste verschil. Het is nu aan AA Gent en Anderlecht.
Lees verder

Football Talk. Westerlo nog geen kampioen in 1B na nederlaag in Lommel - Carrasco boekt ruime zege met Atlético
Op de 30ste speeldag in La Liga heeft Atlético Madrid met 4-1 gewonnen van rode lantaarn Deportivo Alaves. Yannick Carrasco begon op de bank, maar mocht bij de start van de tweede helft invallen. Joao Felix (11e en 83e) en Luis Suarez (75e pen en 91e) scoorden voor Atlético, Gonzalo Escalante (63e) deed dat voor Deportivo.
Lees verder

LIVE (21u). Genk met de rug tegen de muur in eigen huis tegen Eupen
• Genk nog helemaal niet zeker van PO2 • Eupen won heenmatch met 3-2 en was toen (even) leider • Stadion: Cegeka Arena • Ref: Boucaut
Lees verder

LIVE. Explosies in Odesa - Onderhandelaar: Rusland heeft belangrijke Oekraïense voorstellen mondeling aanvaard
Het Russische leger zegt vandaag vluchtroutes te openen voor buitenlanders die weg willen uit de belegerde Oekraïense havenstad Marioepol. Het land heeft daarnaast mondeling belangrijke Oekraïense voorstellen aanvaard. Dat zegt David Arakhamia, hoofdonderhandelaar van Oekraïne in de vredesbesprekingen met Rusland. De Oekraïense militairen hebben de controle over de hele regio rond Kiev heroverd. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky lieten de terugtrekkende Russen echter een "complete ramp" achter. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Onderhandelaar: Rusland heeft belangrijke Oekraïense voorstellen mondeling aanvaard
Rusland heeft mondeling belangrijke Oekraïense voorstellen aanvaard. Dat zegt David Arakhamia, hoofdonderhandelaar van Oekraïne in de vredesbesprekingen met Rusland. Hij voegde eraan toe dat Kiev nu op schriftelijke bevestiging wacht. De Oekraïense militairen hebben de controle over de hele regio rond Kiev heroverd. De Russische troepen zijn volledig teruggetrokken uit de steden in de buurt van de hoofdstad. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky lieten de terugtrekkende Russen echter een "complete ramp" achter. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Brits vliegtuigje dat met twee inzittenden onderweg was naar Frankrijk vermist
Reddingsdiensten zijn op zoek naar een klein Brits vliegtuig met twee inzittenden dat zaterdagochtend opsteeg in het Engelse Wellesbourne voor een trip naar het Noord-Franse Le Touquet.
Lees verder

Spaanse conservatieve partij PP krijgt nieuwe leider
Spanje heeft een nieuwe oppositieleider: Alberto Núñez Feijóo is tot voorzitter gekozen van de conservatieve Partido Popular (PP), een partij die door crisissen geteisterd wordt. Volgend jaar worden verkiezingen gehouden in Spanje.
Lees verder

Zeker 14 doden bij zware regenval in Brazilië
De Braziliaanse staat Rio de Janeiro is getroffen door stortregens die overstromingen en aardverschuivingen hebben veroorzaakt. Daarbij zijn minstens 14 mensen, waaronder acht kinderen, omgekomen en worden vijf anderen vermist, zo melden de autoriteiten zaterdag.
Lees verder

Schermschaarste: Ronde van Vlaanderen pikt alle grote schermen in
Wie de voorbije dagen nog een groot scherm wilde huren om op zijn evenement live de Ronde van Vlaanderen te streamen, had vroeger moeten opstaan: haast overal zijn de grote ledschermen en videowalls voor zondag verhuurd. Schermschaarste dus. Wij staken ons ledlicht op bij drie verhuurbedrijven.
Lees verder

Limburgse horecabaas geeft koks en obers bedrijfswagen cadeau: "Alles om job sexyer te maken"
In Limburg gaan ze dat tikkeltje verder om hun horecapersoneel aan boord te houden. Horeca-uitbater Dimitri Beckers (54) gaf zijn trouwe chef-koks en zaalverantwoordelijken een BMW cadeau. Een ongebruikelijke incentive in de sector. "Onze jobs zijn ondergewaardeerd. Dat moet veranderen. Laat ons een voorbeeld zijn voor de rest van Vlaanderen", reageert de uitbater.
Lees verder

Stormloop op noodpakketten voor bij rampen: "Eerlijk? Bij een nucleaire aanval heb je er niet zoveel aan"
Het zijn spannende tijden en dat jaagt de vraag naar noodpakketten fors omhoog. Rugzakken met daarin het hoogstnodige om enkele dagen te overleven zonder stroom, water en de koelkast zijn nauwelijks nog te vinden.
Lees verder

Chirurgengeslacht Claes (Topdokters, Play4): "Een kijkoperatie is even leuk als een computerspelletje"
Zo vader, zo zoons. Toon (66), Steven (40) en Tom (38) Claes werken niet alleen in dezelfde kliniek (AZ Herentals), ze zijn ook alle drie orthopedisch chirurg. Vader en oudste zoon zijn zelfs gespecialiseerd in hetzelfde gewricht, de knie. Tom zoekt het iets hogerop, hij is schouderspecialist. "Als je vader naam en faam heeft, is dat een tweesnijdend zwaard", klinkt het bij de broers. "Axel versus Eddy: je profiteert van de slipstream maar de verwachtingen zijn ook enorm hoog."
Lees verder

Fulltime cowboys: "Ik verkleed me niet, dit is wie ik ben"
In 'Boer zkt. Vrouw' zit een cowboy. Hij heet William, en zoals hem zijn er nog: Vlamingen die een hoed met brede randen dragen en boots met zware hakken. Niet alleen in het weekend, als de hobby roept, maar dag in dag uit. "Cowboy zijn, is a way of life."
Lees verder

Servische president belooft stabiliteit tijdens verkiezingen in de schaduw van de oorlog
Nu er weer oorlog woedt op het Europese continent, hoopt de Servische populistische president Aleksandar Vucic zondag bij de verkiezingen in Servië een tweede mandaat te winnen door stabiliteit te beloven. Na een decennium aan de macht wil de centrumrechtse partij van het staatshoofd, de SNS, zijn greep op het parlement bevestigen. De president zelf ligt op kop in de peilingen voor een tweede mandaat.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Koen De Bouw: "Ik zag Chantal en ik dacht: dat is nu gek, daar staat de vrouw van mijn leven"
Er schuilt een groot filosoof in Koen De Bouw. Z'n wijsheid put hij uit 57 jaar levenservaring. Maar ook uit dertig jaar Chantal. "In een ideale wereld zit je meester elke dag tegenover je aan het ontbijt. Voor mij is zij dat."
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet hoe alles weer open ligt na het forfait van Van Aert: "Wout was topfavoriet. En dat is zacht uitgedrukt"
Het is weer zover. Vandaag staat de Ronde van Vlaanderen op het menu. Na het forfait van Wout van Aert ligt alles open, zegt ons chef wielrennen. "Het was uitkijken naar Wout die het wonderkind Tadej Pogacar uit Slovenië zou tonen hoe er op de kasseien écht wordt gekoerst. Dat gaat nu niet gebeuren."
Lees verder

Algerijn zonder proces naar huis gestuurd na twintig jaar in Guantanamo Bay
Een Algerijnse man die beschuldigd werd van het trainen van al-Qaidaterroristen en die sinds 2002 in Guantanamo Bay werd vastgehouden, is vrijgelaten en naar huis gestuurd naar Algiers. De 48-jarige Sufiyan Barhoumi kwam al in 2016 in aanmerking voor vrijlating, maar werd desondanks nog zes jaar vastgehouden.
Lees verder

Aantal verloren gelopen honden daalt met de helft in vijf jaar tijd
Het aantal honden dat in ons land als verloren gelopen wordt opgegeven, is de voorbije vijf jaar gehalveerd. Dat meldt De Zondag aan de vooravond van de Dag van de Zwerfdieren op 4 april.
Lees verder

Streepje zon en enkele buien op dag van de Ronde
De dag van de Ronde van Vlaanderen wordt er een met hier en daar een streepje zon en ook enkele buien. Vanochtend vriest het vrijwel overal. Op de meeste plaatsen is het eerst lichtbewolkt, maar over het uiterste westen en noordwesten is het wisselend bewolkt en vallen er een paar plaatselijke winterse buien of voorjaarsbuien. In de loop van de dag wordt het overal wisselend tot lokaal soms zwaarbewolkt. Dat meldt het KMI.
Lees verder