Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 april 2022

Liam (13) aangereden door vrachtwagen voor ogen van ouders: “Hoe kon die chauffeur onze zoon niet opmerken?"

HLN
Liam (13) aangereden door vrachtwagen voor ogen van ouders: "Hoe kon die chauffeur onze zoon niet opmerken?"
Een 13-jarige wielertalent uit Houthulst is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval met zijn fiets. Liam Depoorter werd aangereden door een vrachtwagen op de terugweg van zijn grootouders. Zijn eigen ouders reden vlak achter hem en zagen alles gebeuren. "Hij heeft een heel goede engelbewaarder", beseft zijn mama Nathalie.
Lees verder

Deze nieuwe auto haalt een topsnelheid van 531 km/u
De Koenigsegg Jesko is een Zweedse hypercar, die wordt aangedreven door een 5.0 liter V8 biturbo die 1600 pk sterk is. Hierdoor haalt de supersportwagen een topsnelheid van maar liefst 531 kilometer per uur. Dat zou een nieuw wereldrecord betekenen.
Lees verder

ASSISEN. "Tot op vandaag voelt hij haat voor z'n 79-jarige moeder": procureur-generaal vordert 14 jaar voor Frank Pauwels (50)
"Hij heeft z'n 79-jarige moeder letterlijk de dood ingeslagen met één vuistslag." Procureur-generaal Céline D'havé zag weinig of geen verzachtende omstandigheden voor Frank Pauwels (50): geen blanco strafblad, bijzonder ernstige feiten en vooral geen greintje schuldbesef. Ze vorderde dan ook 14 jaar opsluiting, een straf die aanleunt bij de maximumstraf. "We vragen hier geen cadeaus, maar wel een mildere bestraffing", stelden de advocaten van de verdediging op hun beurt.
Lees verder

Wie stapt er in de ring bij Groen? Iedereen kijkt naar iedereen om Almaci op te volgen
De zoektocht naar de opvolger van Meyrem Almaci is gestart: de Vlaamse groenen hebben vanaf vandaag zes dagen de tijd om zich kandidaat te stellen. Binnenskamers kijkt iedereen naar elkaar: wie neemt finaal de handschoen op?
Lees verder

VOORBEELD. Zo zal Jelle Van Damme, de eerste volledige transparante makelaar, te werk gaan
Jelle Van Damme (38) wordt makelaar. Na de vele schandalen wil hij bewijzen dat het anders kan. Dus gooit hij zijn hele boekhouding op straat. Elke cent die hij verdient, zal hij publiek maken, zegt hij. "Jullie mogen weten wat ik verdien. Waarom niet? Of dat nu 1.000 euro, 10.000 euro of 2 miljoen is: dat maakt niets uit. Er moet niet mistig over gedaan worden." Maar hoe gaat het dan concreet in z'n werk? We leggen het uit aan de hand van een fictief (en sterk vereenvoudigd) voorbeeld.
Lees verder

CD&V wil duidelijk kader voor opvang op school
Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) wil een duidelijk kader waarbinnen scholen personeelsleden of vrijwilligers kunnen inzetten om het middagtoezicht en de opvang op school te garanderen. Veel scholen hebben volgens haar problemen om geschikte mensen te vinden.
Lees verder

Dorp in Colombia geterroriseerd door giftig schuim
In Mosquera in Colombia speelt zich een eigenaardig tafereel af. Het dorp is bedolven onder schuim. Dat schuim komt van een vervuilde rivier. Het hele jaar is dat een probleem, maar het wordt verergerd door de vele regen. Het vliegende schuim stinkt enorm, beschadigt eigendommen en is de reden van de vele ademhalingsziekten in het dorp.
Lees verder

Analisten op Russische staatstelevisie lijken zich al verzoend te hebben met idee van nucleaire Apocalyps: "Wij zullen naar de hemel gaan"
Analisten op de Russische staatstelevisie hebben nog een versnelling hoger geschakeld in hun oorlogsretoriek. Op alle grote kanalen is de afgelopen dagen te horen dat de Derde Wereldoorlog en het inzetten van nucleaire wapens nagenoeg onvermijdelijk zijn. En dat hoeft niet als een slechte zaak gezien te worden, zo klinkt het, want in tegenstelling tot de "vijand" is iedereen die sterft voor het Russische vaderland, verzekerd van een plekje in de "hemel".
Lees verder

Na 16 jaar is Melissa weer single en die kans laat Bavo niet liggen: "Ik drukte in een opwelling een kus op haar lippen"
Na 16 jaar loopt het huwelijk van Melissa spaak. Ze trekt met haar kinderen bij haar ouders in, met het idee dat ze altijd alleen zou blijven. Maar dat is buiten Bavo gerekend, die al héél lang een boon heeft voor Melissa. Hij trekt zijn stoute schoenen aan en krijgt vonken en vuur. Of hoe geduld soms loont, ook in de liefde. "We bleven nog uren samen in de auto zitten. Toen ik na de date het huis binnenstapte, moest ik even gaan zitten. Ik denk dat ik ook hardop gezegd heb: 'Wát was dat?'"
Lees verder

De vonk tussen Bavo en Melissa: "Toen ik haar thuis afzette, volgde een uitgebreide passionele kus"
Na 16 jaar loopt het huwelijk van Melissa spaak. Ze trekt met haar kinderen bij haar ouders in, met het idee dat ze altijd alleen zou blijven. Maar dat is buiten Bavo gerekend, die al héél lang een boon heeft voor Melissa. Hij trekt zijn stoute schoenen aan en krijgt vonken en vuur. Of hoe geduld soms loont, ook in de liefde. "We bleven nog uren samen in de auto zitten. Toen ik na de date het huis binnenstapte, moest ik even gaan zitten. Ik denk dat ik ook hardop gezegd heb: 'Wát was dat?'"
Lees verder

Beste renner? Grootste pechvogel? Meest indrukwekkende moment? Wuyts, Boonen en Vanthourenhout delen de prijzen van het wielervoorjaar uit
Alvorens de Giro volgende week in alle hevigheid losbarst, kijken Michel Wuyts, Tom Boonen en bondscoach Sven Vanthourenhout in 'Wuyts & Boonen' nog een laatste keer naar het wielervoorjaar. En ze delen prijzen uit. Wie zijn de beste renner en renster van het voorjaar? De pechvogel? De ontdekking? En de grootste ontgoocheling? Soms zijn de drie heren het eens met elkaar, soms verschillen de meningen: "De grootste pechvogel? Doe maar het volledige peloton."
Lees verder

Inflatie blijft torenhoog maar stabiel op 8,31%
Goed nieuws voor onze portemonnee: de inflatie is voor het eerst sinds januari niet meer toegenomen. Ze is stabiel gebleven op 8,31% in april net zoals in maart. De hoge inflatie is vooral te wijten aan de hoge energieprijzen.
Lees verder

Europese grenswacht Frontex betrokken bij honderden illegale pushbacks van vluchtelingen
Frontex, het Europese agentschap dat de beveiliging van de Europese buitengrens op zich neemt, zou betrokken zijn bij verschillende pushbacks, terugduwen, van vluchtelingen. Dat blijkt uit een gemeenschappelijk onderzoek van verschillende Europese kranten. Mensenrechtengroeperingen hebben het terugduwen van vluchtelingen in de Egeïsche Zee "systematisch" genoemd.
Lees verder

Van de catering tot de vrolijke pauzes: zo gaat het eraan toe achter de schermen van de 'De Cooke & Verhulst Show'
Hoe gaat het er achter de schermen aan toe bij 'De Cooke & Verhulst Show'? Maarten en Dorothee van Qmusic geven hun volgers op Instagram een blik achter de schermen. Het eten werd alvast goedgekeurd.
Lees verder

HET DEBAT. Is een rijkentaks een goed idee om de koopkracht te redden?
De rijkentaks ligt opnieuw op tafel in de federale regering. De socialisten, groenen en CD&V zien de taks als een middel om de koopkracht te redden. De liberalen wachten nog af. Wat denk jij? Is een rijkentaks een goed idee om de koopkracht te verhogen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder

NAVO-baas Jens Stoltenberg: "Finland en Zweden kunnen snel en gerust toetreden"
Finland en Zweden kunnen snel toetreden tot de NAVO als ze dat willen en zouden in afwachting daarvan niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid. Dat heeft secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg vandaag gezegd.
Lees verder

IN BEELD. Koning Filip en koningin Mathilde fleuren bloemenfestival Floraliën op met bezoek
Traditiegetrouw is het koningspaar afgezakt naar Gent om er de Floraliën officieel te openen. De bloemententoonstelling zwaait de deuren pas vrijdag open voor het grote publiek, maar koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) kregen nu al een voorsmaakje. De 36e editie van de Floraliën kreeg deze keer het thema 'Mijn paradijs, mijn wereldse tuin."
Lees verder

"Politiek statement" van Berlijn tegen Rusland: temperatuur openluchtzwembaden twee graden lager
Vladimir Poetin zal er ongetwijfeld zijn slaap niet voor laten, maar in Berlijn zullen zwemmers in de openlucht deze zomer iets koelere temperaturen moeten trotseren dan anders. De Duitse hoofdstad zet de thermostaat voor het water twee graden lager. Een kleine bijdrage om de Duitse afhankelijkheid van Russisch gas in te perken. Sinds maart zijn de openbare zwembaden van Berlijn overigens gratis toegankelijk voor mensen met een Oekraïens paspoort.
Lees verder

ASSISEN. Frank Pauwels (50) krijgt 15 jaar voor dodelijke vuistslag aan z'n moeder Solange (79): "Geen enkele reden die gruwelijk gedrag kan goedpraten"
In het Brugse assisenhof is Frank Pauwels (50) donderdagmiddag veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor een dodelijke vuistslag die hij uitdeelde aan z'n moeder Solange Hennaert (79). Het Openbaar Ministerie had 14 jaar gevorderd. Woensdag al was de Bredenaar schuldig bevonden aan opzettelijke slagen met de dood tot gevolg en dus niet aan oudermoord. "De ernst en zwaarwichtigheid van de feiten vereist echter een zware straf", oordeelde de jury.
Lees verder

600.000 Russische jobs in gevaar door vertrek buitenlandse bedrijven
Door het massale vertrek van buitenlandse bedrijven uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne staan ongeveer 600.000 Russische banen op de tocht. Dat zei een functionaris van de Russische regeringspartij tegen persbureau TASS. Economen verwachten dan ook dat de werkloosheid in Rusland flink zal stijgen.
Lees verder