Doorgaan naar hoofdcontent

Lenteklus: hier moet je op letten wanneer je je planten verpot

HLN
Lenteklus: hier moet je op letten wanneer je je planten verpot
Het in leven houden van een plant vereist enige precisie. Water geven en zorgen dat 'ie genoeg daglicht krijgt is niet het enige belangrijke. Want ook het verversen van de potgrond hoort erbij. Maar wanneer moet je dit doen, en hoe ga je te werk? Vtwonen.be geeft advies.
Lees verder

Krijgt twaalftal van Bayern München tegen Freiburg nog een staartje?
Bayern München speelde gisteren in de met 1-4-gewonnen uitwedstrijd tegen Freiburg een kleine twintig seconden met twaalf man. Trainer Julian Nagelsmann bracht in de 85ste minuut Marcel Sabitzer en Niklas Süle in de ploeg, maar er ging maar één speler van het veld.
Lees verder

Fruitteler zet honderden brandende vuurpotten in boomgaard: "Het levert misschien een bijzondere sfeer op, maar voor ons is dit pure noodzaak"
Fruittelersfamilie Wolfcarius heeft er een bijzonder korte nacht op zitten. Om de bloesems van hun boomgaard in Markegem te beschermen tegen de nachtvorst werden er afgelopen nachten honderden vuurpotten in de boomgaard gezet. "Vorige week waren er hier nog geen bloemen te zien. Maar het was mooi weer en dan begint de bloei vroeg. Te vroeg. Moeder Natuur is een grillige dame", zegt teler Yves Wolfcarius. Hij is al de hele nacht wakker.
Lees verder

Red Bull van Max Verstappen lijdt aan 'overgewicht': "Zo kunnen we niet vooraan blijven rijden"
De Formule 1-auto van Max Verstappen lijdt aan 'overgewicht'. De RB18 van Red Bull moet kilo's kwijtraken wil het dit seizoen vooraan blijven rijden. Dat zegt topadviseur Helmut Marko op de website motorsport.com.
Lees verder

Seingever loopt kaakbeenbreuk op na aanval agressieve chauffeur die Ronde-parcours op wil in Oudenaarde
Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen heeft een agressieve chauffeur zaterdag een seingever zwaar toegetakeld. Het slachtoffer liep onder meer een kaakbeenbreuk op.
Lees verder

Pakistaanse premier roept verkiezingen uit, oppositie noemt gang van zaken "ongrondwettelijk"
De president van Pakistan, Arif Alvi, heeft zondag het parlement ontbonden, op vraag van premier Imran Khan. Die ontsnapte eerder nog aan een stemming over een motie van wantrouwen. De ontbinding zal leiden tot vervroegde parlementsverkiezingen binnen 90 dagen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Pogacar kan verder na ongelukkige val - peloton geeft negen vluchters niet veel ruimte
Eindelijk! Vandaag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start. Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn enkele van de andere toppers. Op deze pagina zit u goed om Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen!
Lees verder

Evy Gruyaert deelt haar 8 favoriete spots in Vlaanderen: "Onze allereerste date was hier"
Radio- en tv-presentatrice Evy Gruyaert (42) zit zelden stil. Als je haar vraagt naar haar favoriete plekjes in Vlaanderen, kan ze met gemak een waslijst aan hotspots opnoemen. Dit zijn haar acht 'places to B(V)'. "Oostende katapulteert mij terug naar de herinneringen uit mijn jeugd. Al van kleins af kopen we er schelletjes gerookte heilbot."
Lees verder

Matisse Samoise, atleet en Duracell-konijn op rechterflank bij AA Gent: "Ik heb altijd moeten vechten voor mijn plaats"
Hij loopt (en fietst) beter dan wie ook bij AA Gent. Matisse Samoise (20), atleet op de rechterflank waar Hein Vanhaezebrouck grote fan van is. En zeggen dat hij bij de U15 eigenlijk mocht beschikken. "Mijn naam stond in het rood aangeduid."
Lees verder

Femke Hermans verliest wereldtitelgevecht tegen ongeslagen Marshall na rake linkse
Femke Hermans (32) is er niet in geslaagd de WBO-kampioensriem van Savannah Marshall (30) af te snoepen. Een rake linkse van Marshall deed in de derde ronde het licht uit bij Hermans. Zo blijft de Britse kampioene bij de WBO-middengewichten (tussen 69,853 en 73,028 kilogram).
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Eerste kasseistrook levert geen problemen op, Pogacar kan zonder problemen verder na val
Wie wint de Ronde van Vlaanderen? Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start, maar met mannen als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn er nog genoeg toppers van de partij om er een memorabele editie van te maken. Op deze pagina zit u goed om Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen!
Lees verder

IN BEELD. Een vliegende Peter en Tom Waes in een chocopot: dit was de afscheidsshow van Peter Van De Veire
Zaterdagavond ging het dak eraf in het Sportpaleis voor de bedankingsshow van Peter Van de Veire (50). Tal van fans en artiesten zongen, dansten en feestten bijna acht uur lang. "Voor mij hoefden lange speeches niet, ik wilde vooral een groot feest", vertelt Peter. Onder meer Niels Destadsbader, Regi, Gert & James, Metejoor, Loreen, Willy Somers en Tom Waes zwaaiden de radiopresentator uit.
Lees verder

Nederlandse overheid raadt bevolking aan thermostaat op 19 graden te zetten: "Ik betwijfel of Nederlanders zullen luisteren"
Zet ook de knop om. Met die leuze adviseert de Nederlandse overheid onze noorderburen om de thermostaat wat lager te zetten en minder lang te douchen. Zo'n campagne is niet ongewoon, zegt politicoloog Peter Van Aelst. "Maar ik verwacht er geen spectaculaire resultaten van."
Lees verder

LIVE. Kan leider Union de volle buit pakken op het veld van Standard?
• Standard nu ook met licentiezorgen • Union nog steeds zonder geschorste Vanzeir • Heenmatch eindigde op 4-0 voor Union • Ref: Nathan Verboomen
Lees verder

Joris Ide, zakenpartner van Coucke, betreurt overname Anderlecht: "Dat was een slechte investering"
Joris Ide, reus in de staalindustrie, ondernemer en investeerder. Niet alleen in fabrieken, ook in voetbalclubs. In een interview met 'De Tijd' reflecteert hij over zijn investering in RSC Anderlecht, samen met goede vriend Marc Coucke. Jaren geleden stak Ide 15 miljoen euro in de Brusselse club. Een beslissing waar hij nu met spijt op terugkijkt.
Lees verder

KOERS KORT. Alaphilippe rijdt Brabantse Pijl - Indrukwekkende Arnaud De Lie wint Volta Limburg Classic
Wereldkampioen Julian Alaphilippe hervat morgen de competitie in de Ronde van het Baskenland. De volgende wedstrijd van de Fransman wordt de Brabantse Pijl, waar hij een laatste keer de benen wil testen in functie van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Quick-Step - Alpha Vinyl komt in Leuven met een sterk team aan de start, want ook Remco Evenepoel zal aantreden in de Brabantse Pijl.
Lees verder

Willem Engel opnieuw aangehouden wegens niet naleven vrijlatingsvoorwaarden
Viruswaarheid-voorman Willem Engel is zondag opnieuw aangehouden. Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) op Twitter. Engel hield zich volgens haar niet aan de voorwaarden die werden verbonden aan de schorsing van zijn voorarrest.
Lees verder

IN BEELD. Dunne lijn tussen koninklijke feiten en fictie: van deze royals werd het leven al verfilmd
Kristen Stewart kon geen Oscar wegkapen voor haar vertolking van prinses Diana in de film 'Spencer', maar hoe dan ook is ze lang niet de enige die in een koninklijke huid gekropen is. Een fictieve koning Albert die oud-maîtresse Sybille stiekem opzoekt, prins Frederik van Denemarken die zijn Mary langs de snelweg ten huwelijk vraagt of een kettingrokende Beatrix die woest een laptop te lijf gaat: het passeerde allemaal op het witte doek of het kleine scherm.
Lees verder

Waar eet ... Willy Sommers? "Hier kom ik voor de beste Vlaamse klassiekers zoals burgers of vol-au-vent"
"Ik heb een zwak voor dagelijkse kost", zegt Willy Sommers (69). "Hoe simpeler een gerecht, hoe harder ik ervan geniet. Met poespas op mijn bord doe je mij geen plezier." Wanneer hij zijn 7 eetadresjes tipt, valt ons dat ook meteen op. De zanger tipt plekjes vol met Vlaamse klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent doorheen heel het land.
Lees verder

Fanclub Brent Van Moer bouwt feestje tijdens Kruibeekse passage De Ronde: "Nieuw fanlied gelanceerd"
Kruibeke kreeg dit jaar een prominentere plaats in het parcours van De Ronde van Vlaanderen. Dat lieten ze bij de fanclub van de Beverse Lotto-renner Brent Van Moer niet onopgemerkt voorbijgaan. De fans moedigden hun pupil luidkeels aan met vlagjes en een nieuw fanlied. "Auteur van de song is Raymond Felix, de man achter Willy Sommers' hit 'Laat de zon in je hart'", zegt Dirk Thyssen, voorzitter van de Brent Van Moer-fanclub.
Lees verder