Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 april 2022

Laatste zomer voor Blankenberges bekendste attractie? Nog geen koper, wel internationale interesse voor Lustige Velod...

HLN
Laatste zomer voor Blankenberges bekendste attractie? Nog geen koper, wel internationale interesse voor Lustige Velodroom
De toekomst van de Lustige Velodroom in Blankenberge blijft onzeker. De 89 jaar oude fietsenattractie staat al enige tijd te koop, al is er wel internationale interesse. Thierry Monbaliu hoopt dat echter dat zijn levenswerk in Blankenberge blijft.
Lees verder

Ex-zangcoach van Studio 100 in opspraak wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Ik heb het ondergaan als een pop"
De bezieler van het Studio 100-koor moest in 2018 opstappen nadat meisjes hem hadden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na een bemiddeling zou zangcoach A. nooit meer in het koorcircuit of met minderjarigen mogen werken. Maar daar lijkt hij zich niet aan te houden, zo schrijft De Morgen.
Lees verder

Ex-zangcoach van Studio 100 in opspraak wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag
De bezieler van het Studio 100-koor moest in 2018 opstappen nadat meisjes hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na een bemiddeling zou zangcoach A. nooit meer in het koorcircuit of met minderjarigen mogen werken. Maar daar lijkt hij zich niet aan te houden, zo schrijft De Morgen zaterdag.
Lees verder

INTERVIEW. Paul Magnette (PS) aan de vooravond van 1 mei: "100 euro per maand erbij voor kleinverdieners"
"De politiek kan de stijgende prijzen niet blijven drukken", erkent PS-voorzitter Paul Magnette. Maar de socialist is strijdbaar. "De lonen moeten daarom nog stijgen." Hij pleit voor een rijkentaks. Op 2 mei alweer vergeten? "Pas du tout! Alleen zo kunnen we middenklasse helpen."
Lees verder

Tjörven (51), die restaurant alleen runt sinds overlijden van man twee jaar geleden, krijgt nu zelfde eretitel van Meesterkoks: "Dit is het ultieme eerbetoon aan Thierry"
"Ik begon als afwasser op mijn dertiende, Thierry leerde me alles. Later werden we verliefd." Tjörven Ghysdael (51) uit Koksijde is de nieuwste ambassadeur van de Orde 33 Masterchefs. Haar man, wijlen chef-kok Thierry Cornelis (62), kreeg die onderscheiding ook, net voor hij in de zomer van 2020 onverwacht stierf. Tv-kok Jeroen Meus, die ooit les kreeg van Thierry in hotelschool Ter Duinen, eerde hem toen met een pakkend filmpje. "Die zaal die een staande ovatie gaf toen de Orde me in de bloemen zette, dat bezorgde me kippenvel", zegt Tjörven. Een portret van een sterke madam.
Lees verder

Noodtoestand in drie provincies in Ecuador wegens geweld drugbendes
De president van Ecuador, Guillermo Lasso, heeft in drie provincies een zestig dagen durende noodtoestand afgekondigd. De maatregel komt er wegens de toename van het drugsgerelateerd geweld in de regio.
Lees verder

Kinderrechtencommissaris hekelt dat België nog geen verbod heeft op geweld in opvoeding
België blijft achter in de strijd tegen geweld op kinderen en is bij de vier laatste landen in de EU zonder een verbod op geweld in de opvoeding. Dat meldt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens vandaag op de Internationale Dag tegen Lijfstraffen op Kinderen.
Lees verder

Carl Devos: "Waar blijven die voor onze welvaart o zo noodzakelijke hervormingen?"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

Biden overlegt met Mexicaanse president over "ongeziene" migratiestromen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag via videoconferentie overleg gepleegd met zijn Mexicaanse ambtgenoot Andres Manuel Lopez Obrador. De twee leiders spraken met elkaar over de "ongeziene" migratiestromen aan de grens tussen beide landen.
Lees verder

"Ik kan iedereen verslaan": Matthias Casse gaat weer voluit voor het goud op EK judo
"Goud is het doel." Hij mag dan al van coach zijn veranderd, zijn ingesteldheid is dat zeker niet: op het EK judo in Sofia wil Matthias Casse (25) vandaag een tweede Europese titel aan zijn palmares toevoegen.
Lees verder

Het mysterie van de 'villamoord': schoot hoofdverdachte Beckmann na paaldanseres Samira ook zichzelf door het hoofd? "Hij loopt al 12 jaar vrij rond"
De speurders in Turnhout zijn er van overtuigd: Wim Beckmann heeft in juli 2008 zijn bedpartner Samira Bekkar (27) vermoord in hun slaapkamer. Toch komt het 12 jaar later nog altijd niet tot een proces. Sterker nog: de kans dat Beckmann ooit nog terecht zal staan voor de mysterieuze moord wordt elke dag kleiner. Beckmann kreeg die dag zelf een kogel in het hoofd en overleefde het. Is hij ook een slachtoffer? Of joeg Beckmann een kogel door zijn eigen hoofd om de verdenking van zich af te schuiven?
Lees verder

Gedaan met de boswandelingen: we reizen weer naar zon en zee
Heeft u uw zomerreis al geboekt? Negen op tien Belgen had dat begin april al gedaan, blijkt uit de zevende vakantiebarometer van Touring. Opmerkelijk: nu de reisbeperkingen weg zijn, gaan méér Belgen op reis dan voor corona. Na twee jaar genieten van de natuurpracht zijn we niet meer bang voor overvolle stranden. De zomer van 2022 vieren we liefst met een traditionele zonvakantie. Maar hoe het zit met de citytrips? In hoeverre heeft dalende koopkracht invloed op onze reisplannen? En wat zijn de populairste vakantiebestemmingen dit jaar?
Lees verder

Noord-Korea waarschuwt voor "preventief" gebruik kernwapens
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft opnieuw gedreigd dat zijn regering "preventief" kernwapens kan inzetten om zich te verdedigen tegen vijandelijke troepen, melden Noord-Koreaanse staatsmedia.
Lees verder

Koningspaar reist naar Griekenland voor eerste officiële staatsbezoek sinds corona
Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken maandag naar Griekenland voor een driedaags staatsbezoek. Het gaat om het eerste officiële staatsbezoek sinds het uitbreken van de coronapandemie.
Lees verder

Frans Bauer emotioneel over herseninfarct van z'n vrouw: "Ik heb zoveel angst gevoeld. Ik kon niets meer"
"Hij is de koning van het feest en viert het leven." Frans Bauer (48) zingt het in zijn nieuwe nummer, maar de ambiance is doorspekt met een levensles. "Na het herseninfarct van mijn grote liefde eerder dit jaar is succes als artiest mij minder waard", zegt hij. Een jaar lang zal zijn Mariska (46) moeten revalideren. De charmezanger blikt in dit interview terug op de moeilijke maanden die z'n gezin doormaakte. "Zij is de rots in ons gezin, alles draait rond haar."
Lees verder

Na de videoclip waarin Pommelien Thijs een meisje zoent: "Rolmodellen blijven belangrijk voor jongeren"
Met haar nieuwe videoclip 'Ongewoon' treedt zangeres Pommelien Thijs bewust naar buiten als biseksueel, en dat wordt op applaus onthaald. Rolmodellen blijven van cruciaal belang, benadrukt ook professor Frederik Dhaenens (UGent). "Heel veel tieners kampen nog steeds met geïnternaliseerde homonegativiteit."
Lees verder

De pioniers van de Vlaamse skatescene die veertig jaar later nog steeds op hun skatebord staan: "De vrouwen zijn jaloers als we samen op roadtrip gaan"
Boys will be boys. Vraag maar aan de 25 vijftigplussers die nog wekelijks op een skatebord een half pipe trotseren. Als pioniers introduceerden ze de Amerikaanse sport in Vlaanderen en hebben ze samen meer dan zevenhonderd jaar skate-ervaring. And counting, want de ooit rebellerende punkers geven hun wekelijkse skate-onderonsjes nog lang niet op: "Het is ofwel dit, verslaafd geraken aan iets of bingo spelen. Dan is de keuze toch rap gemaakt."
Lees verder

REPORTAGE. De pioniers van de Vlaamse skatescene staan 40 jaar later nog steeds op hun skatebord: "De vrouwen zijn jaloers als we samen op roadtrip gaan"
Boys will be boys. Vraag maar aan de 25 vijftigplussers die nog wekelijks op een skatebord een half pipe trotseren. Als pioniers introduceerden ze de Amerikaanse sport in Vlaanderen en hebben ze samen meer dan zevenhonderd jaar skate-ervaring. And counting, want de ooit rebellerende punkers geven hun wekelijkse skate-onderonsjes nog lang niet op: "Het is ofwel dit, verslaafd geraken aan iets of bingo spelen. Dan is de keuze toch rap gemaakt."
Lees verder

Marc Degryse interviewt Hein Vanhaezebrouck. Marc: "Wat zijn de alternatieven als je niet bijtekent bij Gent?" - Hein: "Weer naast u komen zitten, als analist"
Hein Vanhaezebrouck is geschorst en kijkt thuis naar Charleroi-Gent, maar aan de boorden van de Leie maakt hij vooraf uitgebreid tijd voor Marc Degryse. Onze huisanalist fileert met Hein het seizoen van AA Gent, 's lands arbitrage en zijn toekomst: "Had ik geen goed gezin gehad, dan zat ik al lang in het buitenland."
Lees verder

Rihanna en Alicia Keys achterna: Lous and the Yakuza tekent bij Amerikaans platenlabel van Jay-Z
Lous and the Yakuza, de artiestennaam van de Belgisch-Congolese-Rwandese zangeres Marie-Pierra Kakoma (25), is goed op weg om de hele wereld te veroveren. De artieste heeft een contract getekend bij Roc Nation, een gerenomeerd Amerikaans platenlabel mede opgericht door niemand minder dan Jay-Z (52). Het is de eerste keer dat een Belgische artiest zo'n eer te beurt valt.
Lees verder