Doorgaan naar hoofdcontent

Krimpflatie: ongemerkt minder waar voor je geld: “Als het subtiel gebeurt, merkt de consument er zelfs niets van”

HLN
Krimpflatie: ongemerkt minder waar voor je geld: "Als het subtiel gebeurt, merkt de consument er zelfs niets van"
Verpakkingen met iets minder erin voor dezelfde prijs verkopen, blijkt een stiekeme, maar slimme manier om de stijgende grondstofprijzen te compenseren. "Het gebeurt voortdurend", zegt retailexpert Pierre-Alexandre Billiet. "Soms worden we er zelfs beter van."
Lees verder

Vlaamse artiesten brengen massaal zomersingles uit: "Iedereen wil scoren in 'Tien om te Zien' of 'Zomerhit'"
Met een comeback van Erik Goossens en een nieuwe single van Dana Winner, tot releases van jong talent à la Camille en Metejoor. De Vlaamse muziekwereld bevalt tussen nu en komende weken van een joekel aan zomersingles. Meer dan vijftig in totaal, en allemaal met hetzelfde doel: een hit scoren in 'Tien Om Te Zien' of 'Zomerhit'. "Maar wie twintig jaar geleden vaste klant was, kreeg geen Win for Life op succes vandaag. De jonge garde zal domineren", voorspellen kenners.
Lees verder

3 exclusieve recepten uit 'Het Kookboek van De Bomma' uit Familie: "Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek"
Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van 'Familie' niet ontgaan. Met 'Het Kookboek van De Bomma' lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. "Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar", aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken.
Lees verder

Kendrick Lamar brengt na vijf jaar nieuw album uit
Kendrick Lamar (34) brengt na vijf jaar weer een album uit. De rapper kondigt op Instagram aan dat zijn nieuwe plaat op 13 mei verschijnt. Het album heet 'Mr. Morale & the Big Steppers'.
Lees verder

Dennis Xhaët van 'Café De Mol' verloor zijn vader in auto-ongeval: "Hij redde toen mijn leven"
Dat Dennis Xhaët (36) de nieuwe presentator is van 'Café De Mol' is geen toeval. De Play Sports-commentator, die op vraag van Michiel Devlieger zelf een screentest deed, mist geen aflevering van het programma. Wat zit er achter zijn bijzondere tatoeages? Waar komt zijn opvallende familienaam precies vandaan? En wat is zijn link met Brouwerij De Koninck, waar 'Café De Mol' wordt opgenomen?
Lees verder

Krijgen we in Luik zeldzaam droomduel? Parcours past perfect bij profiel Evenepoel, maar die mist hét wapen dat Van Aert wél heeft
Zondag starten Remco Evenepoel (22) en Wout van Aert (27) in Luik-Bastenaken-Luik. Van Aert heeft La Doyenne pas op het laatst toegevoegd aan zijn programma, voor Evenepoel is het een hoofddoel in het klassieke voorjaar. Hoe staan hun kansen? "Evenepoel moet iedereen eraf rijden voor het tot een sprint komt", aldus inspanningsfysioloog Jan Boone. "Maar kan hij dat?"
Lees verder

Nieuwe regels rond 'onbeperkt internet' moeten extra kosten voor consument vermijden
Telecomwaakhond BIPT wil de verwarring rond telecomabonnementen met 'onbeperkt' internet uit de wereld helpen. Bij mobiel internet moet de limiet op minstens 300 gigabyte (GB) per maand liggen. Bij vast internet gaat het om drie terabyte (TB). De operatoren hebben zes maanden de tijd om de richtlijnen in praktijk om te zetten. Mijntelco.be zocht uit bij welke abonnementen je nu al zeker bent van onbeperkt surfen.
Lees verder

Triest record: Britse coronapatiënt testte 505 dagen lang positief
Een coronapatiënt heeft tot zijn dood 505 dagen lang positief getest op het virus. Zo heeft de patiënt de langst bekende coronabesmetting doorgemaakt. Dat hebben onderzoekers van de universiteit King's College London en Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust vrijdag gemeld. De voorheen langst bekende coronabesmetting duurde 335 dagen.
Lees verder

Vertrouwen in Nederlandse royals zakt naar dieptepunt: "Hoog tijd dat koning leert van zijn fouten"
Nederland had nooit eerder zo weinig vertrouwen in koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50). Dat blijkt uit het jaarlijkse 'Koningsdagonderzoek' van nieuwsprogramma 'EenVandaag', waar 28.000 leden aan deelnemen. Desondanks blijft een meerderheid van de Nederlanders (56 procent) wel nog altijd voorstander van de monarchie.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je nu stevige kortingen op water en frisdrank: "28 euro voor 75 blikjes Pepsi (33cl)"
Het is het moment om je voorraad water en frisdrank aan te vullen. Toch als we Promojagers België mogen geloven, de community die de strafste kortingen met elkaar deelt. "Bij Colruyt lopen er heel wat acties die de prijzen tot met een derde omlaag doen gaan", zegt beheerder Gunther Devisch, die er deze week zijn supertip van maakt voor de lezers van HLN.
Lees verder

Chaos op Schiphol op drukste dag in jaren na wilde staking KLM-personeel
Grondmedewerkers van KLM hebben zaterdagochtend op de Nederlandse luchthaven Schiphol het werk neergelegd. Het personeel, dat vliegtuigen laadt en lost, vreest zijn baan kwijt te raken omdat de luchtvaartmaatschappij een deel van het werk wil uitbesteden.
Lees verder

Spaanse wonderboy Carlos Alcaraz bereikt exact 17 jaar na zijn idool voor eerst top 10: wie is 'de nieuwe Rafael Nadal'?
Carlos Alcaraz versloeg Stefanos Tsitsipas op het ATP-toernooi van Barcelona en bereikt zo voor het eerst de top 10 op de ATP-ranking. De 18-jarige Spanjaard wordt beschouwd als 'de nieuwe Rafael Nadal'. Maar wie is de Spaanse wonderboy eigenlijk?
Lees verder

LIVE. "Nieuw massagraf ontdekt in buurt van Marioepol" - VN-chef naar Moskou en Kiev
Rusland zou een voorstel hebben verworpen om de wapens neer te leggen tijdens het orthodoxe paasfeest, dat vandaag begint en zondag eindigt. Dat zegt de Oekraïense president Zelensky. In de belegerde stad Marioepol zal mogelijk zaterdag wél een humanitaire corridor worden opgezet, aldus Kiev. De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe bijna 55,5 miljard euro, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal oplopen omdat de oorlog nog voortduurt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Geen familiedynastieën meer in partijbestuur Open Vld
In Gent gaat vandaag het eerste van vier congressen van Open Vld in het kader van de vernieuwingsoperatie 'Liberaal Vuur' door. Gisteren vond al een statutair congres plaats, waar enkele amendementen aan de partijstatuten werden goedgekeurd. Zo komt er op voorstel van Jong Vld een einde aan de familiedynastieën in het partijbestuur, kondigt voorzitter Egbert Lachaert aan in een interview op Radio 1.
Lees verder

Deze week in 1998: Marc Dutroux, publieksvijand nummer 1, ontsnapt uit gerechtsgebouw Neufchâteau
Exact 24 jaar geleden stond ons land compleet op zijn kop. Publieksvijand nummer 1, Marc Dutroux, was op 23 april 1998 twee rijkswachters te slim af en ontsnapte uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Dutroux (nu 65) was in augustus 1996 aangehouden voor de ontvoering van Laetitia Delhez. Daarna bleek dat hij ook achter de moord op zijn handlanger Bernard Weinstein zat, én achter de ontvoering en verkrachting van minstens zes meisjes. Slechts twee van hen overleefden de gruwel.
Lees verder

Hoe tevreden zijn Vlamingen echt over hun seksleven? Grote seksenquête onthult: "1 op 3 vrijt wekelijks minstens 1 keer"
Goed Gevoel onderzocht met iVox wat de Vlaming zoal uitspookt tussen de lakens en dat leidde tot opmerkelijke cijfers. Soloseks wint aan liefhebbers, het genot van de vrouw krijgt stilaan de aandacht die het verdient, en een orgasme vinden we minder essentieel. Toch geven we ons seksleven een verrassend magere score. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck lichten de prikkelende resultaten toe. "Dat ongoochelt me toch. Waarom streeft de Vlaming niet naar bétere seks?"
Lees verder

"Fury hoort bij de beste boksers aller tijden, Ali inbegrepen": experten Freddy De Kerpel en Delfine Persoon plaatsen Fury in de galerij der groten
"Ik zou al mijn geld inzetten op Tyson Fury", tipt Delfine Persoon. "Dillian Whyte is kansloos. Ik geef hem één kans op duizend om te winnen", luidt het oordeel van Freddy De Kerpel. De twee kenners steken hun bewondering voor 'The Gypsy King' niet onder stoelen of banken. "Vergeleken met hem waren mannen als Ali, Foreman, Holyfield en Klitschko maar 'kleintjes'."
Lees verder

"Tot honderd tellen in je droom duurt net zo lang als in het echte leven": wat gebeurt er als je droomt?
Paul McCartney hoorde de melodie van 'Yesterday' in een droom, Mary Shelley 's nachtmerrie bracht het boek Frankenstein voort en Elias Howe bedacht de ochtend na zijn droom spontaan de naaimachine. Waar zijn dromen nog allemaal goed voor? Annemarieke Piers is gefascineerd door dromen: "Op een nacht droomde ik dat ik een droomboek moest maken."
Lees verder

Anouk spreekt zich uit over Ali B: "Ik voelde meteen, dit is niet oké"
Anouk wist onmiddellijk dat Ali B betrokken was bij het 'The Voice of Holland'-schandaal nadat ze hem belde toen het nieuws naar buiten werd gebracht. De rapper draaide aan de telefoon om de zaken heen, maar de zangeres voelde meteen dat er iets mis was, zo vertelde ze in talkshow 'Jinek' op de Nederlandse zender RTL 4. Ook noemde ze Ali B een "fucking pannenkoek" en vond ze dat hij "therapie nodig heeft man."
Lees verder

Paul Magnette (PS) schuift idee van basisinkomen voor jongeren naar voren
PS-voorzitter Paul Magnette verdedigt zaterdag in L'Avenir het idee van een basisinkomen voor jongeren van 18 tot 25 jaar. "Ik denk dat dat zinvol is, want op die leeftijd zijn er meer ongelijkheden en die zullen gestalte krijgen in de rest van het leven", aldus Magnette.
Lees verder