Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

KOERS KORT. Van Dijk gaat uurrecord bij dames aanvallen - Van der Poel nieuw gezicht Tour de France-spel

HLN
KOERS KORT. Van Dijk gaat uurrecord bij dames aanvallen - Van der Poel nieuw gezicht Tour de France-spel
Mathieu van der Poel is de nieuwe coverster van de gamereeks 'Tour de France'. De Nederlander van Alpecin-Fenix zal de cover sieren van het spel dat vanaf juni in de rekken ligt. Hij volgt zo Wout van Aert op, die voor de versie van 2021 het gezicht was. In het verleden stonden ook Peter Sagan (2019) en Julian Alaphilippe (2020) al op de cover van het spel.
Lees verder

COLUMN. Lien Van de Kelder voelt de oorlog in Thailand: "Mijn Russische buur vragen hoe het gaat, is dat provocerend?"
Lien Van de Kelder (39) woont al enkele weken samen met haar kinderen Jeanne en Victor en haar man Hans in Thailand. Na een week in Bangkok is het weer tijd om naar het rustige Phuket te trekken om er Vaderdag te vieren, al loopt dat niet van een leien dakje. "Thaise efficiëntie", weet Lien ondertussen. Eens aangekomen in Phuket voelt ze hoe de oorlog in Oekraïne tot bij de filmcrew voelbaar is. " Ik heb geen zin om geweld, al is het verbaal, naar hier te halen."
Lees verder

"Ik praatte met hem terwijl hij zelfmoord pleegde": het waargebeurde verhaal achter 'The Girl from Plainville'
Ze was zijn beste vriendin, z'n vertrouwelinge, mogelijk zelfs z'n liefje. En toch werd de Amerikaanse Michelle Carter (25) in 2017 veroordeeld voor de onvrijwillige doodslag van Conrad Roy. De jongen pleegde in 2014 zelfmoord, terwijl Michelle aan de lijn hing 'om hem te steunen'. Een verhaal over depressies, lugubere gesprekken en dwingende sms'jes, dat nu verfilmd werd met Elle Fanning in de hoofdrol. "Ik hoorde hem huilen van de pijn. Ik had iets moeten doen."
Lees verder

Voka wil New York veroveren met Vlaamse start-ups
Voka Antwerpen Waasland wil Vlaamse start-ups actiever begeleiden en trekt daarom in mei naar New York onder het label Tech@venture. Vanaf dit najaar trekt het project verder richting München, Tel Aviv, Parijs en Amsterdam.
Lees verder

Huiszoekingen bij Nestlé en in Buitoni-fabriek in Frankrijk na E. colibesmettingen
De autoriteiten hebben vandaag huiszoekingen uitgevoerd op het hoofdkantoor van voedingsbedrijf Nestlé in de regio Parijs en in een fabriek in Noord-Frankrijk, waar pizza's geproduceerd worden van het merk Buitoni. De huiszoekingen komen na verscheidene zware gevallen van besmetting met de E. colibacterie bij de consumptie van diepvriespizza's van het merk.
Lees verder

Ook NBA ontsnapt er niet aan: demonstrante probeert zich vast te lijmen aan parket
Het rijtje van demonstranten die zich vastbinden tijdens een sportwedstrijd wordt weeral uitgebreid. In de NBA-wedstrijd tussen de LA Clippers en Minnesota Timberwolves probeerde een activiste zich vast te lijmen aan het parket. Ze beschuldigde de eigenaar van de Timberwolves van dierenmishandeling nadat zijn kippenboerderij heel wat kippen heeft gedood na een uitbraak van de vogelgriep.
Lees verder

'Junior Bake Off Vlaanderen' is terug en dat is niet zonder gevaar
Binnenkort palmen deze junior bakkers opnieuw het scherm weer in. En dat is niet zonder gevaar, zoals blijkt uit de trailer. Ook Jeroom en juryleden Regula en Dominique Persoone zijn weer van de partij op Play4 en GoPlay.
Lees verder

Bizar moment: volgwagen Quick.Step veroorzaakt valpartij waarbij Alaphilippe zelf tegen de grond gaat
Wereldkampioen Julian Alaphilippe ging in de finale van de Brabantse Pijl op een erg lullige manier tegen de grond. De Fransman werd meegesleurd in een valpartij die nota bene werd veroorzaakt door de volgwagen van zijn eigen ploeg, met ploegleider Geert Van Bondt achter het stuur.
Lees verder

Volgwagen Quick.Step veroorzaakt valpartij waarbij ook Alaphilippe valt: "Als Coquard niet achter zich keek, was er niets aan de hand"
Wereldkampioen Julian Alaphilippe ging in de finale van de Brabantse Pijl op een erg lullige manier tegen de grond. De Fransman werd meegesleurd in een valpartij die nota bene werd veroorzaakt door de volgwagen van zijn eigen ploeg, met ploegleider Geert Van Bondt achter het stuur. "Maar er is niets aan de hand", klonk het bij Alaphilippe.
Lees verder

Er is geen houden aan: Goffin klopt ook z'n zwart beest Daniel Evans en zit aan zeven zeges op rij
David Goffin (ATP 47) heeft zich vandaag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo (gravel/5.415.410 euro). De Luikenaar versloeg na twee uur en drie minuten spelen de Brit Daniel Evans (ATP 27) in twee sets (7-6 (7/3) en 6-2).
Lees verder

Oude vriend van Poetin opgepakt in Oekraïne: wie is Victor Medvedchuk, de 'jachttrofee' van Zelensky?
In Oekraïens uniform, handboeien aan, het grijze haar in de war en een wat angstige blik in de ogen. Zo ging Victor Medvedchuk (67) gisteren de wereld rond. Die angstige blik is heel begrijpelijk, want in tijden van oorlog weet je nooit wat je te wachten staat, wanneer je het etiket 'verrader' op gekleefd krijgt. Al lijkt het voor Medvedchuk voorlopig wel mee te vallen. De Oekraïense president Zelensky lijkt hem als pasmunt te willen gebruiken in onderhandelingen met Poetin. Vraag is: hoeveel heeft de baas in het Kremlin over voor zijn oude vriend?
Lees verder

Wie is Victor Medvedchuk, de 'jachttrofee' van Volodymyr Zelensky?
In Oekraïens uniform, handboeien aan, het grijze haar in de war en een wat angstige blik in de ogen. Zo ging Victor Medvedchuk (67) gisteren de wereld rond. Die angstige blik is heel begrijpelijk, want in tijden van oorlog weet je nooit wat je te wachten staat, wanneer je het etiket 'verrader' op gekleefd krijgt. Al lijkt het voor Medvedchuk voorlopig wel mee te vallen. De Oekraïense president Zelensky lijkt hem als pasmunt te willen gebruiken in onderhandelingen met Poetin. Vraag is: hoeveel heeft de baas in het Kremlin over voor zijn oude vriend?
Lees verder

Marine Le Pen is voorstander van "strategische toenadering tussen NAVO en Rusland" na oorlog
De Franse presidentskandidate Marine Le Pen pleitte woensdag voor een "strategische toenadering tussen de NAVO en Rusland, zodra de Russisch-Oekraïense oorlog voorbij en is beslecht door een vredesverdrag". Ze deed dat tijdens de presentatie van haar diplomatiek project in Parijs.
Lees verder

Piepjonge Magnus Sheffield wint de Brabantse Pijl na overmacht Ineos-Grenadiers
De Brabantse Pijl heeft zijn jongste winnaar in zestig jaar tijd gebaard. Neoprof Magnus Sheffield - amper 19 jaar - profiteerde van het overtal van Ineos-Grenadiers in een kopgroep met ook nog Evenepoel, Wellens en Cosnefroy.
Lees verder

Piepjonge Magnus Sheffield bekroont overmacht Ineos-Grenadiers in Brabantse Pijl: "We hadden bijna een beloftenploeg in de finale"
De Brabantse Pijl heeft zijn jongste winnaar in zestig jaar tijd gebaard. Neoprof Magnus Sheffield - amper 19 jaar - profiteerde van het overtal van Ineos-Grenadiers in een kopgroep met ook nog Evenepoel, Wellens en Cosnefroy. De Fransman werd tweede, Barguil derde nadat Wellens werd gedeklasseerd na een zwieper in de sprint.
Lees verder

Vlaamse aanmoedigingspremie mantelzorg amper aangevraagd
De Vlaamse aanmoedigingspremie voor wie mantelzorgverlof opneemt, kent weinig succes. De premie werd in maart 2021 gelanceerd maar is vorig jaar amper 25 keer aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Yves Buysse (Vlaams Belang) heeft opgevraagd bij minister van Werk en Sociale Economie Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Haal eens een bakje levende insecten uit de automaat: "Sommigen denken dat ze hier brood kunnen vinden. Ja, dat moet schrikken zijn"
Het Dierenparadijs, de winkel gespecialiseerd in reptielen, knaagdieren en hengelsport, heeft sinds enkele weken een bijzondere automaat langs de Oosterwijkseweg in Olen staan. Brood, snoep of blikjes drank zijn er niet te vinden, wél bakjes met levende insecten zoals krekels, meelwormen en sprinkhanen. Zo kunnen klanten van het Dierenparadijs ook voor of na de openingsuren van de winkel een bakje lekkers voor hun reptiel komen halen.
Lees verder

Frustraties bij Evenepoel: eerst por aan stoorzender Turner, dan in de hekken gereden door gedeclasseerde Wellens
Remco Evenepoel reed vandaag met de Brabantse Pijl een thuiskoers, maar 't werd een frustrerende dag voor onze landgenoot. Eerst deelde hij geënerveerd een por uit aan Ineos Grenaiders-renner Ben Turner, aan de finish maakte hij zich - terecht - kwaad op Tim Wellens, die een afwijkende sprint reed en ook gedeclasseerd werd.
Lees verder

Evenepoel, die eerder waarschuwing kreeg voor duw, maakt (terecht) misbaar in de sprint: "Als ik niet rem, vlieg ik in de hekken"
Remco Evenepoel reed vandaag met de Brabantse Pijl een thuiskoers, maar 't werd een frustrerende dag voor onze landgenoot. Eerst deelde hij geënerveerd een por uit aan Ineos Grenaiders-renner Ben Turner, aan de finish maakte hij zich - terecht - kwaad op Tim Wellens, die een afwijkende sprint reed en ook gedeclasseerd werd. "Het was niet echt een proper manoeuvre van Tim", aldus Evenepoel.
Lees verder

Football Talk. België wil finales Nations League 2023 organiseren - Open trainingen Club en Anderlecht lokken veel fans
België wil de eindfase van de Nations League in 2022/2023 organiseren. Dat blijkt uit een persbericht dat de UEFA zopas heeft rondgestuurd. Ons land krijgt daarbij wel de concurrentie van Polen, Nederland en Wales.
Lees verder