Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 april 2022

KOERS KORT. Makelaar Pogacar strikt Belgisch talent Sente Sentjens

HLN
KOERS KORT. Makelaar Pogacar strikt Belgisch talent Sente Sentjens
De Italiaanse rennersmakelaar Alex Carera heeft een opvallende slag geslaan. De 16-jarige Sente Sentjens uit Neerpelt zit sinds de Ronde van Vlaanderen in zijn portefeuille. De eerstejaarsjunior van Acrog -Tormans won dit jaar Kuurne-Brussel-Kuurne en geldt als een talent. Hij is de zoon van Roy Sentjens, die in de jeugdcategoriën de evenknie was van Tom Boonen en een profcarrière uitbouwde bij Rabobank, Lotto en Milram met zeges in de Druivenkoers en Kuurne-Brussel-Kuurne.
Lees verder

Date jij een toxische partner? Therapeut lijst de 5 belangrijkste types op en hoe je ze herkent
Wie net in een relatie stapt, zweeft op een zalige roze wolk. Dat het ooit fout kan gaan, lijkt haast ondenkbaar. Toch zijn toxische partners een ding. Er is meer: we kunnen zelfs vijf toxische types onderscheiden, waarschuwt psychotherapeute Cathy Press. Herken jij er een van? Dan zit jij misschien in een relatie waar de balans tussen geven en nemen voortdurend zoek is.
Lees verder

Philipsen, die ploegmaat doodsmak ziet maken, sprint opnieuw naar tweede plaats in Ronde van Turkije
Opvallend tafereel vandaag in de Ronde van Turkije. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn moest Jasper Philipsen noodgedwongen uitwijken en tikte daarbij zijn ploegmaat Edward Planckaert in de dranghekken. In de daaropvolgende sprint spurtte Philipsen nog naar de tweede plaats. Zijn derde tweede plek al in de Ronde van Turkije. Hij won één etappe en blijft in het groen rijden.
Lees verder

50 lege bedden in UZ Gent door te weinig personeel: "Grote uitstroom, beperkte instroom"
De pandemie laat littekens na, dat merken ze bij het Universitair Ziekenhuis in Gent. Momenteel laten ze daar 50 bedden vrij, gewoonweg omdat er niet genoeg personeel is om ze te bemannen. Veel medewerkers zijn ziek of stromen uit naar een andere sector. In de andere Gentse ziekenhuizen klinkt een gelijkaardig geluid.
Lees verder

UZ Gent houdt vijftig bedden leeg door personeelstekort: "Grote uitstroom, beperkte instroom"
De coronapandemie weegt nog altijd op het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daar worden momenteel vijftig bedden vrijgehouden, gewoon omdat er niet genoeg personeel voor is. Veel medewerkers zijn ziek of trekken naar een andere sector. Dringende zorg blijft wel gegarandeerd.
Lees verder

Actievoerders houden 'politieke bezetting' van Dienst Vreemdelingenzaken
Een dertigtal actievoerders is donderdagmiddag omstreeks 12.30 uur de Dienst Vreemdelingenzaken op de Pachecolaan in Brussel binnengedrongen. Met een politieke bezetting willen ze het Belgische migratiebeleid en volgens hen uitsluitingsbeleid aanklagen.
Lees verder

Game 'The Elder Scrolls Online' krijgt eigen kaartspel: dit mag je verwachten
Tegenwoordig moet iedere grote videogame blijkbaar zijn eigen kaart- of taveernespel hebben: zie bijvoorbeeld 'Gwent' in 'The Witcher' of 'World of Warcraft'-spin-off 'Hearthstone'. Met 'Tales of Tribute' volgt nu ook onlinegame 'The Elder Scrolls Online' die trend: kaartspel 'Tales of Tribute' zal, volgens de makers, fantasywereld Tamriel nog wat levendiger maken voor de speler.
Lees verder

Ook onlinegame 'The Elder Scrolls Online' krijgt zijn eigen kaartspel: dit mag je verwachten
Tegenwoordig moet iedere grote videogame blijkbaar zijn eigen kaart- of taveernespel hebben: zie bijvoorbeeld 'Gwent' in 'The Witcher' of 'World of Warcraft'-spin-off 'Hearthstone'. Met 'Tales of Tribute' volgt nu ook onlinegame 'The Elder Scrolls Online' die trend: kaartspel 'Tales of Tribute' zal, volgens de makers, fantasywereld Tamriel nog wat levendiger maken voor de speler.
Lees verder

Belastingexpert over nieuw fiscaal voordeel voor mantelzorgers: "Wie ervan wil genieten zal aan heel wat voorwaarden moeten voldoen"
Mantelzorgers of mensen die hulp en bijstand verlenen aan hulpbehoevende personen, zoals kinderen die een bejaarde ouder bij zich laten inwonen, hebben recht op een verhoogde fiscale tegemoetkoming.Onze belastingexpert Michel Maus legt uit . "Mantelzorgers kunnen ook in aanmerking komen voor een veel lucratiever fiscaal voordeel dan deze belastingvrije som."
Lees verder

Belastingexpert over fiscaal voordeel voor mantelzorgers: "Wie ervan wil genieten zal aan heel wat voorwaarden moeten voldoen"
Mantelzorgers of mensen die hulp en bijstand verlenen aan hulpbehoevende personen, zoals kinderen die een bejaarde ouder bij zich laten inwonen, hebben recht op een verhoogde fiscale tegemoetkoming. "Maar mantelzorgers kunnen ook in aanmerking komen voor een veel lucratiever fiscaal voordeel dan deze belastingvrije som", zegt onze belastingexpert Michel Maus.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Seksuologe Lotte Vanwezemael deelt trots nieuw interieur op Instagram
Lotte Vanwezemael heeft van de paasvakantie gebruik gemaakt om haar living en keuken een nieuwe look te geven. Op Instagram post ze trots een filmpje van haar interieur. Vanwezemael is psychologe en seksuologe en woont in Limburg. In 2021 liet ze weten dat ze na haar relatie van zeven jaar opnieuw single is.
Lees verder

Britse premier: "Asielzoekers naar Rwanda sturen ondergraaft plannen van mensensmokkelaars"
De Britse eerste minister Boris Johnson heeft donderdag het plan verdedigd om asielzoekers die illegaal het land willen binnenkomen naar Rwanda te sturen. Met de maatregel wordt het verdienmodel van de mensensmokkelaars ondergraven, zo stelt hij. Het voornemen krijgt donderdag wel felle kritiek van mensenrechtenorganisaties, die de regeringsplannen "onmenselijk" noemen.
Lees verder

18-jarige gamer zegt dat hij gered is door zijn koptelefoon
De 18-jarige Jonathan Gonzalez is in Californië rond middernacht met zijn vrienden aan het gamen wanneer er plots iets tegen zijn hoofd vliegt. De jongen kijkt bang op en ziet meteen een kogelgat in zijn raam. Al snel beseft Jonathan dat hij geraakt is door een kogel. Naar verluidt zou zijn Razer-koptelefoon hem hebben gered en zo een tragedie hebben voorkomen. "Het voelde alsof je een fietshelm draagt en iemand gewoon op de bovenkant van je hoofd slaat", vertelt Jonathan.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Dat invloedrijke Belgen openlijk dweepten met het Chinese 'zero covid'-beleid is verontrustend"
Verschillende Chinese steden zijn al weken in lockdown omdat de omikronvariant er voor veel besmettingen zorgt. "Tienduizenden mensen worden afgevoerd naar quarantainekampen, hoewel ze meestal geen symptomen hebben", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "De overheid kan het geen bal schelen: 'Opsluiten, die besmette burgers!' Dat sommigen in België met dat coronabeleid gedweept hebben, is verontrustend."
Lees verder

Recordaantal werkbeurzen voor auteurs in 2021
In 2021 hebben 140 auteurs in Vlaanderen een werkbeurs gekregen. Nooit eerder zijn er zoveel werkbeurzen toegekend aan auteurs. Dat staat te lezen in het jaarverslag 2021 van Literatuur Vlaanderen. Ondanks dat record bleef de coronacrisis duidelijk voelbaar in de Vlaamse letterensector. Zo bleef het aantal gesubsidieerde auteurslezingen met 1.740 nog ver onder de bijna 3.000 lezingen uit 2019.
Lees verder

Zo vader, zo zoon: Cristiano Jr. viert precies als CR7
Het moet wel in het bloed zitten. En dan niet alleen doelpunten maken, maar ook de viering achteraf. Cristiano Ronaldo's iconische sprong wordt overal ter wereld tot in het kleinste detail gekopieerd. Nu ook door zijn bloedeigen zoon: Cristiano Ronaldo Jr.
Lees verder

Margaux uit 'De Bachelor' is de heisa beu: "Ik zat precies in een kleutertuin..."
Opvallend moment tijdens 'De Bachelor'. Nadat de Belgische kandidate Margaux vorige week ook al werd zwartgemaakt door haar concurrentes, kreeg ze deze week opnieuw de wind van voren. Haar uitspraak dat 'de eerste kandidate die seks heeft met Fabrizio, wint' was namelijk ook de bachelor zelf ter ore gekomen. "Heel laag dat de andere dames dat 'geklikt' hebben", zegt Margaux nu. "Zeker omdat ik niet de enige was die zo'n dingen zei."
Lees verder

Michael van Gerwen staat na moeilijke periode weer aan de top: "Ik ga opnieuw nummer één van de wereld worden"
Michael van Gerwen heerst opnieuw in de dartssport. De 32-jarige Nederlander staat na negen speeldagen aan de leiding in de prestigieuze Premier League. "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld."
Lees verder

Delhaize waarschuwt voor zalmfilet zonder houdbaarheidsdatum
Supermarktketen Delhaize waarschuwt voor zalmfilet van het merk Delhaize waar de houdbaarheidsdatum niet op het etiket werd vermeld. De supermarktketen heeft het betrokken product uit de winkelrekken verwijderd en roept consumenten op het niet te gebruiken na 19 april.
Lees verder

Drie doden op Westelijke Jordaanoever na schermutselingen met Israëlische leger
Bij nieuwe schermutselingen met het Israëlische leger, zijn op de bezette Westelijke Jordaanoever nog eens drie mannen om het leven gekomen. Dat hebben Palestijnse overheidsdiensten donderdag meegedeeld.
Lees verder