Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

Kevin Federline feliciteert ex Britney Spears met zwangerschap

HLN
Kevin Federline feliciteert ex Britney Spears met zwangerschap
Kevin Federline (44), de ex-man van Britney Spears (40) heeft via een verklaring door zijn advocaat laten weten dat hij zijn ex feliciteert met het heugelijke babynieuw. Maandag kondigde de zangeres aan dat ze een kindje verwacht met haar verloofde Sam Asghari (29). Het is hun eerste kindje samen, maar Britney is ook moeder van zonen Sean (16) en Jayden (15) die ze deelt met Federline. Ook andere bevriende beroemdheden uitten hun felicitaties voor de popster.
Lees verder

INTERVIEW. Bij Jasper Stuyven in Monaco: "Ben mezelf een mooi verjaardagscadeau verschuldigd in Roubaix"
Jasper Stuyven past vandaag voor de Brabantse Pijl, zijn thuiskoers. In functie van Parijs-Roubaix verkiest hij een stage in zijn tweede thuis Monaco. Wij mochten op bezoek aan de Côte d'Azur. "Ik heb een kok en soigneur laten overvliegen om mij in in ideale omstandigheden voor te bereiden. Ik zie het als een investering om in Roubaix een mooi resultaat te behalen en mijn voorjaar te redden."
Lees verder

Maak je je zorgen om een vlekje? Dankzij Skindr wordt je meteen online geholpen door een dermatoloog
Wachttijden bij dermatologen kunnen hoog oplopen, en dat is vervelend als je je zorgen maakt om een vlekje. Het platform Skindr biedt dé oplossing: daar kan je meteen terecht voor een online consultatie met een erkende huidarts. Dermatoloog Annelies Avermaete legt uit hoe het werkt: "Een gedetailleerde foto van het probleem is meestal voldoende om de juiste diagnose te stellen."
Lees verder

Gedaan met ellenlange wachttijden, dankzij Skindr kan je meteen terecht bij een dermatoloog
Wachttijden bij dermatologen kunnen hoog oplopen, en dat is vervelend als je je zorgen maakt om een vlekje. Het platform Skindr biedt dé oplossing: daar kan je meteen terecht voor een online consultatie met een erkende huidarts. Dermatoloog Annelies Avermaete legt uit hoe het werkt: "Een gedetailleerde foto van het probleem is meestal voldoende om de juiste diagnose te stellen."
Lees verder

Dankzij Skindr vermijd je wachttijden bij dermatoloog: "Een foto is meestal voldoende voor juiste diagnose"
Wachttijden bij dermatologen kunnen hoog oplopen, en dat is vervelend als je je zorgen maakt om een vlekje. Het platform Skindr wil een oplossing bieden: daar kan je meteen terecht voor een online consultatie met een erkende huidarts. Dermatoloog Annelies Avermaete legt uit hoe het werkt: "Een gedetailleerde foto van het probleem is meestal voldoende om de juiste diagnose te stellen."
Lees verder

Floriade Expo 2022 start morgen: 10 redenen om deze wereldtuinbouwtentoonstelling te bezoeken
Morgen opent Floriade Expo 2022 eindelijk de deuren. Een unieke gebeurtenis, want je krijgt maar één keer in de tien jaar de kans om zo'n wereldtuinbouwtentoonstelling te bezoeken. En dat is volgens onze tuinexperte Laurence Machiels nog maar een van de vele redenen om deze lente of zomer richting het Nederlandse Almere te trekken.
Lees verder

Football Talk. Open training lokt veel Club-fans - Erik ten Hag wordt zo goed als zeker nieuwe coach van Manchester United
Voor het eerst in ongeveer twee jaar gooide Club Brugge de deuren open voor de fans bij een training. En dat was een groot succes. Heel wat supporters waren deze voormiddag aanwezig om De Ketelaere en co. voor de start van de play-offs te komen aanmoedigen. "Het perfecte gezinsuitje tijdens de paasvakantie of het ideale moment om met z'n allen de spelers te motiveren voor de cruciale laatste fase van het seizoen", klinkt het bij blauw-zwart. De drank-en eetstanden gingen open en er was ook een Club Kids-dorp met springkastelen. De spelers deelden ook handtekeningen uit. Club Brugge opent op 24 april thuis tegen Antwerp haar play-offs.
Lees verder

Scarlett Johansson schept duidelijkheid over vermeend avontuurtje met Benicio Del Toro in de lift
Hebben Scarlett Johansson (37) en Benicio Del Toro (55) in 2004, na de uitreiking van de Oscars, een avontuurtje beleefd in een lift? Het is een gerucht dat al jaren de ronde doet. Nu heeft de actrice eindelijk een duidelijk antwoord gegeven, in de podcast '9 To 5ish'.
Lees verder

Vijftiger sterft na ongelukkige val uit raam
Een 59-jarige man is dinsdagavond overleden na een valpartij uit het raam van zijn woning in Slijpe (Middelkerke). De politie ging even uit van een verdacht overlijden, maar uiteindelijk bleek dat het om een ongeval ging.
Lees verder

Tien doden bij ongeval met toeristenbus in Egypte: één Belg overleden, zes anderen gewond
In Aswan, in het zuiden van Egypte aan de oostelijke Nijloever, zijn tien mensen om het leven gekomen bij een busongeval. Het gaat om één Belg, vier Fransen en vijf Egyptenaren. Dat meldt de gouverneur van het gouvernement Aswan.
Lees verder

Golf van criminaliteit in New Yorkse metro's: van schiet- en steekpartijen tot gewapende overvallen
Gisteren raakten minstens 23 personen gewond nadat de 62-jarige Frank R. James het vuur opende in een metrotoestel in New York. Hoewel het incident van uitzonderlijk ernstige aard was, hebben New Yorkse metroreizigers bijna dagelijks te maken met criminaliteit. Het aantal meldingen van misdadige activiteiten op het openbaar vervoer is dan ook met meer dan 60 procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Steek- en schietpartijen, gewapende overvallen en andere geweldplegingen: de misdaad op het openbaar vervoer in de stad loopt ernstig uit de hand.
Lees verder

Voetsporen van mysterieuze dinosaurus blijken afkomstig te zijn van een hinkepoot
Reeds zes jaar geleden ontdekten paleontologen vlak bij de Spaanse regio Madrid zes voetsporen van een onbekende dinosaurussoort. Omdat de rechter- en linkervoetsporen verschilden, was het echter onduidelijk of ze wel van dezelfde dino afkomstig waren. Nu komen de onderzoekers tot een opvallende conclusie: het gaat wel degelijk om één dinosaurus én hij had een hinkepoot.
Lees verder

Dodental loopt op tot 59 slachtoffers door hevige regenval in Zuid-Afrika
Er zouden al minstens 59 mensen omgekomen zijn door de ongewoon hevige regenval in de Zuid-Afrikaanse kustprovincie KwaZulu-Natal. Dat meldt Sihle Zikalala, de premier van de provincie. De cijfers zijn nog niet bevestigd, omdat heel wat mensen nog vermist zijn. De omvang van de ramp is nog niet helemaal duidelijk, maar mogelijk vielen ook tientallen gewonden.
Lees verder

Opnieuw drukker op Belgische wegen: "Files hebben dit jaar al 901 miljoen euro gekost"
Sinds midden februari is de congestie op onze wegen toegenomen in vergelijking met 2021. Dat blijkt uit cijfers van het Belgian Mobility Dashboard, het initiatief dat twee maanden geleden werd voorgesteld door werkgeversorganisatie VBO en automobiel- en tweewielerfederatie Febiac. De vaststelling is niet onlogisch aangezien het verplichte telewerk nu ongeveer een maand geleden werd afgeschaft.
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Wie volgt Pidcock op in en rond Overijse? Teuns: "Ik hou vooral Alaphilippe en Cosnefory in de gaten
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

100 marathons op 100 dagen tijd: Britse breekt wereldrecord en zamelt zo 30.000 euro in
Het uitlopen van één marathon is voor veel mensen een doel dat prijkt op hun bucketlist. De 35-jarige Britse atlete Kate Jayden deed daar nog een schepje bovenop en liep sinds 1 januari elke dag een volledige marathon uit. Dat zijn er honderd in totaal, waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor vluchtelingen. De Britse zet hiermee ook een wereldrecord op haar naam. Ze is de eerste vrouw die 100 marathons in evenveel dagen uitloopt.
Lees verder

Uitgerekend: hoeveel stroom verbruikt een robotmaaier?
Wil je genieten van een keurig gemaaid gazon, maar voel je er weinig voor om tijdens je vrije uren met die grasmaaier over en weer te gaan? Dan is een robotmaaier je nieuwe beste vriend. Deze ingenieuze uitvinding neemt het karwei van je over en maait automatisch het gras voor je af. Maar wat kost zo'n machine aan stroom? Mijnenergie.be rekent het voor je uit.
Lees verder

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, ligt in ziekenhuis met bloedklonters en hartprobleem
Tomas Van Den Spiegel, de CEO van Flanders Classics, ligt momenteel in het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent. De 43-jarige Oost-Vlaming kampt met bloedklonters, vocht in de longen en een vergroot hart. Hij maakt het nieuws zelf bekend op Instagram.
Lees verder

5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch: "Zo maak je een quiche zonder bladerdeeg"
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze 5 recepten van Sandra Bekkari uit haar boek 'Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische carrot cake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
Lees verder

Leven vol luxe in het Westen, maar papa steunt Poetin: het dubbelleven van rijke Russische jongeren
Een wereld vol privévliegtuigen, gigantische penthouses, skitripjes en elite-universiteiten. De kinderen van partijgenoten van Poetin hebben een luxeleven in het Westen, maar hun ouders vechten er openlijk tegen. "Ze zien zelf niet hoe hypocriet dit is", vertelt professor Daniel Treisman aan CNN.
Lees verder