Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Johnny Depp getuigt voor het eerst zelf in smaadzaak van 50 miljoen: “Ik heb nog nooit een vrouw geslagen”

HLN
Johnny Depp getuigt voor het eerst zelf in smaadzaak van 50 miljoen: "Ik heb nog nooit een vrouw geslagen"
Johnny Depp (58) kwam op dinsdag voor het eerst aan het woord in de smaadzaak die hij tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (35) heeft aangespannen, nadat zij hem beschuldigde van huiselijk geweld. De acteur verklaarde onder meer dat hij Heard, met wie hij tot en met 2016 getrouwd was, nooit heeft geslagen. "De waarheid is het enige waarin ik geïnteresseerd ben."
Lees verder

Britse energiebedrijven waarschuwen voor massale energiearmoede
Britse energiebedrijven waarschuwen dat vier op de tien Britse huishoudens deze winter mogelijk de energierekening niet meer kunnen betalen. Ze vinden de huidige omstandigheden met hoge energieprijzen zo uitzonderlijk dat de Britse regering zou moeten ingrijpen. Anders vervallen miljoenen Britten in zogeheten energie-armoede.
Lees verder

Liverpool overklast Man United: 4-0 - Alle handen op elkaar op Anfield om Cristiano Ronaldo hart onder de riem te steken
Liverpool - Manchester United is geen spannende partij meer. De 'Reds' al even het niveau van de 'Red Devils' ontgroeid. Na de 0-5 op Old Trafford, nu 4-0 op Anfield. Op elk niveau overklast vanavond, United. Mo Salah was eens te meer de grote man met twee goals en een assist, terwijl ook Mané weer flitste. Liverpool staat voor het eerst sinds 1 oktober weer op kop van de Premier League, al kan Man City er weer over als zij hun match minder winnen. Man United blijft op drie punten van het nummer vier Tottenham.
Lees verder

Ella Leyers wordt nieuwe host van 'De ideale wereld'
Na vijf jaar Otto-Jan Ham en vier jaar Jan Jaap van der Wal krijgt 'De ideale wereld' vanaf dit najaar een vrouwelijke host: Ella Leyers. Dat maakten Jan Jaap en Ella zelf bekend tijdens de uitzending van dinsdag.
Lees verder

Netflix raakt voor het eerst sinds 2011 gebruikers kwijt
Streamingvideodienst Netflix had aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder dan drie maanden eerder. Voor het Amerikaanse bedrijf betekent dat de eerste neergang in abonnees sinds 2011. Bovendien rekent het bedrijf erop in het lopende kwartaal nog eens twee miljoen betalende klanten te verliezen.
Lees verder

Netflix raakt voor het eerst sinds 2011 abonnees kwijt
Streamingvideodienst Netflix had aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder dan drie maanden eerder. Voor het Amerikaanse bedrijf betekent dat de eerste neergang in abonnees sinds 2011. Bovendien rekent het bedrijf erop in het lopende kwartaal nog eens twee miljoen betalende klanten te verliezen.
Lees verder

Koen Wauters open over scheiding: "Vaak alleen thuis, en dat doet wat met een mens"
Koen Wauters (54) was dinsdagavond te gast bij 'De Cooke & Verhulst show'. Hij kondigde er samen met zijn broer Kris (57) een gloednieuwe Clouseau-tour aan, maar Koen vertelde ook openhartig over de periode na zijn scheiding van Valerie De Booser (42) in 2020.
Lees verder

Football Talk. Fulham na degradatie meteen weer naar Premier League, Mitrovic rondt kaap 40 goals - Inter klopt AC Milan in Coppa
Fulham heeft zich verzekerd van promotie naar de Premier League. De Londense club won in de Championship met 3-0 van Preston North End. Vorig seizoen degradeerden de Cottagers naar tweede klasse. Fulham telt als koploper 86 punten na 42 wedstrijden. De club is daarmee verzekerd van de bovenste twee plaatsen in de Championship, die rechtstreeks promoveren naar de hoogste klasse.
Lees verder

Megajacht van Oekraïense miljardair baart opzien vanwege naam 'Z'
Voor de kust van Palma de Mallorca is een megajacht voor anker gegaan dat nogal wat opzien baart vanwege zijn naam. 'Z' verwijst naar de achternaam van eigenaar Kostyantyn Zhevago (48), maar de letter is sinds de oorlog in Oekraïne symbool geworden voor steun aan Rusland.
Lees verder

LIVE (20u45). Chelsea nog eens met Lukaku in de basis tegen Arsenal? "Hij kan er in een uur alles uit gooien"
• Chelsea nummer drie in Premier League • Arsenal strijdt om vierde plaats en CL-ticket • Stamford Bridge • Ref: Jonathan Moss
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VN: "Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne"
Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Russische troepen die havenstad Marioepol zijn binnengevallen, hebben voor woensdag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor de Oekraïense strijders in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Eerder bevestigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de start van het offensief van Moskou tegen Oost-Oekraïne. "Russische troepen zijn de slag om Donbas begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden". Zelensky noemt de situatie in Marioepol "zo moeilijk als maar kan" in een verklaring die via Telegram werd verspreid. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. "10.000 tot 20.000" Wagner-huurlingen en Syrische en Libische strijders aan zijde van Rusland
De Russische soldaten die de Oekraïense havenstad Marioepol zijn binnengevallen, hebben een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd. Er is ook een humanitaire corridor ingesteld voor de Oekraïense strijders die zich in de omsingelde staalfabriek Azovstal bevinden. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. Eerder bevestigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de start van het offensief van Moskou tegen Oost-Oekraïne. "Russische troepen zijn de slag om Donbas begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden. Een heel groot deel van het Russische leger is nu gewijd aan dit offensief", zei hij in een verklaring die werd uitgezonden op Telegram. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Vijf mensen die in 2019 aanslag planden op Frans presidentieel paleis naar assisen verwezen
Vijf mensen zijn in Frankrijk naar het assisenhof verwezen omdat ze in 2019 een jihadistische aanslag zouden gepland hebben op het Elysée in Parijs. Dat werd dinsdag vernomen bij een bron dichtbij het onderzoek.
Lees verder

Ministerie van Justitie VS vecht opheffing mondmaskerplicht in openbaar vervoer aan
Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen het opheffen van de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer. Die verplichting werd maandag door een rechter in deelstaat Florida ongeldig verklaard. Grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gingen direct mee in het vonnis en besloten dat mondmaskers voortaan optioneel zijn.
Lees verder

Nederland zoekt z'n eigen Maxim: Vlaamse spelontwerper (11) gezicht van nationale campagne bij noorderburen
Op zijn achtste bedacht hij maXimaal, een spel om de maaltafels op een leuke manier te leren. Vorig jaar werd Maxim daarmee de laureaat van 'speelgoed van het jaar' en nu is hij ambassadeur van een nationale campagne bij onze noorderburen. "Samen met de leraar en lerares van het jaar in Nederland heb ik een oproep gelanceerd: doe zoals ik, ontwerp je eigen spel."
Lees verder

Ook Sandra en Dave verloren kindje van hun tweeling bij geboorte: "We regelden geboortekaartjes voor ons zoontje en begrafenis voor ons dochtertje"
"Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen." Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op voor Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) uit het Oost-Vlaamse Ronse, want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.
Lees verder

Lizzo bevestigt relatie met 'mysterieuze man'
De man met wie Lizzo afgelopen Valentijnsdag werd gefotografeerd is nog steeds in haar leven. Dat bevestigde de zangeres in een gesprek met het radioprogramma Andy Cohen Live. Hoewel de zangeres de naam van haar 'mysterieuze man' niet wilde prijsgeven, gaf ze wel toe een relatie met hem te hebben.
Lees verder

Zondag supermarktdag: winkels draaien tot 20% meer omzet dan vroeger
Supermarkten doen gouden zaken op zondag. Zelfstandige buurtsupers draaien naar schatting haast 20 procent meer omzet dan tien jaar geleden tijdens die drukke voormiddag. "De consument is verwend, die verwacht dat hij op elk moment van de week kan winkelen. En mooi meegenomen: op zondag is de prijzenslag minder van tel."
Lees verder

Zodra inspecteurs binnenvallen, waarschuwt PostNL chauffeurs: "Kom nu niet af"
Als de inspectiediensten binnenvallen, worden de chauffeurs van PostNL gewaarschuwd. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Een verantwoordelijke van het bedrijf vertelt ons dat dit al zeker "zes keer" gebeurde. PostNL verklaart zelf dat ze eenmalig hun chauffeurs tijdens een controle omgeleid hebben. Een oud-onderaannemer legt ons uit hoe alles werkt: "We vormen één kliek."
Lees verder

Woonlening voor 200.000 euro in vier maanden tijd fors duurder: van 33.578 euro naar 55.753 euro intrest
Wie een huis wil kopen of bouwen, zal zich beklagen dat hij daarmee niet enkele maanden vroeger startte. Niet alleen zijn de woningprijzen en de prijzen van de bouwmaterialen stevig gestegen, ook de woonleningen zijn in enkele maanden aanzienlijk duurder geworden. Sinds Nieuwjaar betaal je al zowat 1 procent meer aan rente, wat je al snel meer dan 20.000 euro extra kan kosten.
Lees verder