Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 april 2022

Johnny Depp geconfronteerd met pijnlijke sms’jes en filmpjes: “Glibberige hoer waar ik mijn sperma aan doneer”

HLN
Johnny Depp geconfronteerd met pijnlijke sms'jes en filmpjes: "Glibberige hoer waar ik mijn sperma aan doneer"
Waar hij er de afgelopen twee dagen nogal makkelijk vanaf kwam, werd het voor Johnny Depp (58) donderdag een pak moeilijker in de rechtzaal. De Hollywoodacteur werd verhoord door de tegenpartij van Amber Heard en geconfronteerd met héél erg veel bewijsmateriaal: sms'jes, foto's, filmpjes en audio-opnames. Vooral de video waarin hij agressief in de keuken staat, zorgde voor een pijnlijk moment. "Ja, ik heb wat kasten aangevallen, maar miss Heard niét."
Lees verder

LIVE. Advocaat vraagt bij start om proces achter gesloten deuren
Vandaag start in Hasselt het proces tegen de leden van de studentenvereniging Reuzegom. Sanda Dia (20), een student aan de KU Leuven, stierf op 7 december 2018 na een volledig uit de hand gelopen studentendoop. Hij overleed nadat hij grote hoeveelheden visolie had gedronken en urenlang in een put met ijskoud water had gezeten. Volg alle ontwikkelingen rond het proces in ons liveblog.
Lees verder

Wederopname hypothecair krediet vs. klassieke financiering: zo leen je het goedkoopst
Denk je eraan om een lening af te sluiten om een grote uitgave te betalen? Kijk dan zeker na of je het reeds terugbetaalde deel van je woonlening opnieuw kunt opvragen. Het kan je tientallen euro's besparen. Spaargids.be legt uit hoe het werkt.
Lees verder

Wederopname hypothecair krediet versus klassieke financiering: zo leen je het goedkoopst
Denk je eraan om een lening af te sluiten om een grote uitgave te betalen? Kijk dan zeker na of je het reeds terugbetaalde deel van je woonlening opnieuw kunt opvragen. Het kan je tientallen euro's besparen. Spaargids.be legt uit hoe het werkt.
Lees verder

Golden State heeft ticket voor tweede ronde van play-offs bijna beet
De Golden State Warriors staan met anderhalf been in de tweede ronde van de play-offs in de NBA. Donderdagavond wonnen de Californiërs voor de derde keer op rij van de Denver Nuggets. Het werd 113-118.
Lees verder

Procureurs-generaal slaan alarm over "catastrofale toestand federale gerechtelijke politie"
De procureurs-generaal vragen een dringend onderhoud met het parlement over wat zij in een brief omschrijven als "de catastrofale toestand van de federale gerechtelijke politie". Ze vingen eerder bot bij de politieke autoriteiten, schrijft 'De Standaard'.
Lees verder

GELDFLATER. Pascal kocht een stacaravan, maar dat bleek een mislukt avontuur: "Nu ben ik 21.000 euro kwijt"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Nederlander Pascal van Eijk (31) was erg blij met de aankoop van zijn stacaravan, maar uiteindelijk liep het mis.
Lees verder

GELDFLATER. Pascal (31) verloor 21.000 euro aan een stacaravan: "We hadden ons beter moeten inlezen, maar in het begin ben je zo enthousiast"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Pascal van Eijk (31) was erg blij met de aankoop van zijn stacaravan, maar uiteindelijk liep het mis.
Lees verder

GELDFLATER. Pascal (31) kocht een stacaravan in Nederland waar hij nooit gebruik van maakte: "Dat heeft me 21.000 euro gekost"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Nederlander Pascal van Eijk (31) was erg blij met de aankoop van zijn stacaravan, maar uiteindelijk liep het mis.
Lees verder

Druk en stress zullen voor Luik-Bastenaken-Luik alleen maar toenemen bij Julian Alaphilippe en co: "Psycholoog zal zijn werk hebben"
Julian Alaphilippe sprak over "stress" na de Waalse Pijl. En het wordt er niet beter op. Met Luik-Bastenaken-Luik heeft Quick.Step-Alpha Vinyl nog één kans om een grote voorjaarsklassieker te winnen. "De renners leggen zichzélf veel druk op", zegt psycholoog Jef Brouwers.
Lees verder

Streamingdienst CNN+ wordt na paar weken alweer stopgezet
CNN+, de nieuwe streamingdienst van de Amerikaanse nieuwszender CNN, wordt een paar weken na de lancering alweer stopgezet. Er gingen de laatste tijd al geruchten dat de dienst relatief weinig abonnees trok. De controle over CNN is daarnaast recent overgegaan naar fusieconcern Warner Bros. Discovery en de top van dat bedrijf willen het streamingbeleid flink op de schop gooien.
Lees verder

"Voor een uitvaart betaal je gemiddeld 4.000 tot 7.000 euro": zo vermijd je administratieve en financiële zorgen als een naaste overlijdt
Voor wie afscheid moet nemen van een geliefde, zouden geld en papierwerk de laatste van zijn zorgen mogen zijn. Maar helaas is dikwijls het tegendeel waar: rekeningen worden geblokkeerd, begrafeniskosten kunnen hoog oplopen, er is discussie over de erfenis ... Juridisch adviseur en jonge weduwe Evi Vanheel (38) geeft advies om (financiële) zorgen in rouwtijd te vermijden.
Lees verder

VRT stoot productie van 'Thuis' af, maar dat komt hen niet meteen goedkoper uit
Een besparingsplan mag het niet heten, maar de VRT wil het tegen eind 2025 wel met 236 personeelsleden minder doen. Goed voor zowat een tiende van het totale personeelsbestand. Onder andere de ploeg die de dagelijkse soap 'Thuis' maakt, wordt afgestoten richting een extern productiehuis. De openbare omroep moet immers 25 miljoen euro gaan besparen, terwijl de kosten hoog oplopen. "Zelfs de elektriciteitsfactuur van de FM-masten is gestegen met 670.000 euro."
Lees verder

Barteld en Jonas worden met beide voetjes op de grond gezet in 'Blind Gekocht': "Niet haalbaar"
Béa en Jani gaan langs bij Barteld en Jonas om hun eisen te verminderen in 'Blind Gekocht'. Maar dat hadden ze niet meteen verwacht...
Lees verder

Belgische wetenschappers ontdekken tien nieuwe roofvissen uit het Edwardmeer
Een team van Belgische wetenschappers heeft tien nieuwe soorten kleine roofvissen beschreven uit het Edwardmeer. Dat meldt het Africa Museum. Het Oost-Afrikaanse meer grenst aan Oeganda en de Democratische Republiek Congo en herbergt een rijke diversiteit aan vissoorten.
Lees verder

Indrukwekkende 'Instagramtaarten' nemen onze feestjes over. "De smaak is ondergeschikt aan de looks"
Wie iets te vieren heeft, loopt anno 2022 niet meer naar de bakker om een simpel slagroomtaartje. Het nieuwe normaal is een gigantische, gepersonaliseerde taart op tafel: erg Instagrammable en lekker decadent. Zelfstandige hobbybakkers als Alexandra en Amélie zien hun business boomen. Wat kost zo'n taart en welke designs scoren het best? "Voor het communiefeest scoort de bloementaart."
Lees verder

Max Verstappen stelt zich vragen bij Chelsea-plannen van Lewis Hamilton: "Hij is toch een fan van Arsenal?"
Lewis Hamilton wil investeren in de overname van Chelsea. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft toegezegd miljoenen ponden te willen bijdragen aan het bod van zakenman Martin Broughton. Dat is één van de drie overgebleven kandidaten voor de overname van de Engelse voetbalclub. Ook Serena Williams overweegt in het project te stappen.
Lees verder

BV 24/7. Anouk Matton probeert de aandacht van Dimitri Vegas te trekken en als wie is Jens Dendoncker hier verkleed?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Overleden coronapatiënt droeg virus 16 maanden bij zich, mogelijk record
In het Verenigd Koninkrijk is een patiënt behandeld die langer dan zestien maanden besmet was met het coronavirus. Het gaat om een inmiddels overleden persoon die een ernstig verzwakt immuunsysteem had. Britse artsen vermoeden dat het om een van de langst geregistreerde Covid-19-infecties ter wereld gaat.
Lees verder

Bill Murray beschuldigd van ongepast gedrag op de set
De Amerikaanse acteur Bill Murray (71) wordt beschuldigd van ongepast gedrag op de set van de film 'Being Mortal'. De productie van de film zou tijdelijk zijn stopgezet naar aanleiding van een intern onderzoek.
Lees verder