Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Jan Fabre krijgt 18 maanden cel met uitstel voor onder meer aanranding

HLN
Jan Fabre krijgt 18 maanden cel met uitstel voor onder meer aanranding
In Antwerpen heeft de rechtbank vandaag kunstenaar en theatermaker Jan Fabre veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met vijf jaar uitstel. Fabre riskeerde drie jaar effectieve celstraf voor feiten van geweld, pesterijen en seksueel ongewenst gedrag op de werkvloer en voor aanranding van de eerbaarheid van één persoon. Zelf ontkende Fabre dat hij strafbare feiten pleegde. Zijn advocaten vroegen de vrijspraak. Fabre was op geen van beide pleidooidagen aanwezig en ook vandaag bleef hij afwezig.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens twijfelt over sugardaddy's en hun 30 jaar jongere liefjes. "Is zo'n relatie gekocht?"
Goedele Liekens heeft een paar vrienden — welgestelde, single zestigers — die een 'liefje' hebben van zo'n dertig jaar jonger. Een sugarbaby. Ze mag mee naar exotische bestemmingen of chique restaurants, en is een godin in bed. Maar hoe écht is een relatie tussen zo'n oude, rijke knar en zo'n knap, jong ding, vraagt Goedele zich af. Ze vraagt het aan haar oude, rijke vrienden. "'Ik kan er goed mee praten', zegt de ene. 'Ze spreekt hem namelijk nooit tegen', lacht zijn vriend."
Lees verder

Vincent Kompany in beeld bij Premier League-club Burnley om er hoofdtrainer te worden
Opvallend en 'exclusief' nieuws in 'The Telegraph'. Volgens de gereputeerde Engelse krant is Burnley in zijn zoektocht naar een nieuwe coach na het ontslag van Sean Dyche uitgekomen bij Vincent Kompany. Er zou nog geen sprake zijn van een concrete aanbieding. Kompany is niet de enige kandidaat voor de post van T1 op Turf Moor: Chris Wilder (Middlesbrough), Carlos Carvalhal (Braga) en Wayne Rooney (Derby County) zijn ook in de running.
Lees verder

Songfestival-deelname van Jérémie Makiese in het gedrang? "Ik heb te veel gegeven"
Jérémie Makiese (21), de Belgische inzending voor het Songfestival, gaf in 'De Cooke & Verhulst Show' uitleg over de stemproblemen waar hij mee kampt. "Van m'n stemcoach moet ik rusten."
Lees verder

Football Talk. Geen ernstige blessure voor Castagne na vroege wissel tegen Roma, Rode Duivel in het weekend mogelijk alweer inzetbaar
Geen al te grote problemen voor Timothy Castagne. De Rode Duivel blesseerde zich gisteren in de halve finale van de Conference League tegen AS Roma (1-1) aan het hoofd. Castagne botste in de eerste twintig minuten van de partij met Zaniolo en tastte daarna naar het hoofd. Na 21 minuten werd hij afgelost door James Justin. Gezien zijn geschiedenis - Castagne miste bijna het volledige EK voetbal vorig jaar na een botsing in de match tegen Rusland waarin hij een dubbele oogkasbreuk opliep - werd gevreesd voor erger. Uit zijn entourage valt te horen dat er niets ernstigs daan de hand is en dat Castagne komend weekend mogelijk alweer inzetbaar is.
Lees verder

Johan Walem verlaat RSCA Women als architect van vijfde titel op rij: "Ik zat hier niet op mijn plaats"
Een inspiratiebron voor de mannen. De RSCA Women pakten hun vijfde titel op rij en jagen op de dubbel. Een open gesprek met Johan Walem (50), architect van het succes die straks alweer vertrekt. "Ik wilde vaak te snel gaan. Ik heb slechts 20 à 30 procent van wat ik hier wilde bereiken als coach kunnen overbrengen."
Lees verder

4 verrassende dingen die je terugbetaald krijgt via je huurdersverzekering
Een huurdersverzekering - ook wel brandverzekering genoemd - verzekert je als huurder onder meer tegen brand-, water- en stormschade. Maar wist je dat je zelfs de schade aan zaken krijgt terugbetaald waar je op het eerste gezicht helemaal niet aan denkt? Independer.be bespreekt er vier.
Lees verder

Huurdersverzekering: 4 verrassende dingen die je terugbetaald krijgt
Een huurdersverzekering - ook wel brandverzekering genoemd - verzekert je als huurder onder meer tegen brand-, water- en stormschade. Maar wist je dat je zelfs de schade aan zaken krijgt terugbetaald waar je op het eerste gezicht helemaal niet aan denkt? Independer.be bespreekt er vier.
Lees verder

Voedselvoorraad in belegerde Azovstal-fabriek bijna op: "Red ons alsjeblieft!"
Het eten in de belegerde staalfabriek in Marioepol raakt waarschijnlijk op. Dat meldt het moederbedrijf van de Azovstal-fabriek. Militairen en burgers houden zich bijna twee maanden schuil in het complex, terwijl de voorraad voor een periode van twee tot drie weken bedoeld was.
Lees verder

Hailey Bieber werd aan hart geopereerd na 'miniberoerte'
Hailey Bieber (25) heeft na haar ziekenhuisopname vorige maand een operatie aan haar hart ondergaan. Dat vertelt de vrouw van Justin Bieber (28) in een video op Instagram waarin ze terugkijkt op het incident.
Lees verder

Gezonken Japanse plezierboot na 6 dagen teruggevonden op 100 meter diepte
Het pleziervaartuig dat zaterdag vermist raakte in Japanse wateren is vrijdag teruggevonden bij Hokkaido. Dat meldt het Japanse persagentschap Kyodo. Het schip zou op ongeveer 100 meter diepte liggen. Tot dusver zijn de lichamen van veertien van de 26 opvarenden gevonden.
Lees verder

Duik het weekend in met Siska Schoeters, Erik van Looy en Sandra Kim (en lees morgen hun interview in NINA)
Liever een groot feest of vieren met innercircle? "Innercircle. Een groot feest kan later nog. In het rusthuis hè, sowieso groot feest." Erik Van Looy werd zopas zestig, Siska Schoeters vierde juist haar veertigste verjaardag en Sandra Kim wordt in oktober vijftig. Hoe de drie jolige jarigen zich daarbij voelen? Je leest het dit weekend in NINA. Om je een voorsmaakje te geven, beantwoorden ze nu al enkele dilemma's.
Lees verder

KOERS KORT. Golazo slaat de handen in elkaar met veldritorganisator Koen Monu
In het volgende veldritseizoen zal Golazo nauwer samenwerken met Pro Cycling, de groep rond Koen Monu die de cyclocrossen van Boom, Heusden-Zolder en Mol organiseert. Laatstgenoemde blijft organisator van de drie crossen, Golazo zal ondersteuning bieden op het vlak van marketing, communicatie, partnerships en hospitality. Pro Cycling vzw heeft een contract met de Telenet Superprestige tot einde 2025 voor de crossen in Boom en Heusden-Zolder en organiseert daarnaast de Zilvermeercross in Mol.
Lees verder

Camps over Dessers: "Het is vreemd dat deze spits door Racing Genk halvelings werd genegeerd"
Mister Europe bij Feyenoord, Cyriel Dessers schoot z'n team gisteren voorbij Marseille en is nog wat meer Koning in de Kuip. Onze columnist Hugo Camps ziet de Nigeriaanse Belg genieten in Rotterdam. "Hij heeft er een exponent gevonden van vreugde en teleurstelling en dat is van zijn gezicht af te lezen."
Lees verder

Spanje verbiedt genderstereotypen in reclame voor kinderspeelgoed: "Niet enkel roze meer voor meisjes"
Spanje komt met een nadrukkelijk verbod op de aanwezigheid van stereotypen in reclame voor kinderspeelgoed. De speelgoedfabrikanten in het land zullen dus geen advertenties meer maken waarin meisjes bijvoorbeeld enkel met poppen spelen en jongens eerder voor autootjes kiezen. Volgens de Spaanse minister van Consumentenzaken Alberto Garzón moet de reclame van de speelgoedindustrie "gelijkwaardiger, meer waarheidsgetrouw en constructiever" worden.
Lees verder

Paniek op Israëlische luchthaven: gezin neemt granaat mee in koffer "als souvenir"
Een Amerikaans gezin veroorzaakte gisterenavond op de grootste luchthaven van Israël heel wat paniek. De familie bleek een artilleriegranaat in haar koffers te hebben zitten, naar eigen zeggen "als souvenir".
Lees verder

Rusland geeft nieuw getuigenis vrij over laatste uren Hitler: "Zijn handen trilden. Het was me duidelijk dat hij definitief besloten had om zelfmoord te plegen"
De Russische veiligheidsdienst FSB - de opvolger van de KGB - heeft nooit eerder gepubliceerde archiefdocumenten vrijgegeven die meer vertellen over de laatste uren van Adolf Hitler. Het gaat om een getuigenis van de persoonlijke piloot van de Führer, Hans Baur.
Lees verder

Hoe gaat het nog met 'Thuis'-actrice Nathalie Wijnants? "Dat ontslag kwam voor mij echt out of the blue"
Liefst van al had ze nog jaren meegedraaid in 'Thuis', maar in 2007 verdween haar personage onherroepelijk uit de Eén-soap. Nathalie Wijnants (46) heeft tijd nodig gehad om die deuk in haar zelfvertrouwen te verwerken. "Na m'n ontslag dacht ik: 'het beste is gepasseerd", vertelt ze in dit interview over haar werk in een heel andere sector en de veranderingen in haar privé-leven. "Het was financieel moeilijk om in m'n eentje rond te komen."
Lees verder

Je slaapkamer inrichten? Johny uit 'Huis Gemaakt': "Ga volop voor comfort"
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis Gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag legt hij uit hoe je de inrichting van je slaapkamer het best aanpakt.
Lees verder

Benzine tanken wordt zaterdag weer duurder: meer dan 1,9 euro per liter
Belgen met een benzinewagen haasten zich best vandaag nog naar de pomp. Benzine wordt vanaf zaterdag namelijk weer wat duurder, zo maakt de FOD Economie bekend. Voor een liter benzine 95 (E10) stijgt de maximumprijs met 6,4 eurocent tot 1,9030 euro. De maximumprijs van een liter benzine 98 (E5) gaat zelfs boven de 2 euro per liter, tot 2,0110 euro. Een volle tankbeurt met Super 95 kost zo 3,20 euro meer, met Super 98 zelfs 4 euro. Dat berekende de website 'Mazout.com'.
Lees verder