Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 april 2022

Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen

HLN
Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen
Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
Lees verder

Kris Jenner getuigt in tranen voor rechter: "Blac Chyna wou mijn zoon vermoorden"
Kris Jenner (66) beweert dat haar zoon Rob Kardashian (35) door zijn ex Blac Chyna (33) is bedreigd met een pistool. Dat verklaarde ze in tranen voor de rechter, in de zaak die Chyna heeft aangespannen tegen Kardashian-familie vanwege het einde van haar realityshow met Rob. Volgens Chyna zijn Jenner en haar gezin verantwoordelijk voor de beslissing om de serie na één seizoen van de buis te halen en liep ze daardoor veel geld mis.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Pogacar past voor La Doyenne, Grignard vervangt zieke Kron bij Lotto-Soudal
Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niét aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wél deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina kunt u de aanloop naar de klassieker op de voet volgen.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Tadej Pogacar start niet na overlijden moeder van verloofde
Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Tadej Pogacar verschijnt niét aan de start na het overlijden van de moeder van zijn verloofde. Remco Evenepoel en Wout van Aert nemen wél deel. Wat kunnen de Belgische debutanten in La Doyenne? Op deze pagina kunt u de aanloop naar de klassieker op de voet volgen.
Lees verder

COLUMN. Vera en haar zoontje vluchtten uit Oekraïne: 'Mijn koffer met 20 kilo kleren is al een maand onderweg''
Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week beslist Vera dat ze haar appartement in Odessa definitief vaarwel zegt. Maar of ze haar hele inboedel ooit nog zal terugzien, is maar de vraag. "Dat ik Davids nieuwe, prachtige bedje uit elkaar moet laten halen, is enorm emotioneel."
Lees verder

Na fraude nu ook stalking en bedreiging: moet Spaanse ex-koning Juan Carlos dan toch naar de rechtbank?
Juan Carlos (84) van Spanje wordt niet langer vervolgd voor fraude, maar daarmee is de oud-vorst nog niet uit de klauwen van het gerecht. Het Hooggerechtshof in Londen verwierp zijn poging om onschendbaarheid in te roepen in de zaak die zijn ex-minnares Corinna zu Sayn-Wittgenstein tegen hem aanspant. Zij beschuldigt hem van stalking en bedreigingen, volgens haar uitgevoerd door de Spaanse geheime inlichtingendienst. "Ze zeiden dat ik zou eindigen als prinses Diana."
Lees verder

Tv-kok Loïc Van Impe: "Ik heb mijn vader tot mijn 12 jaar nooit gezien"
Loïc Van Impe (29) vertelt in 'Speeltijd' op Joe over de vechtscheiding van zijn ouders. Hij mocht zijn vader een tijdlang niet zien. "Mijn papa was een heel succesvolle chef op zijn niveau, maar hij was vatbaar voor verslavingen, zoals drank en gokken", vertelt Loïc. "Hij heeft al zijn geld opgesoupeerd aan van die onnozele zaken. Ik denk dat dat het fundament is waarom mijn moeder mij wou behoeden voor die sector."
Lees verder

Beleggen in ETF's is populair: wat zijn de voor- en nadelen in vergelijking met klassieke beleggingsfondsen?
Beleggen in ETF's wint razendsnel aan populariteit. Almaar meer mensen investeren in dergelijke 'trackers' die de prestatie van de beursindex volgen. Wat zijn ETF's precies? Welke voordelen bieden ze ten opzichte van klassieke beleggingsfondsen? En zijn er ook valkuilen? Spaargids.be vroeg het aan Marijn Deschrevel, communicatieadviseur van Bolero en Corentin Scavée CFO bij Easyvest.
Lees verder

"In hun designkamers vind je zelfs een retro platenspeler mét lp's!": opvallende nieuwe hotels vanaf 133 euro per nacht
Nu we weer zonder limieten mogen reizen, openen in heel Europa nieuwe stadshotels de deuren. Opvallend: de uitbaters maken er allemaal echte belevingsplekken van. Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde de opvallendste logies in ons land en ver daarbuiten, van betaalbaar tot luxe.
Lees verder

"Voor 133 euro heb je een kleurrijk verblijf in Lissabon": de nieuwste hotels voor je citytrip
Nu we weer zonder limieten mogen reizen, openen in heel Europa nieuwe stadshotels de deuren. Opvallend: de uitbaters maken er allemaal echte belevingsplekken van. Onze reisexpert Johan Lambrechts selecteerde de opvallendste logies in ons land en ver daarbuiten, van betaalbaar tot luxe.
Lees verder

Van Batman tot 'fat man': de opvallendste fratsen van boksicoon Tyson Fury
Vanavond neemt Tyson Fury het in de boksring op tegen Dillian Whyte. Op het spel: de wereldtitel bij de zwaargewichten. Fury - bijgenaamd de 'Gypsy King' - zorgt steevast voor amok en vertier in de aanloop van zijn gevechten. De persconferentie binnenvallen verkleed als Batman, een minutenlange 'face-off' of een dansje met zijn tegenstander - het zijn slechts enkele voorbeelden. Bekijk hierboven een overzicht van Fury's dolste fratsen.
Lees verder

Tadej Pogacar start niet in Luik-Bastenaken-Luik na overlijden moeder van verloofde
Tadej Pogacar verschijnt zondag niet aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De 23-jarige titelverdediger van UAE Emirates blijft in Slovenië om zijn verloofde Urska Zigart te steunen. De moeder van Zigart overleed deze week aan de gevolgen van kanker.
Lees verder

Motorvrienden zorgen voor pakkend afscheid van Anthony Salamone (34): "Je bent het beste wat me ooit is overkomen"
Zaterdagvoormiddag vond in de Maagd der Armenkerk Mariaheide in Maasmechelen de afscheidsdienst van Anthony Salamone plaats. De jonge vader (34) van vijf liet op vrijdagavond 15 april het leven bij een zwaar motorongeval. Met dank aan zijn motorvrienden werd het een hartverwarmend en emotioneel afscheid. "Ik beloof dat ik ga vechten voor onze kinderen", vertelde zijn partner Melissa.
Lees verder

Rusland neemt met geweld Oekraïense televisiezenders over: "Onder schot moest ik boodschappen inlezen"
Rusland vervangt Oekraïense televisiezenders door pro-Kremlinmedia. Dit doen ze door zendmasten te veroveren en de toegang tot nationale Oekraïense nieuwsprogramma's uit te schakelen. In plaats daarvan worden signalen voor pro-Russische uitzendingen uitgezonden. Ondertussen zijn er al acht lokale zenders overgenomen in het zuiden van Oekraïne. Die worden nu gebruikt om de lokale bevolking te overtuigen van het Russisch standpunt.
Lees verder

Burgemeester Kris Van Dijck probeert protesterende brandweerlui te ontlopen, maar dat loopt niet zoals gepland
Een vijftigtal brandweerlieden van de Brandweerzone Kempen voerden zaterdag actie omdat ze naar hun mening met te weinig respect behandeld worden. Zo zijn de vergoeding aangepast en voor heel wat brandweermannen gedaald en een nieuw personeelsbehoefteplan roept ook vraagtekens op. De brandweerlui vormden een 'erehaag', maar keerden hun rug toen de burgemeester een voor een aankwamen. Toen Kris Van Dijck (N-VA) de actievoerders wilde ontlopen en minuten later langs de achterzijde naar binnen wilde gaan, werd hij ook daar opgewacht. Woorden als hoerenloper en loser werden geroepen.
Lees verder

Burgemeester Kris Van Dijck wil protesterende brandweerlui ontlopen maar krijgt volle lading
Een vijftigtal brandweerlieden van de Brandweerzone Kempen voerden zaterdag actie omdat ze vinden dat ze met te weinig respect behandeld worden. "Gaan er voor sommige korpsen minder oproepen doorgeschakeld worden? Wordt er geschoven met personeel? We weten het niet en dat is het probleem", vertelt een van de brandweermannen. Toen Kris Van Dijck (N-VA) de actievoerders wilde ontlopen en langs de achterzijde naar binnen wilde gaan, werd hij daar uitgescholden.
Lees verder

Contact verloren met Japans pleziervaartuig met 30-tal opvarenden na noodoproep
Een pleziervaartuig met bijna 30 opvarenden is zaterdag nabij het noorden van Japan vermist geraakt. De bemanning had voordien een noodoproep uitgestuurd dat de boot aan het zinken was, zo melden lokale media. De kustwacht heeft een reddingsoperatie opgestart, dixit een lokale kustwachtverantwoordelijke. Verdere details gaf de verantwoordelijke niet.
Lees verder

De play-offs anders bekeken: wie pakte de meeste punten na een achterstand? Wie kreeg verrassend genoeg de meeste rode kaarten? Wie heeft de jongste kern?
De reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit er op en de play-offs gaan vanavond van start. Dus is het tijd om even te kijken welke ploegen en spelers dit seizoen het beste rapport hebben gehaald. Wie haalde de hoogste marktwaardes en wie pakte de meeste punten na een achterstand?
Lees verder

FIT VOOR DE ZOMER. Is lopen slecht voor je knieën? Mag je blijven lopen met pijn? Lieven Maesschalck ontkracht 12 mythes over hardlopen
Tienduizenden lopers stomen zich stilaan weer helemaal klaar voor de Antwerp Ten Miles, later deze maand. Over hardlopen bestaan echter nog steeds heel wat misverstanden en vraagtekens. Mag je blijven joggen als je enkel pijn doet? Is lopen echt slecht voor de knieën? En mag je niet eten voor een wedstrijd? Topkinesist Lieven Maesschalck maakt voor eens en voor altijd komaf met de meest foute loopadviezen.
Lees verder

Football Talk. Club leent De Cuyper langer uit aan Westerlo - Emmen en Heerenveen azen op gewilde Dost
Maxim De Cuyper zal ook volgend seizoen de kleuren van Westerlo verdedigen. Hij wordt door Club Brugge opnieuw uitgeleend, zo bevestigen beide clubs. De 21-jarige De Cuyper is een jeugdproduct van Club Brugge en debuteerde er in 2020 tegen Manchester United. De linkerflankspeler had dit seizoen met zes goals en vijf assists een ruim aandeel in de titel van de Kemphanen in 1B. Bij blauw-zwart heeft De Cuyper nog een contract tot 2025. De nieuwe uitleenbeurt geldt voor een jaar.
Lees verder