Doorgaan naar hoofdcontent

Invallen, oorbel niet uitkrijgen en weer gewisseld worden: de bizarre invalbeurt van Spezia-spits M'Bala Nzola

HLN
Invallen, oorbel niet uitkrijgen en weer gewisseld worden: de bizarre invalbeurt van Spezia-spits M'Bala Nzola
Het was niet de avond van M'Bala Nzola. De Angolese spits van Spezia mocht na 60 minuten, bij een 0-1-achterstand tegen Inter, zijn opwachting maken, maar lang duurde zijn invalbeurt niet. Nzola had vergeten dat hij zijn oorbel nog droeg en in minuut 66, toen Spezia een hoekschop wilde nemen, wees de scheidsrechter hem daarop. De spits repte zich naar de kant, maar ondanks het minutenlange gepruts sloeg hij er niet in om zijn oorbel uit te doen.
Lees verder

Race tegen de klok voor Ashimeru, Gómez en Verschaeren, afwachten met Odjidja en Okumu
AA Gent en Anderlecht spelen maandag om 15u de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Buren bedreigen elkaar met bijl en alarmpistool na hevige ruzie over hond
De omgeving van de Rivierstraat en de Kouterstraat in Waasmunster werd vrijdagavond opgeschrikt door twee schoten. Het bleek om een zware burenruzie te gaan waarbij één een alarmpistool had afgevuurd.
Lees verder

Maasmechelaar (34) overleden na crash met motor in Maaseik
Een 34-jarige Maasmechelaar is vanavond om het leven gekomen nadat hij verongelukte met zijn motor.
Lees verder

"Dit heb ik nog nooit gehoord": opnieuw mix van emoties tijdens de Blind Auditions van 'The Voice Kids'
De vierde Blind Auditions van 'The Voice Kids' zorgden op vrijdagavond voor een stevige portie kippenvel. Zo wist één kandidate alle coaches omver te blazen. "Ik heb dit nog nooit in mijn leven gehoord, echt prachtig." Al ging het wel niet bij iedereen zo vlot. Sommige talenten hadden dan weer moeite om hun zenuwen onder controle te houden…
Lees verder

Acht politiemensen gewond tijdens rellen in Zweden
Tijdens rellen in de Zweedse stad Örebro zijn vrijdagavond acht politiemensen gewond geraakt, van wie vier serieus. Volgens de krant Aftonbladet ontstonden de gewelddadigheden toen ruim 200 aanhangers van de extreemrechtse groepering Stram Kurs (Harde Lijn) hun anti-islamistische ideeën wilden uiten door een koran te verbranden. Dat voornemen leidde tot een tegendemonstratie, waarna de situatie uit de hand liep.
Lees verder

Football Talk. Belangrijke zege voor Clement - Antwerp verdringt Standard als G5-club
Belangrijke zege voor het AS Monaco van Philippe Clement. Tegen Rennes, een concurrent voor de Europese plaatsen, werd het 2-3. De match begon dramatisch voor de Monegasken na een vroege treffer van Tait. Via Vanderson, Ben Yedder en Boadu herstelde Monaco de penibele situatie. Terrier lukte in blessuretijd nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam Rennes - zonder de geblesseerde Doku - niet. Clement hield Matazo een hele match op de bank. AS Monaco staat nu virtueel vierde, drie punten achter Rennes (derde). Volgende week woensdag speelt Monaco tegen Nice: een nieuw belangrijk duel met oog op de Europese tickets.
Lees verder

LIVE (16u30). Kraker in FA Cup: Manchester City en Liverpool spelen om plek in finale
• Halve finale FA Cup • Aftrap: 16u30 • Wembley • De winnaar speelt de finale tegen Chelsea of Crystal Palace
Lees verder

Oekraïne scant gezichten van dode Russische soldaten en stuurt foto's naar hun familie
Oekraïne gebruikt gezichtsherkenning om gesneuvelde Russische soldaten te identificeren en bezorgt die foto's dan aan familieleden van de dode militairen. De families van 582 gesneuvelde Russen werden op die manier al gecontacteerd. Dat meldt The Washington Post.
Lees verder

Joe & Jill Biden geven ruim 600.000 dollar aan inkomsten aan voor 2021
De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill Biden hebben voor 2021 iets meer dan 600.000 dollar aan inkomsten aangegeven bij de federale belastingdienst. Dat meldt het Witte Huis vrijdag.
Lees verder

Vijf mensen delen beloning van 50.000 dollar voor tips over verdachte van schietpartij in New Yorkse metro
Vijf mensen die de politie van New York informatie leverden die leidde tot de arrestatie van de man die dinsdag tijdens een massaschietpartij tien mensen neerschoot in een metrostel in New York, zullen een beloning van 50.000 dollar (een goeie 46.000 euro) delen. Dat deelde de politie van New York vrijdag mee.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Al 2500 à 3000 Oekraïense militairen gesneuveld" - Zelensky blijft aandringen op boycot Russische olie
Zowel de Oekraïense president Volodymyr Zelenski en de Amerikaanse CIA-baas William Burns waarschuwen ervoor dat Russische president Poetin zou kunnen besluiten om na de Russische militaire tegenslagen 'beperkte' tactische kernwapens in te zetten. Ook de Amerikaanse president Biden maakt zich volgens Burns grote zorgen over het vermijden van een Derde Wereldoorlog waarbinnen een nucleair conflict mogelijk wordt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Wielergekken op bedevaart in de Hel van het Noorden
Je zal ze morgen en overmorgen langs het parcours zien staan, de wielerfanaten die al dagen op voorhand met hun hagelwitte mobilhomes samentroepen langs de venijnigste kasseistroken van Parijs-Roubaix. Ze hebben soms getrainde benen, meestal groot ontzag voor de renners en altijd veel bier in de frigo voor hun jaarlijkse bedevaart naar de hel.
Lees verder

Bel20-CEO verdiende in 2021 gemiddeld 3,02 miljoen
De CEO van een grote Belgische beursgenoteerde onderneming verdiende in 2021 gemiddeld 3,02 miljoen euro. Dat is 14,4 procent meer dan in 2020, zo schrijft De Tijd vandaag. Het is de eerste keer sinds de krant in 2006 begon met het jaarlijkse onderzoek naar de topvergoedingen dat de gemiddelde remuneratie van de CEO's van de Bel20-bedrijven meer dan 3 miljoen euro bedraagt, klinkt het.
Lees verder

Chinese taikonauten na recordverblijf van zes maanden in ruimte weer op Aarde
Drie Chinese taikonauten zijn na een recordverblijf in de ruimte weer op Aarde geland. De capsule met taikonaute Wang Yaping en haar twee mannelijke collega's Zhai Zhigang en Ye Guangfu kwam vanochtend (plaatselijke tijd) aan in de Gobiwoestijn in het noordwesten van China. De landing werd live uitgezonden op de Chinese staatstelevisie.
Lees verder

Steeds meer Belgen kopen woonst op Canarische Eilanden: "Een Afrikaans klimaat met Europese wetgeving"
Steeds meer Belgen kopen een woonst op de Spaanse Canarische Eilanden. Tenerife is veruit het populairst. Wij vonden enkele Belgen die er recent iets kochten. Zij zien het vaak als investering. "Door het weer, kan je hier het hele jaar door verhuren."
Lees verder

Voor minder dan 10.000 euro start het parket geen onderzoek meer
Het parket Halle-Vilvoorde gaat geen dossiers meer naar zich toe trekken van oplichtingen wanneer het nadeel minder dan 10.000 euro bedraagt en de daders niet in België moeten gezocht worden. Dergelijke dossiers blijven bij de politie. De beperkte capaciteit aan mensen en middelen is de boosdoener. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Vlamingen in het buitenland over inflatie-drama's "Prijzen maal drie sinds Nieuwjaar"
"Extreme armoede dreigt voor meer dan 260 miljoen mensen", voorspelde Oxfam deze week. Wij vloeken aan de pomp en zuchten diep aan de kassa van de supermarkt, maar uitgeweken Vlamingen stellen in alle uithoeken van de wereld vast dat de galopperende energie- en voedselprijzen een zaak op leven en dood worden.
Lees verder

Tanker met 1000 ton olie vergaan voor de kust van Tunesië
Een tanker geladen met 1000 ton olie is vrijdagavond voor de kust van Tunesië gezonken. Het ongeluk gebeurde in de buurt van de haven van Gabès in zwaar weer. De zeven opvarenden zijn gered door de Tunesische marine.
Lees verder

Zonnige en droge zaterdag
Vanochtend hangen er hoofdzakelijk over het oosten plaatselijke lage wolken, terwijl elders de opklaringen meestal al breed zijn met tijdelijk nog hoge sluierwolken. In de loop van de dag wordt het overal overwegend zonnig. Het blijft droog met maxima van 13 graden in de Hoge Venen, 15 graden aan zee tot 17 à 18 graden in het centrum, meldt het KMI. Er waait een matige oostelijke wind. Aan de kust steekt er in de namiddag een zeebries uit noordnoordoost op.
Lees verder