Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Intriges, frustraties en confrontaties in reünie-aflevering van ‘De verraders’

HLN
Intriges, frustraties en confrontaties in reünie-aflevering van 'De verraders'
De finale is gespeeld, alle kaarten liggen op tafel. Deze avond kwam de hele groep nog een keer samen in de reünie-aflevering van 'De verraders, waarin Staf Coppens hen alle onbeantwoorde vragen voorschotelt. Waarom onthulde Loïc bijvoorbeeld dat hij een verraders was? Confrontaties worden aangegaan, frustraties worden uitgepraat en mysteries worden opgehelderd.
Lees verder

Kanye 'Ye' West spendeert 275.000 dollar aan zeldzame handtas voor Chaney Jones
Kanye 'Ye' West (44) heeft zich van zijn meest vrijgevige kant laten zien. De rapper kocht zijn vriendin, Chaney Jones, een zeldzame Birkin-handtas van Hèrmes, waar een prijskaartje van 275.000 dollar (een kleine 250.000 euro) aan hangt.
Lees verder

VS streeft momenteel niet naar nieuw handelsakkoord met China
De regering-Biden streeft momenteel niet naar een tweede fase van het bilateraal handelsakkoord met China. Dat heeft de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Katherine Tai gezegd in de Senaat.
Lees verder

Russische troepen trekken weg rond kerncentrale van Tsjernobyl
Een groot deel van de Russische troepen heeft zich teruggetrokken van de nucleaire site in Tsjernoby. Op 24 februari - de eerste dag van de invasie - hadden soldaten van president Vladimir Poetin de controle over de kerncentrale overgenomen.
Lees verder

LIVE DARTS. James Wade eerste finalist in Birmingham
De wereldtoppers van het darts ontmoeten elkaar vanavond voor de Premier League in het Engelse Birmingham. Wie wint de achtste speeldag? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Supermarkt hangt in strijd tegen winkeldiefstal 'dieven van de maand' uit
Een Franse supermarkt veroorzaakt ophef door in zijn strijd tegen winkeldiefstal bij de ingang van de winkel uit te pakken met foto's van de 'dieven van de maand'. De praktijk is illegaal, maar dat houdt de uitbaters niet tegen.
Lees verder

Nummer 1722 geactiveerd wegens winterprik
Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, nu er een winterprik is aangekondigd.
Lees verder

LIVE DARTS. James Wade en Jonny Clayton duelleren om winst in Birmingham
De wereldtoppers van het darts ontmoeten elkaar vanavond voor de Premier League in het Engelse Birmingham. Wie wint de achtste speeldag? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Van den Brom vindt nieuwe club in Saoedi-Arabië
Lang heeft John Van den Brom niet op een nieuwe club moeten wachten. De ex-coach van Genk en Anderlecht trekt naar Al-Taawon in Saoedi-Arabië.
Lees verder

Clayton wint achtste speeldag van Premier League, Van Gerwen hekelt wind na vroege exit
Jonny Clayton heeft de achtste speeldag van de Premier League Darts gewonnen. De Welshman vloerde James Wade (6-1) in de finale in Birmingham. Clayton komt dankzij de triomf naast Michael van Gerwen aan de leiding. De Nederlander ging meteen onderuit en was na afloop zeer kritisch voor de PDC.
Lees verder

Belgische staat veroordeeld voor opsluiting van man met psychiatrische problemen
Een rechter in kort geding heeft dinsdag de Belgische staat veroordeeld voor het onwettig opsluiten van een man van 71 jaar met psychiatrische problemen in de gevangenis van het Henegouwse Jamioulx. Dat maakten zijn advocaten bekend, Tanguy Luambua en Frédéric Ureel.
Lees verder

Internationaal Strafhof opent kantoor in Venezuela voor onderzoek naar regime
Het Internationaal Strafhof (ICC) gaat een kantoor openen in Venezuela in het kader van zijn onderzoek naar mogelijke misdaden tegen de menselijkheid door het autoritaire regime in 2017. Demonstraties tegen het regime werden toen hardhandig onderdrukt. De opening van het kantoor werd donderdag bekendgemaakt door de Venezolaanse president Nicolás Maduro en de aanklager van het Strafhof, Karim Khan.
Lees verder

BASKET KORT. 3x3 Team Antwerp sluit wereldtentoonstelling in Dubai af met zege in Super Quest
Team Antwerp heeft in Dubai de Expo Super Quest gewonnen. In de finale klopte het Warschau na een ware thriller: 21-19. De toernooizege levert het viertal een cheque van 20.000 dollar en een ticket voor de World Tour in Manila op. In dit artikel bundelen we al het basketbalnieuws uit binnen- en buitenland.
Lees verder

Zes afgehakte hoofden gevonden bovenop auto in Mexico
De afgehakte hoofden van zes mannen zijn donderdag aangetroffen bovenop een auto in een stad in het zuidwesten van Mexico. De auto waarop de levenloze hoofden lagen, was geparkeerd op een drukke boulevard in de stad Chilapa de Alvarez. De doden zijn nog niet geïdentificeerd, maar zijn vermoedelijk slachtoffers van aan drugsbendes gerelateerd geweld.
Lees verder

LIVE. Nucleaire waakhond IAEA bereidt missie naar Tsjernobyl voor - Voorzitter Europees Parlement onderweg naar Kiev
Rusland opent vandaag een humanitaire corridor van de belegerde havenstad Marioepol naar het noordwestelijker gelegen Zaporizja. Volgens Michael Mizintsev, de topman van het Nationaal Defensie Management Centrum, doet Moskou dat na een verzoek van de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

Franse modefotograaf Patrick Demarchelier (78) overleden
De Franse modefotograaf Patrick Demarchelier is donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn familie via zijn Instagramaccount bekend. De Fransman werd in 1989 door prinses Diana aangesteld als haar persoonlijke fotograaf en was de eerste fotograaf van buiten het Verenigd Koninkrijk die door het Britse koningshuis werd ingehuurd.
Lees verder

Politie was bereid Will Smith nog tijdens de Oscars te arresteren na klap
Agenten van het politiekorps van Los Angeles waren zondag tijdens de Oscaruitreiking bereid Will Smith uit de zaal te verwijderen en aan te houden. De producent van de uitreiking, Will Packer, vertelt dat donderdag aan Amerikaanse media. Het is voor het eerst sinds de klap die komiek Chris Rock kreeg dat Packer publiekelijk reageert op het voorval.
Lees verder

Trumps schoonzoon Jared Kushner getuigt voor onderzoekscommissie
Jared Kushner, schoonzoon en naaste adviseur van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, heeft donderdag een getuigenis afgelegd voor de parlementaire onderzoekscommissie die zich buigt over de bestorming van het Capitool vorig jaar.
Lees verder

INTERVIEW. Thomas Meunier over zijn trouw, Dortmund en de Rode Duivels: "Ik was verrast toen Barça me plots belde…"
Hij trouwt in juni. Wil doorgaan tot ie "in een rolstoel" zit. En speelde bijna bij FC Barcelona. Thomas Meunier (30): "Het zou oneerlijk geweest zijn om te roepen: 'Klootzakken! Waarom lieten jullie me niet gaan?'"
Lees verder

De Sutter wil greep overheid op Bpost en Proximus vergroten
Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil de wet op de overheidsbedrijven aanpassen, zodat een waarnemer haar consequent kan inlichten. Het wetsontwerp komt er nadat Bpost heeft geweigerd om Wouter Torfs als onafhankelijk bestuurder op te nemen in de raad van bestuur, zo melden de Mediahuis-kranten vandaag.
Lees verder