Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 april 2022

In het Nederlandse polderdorpje waar Belgische vrouw (35) overleed: “Detoxkuur? Nee, dat gebeurt hier niet”

HLN
In het Nederlandse polderdorpje waar Belgische vrouw (35) overleed: "Detoxkuur? Nee, dat gebeurt hier niet"
Het Nederlandse polderdorpje Heesselt blijft verweesd achter nadat een Antwerpse vrouw (35) er overleed na een detoxkuur. Wat er zich afspeelde in dat idyllisch wit huisje aan de dijk, blijft een vraagteken. "De huurder had met niemand contact. We zagen hem enkel met zijn wolfshonden."
Lees verder

COLUMN. Amazone Hilde Vautmans. Raspaard, paradepaard of circuspony?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Hilde Vautmans.
Lees verder

Nederlands polderdorpje een groot mysterie na overlijden Antwerpse Tinne (35): "Detoxkuur? Nee, dat gebeurt hier niet"
Het Nederlandse polderdorpje Heesselt blijft verweesd achter nadat een Antwerpse vrouw (35) er overleed na een detoxkuur. Wat er zich afspeelde in dat idyllisch wit huisje aan de dijk, blijft een vraagteken. "De huurder had met niemand contact. We zagen hem enkel met zijn wolfshonden."
Lees verder

Zachte, zonnige dag met temperaturen tot 21 graden
Het wordt vandaag zonnig met temperaturen die opklimmen tot 21 graden, zo voorspelt het KMI. Geleidelijk komen er ook meer (stapel)wolken, waaruit op het einde van de namiddag in het westen mogelijk enkele buien kunnen vallen.
Lees verder

Stuntwerk in 'Zonen van Van As': "Da's eruit gaan met een knal"
De filmopnames van 'De zonen van Van As' zijn de laatste rechte lijn ingegaan. De ploeg heeft momenteel z'n tenten opgeslagen in Antwerpen, en daar konden we met eigen ogen vaststellen dat de komische prent heel wat spektakel zal opleveren.
Lees verder

IN BEELD. Stuntwerk op de set van 'Zonen van Van As': "Da's eruit gaan met een knal"
De filmopnames van 'De zonen van Van As' zijn de laatste rechte lijn ingegaan. De ploeg heeft momenteel z'n tenten opgeslagen in Antwerpen, en daar konden we met eigen ogen vaststellen dat de komische prent heel wat spektakel zal opleveren.
Lees verder

'De Mol'-psychologe Sarah Van Pelt: "We proberen zo goed mogelijk te screenen, maar we zijn geen waarzeggers"
'Verrader' Loïc Van Impe die het 'valse spel' van medeverrader Jamie-Lee Six niet aankan en de boel laat ontploffen in het VTM-spelprogramma 'De Verraders'. En nu Mol Philippe Minguet, die halfweg zijn sabotagedaden in het PLAY4-programma 'De Mol' niet langer aankan en uit het spel stapt. Worden nu ook kandidaten 'doetjes' en 'watjes' of is er wat mis met de screening van kandidaten? TV-psycholoog Sarah Van Pelt legt uit. "We waren, gezien de corona-maatregelen, er fysiek niet bij tijdens de opnames."
Lees verder

Koen De Bouws 'Professor T.' valt internationaal nog steeds in de prijzen: "Begrijp niet waarom VRT geen nieuw seizoen maakt"
Het is de gift that keeps giving. Ook drie jaar na de laatste uitzending blijft 'Professor T.' internationaal in de prijzen vallen. Rijk wordt Koen De Bouw (57) er niet van, "terwijl ik dat personage toch heb geboetseerd", maar erkenning krijgt hij van over de hele wereld. "Laatst nog stuurde een Schotse fan me zijn whisky-collectie."
Lees verder

Koen De Bouws 'Professor T.' valt nog steeds in de prijzen: "Begrijp niet waarom VRT geen nieuw seizoen maakt"
Het is de gift that keeps giving. Ook drie jaar na de laatste uitzending in Vlaanderen blijft 'Professor T.' internationaal in de prijzen vallen. Rijk wordt Koen De Bouw (57) er niet van, "terwijl ik dat personage toch heb geboetseerd", maar erkenning krijgt hij van over de hele wereld. "Laatst nog stuurde een Schotse fan me zijn whisky-collectie."
Lees verder

Is terugkeer Camille in #LikeMe een feit?
Het blijft hard gaan voor Camille. De winnares van 'The Masked Singer' heeft niet alleen een derde concert in de Lotto Arena op de agenda gezet, ook als '#LikeMe'-actrice lijkt haar verhaal nog niet afgelopen.
Lees verder

Andres vroeg zijn vriendin ten huwelijk, een dag voor hij stierf in het busongeval: "Hij was mijn alles"
Na een relatie van zeven jaar ging Andres (29) afgelopen weekend op de knieën voor zijn vriendin Ana (26) aan de Parijse Eiffeltoren. Of ze met hem wilde trouwen. Natuurlijk zei ze 'ja', gevolgd door een innige knuffel en dito kus. Nog geen dag later spatte de huwelijksdroom al uiteen. De 29-jarige Colombiaan stierf in het busongeval op de E19 ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor. "Andrès was mijn wereld", reageert zijn mama. "Nu ben ik hem kwijt."
Lees verder

Brazilië nodigt EU-waarnemers uit voor presidentsverkiezingen in oktober
Het hoogste verkiezingsorgaan van Brazilië heeft de Europese Unie gevraagd om dit jaar de verkiezingen in het land waar te nemen. Het is voor het eerst dat Brazilië de EU daarvoor uitnodigt.
Lees verder

De Bleeker moedigt terugbetaling Kinder-producten zonder aankoopticket aan
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) moedigt supermarkten aan om klanten die aangekochte Kinder-producten terugbrengen – vanwege de mogelijke aanwezigheid van salmonella – terug te betalen zelfs als ze hun aankoopticket niet meer hebben. Dat bevestigde haar woordvoerster maandag.
Lees verder

Erop of eronder in 'Huis gemaakt': voor welke koppels in Antwerpen en Beringen eindigt de woondroom?
Alexia & Emiel en Ines & Sebastien van 'Huis gemaakt' kunnen opgelucht ademhalen. Zij overtuigden de jury van hun plannen met het Boortmeerbeekse huis en sloopten al meteen de eerste muren. Voor de koppels in Antwerpen en Beringen is het nu ook D-day. Ook zij werkten dag en nacht door om hun plannen in een oogstrelende maquette te gieten. Juryleden Cerina, Hadisa en Gert staan voor een bikkelharde beslissing, want per locatie zullen slechts twee van de drie koppels aan de ruwbouwwerken mogen beginnen.
Lees verder

15-jarige Russische karter doet nazigroet, waarna hij in lachen uitbarst
De autosportfederatie FIA heeft een onderzoek gestart naar een controversiële podiumviering in het karten. De 15-jarige Artem Severiukhin klopte zich tweemaal op de borst om vervolgens de rechterarm uit te strekken. Nadien barstte de Rus - die onder Italiaanse vlag reed - in lachen uit. De groet wordt veelal geassocieerd met het nazisme, maar kan ook refereren naar het fascisme.
Lees verder

Voormalig Real Madrid-speler Freddy Rincón vecht voor zijn leven na zwaar auto-ongeluk
De Colombiaanse oud-topvoetballer Freddy Rincón verkeert in levensgevaar. De oud-speler van onder meer Napoli, Real Madrid en Corinthians werd in Colombia met zijn auto aangereden door een bus. Volgens de directeur van het ziekenhuis waarin de 55-jarige Rincón werd opgenomen, ligt hij met ernstig hoofdletsel op de intensive care.
Lees verder

Oekraïense strijders: "Russen gebruiken giftige stof in Marioepol"
In de Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Dat melden althans het daar vechtende Azovbataljon en verscheidene Oekraïense media. De Oekraïense president Volodimir Zelensky zei in zijn dagelijkse toespraak op het einde van de dag niet dat er al chemische wapens zijn ingezet. Oekraïne neemt de dreiging wel serieus dat het Russische leger die gaat gebruiken, aldus Zelensky.
Lees verder

Kathleen ontdekt opnieuw een probleem vlak voor de opening van 'Villa Zuid-Afrika'
Net als Kathleen en Steven denken dat er écht niks meer mis kan gaan, loopt er weer iets fout in 'Villa Zuid-Afrika'. Deze keer zijn het de stopcontacten die niet goed geplaatst zijn.
Lees verder

Niet alleen kinderen zijn er zot van: Disneyland Parijs blaast vandaag 30 kaarsjes uit
Vandaag is het dertig jaar geleden dat Disneyland Parijs de deuren opende. Het Franse themapark is uitgegroeid tot de populairste toeristische bestemming van Europa. En ook al kampt het park al jaren met zware schulden, sinds The Walt Disney Company in 2017 volledig eigenaar werd, wordt er vooral flink wat geld in het resort gepompt. Deze zomer opent een gloednieuwe zone rond de superhelden van Marvel.
Lees verder

De fiets van de winnaar: wat Ferrari is in de Formule 1, dat is de Pinarello van Kwiatkowski in het wielrennen
Een BMC of een Pinarello, het scheelde maar een haar in de Amstel Gold Race. De jury riep eerst Benoit Cosnefroy uit tot winnaar, maar op de finishfoto bleek Michal Kwiatkowski met zijn Pinarello Dogma F aan het langste eind te trekken. Alweer een triomf voor het Italiaanse merk dat misschien wel de meest exclusieve fiets van het peloton levert.
Lees verder