Doorgaan naar hoofdcontent

In dit wellnessoord duik je in een bad vol wijn: "Het werkt ontstekingsremmend”

HLN
In dit wellnessoord duik je in een bad vol wijn: "Het werkt ontstekingsremmend"
Een fris glas rosé op het terras met vrienden, een gezellig glaasje rood voor de televisie of een volmondige 'ja' op de vraag "wit wijntje?" na een vermoeiende dag: het kan heerlijk deugd doen. Maar wist je dat ook baden in wijn bijzonder heilzaam is? Maak kennis met vinotherapie. "In de schil van de blauwe druif zit een krachtige antioxidant."
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van Wim Ballieu: "Fans van garnaalkroketten moeten hier zeker eens passeren"
"Vlaanderen behoort voor mij tot de culinaire wereldtop", vertelt chef Wim Ballieu, bekend van zijn Balls & Glory en Wim's Deli. Waar gaat hij in eigen land dan het liefst uit eten wanneer hij eens niet zelf in de potten roert? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadresjes in Sint-Gillis, Gent, Brussel, Etterbeek, Elsene en Marke.
Lees verder

ABN AMRO biedt excuses aan voor historische banden met slavernij
Voorlopers van de Nederlandse bank ABN AMRO waren in verregaande mate betrokken bij slavenhandel. Zo was een bankiershuis dat via fusies opging in de grootbank volgens historici een spil in de op slavernij draaiende economie van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw. ABN AMRO biedt nu "diepgevoelde excuses" aan voor de historische betrokkenheid bij slavernij.
Lees verder

Nederlandse bank biedt excuses aan voor historische banden met slavernij
Voorlopers van de Nederlandse bank ABN AMRO waren in verregaande mate betrokken bij slavenhandel. Zo was een bankiershuis dat via fusies opging in de grootbank volgens historici een spil in de op slavernij draaiende economie van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw. ABN AMRO biedt nu "diepgevoelde excuses" aan voor de historische betrokkenheid bij slavernij.
Lees verder

Molenbeek voert als enige gemeente mondmaskerplicht weer in. Marc Van Ranst: "Een sterk signaal van de gemeente"
Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Catherine Moureaux (PS) voert de mondmaskerplicht weer in. Enkel in deze Belgische gemeente moet je dus weer een mondmasker dragen in de drukke straten, markten en openbare gebouwen, en dat tot 30 april 2022. Het mondmasker niet of niet correct dragen kan je een boete opleveren tot 350 euro.
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Evenepoel roert zich opnieuw na waarschuwing, de groten schuiven mee
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

PORTRET. Luka Modric, de artistieke bewaarengel van Real Madrid: van oorlogskind tot oude krijger die WK voor Rode Duivels kan vergallen
Buitenkantje rechts, het is zijn handelsmerk. De magische assist van Luka Modric deed Real gisteravond tegen Chelsea uit de doden opstaan. Portret van een Kroatisch oorlogskind die ook als oude krijger op zijn 36ste blijft imponeren: "Als je Luka ziet, wil je hem omhelzen."
Lees verder

Geënerveerde Evenepoel deelt por uit aan Turner, diens ploegmaat Sheffield schudt veelzeggend het hoofd
Remco Evenepoel rijdt vandaag met de Brabantse Pijl een thuiskoers en wil zich dan ook maar wat graag manifesteren. Maar toen Ineos Grenadiers in een vluchtersgroepje weigerde mee te werken, werd de dadendrang van Evenepoel iets té groot. Onze landgenoot deelde een por uit aan Ben Turner, die er gelukkig nog om kon lachen. Diens ploegmaat Magnus Sheffield schudde daarentegen veelzeggend het hoofd. Na de duw kreeg Evenepoel een officiële waarschuwing van de wedstrijdjury.
Lees verder

Dat honden met puppyogen je hart doen smelten is onze eigen schuld, blijkt uit nieuwe studie
Iedereen die een hond (gehad) heeft, kent het wel: die veel te schattige puppy oogjes, waardoor je hart elke keer weer smelt. Een groep wetenschappers uit de Verengde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben hier nu onderzoek naar gevoerd. Zij stellen dat mensen zelf 'schuldig' zijn aan die onweerstaanbare blik van onze viervoeters.
Lees verder

Football Talk. Open trainingen bij Club en Anderlecht lokken veel fans - Ten Hag zo goed als zeker nieuwe coach van Manchester United
Naast Club Brugge gooide ook Anderelcht zijn deuren open voor de fans. Zo'n 5.000 man was vanmiddag aanwezig in het Lotto Park om hun helden van dichtbij te bewonderen. Al ontbrak de grote lieveling van de fans, Yari Verschaeren, wel op training. De nummer 10 van Anderlecht moest de wedstrijd tegen Charleroi vorig weekend vroegtijdig staken. Hij kampt met een liesblessure. Ook Ashimeru (enkel) en Sergio Gomez (adductoren) ontbraken. Anderlecht hoopt het drietal voor de bekerfinale van maandag te recupereren.
Lees verder

Gerecht na dubbele moord op zoek naar videobeelden uit Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe
In het onderzoek naar de moord op Magali W. en haar 17-jarige dochter Coline, op 24 maart in Kraainem, zijn de speurders op zoek naar beelden van bewakingscamera's uit enkele straten in Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe.
Lees verder

Biden spreekt over genocide in Oekraïne, Kremlin vindt dit onaanvaardbaar
Het Kremlin vindt de beschuldiging van de Amerikaanse president Joe Biden dat Russische troepen genocide plegen in Oekraïne "onaanvaardbaar". "We zijn het er pertinent mee oneens en beschouwen elke poging om de situatie op deze manier te verstoren als ontoelaatbaar. Het is nauwelijks acceptabel voor de president van de Verenigde Staten", aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov tegen verslaggevers.
Lees verder

Belg maakt zich vooral zorgen over stijgende prijzen en energievoorziening
De prijsstijgingen en de energievoorziening. Dat zijn volgens de Belg de twee grootste uitdagingen voor België. Zo blijkt uit de nieuwe Eurobarometer. Bij de vorige bevraging, afgenomen in de zomer van 2021, stonden het milieu en klimaat en de staatsschuld nog bovenaan de prioriteitenlijst.
Lees verder

Moeskroen krijgt opnieuw geen licentie, wel groen licht voor Standard en alle andere profclubs
Moeskroen heeft voor de zevende keer in acht jaar geen licentie ontvangen van de Belgische voetbalbond. Alle andere profclubs kregen wel groen licht van de Licentiecommissie.
Lees verder

Oscarwinnares Viola Davis over misbruik in biografie: "Het is een deel van wie ik ben"
Viola Davis (56) heeft in een interview met 'People' meer verteld over haar memoire 'Finding Me'. Daarin geeft de actrice een blik in haar leven, zowel de mooie als minder mooie kanten ervan. Zo gaat ze erg diep in op hoe ze vroeger in armoede opgroeide, maar uiteindelijk voor zichzelf een succesvol leven kon maken.
Lees verder

KOERS KORT. Van Dijk gaat uurrecord bij dames aanvallen - Sepulveda slaat dubbelslag in Turkije - Burghardt zet punt achter carrière
Eduardo Sepulveda heeft de vierde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De 30-jarige Argentijn soleerde op de slotklim naar de zege. Patrick Bevin won de sprint om plek twee voor Harm Vanhoucke. Sepulveda neemt meteen ook de leiderstrui over van Jasper Philipsen. In de stand heeft hij een bonus van 14 seconden voorsprong op Bevin. Jay Vine is derde op 25 tellen, Harm Vanhoucke vierde op 37 seconden. Henri Vandenabeele is tiende op 1:12.
Lees verder

Hoe wapen je je kind tegen mensen met verkeerde bedoelingen online?
De online wereld is een wereld vol valkuilen en gevaren. Dat bleek ook uit ons undercoveronderzoek rond shout-outpagina's op Instagram. Een wereld die aan de oppervlakte draait rond populariteit winnen, maar waar ook mensen met slechte bedoelingen vrij spel hebben. Hoe kan je uw kind wapenen hiertegen, en hoe ga je het beste om hiermee als ouder?
Lees verder

Zo klinkt wanhoop: opgesloten inwoners Shanghai schreeuwen uit ramen
Uit Shanghai komen hartverscheurende berichten én beelden van mensen die hun wanhoop letterlijk uitschreeuwen. De Chinese miljoenenstad zit al meer dan twee weken in een draconische lockdown door de grootste corona-uitbraak sinds de start van de pandemie.
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Evenepoel, Pidcock, Cosnefroy en Wellens duiken de slotronde in, wie zet de finale naar zijn hand?
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Eddy (72) al vier keer geflitst in Namen… terwijl hij thuis in Kaprijke zit: "Probeer maar eens te bewijzen dat je er niet was"
Eddy Hautekeete (72) uit het Oost-Vlaamse Kaprijke kreeg de voorbije maanden al vier keer een snelheidsboete van de politie in Namen in de bus, terwijl hij daar nooit komt. Blijkbaar rijdt in Wallonië een snelheidsduivel rond met dezelfde -wellicht valse- nummerplaat. "Niemand kan mij helpen. Mijn enige verweer is dat ik met een Citroën rijd, en de geflitste wagen een Volvo is", zegt de man. Zijn verhaal.
Lees verder