Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 april 2022

IN BEELD. Dit was de Antwerpse 10 Miles 2022 in 25 opvallende foto’s

HLN
IN BEELD. Dit was de Antwerpse 10 Miles 2022 in 25 opvallende foto's
Deze zondag stonden er zo'n 30.000 lopers aan de start van 36ste editie van de AG Antwerp 10 Miles. Tussen de lopers stonden ook vijf bekende Antwerpenaren, namelijk Tourist LeMC, Bart De Wever, Steven Defour, Erika Van Tielen en Tia Hellebaut. Het decor voor zowel start als aankomst bleef Linkeroever, net als vorig jaar op de Gloriantlaan. Het was zoals elk jaar een geweldig loopfestijn vol enthousiaste supporters, sportieve deelnemers en een spetterende sfeer. Snuif mee de sfeer op in deze fotoreeks.
Lees verder

IN BEELD. Dit was het EK meeuwenschreeuwen in De Panne
Het tweede EK meeuwenschreeuwen in De Panne is gewonnen door Nederlander Reggy Laatsch. Bij de jongeren deed Thomas De Pessemier uit Pollare het het beste. De kolonie die er met kop en schouders bovenuit stak was er één uit Anzegem.
Lees verder

DE MENING VAN MICHEL. "Evenepoel op eenzame hoogte de topper van de dag, Van Aert de man van het voorjaar"
Het klassieke voorjaar zit er alweer op. Remco Evenepoel (22) zette een fantastisch orgelpunt met een knap nummer en boekte zo zijn eerste zege in een Monument. De jonge wolf van Quick.Step-Alpha Vinyl is dan ook dé top van de dag voor onze analist Michel Wuyts. "En Wout van Aert wordt toch ook weer derde. Ik zou hem toch tot man van het voorjaar benoemen, ondanks corona." Bekijk hierboven zijn 'tops' van 'La Doyenne'.
Lees verder

Verboomen steelt de show, Genk pakt de punten
Met een late goal van András Németh pakte RC Genk drie punten bij AA Gent, in een wedstrijd waarin Nathan Verboomen de show wist te stelen. Met de zege van de Limburgers ligt alles open in de Europe Play-offs.
Lees verder

Ref Verboomen steelt de show met rood voor Odjidja én Vanhaezebrouck, Genk pakt de punten in slot
Met een late goal van András Németh pakte RC Genk drie punten bij AA Gent, in een wedstrijd waarin Nathan Verboomen de show wist te stelen. Met de zege van de Limburgers ligt alles open in de Europe Play-offs.
Lees verder

Van drugs op hun huwelijk tot 'waanzin, chaos en geweld': de strafste zaken uit de getuigenis van Johnny Depp
"Ik heb in mijn leven nog nooit een vrouw geslagen." Johnny Depp (58) herhaalde het verschillende keren tijdens zijn getuigenis in de rechtbank van Virginia. Drie dagen lang werd hij afgelopen week ondervraagd over hoe hij zich tijdens z'n relatie met Amber Heard (36) gedragen had. Over de stiekeme opnames die ze van elkaar maakten. Over de sms'jes en mails die ze naar elkaar en vrienden stuurden. Over de gewelddadige incidenten die hun huwelijk kenmerkten. Dat het om een compleet verziekte relatie ging, staat als een paal boven water. "Ik zag mijn vingerkootje eruit steken."
Lees verder

Vakbond Ryanair waarschuwt voor "een moeilijke zomer"
De staking bij de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair in ons land werd het voorbije weekend goed opgevolgd. Dat zeggen de vakbonden. Die verwachten nu een antwoord van de directie. Zonder deftig voorstel van de directie dreigt "een moeilijke zomer voor Ryanair, niet alleen in België", waarschuwt een vakbondsman.
Lees verder

"Chapeau voor Remco, hij was een klasse te sterk": Wout van Aert reageerde bewust niet op La Redoute
Quinten Hermans en Wout van Aert zorgden na de ongenaakbare Remco Evenepoel voor een Belgisch één-twee-drietje in Luik-Bastenaken-Luik.
Lees verder

Bankrekening van honderden Belgen bij online bank plotseling afgesloten: "Mogelijk 25.000 euro kwijt"
Geldrekeningen van honderden Belgen die klant zijn bij de Duitse neobank N26 zijn sinds een week plots afgesloten. De gedupeerden zijn bang dat het bedrijf door een nakend faillissement met hun geld is gaan lopen. "25.000 euro staat er op mijn rekening. Sommigen kunnen zelfs hun huur niet meer betalen", getuigt Kevin Maes (40) uit Hasselt.
Lees verder

LIVE. Droomstart voor Union! Nieuwkoop tikt openingstreffer na 2 minuten binnen
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union eindigde de reguliere competitie als leider, Anderlecht was derde • Hoe heeft paars-wit de verloren bekerfinale verteerd?
Lees verder

Alaphilippe afgevoerd na zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik: "Hij kon niet bewegen en ademen"
Ook in 2022 zal Julian Alaphilippe (29) Luik-Bastenaken-Luik niet winnen. De Franse wereldkampioen van Quick.Step-Alpha Vinyl kwam tijdens 'La Doyenne' zwaar ten val en moest de strijd staken. Over de ernst van zijn blessures is nog weinig bekend, maar volgens zijn partner Marion Rousse heeft Alaphilippe vooral pijn aan de rug.
Lees verder

LIVE. Macron vijf jaar langer president van Frankrijk
Emmanuel Macron heeft de Franse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de eerste officiële resultaten behaalde de uittredende president 58,2% van de stemmen. De 44-jarige Macron, leider van de liberale centrumpartij La République en Marche (LREM), mag zich dus vijf jaar langer bewoner van het Elysée noemen. Le Pen, aanvoerder van het uiterst rechtse en nationalistische Rassemblement National (RN), wist de afgelopen weken een grote kloof in de peilingen te verkleinen, maar ze moest zowel in de eerste ronde als in de tweede ronde toch duidelijk de duimen leggen voor Macron.
Lees verder

LIVE. Macron op kop volgens eerste exitpolls
Volgens de eerste exitpolls die circuleren in Franstalige, Belgische media zou zittend Frans president Emmanuel Macron zichzelf opvolgen. Hij krijgt in de exitpolls een score tussen de 55 en 58 procent, zo berichten onder andere RTBF, LN24 en La Libre. Het gaat voor alle duidelijkheid om exitpolls, het zijn nog niet de eerste resultaten. Die worden pas na 20 uur verwacht. De polls zouden zijn gebaseerd op de input van kiezers die voor 17 uur gestemd hadden.
Lees verder

Spaanse regering wil onderzoek naar spionageaffaire met spyware Pegasus
De Spaanse regering heeft een onderzoek aangekondigd nadat bekendraakte dat meer dan zestig vooraanstaande Catalaanse separatisten en hun omgeving systematisch in de gaten werden gehouden via de spionagesoftware Pegasus. Dat heeft minister van het Presidentschap Félix Bolaños zondag aangekondigd na een ontmoeting met zijn Catalaanse collega Laura Vilagrà. Die deed de aankondiging echter af als "ontoereikend" en dreigde met "zware gevolgen" als niemand in Madrid zou moeten aftreden.
Lees verder

LIVE. 2-1: Cullen geeft Anderlecht weer hoop!
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union eindigde de reguliere competitie als leider, Anderlecht was derde • Hoe heeft paars-wit de verloren bekerfinale verteerd?
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet Evenepoel met wat vertraging de plek innemen die hem toekomt: "Bij de beste renners ter wereld"
Hij had natuurlijk al wat kabinetstukjes opgevoerd, maar de stoot die Remco Evenepoel (22) vandaag uithaalde, was toch nog van een ander niveau. In een Monument, op een manier waarop het stilaan onmogelijk leek, mét panache. Ook onze chef wielrennen neemt zijn hoed af en ziet dat Evenepoel vandaag een grote stap gezet heeft.
Lees verder

Meer dan 500 migranten onderschept in Libië voordat ze oversteek naar Europa konden wagen
Een groep van 542 migranten is in Libië tegengehouden toen ze de gevaarlijke overtocht over de Middellandse Zee wilden ondernemen. Dat verklaart een vertegenwoordiger van het Libische ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Breuken en klaplong voor Alaphilippe na zware valpartij in L-B-L: "Hij kon niet bewegen en ademen"
Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar. Terwijl Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik won, werd z'n ploegmaat Julian Alaphilippe afgevoerd na een zware valpartij. De Franse wereldkampioen liep meerdere breuken en een klaplong op.
Lees verder

LIVE. Union trekt met voorsprong de rust in na twee vroege doelpunten tegen Anderlecht
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union eindigde de reguliere competitie als leider, Anderlecht was derde • Hoe heeft paars-wit de verloren bekerfinale verteerd?
Lees verder

Twitteraccount van Nederlandse anti-islampoliticus Geert Wilders geschorst
Het Twitteraccount van de Nederlandse anti-islampoliticus Geert Wilders is geschorst. Dat bevestigt hij na berichten van de Nederlandse rechtse websites De Dagelijkse Standaard en NieuwNieuws en een aantal tweets daarover van meerdere PVV-Kamerleden.
Lees verder