Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 april 2022

Immens populair hyacintenfestival in Hallerbos gaat volgende week van start: “Blijf op het pad en laat alstublieft ...

HLN
Immens populair hyacintenfestival in Hallerbos gaat volgende week van start: "Blijf op het pad en laat alstublieft de auto thuis"
Deze maand kleurt het Hallerbos opnieuw donkerpaars, want dan zorgen de wilde hyacinten voor een prachtig spektakel. De organisatie van het Hyacintenfestival verwacht ook dit jaar opnieuw tienduizenden bezoekers die zullen afzakken vanuit het hele land. Afgelopen jaar bezweek het bos -ondanks de coronamaatregelen- nog onder alle bezoekers, terwijl Natuur en Bos een oproep deed om niet te komen. Maar dit jaar mogen alle remmen opnieuw los in Halle.
Lees verder

Hyacintenfestival gaat volgende week van start: "Laat alstublieft de auto thuis staan"
Deze maand kleurt het Hallerbos opnieuw donkerpaars, want dan zorgen de wilde hyacinten voor een prachtig spektakel. De organisatie van het Hyacintenfestival verwacht ook dit jaar opnieuw tienduizenden bezoekers die zullen afzakken vanuit het hele land. Afgelopen jaar bezweek het bos -ondanks de coronamaatregelen- nog onder alle bezoekers, dat terwijl Natuur en Bos een oproep deed om niet te komen. Maar dit jaar mogen alle remmen opnieuw los in Halle.
Lees verder

Baby Pia zet eerste stapjes: "Ze wordt hier zo gelukkig van"
Baby Pia - ondertussen kleuter Pia - heeft gisteren haar eerste stapjes gezet. Dat deed ze met een staprobot die haar stapbeweging stimuleert. Na een pijnlijke operatie, zijn de eerste stapjes een grote sprong vooruit. "De staprobot is een mooie aanvulling op haar rolstoel", aldus mama Ellen.
Lees verder

Reddingswerkers rukken uit voor aardverschuiving bij Sydney: twee wandelaars komen om, twee anderen kritiek
In de populaire Blue Mountains aan de Australische oostkust, niet ver van de hoofdstad Sydney, werden maandag vijf wandelaars verrast door een aardverschuiving. Twee van hen - een man en een jongen - kwamen om het leven. Dat meldt het Australische persagentschap AAP onder aanhaling van de autoriteiten.
Lees verder

LIVE. Wat kan Remco Evenepoel in proloog Ronde van het Baskenland?
Met een proloog van 7,5 kilometer gaat vandaag de Ronde van het Baskenland van start. Op een golvend parcours doet Remco Evenepoel een gooi naar de overwinning en de bijhorende leiderstrui. Om 14u26 rolt Daniel Alejandro Mendez als eerste van het startpodium. Evenepoel is aan de beurt om 17u12. Volg alle ontwikkelingen hier live!
Lees verder

"Na alles wat ik heb meegemaakt...": waarom Jordaanse prins Hamzah zijn koninklijke titels écht opgeeft
De Jordaanse Hamzah bin Hussein (42) doet plots afstand van zijn koninklijke titels en gaat niet langer als prins door het leven. Dat staat in een statement die op zijn officiële Twitteraccount werd gedeeld. Een 'conflict van persoonlijke overtuigingen en waarden', klinkt de verklaring. Een ongeziene zet, al hangt er achter de schermen van het Jordaanse koningshuis al veel langer onweer in de lucht. Of hoe zijn vertrek in realiteit de kroniek is van een bittere broedertwist en een aangekondigd afscheid.
Lees verder

Camila Cabello haalt uit naar paparazzi na ongevraagde bikinifoto's: "Ik hield mijn adem in tot het pijn deed"
Camila Cabello (25) onthult in een kwetsbaar bericht op Instagram hoe ze gebukt gaat onder de aanhoudende achtervolgingen door paparazzi. Afgelopen weekend bracht de zangeres een dag door op het strand in Miami. Alleen werd Camila al snel opgemerkt door de paparazzi. Zij konden het op hun beurt niet laten om enkele bikinifoto's van haar te nemen. Op sociale media schrijft de zangeres nu haar frustraties van zich af. "Ik heb nog nooit zo'n slechte tijd gehad op het strand."
Lees verder

Camila Cabello haalt uit naar paparazzi na ongevraagde bikinifoto's: "Ik hield mijn adem in van mijn ligbed tot aan de zee"
Camila Cabello (25) onthult in een kwetsbaar bericht op Instagram hoe ze gebukt gaat onder de aanhoudende achtervolgingen door paparazzi. Afgelopen weekend bracht de zangeres een dag door op het strand in Miami. Alleen werd Camila al snel opgemerkt door de paparazzi. Zij konden het op hun beurt niet laten om enkele bikinifoto's van haar te nemen. Op sociale media schrijft de zangeres nu haar frustraties van zich af. "Ik heb nog nooit zo'n slechte tijd gehad op het strand."
Lees verder

Tesla-topman Elon Musk wordt grootste aandeelhouder van Twitter: investering van 2,9 miljard dollar
Tesla-topman Elon Musk heeft zich ingekocht bij Twitter. De rijkste man ter wereld heeft sinds midden vorige maand een belang van 9,2 procent van het sociale netwerk. Daarmee is hij de grootste aandeelhouder van het bedrijf.
Lees verder

Tesla-topman Elon Musk neemt flink belang in Twitter
Tesla-topman Elon Musk heeft zich ingekocht bij Twitter. De rijkste man ter wereld heeft sinds midden vorige maand een belang van 9,2 procent van het sociale netwerk, blijkt uit documenten die ingediend zijn bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.
Lees verder

Jessica getuigt in 'Blind gesprongen' over burn-out: "Luister naar je lichaam, je hebt er maar één"
In 'Blind gesprongen' dienen vijf Vlamingen hun ontslag in en maken ze een grote carrièreswitch. Onder hen: Jessica, die een burn-out heeft gehad. Het leek de experten een goed idee dat ze haar verhaal zou delen met studenten. Zo weten zij de gevaren op de arbeidsmarkt en leert Jessica voor een groep te spreken.
Lees verder

Franse netbeheerder vraagt om minder elektriciteit te verbruiken nu het zo koud is
De Franse netbeheerder RTE heeft opgeroepen om minder elektriciteit te gebruiken nu het uitzonderlijk koud is voor de tijd van het jaar.
Lees verder

COLUMN. Vera en haar zoontje vluchtten uit Oekraïne: "Hij denkt nog altijd dat we gewoon op reis zijn"
Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Vera dacht na enkele weken te kunnen terugkeren, maar dat is ijdele hoop. "Het is alsof de pauzeknop is ingedrukt: mijn soep staat er nog gewoon in mijn frigo."
Lees verder

En of relatie met Ronaldo het leven van Georgina Rodriguez veranderde: van 'alimentatie' van 100.000 euro tot eigen Netflix-reeks
Georgina Rodriguez (28) krijgt van Cristiano Ronaldo (37) tot 100.000 euro per maand, stelt het Spaanse medium 'Telecinco'. Onder meer als bedanking voor de zorg voor de kinderen. Peanuts voor de ster van Manchester United en intussen ook voor 'Gio' zelf. Maar dat was het lang niet altijd. Haar sprookjesachtige ontmoeting met 'CR7' veranderde het leven van Rodriguez drastisch, toont ook 'Soy Georgina' - haar eigen Netflix-reeks.
Lees verder

Altijd al eens in een kerk willen wonen? Glabbeek en kerkfabriek maken overeenkomst voor realisatie appartementen
In de Sint-Niklaaskerk in Glabbeek kunnen zes appartementen gebouwd worden, waarbij het kerkgebouw volledig gerenoveerd wordt. Het gemeentebestuur en de kerkfabriek sloten recent een overeenkomst af omtrent de financiering van het project. Een architect zal binnenkort aan de slag gaan om dit project vorm te geven.
Lees verder

Pogacar dokkert daags na Ronde van Vlaanderen opnieuw over kasseien om Tourrit te verkennen
Zijn kasseihonger is niet gestild. Tadej Pogacar verkende vandaag in Noord-Frankrijk de finale van de vijfde etappe van de Tour de France. Op 6 juli staat er tussen Rijsel en Arenberg een rit geprogrammeerd die elf kasseistroken bevat.
Lees verder

IN KAART. Welke gebieden zijn al bezet? Volg hier het Russische offensief in Oekraïne
Dat de Russische troepen zich terugtrekken uit de regio rond Kiev, betekent nog niet dat de eindfase van de oorlog is ingezet. De Russische herpositioneren zich. Er is sprake van een hergroepering in de oostelijke Donbas-regio, zo waarschuwt de NAVO. De stad Boetsja, bij Kiev, werd de afgelopen dagen zwaar getroffen. De beelden uit het stadje veroorzaakten internationale verontwaardiging. Dit is de laatste stand van zaken.
Lees verder

Louis Van Gaal (70) lijdt aan prostaatkanker, een ziekte die hij geheim hield voor zijn spelers: "Ze zien een gezonde kerel, maar dat is natuurlijk niet zo"
Louis van Gaal (70) kampt met een agressieve vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van Oranje zelf verteld in het Nederlandse programma 'Humberto'. Van Gaal deelde het nieuws over zijn ziekte niet eerder, omdat hij zijn spelersgroep niet wilde beïnvloeden.
Lees verder

Twintiger overvalt 84-jarige man in bankkantoor met keukenmes van 40 centimeter: "Ik had geld nodig"
Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe heeft een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar gekregen voor een overval op een 84-jarige man in een bankkantoor in Ichtegem. Mohamed T. bedreigde de Ichtegemnaar met een mes van liefst 40 centimeter en nam de vlucht met z'n portefeuille.
Lees verder

Poolse oogspecialist redt Oekraïense mama en haar tweeling van blindheid door bomscherven
Olena Selichzianowa zag op 11 maart vanuit haar keuken plots een bom op haar huis afkomen. "Het gebeurde zo snel, ik zag ze alleen maar op mij afvliegen", zegt ze aan de BBC. Olena probeerde haar tweelingzoontjes van vijf te beschermen, maar ze kon niet beletten dat de scherven hen alle drie zwaar verwondden en blind maakten. Gelukkig konden ze terecht bij een Poolse topchirurg.
Lees verder