Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Hoe kan rijkentaks er deze keer wél komen? “Pak vooral speculatie aan”

HLN
Hoe kan rijkentaks er deze keer wél komen? "Pak vooral speculatie aan"
"Sectoren die meevallers in de schoot geworpen krijgen, daar moet je je pijlen op richten." Econoom Ivan Van De Cloot spaart de heilige huisjes niet. Beleid is volgens hem meer dan louter geld uitdelen: "Meer concurrentie afdwingen leidt ook al tot lagere prijzen."
Lees verder

Gebrek aan privacy, financiële impact: steeds meer gastgezinnen vragen andere opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen
De opvang van Oekraïense vluchtelingen in gastgezinnen begint na twee maanden op zijn grenzen te stoten, zo stellen gemeenten vast. Gastgezinnen én vluchtelingen komen steeds meer vragen om een alternatief. Dat staat vrijdag in Het Nieuwsblad en De Standaard.
Lees verder

Sportpaleis Group heet voortaan 'be•at'. CEO Jan Van Esbrouck: "De grootsheid speelt ons soms ook parten"
Onze grootste speler in live-entertainment verandert van naam: Sportpaleis Group — de koepel boven onder meer het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Lotto Arena — heet voortaan 'be•at '. "Eigenlijk hebben we vroeger nooit echt nagedacht over een bedrijfsnaam", aldus CEO Jan Van Esbroeck (58). Hij verklaart de keuze voor rebranding, waar hun groeipotentieel zit en hoe het zit met de coronakater en hoge ticketprijzen. "Af en toe is er toch een realitycheck nodig bij organisatoren."
Lees verder

Sportpaleis Group heet voortaan 'be•at'. CEO Jan Van Esbroeck (58): "Zo lang binnengezeten. Dus doen we eens zot"
Onze grootste speler in live-entertainment verandert van naam: Sportpaleis Group — de koepel boven onder meer het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Lotto Arena — heet voortaan 'be•at '. "Muziekliefhebbers blijven ons linken aan het Sportpaleis, terwijl we opgeteld in onze andere zalen meer fans kunnen ontvangen."
Lees verder

Evenepoel werkt aan spurt als extra wapen: "Als lead-out heeft Remco al gigantische stappen gezet, maar zélf spurten is nog anders"
Winnende solo's zijn z'n handelsmerk. Maar schrik niet als u Remco Evenepoel (22) weldra ook de spurt ziet winnen van een select groepje. Work in progress. "Met, méér dan pure wattages, tactisch inzicht als grote sleutel", zegt trainer Tom Steels.
Lees verder

IN BEELD. Nieuw decor belooft veel kotfeestjes en knipperlichtrelaties in 'Familie'
Feestje op de set 'Familie', want daar werden met enige trots twee splinternieuwe decors ingehuldigd. Enkele personages moesten immers op zoek naar een nieuwe thuis, na de verkoop van het jongerenhuis.
Lees verder

Premier van Britse Maagdeneilanden opgepakt in VS voor drugssmokkel
De premier van de Britse Maagdeneilanden is gisteren opgepakt bij een undercoveroperatie op een luchthaven in de Amerikaanse stad Miami. Andrew Alturo Fahie wordt onder meer verdacht van drugssmokkel, zo heeft het Amerikaanse antidrugsagentschap (DEA) bekendgemaakt.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen neemt weer lichtjes toe
Het aantal nieuwe coronagevallen in België neemt weer toe, maar in de huidige vergelijkingsperiode zit nog paasmaandag, een feestdag waarop er veel minder getest is. Met de andere indicatoren gaat het nog altijd de goede richting uit, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

O'Sullivan en Higgins houden elkaar in evenwicht, Trump neemt grote voorsprong in halve finale Crucible
Op het WK snooker in Sheffield heeft Judd Trump (WS-4) gisteren meteen een grote voorsprong genomen in zijn halve finale tegen de Welshman Mark Williams (WS-8). Met breaks van 70, 70, 54, 62 en 53 won de 32-jarige Engelsman de eerste sessie met 7-1. Alleen het vierde frame ging naar Williams.
Lees verder

Thuis bij Harry, Olga en hun (schoon)ouders, die vluchtten uit Oekraïne: "De eerste 20 km kostte ons drie dagen"
Een baby op komst en de camera's van het 'The Sky Is The Limit' all stars-seizoen draaien. Het geluk lacht Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (39) toe. Maar de oorlog in Olga's geboorteland Oekraïne hakt er stevig in, zo blijkt bij een bezoekje aan hun thuis. Al twee maanden bieden ze haar ouders onderdak aan. "Toen we gewekt werden door explosies moésten we wel vluchten", vertellen Tatiana (62) en Leonid (64) Zelenko ons. "De baby is ons lichtpuntje in heel dit drama." Waarop Harry ons ook meteen de naam van zijn toekomstige spruit verklapt...
Lees verder

Thuis bij Harry, Olga en hun (schoon)ouders die vluchtten uit Oekraïne: "Ze maken kennis met Hollywood in Vlaanderen"
Een baby op komst en de camera's van het 'The Sky Is The Limit' all stars-seizoen draaien. Het geluk lacht Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (39) toe. Maar de oorlog in Olga's geboorteland Oekraïne hakt er stevig in, zo blijkt bij een bezoekje thuis. Al twee maanden bieden ze haar ouders onderdak aan. "Toen we gewekt werden door explosies moésten we wel vluchten", vertellen Tatiana (62) en Leonid (64) Zelenko ons. "De baby is ons lichtpuntje in heel dit drama."
Lees verder

Zo kijkt elke partij naar een vorm van rijkentaks
Een rijkentaks of niet? En dan alleen voor bedrijven die woekerwinsten boeken of ook voor de allerrijkste Belgen? Elke partij heeft zijn eigen recept om 'ergens' geld te halen om de koopkracht te redden.
Lees verder

"Genoeg is genoeg": Californië start onderzoek naar plasticvervuiling door petrochemische bedrijven
De Amerikaanse staat Californië start een groot onderzoek naar mogelijke plasticvervuiling door grote petrochemische bedrijven. De industrie zou "de mythe dat recyclage het wereldwijde probleem met plastic op kan lossen" al decennialang in stand houden, stelt de staat.
Lees verder

Bart Nieuwkoop, de enige ervaren landskampioen van Union: "Als je zonder druk voetbalt, speel je voor de middenmoot"
Hij is de enige bij Union die écht weet hoe het voelt. Bart Nieuwkoop (26) mocht met Feyenoord al een landstitel vieren, en kan straks misschien het sprookje van Union aan zijn palmares toevoegen. Een babbel met de rechtervleugel van de fiere leider. "Als Teuma de groep toespreekt, versta ik er geen bal van. Maar ik geloof wel elk woord."
Lees verder

Decennialang alleen meisjes 'geplaatst' in jeugdinstelling van Beernem, nu mogen er ook jongens bij: "De samenleving is ook gemengd"
In de gesloten jeugdinstelling De Zande in het West-Vlaamse Beernem, waar decennialang enkel meisjes werden 'geplaatst', verblijven sinds deze week ook vier jongens. "De samenleving is ook gemengd."
Lees verder

Na acht jaar uitstel krijgt 'Avatar 2' eindelijk een titel én een releasedatum
Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt de première van 'Avatar 2' in zicht. De prent kreeg de titel 'Avatar: The Way of Water' mee. En volgende week krijgen we een eerste trailer te zien.
Lees verder

Ophef in hoogste hockeyklasse: Léopold en topschutter Tom Boon mogen niet naar play-offs
Opvallend nieuws uit het hockey. Zo mag het Léopold van topschutter Tom Boon, tweede na de reguliere competitie, niet naar de play-offs omdat er problemen waren met... het toeristenvisum van twee van z'n spelers.
Lees verder

Musk verkocht voor 4 miljard dollar Tesla-aandelen
Tesla-topman Elon Musk heeft dinsdag en woensdag iets meer dan 4,4 miljoen Tesla-aandelen verkocht, kort nadat hij de controle verkreeg over Twitter. Uit documenten die werden neergelegd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt dat die verkoop Musk ongeveer 4 miljard dollar (3,8 miljard euro) heeft opgebracht en dat Musk nog 168 miljoen aandelen van de autobouwer over heeft.
Lees verder

Ronald Koeman sneert naar FC Barcelona: "Onder mij stonden we acht punten achter Real, nu het dubbele"
Ronald Koeman heeft voor het eerst tegenover Spaanse media gereageerd op zijn ontslag bij FC Barcelona, eind oktober. De 59-jarige trainer, die na het WK voetbal de opvolger is van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje, stond de pers te woord bij de opening van de Koeman Cup, een golftoernooi waarvan de opbrengsten naar het Cruyff Foundation gaan. "Ik heb niet het gevoel dat ik gefaald heb", aldus Koeman over zijn tijd als trainer van Barça.
Lees verder

Melvin en Lies uit 'Huis gemaakt' halen stevig uit naar jury: "Zo'n oneerlijke beslissing genomen"
Het beslissingsmoment in 'Huis gemaakt', dat eerder deze week werd uitgezonden, zorgde voor een pak emoties bij de verliezende kandidaten. Vooral Lien (23) en Melvin (23), die het Antwerpse pand aan hun neus voorbij zagen gaan, konden hun teleurstelling niet verbergen. Op sociale media uiten ze nu hun frustratie. "We hadden het gevoel dat de overwinning binnen handbereik lag."
Lees verder