Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 april 2022

Herenthout: Winnaars cultuur- en jeugdwerkawards 2021

Herenthout
Winnaars cultuur- en jeugdwerkawards 2021
Na twee jaar wachten konden we eindelijk op 16 april de cultuur- en jeugdwerkaward voor 2021 uitreiken. Jubile kaapte de Cultuurprijs 2021 weg. De Trofee van Verdienste had twee winnaars: Leo Bierinckx en Linda Allonsius. De Jeugdduim 2021 ging dan weer naar Frederik Nauwelaerts en Jochem Turelinckx. Presentatoren van dienst waren Stefan Laenen en Karen Verschueren die muzikaal begeleid werden door onze huisband Jean-Paul en Andries.
Lees verder

Vanaf nu éénrichtingsverkeer te Blokt
Het lokaal bestuur heeft beslist om vanaf morgen 25 april te Blokt éénrichtingsverkeer in te voeren en dit komende van Nijlense Steenweg in de richting van Bouwelse Steenweg.
Lees verder

Neteland neemt actie tegen vluchtige snuifmiddelen
De gemeenten van Neteland ondernemen actie tegen het misbruik van vluchtige snuifmiddelen. Het gaat concreet om aanstekergas, lachgas of slagroompatronen die soms als roesmiddel worden gebruikt. Neteland blijft bezorgd om de jonge gebruikers en wil hen sensibiliseren voor het gevaar van deze middelen. Neteland heeft daarom de hulp gevraagd van de scholen en van winkels die deze vluchtige middelen verkopen.
Lees verder

Huldiging sportlaureaten 2021
Op vrijdag 22 april werden de sportlaureaten van 2021 gelauwerd voor hun prestaties tijdens een spetterende huldiging in 't Kapelleke. De uitreiking werd nog leuker om naar te kijken door optredens van de Gymnastiekgroep en de Rope skipping groep van Blijf Jong, en zangeres Amber Klockaerts.
Lees verder