Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 april 2022

Herenthout: Huldiging sportlaureaten en kampioenen

Herenthout
Huldiging sportlaureaten en kampioenen
Sportraad Herenthout nodigt iedereen uit om samen de sportieve prestaties binnen onze gemeente in de bloemetjes te zetten. Wees welkom op de huldiging van de kampioenen en de sportlaureaten op vrijdag 22 april 2022 vanaf 19.30 uur in gemeentelijk sportcomplex 't Kapelleke.
Lees verder

Nieuwe opstelling markt
De markt wordt voortaan meer geconcentreerd opgesteld op Botermarkt en Markt. De kramen staan dichter bij elkaar wat voor meer beleving zorgt. Er werd rekening gehouden met de vraag van de marktkramers om te werken met een 'straatopstelling' met een duidelijk begin- en eindpunt. De kramen vormen daarbij een straat die start op de Botermarkt en eindigt op de Markt. Er zijn geen extra lussen voorzien in het traject. Doordat de kramen dicht op elkaar volgen en er een continu en eenvoudig...
Lees verder

GROS zamelt spullen in voor Oekraïne
De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert op zaterdag 23 april een inzameling voor vluchtelingen uit Oekraïne. Kom tussen 10u en 14u naar de markt met je spullen. Er is vooral nood aan bepaalde spullen, vind hier de lijst.
Lees verder

Herstelling luidinstallatie Sint-Pieter en Pauwelkerk
Aan de luidinstallatie van de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Herenthout werden bij een controle ernstige gebreken vastgesteld. Daarom besliste het lokaal bestuur om de installatie te herstellen. Deze werken werden op 13 april beëindigd. Zo zijn de klokken net op tijd weer op hun paasbest voor het bezorgen van de paaseieren en het inluiden van de eerste en plechtige communie van de Herenthoutse kinderen.
Lees verder