Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Herenthout: Geocache event Neteland

Herenthout
Geocache event Neteland
Op zaterdag 23 en zondag 24 april geeft Neteland het startschot van een nieuw toeristisch seizoen. Dit jaar pakken we uit met een Geocache Event doorheen de 5 Neteland-gemeentes. Vanaf zaterdag 9.00 uur is iedereen welkom aan de voetbalkantine van VC Herentals, Herenthoutseweg 118. Geocache kan je het best omschrijven als een schattenjacht op basis van GPS-coördinaten.
Lees verder

Beweegkeet Neteland komt naar Herenthout
Met de beweegkeet brengt Neteland sport en bewegen letterlijk 'tot bij de deur' van alle 55-plussers in de regio. Gedurende vijf weken zal een caravan vol met sport- en beweegmateriaal halt houden in Herenthout. Professionele lesgevers trakteren je 45 minuten lang op een laagdrempelige manier op een mix van oefeningen en spelvormen om de kracht, lenigheid en stabiliteit te verbeteren. Na deelname ontvang je een oefenprogramma dat je ook later nog thuis kan gebruiken.
Lees verder

Neteland zoekt een bemiddelaar milieu en ruimtelijke ordening
De lokale besturen Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar werken nauw samen als regio Neteland. Binnen Neteland werken er per bestuur toezichthouders/handhavingsambtenaren. Zij vormen een netwerk om samen, over de bestuursgrenzen heen, vorm te geven aan het handhavingsbeleid.
Lees verder

Schenk spullen aan Oekraïnse vluchtelingen
Heb jij spullen om weg te schenken? Voor de Oekraïnse vluchtelingen zijn we nog op zoek naar verschillende zaken: van een bed tot een strijkijzer, van handdoeken tot bestek. Check de volledige lijst en draag bij waar je kan.
Lees verder