Doorgaan naar hoofdcontent

Gert Verhulst geeft straks eindelijk de fakkel door aan Marie: “Je zal me niet betrappen op een comeback. Zelfs nie...

HLN
Gert Verhulst geeft straks eindelijk de fakkel door aan Marie: "Je zal me niet betrappen op een comeback. Zelfs niet eenmalig"
"Kijk, daar heb je Gert en Samson." Wie het vrolijke duo nog een laatste keer samen aan het werk wil zien, moet zich reppen. Op 16 april geeft Gert Verhulst (54) de leiband van zijn beroemde hond definitief door aan zijn dochter Marie (26), maar hij is er volkomen gerust in: "Ons 'product' is in goeie handen." Een uniek dubbelgesprek over de toekomst van Samson, levenslessen van Gert, schoonzoon Jef en hun hechte band. "Mijn scheiding is een mislukking die ik voor de rest van mijn leven meedraag."
Lees verder

LIVE AMSTEL GOLD RACE. Koers duikt heel even België in, status quo voor de koplopers
Geen Parijs-Roubaix vandaag. Door de de Franse presidentsverkiezingen wordt de kasseiklassieker pas volgende week zondag gereden. Met de Amstel Gold Race is er een meer dan waardig alternatief. In en rond Valkenburg ontbreekt titelverdediger Wout van Aert, Mathieu van der Poel is topfavoriet. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie!
Lees verder

LIVE AMSTEL GOLD RACE. Zes koplopers hebben vijf minuten voorsprong, peloton slingert door Nederlands-Limburg
Geen Parijs-Roubaix vandaag. Omwille van de Franse presidentsverkiezingen wordt de kasseiklassieker pas volgende week zondag gereden. Met de Amstel Gold Race is er een meer dan waardig alternatief voorzien. In en rond Valkenburg moeten Mathieu van der Poel & co liefst 33 pittige hellingen bedwingen. Wout van Aert, winnaar vorig jaar, ontbreekt nog steeds na zijn coronabesmetting. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie!
Lees verder

Van eten in een skihut met panoramisch uitzicht van 360° tot gegrild vlees in een tipitent: 8 culinaire adresjes op de skipiste
Tussen het skiën door kun je niet alleen genieten van adembenemende uitzichten langs de pistes, maar ook van bijzondere architectuur én culinaire hoogstandjes in skihutten en restaurants. En dan hebben we het voor één keer niet over de après-ski. In deze 8 restaurants verspreid over Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk combineer je wintersport met design en lekker eten op het hoogste niveau. Toch nog maar een skireis boeken dan maar?
Lees verder

Britse koninklijke familie eert overleden prins Philip op eerste sterfdag
De Britse koninklijke familie stond zaterdag op sociale media stil bij de eerste sterfdag van prins Philip. Op het Twitter-account The Royal Family is een filmpje gedeeld waarmee de echtgenoot van koningin Elizabeth (95) wordt herdacht.
Lees verder

Bashir Abdi vierde in marathon van Rotterdam, boezemvriend Abdi Nageeye zegeviert in eigen land
Bashir Abdi heeft zichzelf niet opgevolgd als winnaar van de marathon van Rotterdam. De 33-jarige Belg eindigde als vierde, de zege was een prooi voor zijn Nederlandse trainingsmaat Abdi Nageeye. Abdi behield wel zijn Europees record (2u03:36), dat hij vorig jaar neerzette in Rotterdam.
Lees verder

Emotionele Bashir Abdi vierde in marathon van Rotterdam, boezemvriend Abdi Nageeye zegeviert in eigen land
Bashir Abdi heeft zichzelf niet opgevolgd als winnaar van de marathon van Rotterdam. De 33-jarige Belg eindigde als vierde, de zege was een prooi voor zijn Nederlandse trainingsmaat Abdi Nageeye. Na afloop werd Abdi emotioneel: "Ik heb in een donkere periode gezeten. Ik wist niet of ik nog zou terugkeren op het hoogste niveau."
Lees verder

Waar shopt, eet en vertoeft staatssecretaris Sammy Mahdi het liefst? "Corona maakte me een wandelaar"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (33) woont in hartje Vilvoorde, al zul je hem vooral op zijn kabinet in Brussel vinden. Hij trekt er door zijn drukke job minder op uit, maar op een vrij moment komt hij het liefst tot rust op een van de volgende plekken. "De geur van gebraden kip komt door de markt tot aan mijn huis. Probeer dan maar eens te weerstaan."
Lees verder

2 doden en verschillende zwaargewonden na busongeval op E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor
Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor, richting Breda, is zondagmiddag een zwaar ongeluk met een bus gebeurd. De volledige weg is er versperd.
Lees verder

Busongeval op E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor: 2 doden en verschillende zwaargewonden
Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor, richting Breda, is zondagmiddag een zwaar ongeluk met een bus gebeurd. De volledige weg is er versperd.
Lees verder

Busongeval op E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor: weg versperd en verschillende zwaargewonden
Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor, richting Breda, is zondagmiddag een zwaar ongeluk met een bus gebeurd. De volledige weg is er versperd.
Lees verder

Guardiola en Klopp strijden de komende weken voor haast dezelfde prijzen. Is Man City-Liverpool de nieuwe Clásico? "Liverpool is mijn strafste tegenstander ooit"
"A pain in the ass, all of the time." De manier waarop Pep Guardiola zijn voornaamste rivaal omschrijft, laat weinig tot de verbeelding over. Engeland verlekkert zich op een epische tweestrijd tussen Man City en Liverpool op alle fronten. De inzet: wiens succes wordt straks als mislukking gecast?
Lees verder

Guardiola en Klopp strijden de komende weken voor haast dezelfde prijzen. Is Man City-Liverpool de nieuwe Clásico?
"A pain in the ass, all of the time." De manier waarop Pep Guardiola zijn voornaamste rivaal omschrijft, laat weinig tot de verbeelding over. Engeland verlekkert zich op een epische tweestrijd tussen Man City en Liverpool op alle fronten. Een analyse van de groeiende rivaliteit tussen twee clubs, met een fles in de hoofdrol. Wiens succes wordt straks als mislukking gecast?
Lees verder

Emotionele Bashir Abdi vierde in marathon van Rotterdam: "Wist niet of ik nog zou terugkeren op het hoogste niveau"
Bashir Abdi heeft zichzelf niet opgevolgd als winnaar van de marathon van Rotterdam. De 33-jarige Belg eindigde als vierde, de zege was een prooi voor zijn Nederlandse trainingsmaat Abdi Nageeye. Na afloop werd Abdi emotioneel: "Ik heb in een donkere periode gezeten."
Lees verder

21 Russische diplomaten en hun families vertrekken met vliegtuig uit België
In Brussel vertrekt deze middag een vlucht met aan boord 38 Russische diplomaten en hun families: 21 diplomaten uit België, 17 uit Nederland. Onder hen ook de Russische consul-generaal in ons land Georgy Kuznetsov. In totaal gaat het om 62 mensen uit ons land en 39 uit Nederland.
Lees verder

21 Russische diplomaten en hun families met vliegtuig uit België vertrokken
In Brussel is deze middag een vlucht vertrokken met aan boord 38 Russische diplomaten en hun families: 21 diplomaten uit België, 17 uit Nederland. Onder hen ook de Russische consul-generaal in ons land Georgy Kuznetsov. In totaal gaat het om 62 mensen uit ons land en 39 uit Nederland.
Lees verder

KOERS KORT. Caleb Ewan wint in Turkije - Jan Ullrich zamelt 40.000 euro in voor Oekraïense kinderen met veilen van fiets
Caleb Ewan (Lotto Soudal) heeft de eerste etappe in de wielerronde van Turkije (2.Pro) op zijn naam geschreven. In een massaspurt versloeg hij Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) en Danny van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert). Voor de 27-jarige Ewan is het de vierde zege van het seizoen. De Australiër is uiteraard ook de eerste leider in het klassement.
Lees verder

"Italië wil snel meer gas uit Algerije halen"
Italië wil snel meer Algerijns gas gaan importeren, meldt de Britse zakenkrant 'Financial Times'. Daarmee kan het land de afhankelijkheid van gas uit Rusland verkleinen. Premier Mario Draghi wil al komende week tijdens een bezoek aan Algerije een contract voor meer gasleveringen tekenen.
Lees verder

NoodweerBenelux: "Na weekend nieuwe Saharastofwolk op komst"
Komende dagen krijgen we meer zon en zullen de temperaturen stijgen. Dat hebben we volgens de weerdienst NoodweerBenelux te danken aan een zuidelijke luchtstroming. "Een lagedrukgebied ten westen van Europa brengt ons begin volgende week in een warme luchtstroming. Daardoor kunnen de temperaturen op veel plaatsen opnieuw klimmen tot ruim 15°C. Samen met die warmere lucht worden grote hoeveelheden zand en stof naar het noorden gestuwd. Dat zou de Benelux sterk kunnen beïnvloeden op dinsdag", aldus weerman Nicolas Roose.
Lees verder

Juridische strijd tussen Johnny Depp en Amber Heard op maandag hervat: "Hopelijk kan hij straks weer verder met zijn leven"
Amber Heard (35) zal de komende weken iets minder actief zijn op sociale media. Dat heeft de 'Aquaman'-actrice zelf laten weten op Instagram. Op maandag treft ze namelijk haar ex Johnny Depp (58) in de rechtbank. Aanleiding voor de rechtszaak is een artikel van Heard dat in 2018 in The Washington Post is verschenen. "Maar ik heb zijn naam nooit genoemd", aldus de actrice.
Lees verder