Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 april 2022

Gemeentebesturen krijgen 1.000 euro per opvangplaats voor Oekraïense vluchtelingen

HLN
Gemeentebesturen krijgen 1.000 euro per opvangplaats voor Oekraïense vluchtelingen
Per opvangplaats voor Oekraïense vluchtelingen, krijgen de Vlaamse gemeentebesturen 1.000 euro eenmalige subsidie, voor opvang bij een particulier 400 euro. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Johnny Depp en Amber Heard staan opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank
De Amerikaanse acteur Johnny Depp staat vanaf maandag opnieuw tegenover zijn ex Amber Heard, in een Amerikaanse rechtbank ditmaal. De acteur eist 50 miljoen dollar wegens smaad, de actrice diende daarop een tegeneis van 100 miljoen in. Het proces is veelbesproken: niet alleen wordt het rechtstreeks uitgezonden, er zullen ook een rits aan bekende figuren moeten getuigen.
Lees verder

Romelu Lukaku onzeker voor terugmatch in Madrid
• Terugmatch kwartfinale Champions League • Aftrap: dinsdag, 21u • Bernabéu • Real Madrid won de heenwedstrijd in Londen met 1-3
Lees verder

Een 26-jarige drugsbaron, het erotische vakantiehuis in Nieuwpoort en de gabbers uit Scherpenheuvel': dit mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

Mexicaans president mag termijn afmaken na referendum
De president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador, blijft aan de macht na een referendum zondag. Slechts weinig Mexicanen - naar schatting tussen de 17 en 18,1 procent - brachten hun stem uit, en van hen was een overgrote meerderheid - 90 procent - voorstander dat de president zijn ambtstermijn zou afmaken, zo blijkt uit de eerste resultaten. Het mandaat van Lopez Obrador loopt nog tot 2024.
Lees verder

Marlène de Wouters (58) over de échte reden van haar vertrek destijds bij VTM: "Mijn afscheid was een #Me Too-verhaal"
"Mijn afscheid bij VTM was een #Me Too-verhaal." Dat zegt Marlène de Wouters over de echte reden van haar vertrek bij de commerciële tv-zender begin 2002. "Dat ik niet ben ingegaan op jarenlange avances, heeft me daar mijn carrière gekost." Over waarom ze er destijds geen open kaart over speelde, zegt ze: 'Wie zou mij toen hebben geloofd?"
Lees verder

STREAMINGTIP. '8eraf': "Er is in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd"
'Friends' en 'Sex and the City' deden er ook een, dus vond Kadèr Gürbüz - zij was het moeilijkst te overtuigen - ook een reünie van de Ketnet-reeks 'W817' wel geoorloofd. Die kwam er uiteindelijk na een crowdfunding. 52.000 fans kochten een kaartje van 15 euro en de opnames konden beginnen. Een groot succes, want uiteindelijk gingen meer dan 100.000 fans naar de bioscoop, en hoewel de film pas in december 2021 uitkwam, werd het een van de best scorende films van een geteisterd bioscoopjaar. Voor wie geen kaartje kocht is de film nu beschikbaar op VRT.NU.
Lees verder

Zachte, droge dag met veel bewolking
Vandaag blijft het droog en gaat de zon vaak schuil achter hoge (en soms middelhoge) wolkenvelden. Het wordt wel gevoelig zachter dan de voorbije dagen, met maxima van 12 of 13 graden in de Hoge Ardennen tot 17 of lokaal 18 graden in Laag- en Midden-België. Dat zegt het KMI.
Lees verder

Elon Musk treedt niet toe tot raad van bestuur Twitter
Miljardair Elon Musk zal niet toetreden tot de raad van bestuur van Twitter. De directeur van het bedrijf, Parag Agrawal, heeft dat via het sociale medium bekendgemaakt.
Lees verder

William krijgt raad van mama in 'Boer zkt vrouw': "Kies niet voor Titjana"
De mama van William heeft voor het eerst de meisjes ontmoet in 'Boer zkt vrouw'. Ze is over iedereen enthousiast behalve over Titjana. "Ik denk toch dat er sommige meisjes meer uw ding zijn. Persoonlijk vind ik Amber een beter meisje voor jou dan Titjana. Als je aan Amber iets vraagt, dan heb ik het gevoel dat ze oprecht antwoord. Bij Titjana heb ik dat gevoel niet."
Lees verder

Grote verkeershinder op E313 richting Antwerpen door ernstig ongeval
Door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenwagen in Herentals-West is er maandagochtend grote verkeershinder op de E313 richting Antwerpen. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
Lees verder

Football Talk. Raakt RSCA-sterkhouder Sergio Gómez fit voor bekerfinale?
Domper op de feestvreugde. Nadat hij een vrije trap in het slot nipt naast had gekruld, ging Sergio Gómez meteen liggen en vroeg hij om een wissel. Met een pijnlijke grimas gaf hij Kompany nog een knuffel. "Voor de wedstrijd had Sergio al last van zijn adductoren", vertelde Wesley Hoedt achteraf. Kompany ontkrachtte nadien evenwel dat het om een blessure aan de adductoren ging. Al klonk bij zowel de RSCA-coach als Hoedt eenzelfde geluid: met het oog op de bekerfinale wordt het bidden dat het niet om een ernstig letsel gaat. "Ik dénk dat het niet al te erg is, maar ik moet nog met Sergio praten", aldus Kompany. "Hoe dan ook is overbelasting niet abnormaal in zijn geval. Sergio heeft dit seizoen al enorm veel matchen afgewerkt, zowel bij ons als voor de Spaanse nationale ploeg." Afwachten is dus de boodschap. Anderlecht hoopt naast Gómez ook de geblesseerde Ashimeru en Verschaeren te recupereren voor de bekerfinale. (SVL)
Lees verder

Football Talk. Raakt Sergio Gómez fit voor bekerfinale?
Domper op de feestvreugde. Nadat hij een vrije trap in het slot nipt naast had gekruld, ging Sergio Gómez meteen liggen en vroeg hij om een wissel. Met een pijnlijke grimas gaf hij Kompany nog een knuffel. "Voor de wedstrijd had Sergio al last van zijn adductoren", vertelde Wesley Hoedt achteraf. Kompany ontkrachtte nadien evenwel dat het om een blessure aan de adductoren ging. Al klonk bij zowel de RSCA-coach als Hoedt eenzelfde geluid: met het oog op de bekerfinale (18/04) wordt het bidden dat het niet om een ernstig letsel gaat. "Ik dénk dat het niet al te erg is, maar ik moet nog met Sergio praten", aldus Kompany. "Hoe dan ook is overbelasting niet abnormaal in zijn geval. Sergio heeft dit seizoen al enorm veel matchen afgewerkt, zowel bij ons als voor de Spaanse nationale ploeg." Afwachten is dus de boodschap. Anderlecht hoopt naast Gómez ook de geblesseerde Ashimeru en Verschaeren te recupereren voor de bekerfinale. (SVL)
Lees verder

Amerikaan Scottie Scheffler wint voor eerste keer Masters, Tiger Woods eindigt als 47ste
De Amerikaanse golfer Scottie Scheffler heeft voor het eerst de Masters gewonnen. De nummer 1 van de wereld sloot de laatste ronde op de Augusta National Golf Club af met 71 slagen en kwam op een totaal van 278 slagen, tien onder het baangemiddelde. Daarmee bleef hij de Noord-Ier Rory McIlroy drie slagen voor en won zijn eerste majortoernooi. Tiger Woods werd 47ste.
Lees verder

Dodelijk ongeval met voetganger op Brusselse binnenring: zware ochtendspits door ongevallen richting Brussel en Antwerpen
De ochtendspits naar Brussel ondervindt deze ochtend veel hinder van een ongeval op de Brusselse binnenring in Wemmel. Ook op de E313 richting Antwerpen is er zware verkeershinder door een ongeval. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum weten.
Lees verder

Zware ochtendspits door twee ongevallen op E313 en Brusselse binnenring
De ochtendspits naar Brussel ondervindt deze ochtend veel hinder van een ongeval op de Brusselse binnenring in Wemmel. Ook op de E313 richting Antwerpen is er zware verkeershinder door een ongeval. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum weten.
Lees verder

Slangen op maandag. De kans dat Macron de duimen zou moeten leggen voor een extreemrechtse 'foert'-stem doet Europa in spanning toekijken
Wanneer het bommen regent in Oekraïne, druppelt het in Frankrijk. Zetelend president Emmanuel Macron leek sinds het begin van de Russische inval onaantastbaar. Hij sprong zonder aarzelen in het gat dat de Duitse kanselier Angela Merkel achterliet bij haar vertrek, om zich te positioneren als de Europese numero uno. Voor binnenlands gebruik leek die rol het gouden ticket voor een herverkiezing.
Lees verder

Onze Premier League-watcher over het verhaal van 4 op 5 bij Kevin De Bruyne: "Zijn individualisme werd een probleem"
De titelstrijd in de Premier League blijft razend spannend, maar Pep Guardiola weet dat hij in de beslissende fase van het seizoen kan rekenen op ene Kevin De Bruyne, steeds meer een zekerheid in de toppers. Een verhaal van vier op vijf. Met anekdotes van een oud-ploeggenoot. "Wanneer hij passte was er geen enkel probleem. Hij heeft een aantal doelpunten aangebracht voor mij. Maar zijn individualisme werd meer en meer een probleem."
Lees verder

Adil en Bilall haken af voor 'Beverly Hills cop 4' met Eddie Murphy
Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (36) gaan dan toch niet 'Beverly Hills cop 4' regisseren. De Belgische regisseurs zouden de film laten schieten hebben omdat ze wilden focussen op 'Batgirl'. De Amerikaanse actiefilm met Eddie Murphy in de hoofdrol zal nu geregisseerd worden door Mark Molloy.
Lees verder

Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov: "Er komt een offensief, ook op Kiev en andere steden"
De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov - ook wel de "babydraak van het Kremlin" genoemd - heeft vanmorgen op Telegram gezegd dat er een nieuw Russisch offensief aankomt in Oekraïne. "Niet alleen op Marioepol, maar ook op andere plaatsen, steden en dorpen", klinkt het.
Lees verder