Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 april 2022

Gemeente Mol: Vrijetijdscheques nog geldig tot 31 mei 2023, verkoop stopt na 30 december 2022

Vrijetijdscheques nog geldig tot 31 mei 2023, verkoop stopt na 30 december 2022

Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de gemeentelijke vrijetijdscheques verdwijnen. De uiterste geldigheidsdatum voor aangekochte cheques wordt dinsdag 31 mei 2023, wat inhoudt dat vanaf 1 juni 2023 de vrijetijdscheques volledig vervangen worden door de UiTPAS. Wil je jouw cheques nog een jaar gebruiken? Koop ze dan nu. Alle cheques die je nĂ¡ 1 juni 2022 koopt, zijn immers minder dan een jaar geldig. Na 30 december 2022 stopt de verkoop van cheques volledig.

Lees verder

Uitvoeringsdienst start met doorzaaien grasvelden begraafplaats Rauw

In de week van 25 april start onze uitvoeringsdienst met het doorzaaien van de grasvelden op de begraafplaats van Rauw. Het gras wordt voor het doorzaaien kort gemaaid. Hierna komt een doorzaaimachine die ervoor zorgt dat de nieuwe gras- en klaverzaadjes optimaal kunnen kiemen tussen het huidige gras. De grasmat wordt dus niet verwijderd, maar er wordt een nieuw gras- en klaverzaadmengsel doorheen gezaaid om zo een volle groene grasmat te krijgen. De begraafplaats is tijdens de werken gewoon open. We vragen wel om de komende periode zo min mogelijk de grasmat te betreden om het gras en de klaver goed te laten kiemen. Er komen bordjes met de melding 'Pas ingezaaid gazon'.

Lees verder

Buitenschoolse kinderopvang zomervakantie: online inschrijven vanaf 30 april

De online inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang voor juli en augustus starten op zaterdag 30 april. Om elke ouder maximale en gelijke kansen te geven, verlopen deze in twee rondes. De eerste ronde loopt vanaf zaterdag 30 april (9 uur) tot en met vrijdag 16 mei, de tweede ronde vanaf zaterdag 17 mei (9 uur) tot de werkdag  voor de opvangdag (11 uur).

Lees verder

Dienst ruimtelijke ordening gesloten op dinsdagvoormiddag 3 mei

Op dinsdag 3 mei is de dienst ruimtelijke ordening in de voormiddag gesloten. Alle medewerkers volgen dan een opleiding. Je kan hen die voormiddag ook niet telefonisch bereiken. Op andere dagen werkt de dienst volledig op afspraak. Hou hier dus rekening mee als je een afspraak plant.

Lees verder