Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

Gemeente Mol: Help kwetsbare gezinnen: doneer laptops!

Help kwetsbare gezinnen: doneer laptops!

Heb je thuis nog een oude laptop die je niet meer gebruikt? Of heeft jouw organisatie nog laptops staan die nog perfect een tweede leven aankunnen? Breng ze dan binnen bij één van de zes inzamelpunten in onze gemeente. Via de sociale dienst krijgen ze een tweede leven bij een gezin dat het moeilijker heeft. 

Lees verder

Deel je mening en ideeën over speelplein Wanmolenstraat nog tot 18 april!

Wat denk je van een plein met voldoende bomen en groen, een veilige afscheiding van de openbare weg en voldoende mogelijkheden voor ontmoeting? Dat is wat de buurtbewoners belangrijk vinden bij de heraanleg van het speelplein Wanmolenstraat in Ezaart. Deze input kwam van de bewoners die aanwezig waren op de infoavond van 22 maart. Maar ook jij kan je mening geven. Surf voor 18 april naar www.gemeentemol.be/wanmolenstraat en laat van je horen.

Lees verder

Vijf zones in onze gemeente bevatten mogelijk PFAS in de bodem

De Vlaamse overheid heeft in onze gemeente vijf zones geïdentificeerd met mogelijk PFAS in de bodem. Het gaat telkens om zones waar brandblusoefeningen plaatsvonden of die getroffen werden door een brand waar blusschuim werd ingezet. PFAS verdwijnen niet uit het milieu. Wanneer je lichaam via voeding en grondwater deze stoffen opneemt, kunnen ze na langdurige en opstapelende blootstelling leiden tot schadelijke effecten voor je gezondheid. Om elk risico uit te sluiten gelden in de afgebakende zones zogeheten 'no regret'-maatregelen op vlak van voeding, grondwater, groenafval en hygiëne. Deze richtlijnen gelden preventief in afwachting van verder onderzoek. We brengen de betrokken inwoners persoonlijk op de hoogte.

Lees verder

Het Kompas uitzonderlijk gesloten op maandag 11 en 18 april

Op maandag 11 en 18 april is het Kompas uitzonderlijk gesloten. De vrijwilligers staan weer klaar om anderstalige nieuwkomers wegwijs te maken op maandag 25 april van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur in Coffeebar 't Getouw, Molenhoekstraat 2. Kom je graag langs? Dit is mogelijk zonder afspraak. Als er tijd is helpen we je meteen verder of spreken we een andere moment af. Maak je toch liever een afspraak? Dat kan altijd via 0474 94 17 16.

Lees verder