Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 april 2022

Gemeente Mol: #deKempenbeweegt in 2022: heruitzendingen april en mei, nieuw aanbod in najaar

#deKempenbeweegt in 2022: heruitzendingen april en mei, nieuw aanbod in najaar

In april en mei worden de meest recente afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #deKempenbeweegt heruitgezonden op RTV. In het najaar volgt een nieuw aanbod. Wat dit juist inhoudt, weten we later pas. Ondertussen kunnen we alvast opnieuw thuis sporten. Stem in april en mei dus elke werkdag af op RTV, om 10.30 of om 15 uur. Iedereen kan meedoen!

Lees verder

Deelneemsters gezocht voor onderzoek naar pijn na borstkanker

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) zoekt 356 deelneemsters die pijn blijven ondervinden na borstkanker. De kandidaten moeten kankervrij zijn en moeten sinds drie maanden alle therapieƫn hebben afgerond (met uitzondering voor hormoon- en immunotherapie). Het onderzoek vindt plaats op verschillende locaties in Belgiƫ waaronder praktijk REVA in Geel. Interesse? Mail jouw naam en telefoonnummer naar borstkanker@vub.be of bel 0456 19 69 47. Als actieve 'Kom op tegen Kanker-gemeente' en 'Gezonde Gemeente' willen we dit initiatief in de strijd tegen kanker graag ondersteunen.

Lees verder

Expositie 'Organisch tableau' van 10 april tot en met 1 mei in Tabloo

Van zondag 10 april tot en met zondag 1 mei loopt in het gloednieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo, Gravenstraat 3 in Dessel, de expositie 'Organisch tableau – een artistiek palet vol natuur en milieu'. Op vraag van MONA en NIRAS werkte onze Molse kunstkring 'Art Cum Laude' deze expositie uit waarbij lokale en internationale kunstenaars hun werk tentoonstellen. Je kan de expositie elke vrijdag en zondag bezoeken van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Lees verder

Kappen bossen ANB-domeinen Postel voor veiligheid en meer biodiversiteit

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voert dit jaar kappingen uit in de bossen van Postel. Zo wordt ten noorden van het natuurgebied De Ronde Put, stervende fijnspar gekapt. De werken zijn nodig om veiligheidsredenen en ter voorkoming of ten gevolge van ziekte. In de zone ten noorden van de E34 en ten oosten van de Reuselsebaan moeten kappingen de heide herstellen. Dit zorgt voor meer biodiversiteit en een gevarieerder bosbeeld. Wandelaars ondervinden van de werken weinig tot geen hinder.

Lees verder